There was an error in this gadget

Monday, December 29, 2008

It's my 3rd Anniversary.....





















Hari ni ...30 hb Dec 2008... genapla 3 tahun aku dan husband aku bergelar suami isteri
cam tak caya pun ada.... seronok rupanya alam perkahwinan ni
kalau aku tau..... aku kahwin awal2...tapi tula...dulu aku terlalu naif dgn cinta butaku...
8 tahun bercintan cintun sampai tertonggeng2
at last tak ke mana pun cinta monyet aku tu...( sungguh buang masa)
kenal jek dgn hubby aku....bermula dgn "tak sukala..... dia tu duda anak sorang"
ambik ko.... mcm jilat ludah balik...tula laki2 yg aku sayang...yg aku peluk tiap2 mlm
yg buat hati aku bahagia...yg bagi zuriat yg comel2.... yg sediakan rumah, makan minum....kelengkapan hidup ...kemewahan berkeluarga.....

DIALAH LELAKI DAMBAAANKU.....
Selama 3tahun kahwin dgn suami aku ni.... so far....hem...
aku bahagiaaaaaa sgt2.... mula2 kahwin tu mmgla ada gak gaduh skit2
biasala kan...dari mula...27thn hidup single.... tidur sendiri...brg2 tk penah ada org kongsi
tiba2 dah kahwin semua kena kongsi ( dulu hangin gak...sikat aku dia pinjam....bantal peluk busuk aku dia kepit)...tapi sekrg...semua mmg seronok di kongsi.....
org cakap apa...itula nikmat hidup berkahwin....
Meningkat usia perkahwinan kami...makin aku memahami kesukaan dan kebencian suami aku yg sorang ni...
kalau dulu...aku mmg suka merajuk ..."sampai lari rumah"
hahahar...tapi sekarang tak lagi...
kalau aku merajuk....guna silent war lagi berkesan...hik hik hik
sbb kalau merajuk lari rumah....kadang2 dia bukan perasan pun...
"merajuk syok sendiri...!!!!! Boring betul"n so far .... since aku aku kahwin dgn dia..... dia semakin jadi penyabar...jarang marah aku
jarang sakitkan hati aku....jarang ikut kehendak hati sndr.....semua ikut priority aku jek...compare ngan before kahwin...dia mmg seorg yg sgttttttt garang...
suka buat aku nangis...suka buat aku sedih......
dulu aku hampir2 tak kahwin dgn dia...

Alhamdullilah...aku tk ikutkan kata hati.... kini diala yg terbaik buat aku....Terima kasih Ya Allah...kerana di antara ramai2 hambamu ...
kau berikan ku suami yg kurasakan terbaik ...
Ya Allah...panjangkanla jodoh kami...
kekalkanla bahagia seperti ini sehingga ke akhir hayat kami
Kurniakanla kami limpahan rezeki yg tk terhingga buat kami sekeluarga
peliharala Ijab & Kabul yg termetrai ini agar tidak di landa hasad & dengki
Izinkanla kami nikmati hidup berumahtangga yg aman damai ini hingga kami berdua
meninggalkan dunia ini....
peliharala zuriat2 kami ini dgn lindungan Mu Ya Allah dari segala Mungkar & kejahatan di bumi
AMINNNNNN

Moga Jayniell, Jasseena & Jaffriell menjadi penyambung zuriat kami yg baik kelak....doakan kami ekkkkkk!!!!!!

Tuesday, December 23, 2008

We are ready going back home....yeehaaaa

Pagi tu lepas games....abis jek aku n hubby rush naik atas...
hubby tk sabar2 nk tido..... aku plak abiskan masa layan si kembar ngan baca novel
Jay n Ina tido tepi Daddy dia
kul 12.30 tgh hari aku dh abis kemas2 aku kejutkan hubby...siap2 tuwun...
bab angkut brg...huwaaaaaa nak nangis pun ada...byk nyer nk angkut
Jay tido lagi so.... Hubby n maid aku g la turun bwh htr brg
aku lak tgh nyusukan Jass @ Sheena ( nama baru hubby aku bg hahahahar)
tetiba Jay tersedar dari tido dia...
panik sat....dia dah start melalak...jerit2 panggil "bibbbiiiikkkk"
aku pujuk2 gakla sbb tgn aku dah fully occupied... Jaff nasib baik kwn opis aku yg serumah dgn aku kat situ ada tolong pegang kan.... Ina pun dah tk tau nk buat apa
panik kot adik dia mengamuk...puas gakla Jay g dari satu bilik ke bilik yg lain tgk kot2 ada hubby aku or bibbik dia...
tgk2 takde gak....hik hik hik...lama2 diam gak dia dlm tangisan tersedu2....
sian anak aku yg sowang ni...anak manja la katakan

bila nampak je hubby aku ngan maid aku naik...
terus dia sambung tangisan berlagu tu...isk isk...haru tulll
aku mcmbiasa...cool jek buat tak tau...dah hafal sgt perangai si bujang sorang tu
kawan aku yg terkedu ...maybe 1st time tgk budak kecik ngamuk kot
dlm kul 1.30 baru kitaorg manage smpi dewan mkn....
masa tu semua dh ada kat situ..ada yg dah mkn ....boss siap dh balik...huhuhuhu
upacara bg hadiah n bergambar...tapi aku buat hal aku sekeluarga....makannnnnn
lapauuuu ok!!!!!

balik sementara tunggu hubby amik keta...sesi bergambar
hawau tul maid aku...gambar aku sian kat Jay./....nampak rambut jek ....
last2 aku mintak tolong bangla tepi tu tolong ambikkan gambar
nasib baik ok skit gambar2 dia......
silala tgk ekkkkkk
aku, kak siti ra, atiza wth my lil twin; Jass, kak nina, ina, Jay and my youngest son; Jaff

ni hasil gambar yg maid aku tangkap....ok skit

ni gambar yg paling aku hangin.... sian jay..mana muka dia...siap ada tgn dia lagi
Jaff yg lena tido
Ni plak rakaman gambar dlm keta aku...
haru biri kan???hahahahar....7 sitter yg fully occupied
satu seat pun tk de kosong.... 1 for Jay nyer car seat, 1 for Jass nyer baby seat, 1 for
jaff nyer baby seat, 1 for my maid and last seat for my stepdaughter.... which is free if she's not following our trips...hahahar.... depan aku n hubby....
so after dis..... we need to buy lorila...kalau nk tambah anak
hahahahar


my Hensem Boy


Me n Beloved Hubby!!!

Telematch .....part 2

Pagi2 aku dah kena bgn....aktiviti start kul 9...so breakfast sebelum tula....
sepatutnya kena tuwun 7.30am...tapi biasala...kitaorg dh kesiangan...kul 8 ++baru tuwun
lepas breakfast.... lepak kat lobi tunggu yg lain2 get ready g beach...ni la hasil2 gambar2 nya
twins kat atas...lupa nk snap gambar diaorg....lagipun maid aku sibuk ngan diaorg
malas nk kacauuuuu

ni aku nyer little helper.... suka sgt sorong stroller Jay..
lantakla...bagus gak....
tgkla aksi2 diaorg ni...sweet kan???





anak aku yg moody jek...tk cukup tido la ni


nampak tk hidung dia merah???? selsema coz byk sgt nangis....
My boys... I love them!!!!

Hingus meleleh...meh Daddy lap


telematch kanak2...sian anak2 aku....tk leh nk join
aku suwuh Ina join ...dia tu pemalu sgt.....
Hubby wth his two kids

Me and 2 lovely kids


Jay enjoy sepak pasir....pastu hingus meleleh tak sedar

Cuba tgk....nampak tk Jay???? sibuk gak kat situ

slow2 jln coz geli 1st time pijak pasir pantai


Jay....anak mummy yg lemau...i still love him
Enjoy playing sand beach wth his sis.....
Ni plak citer psl games masa telematch....
sian Jay..mana ada game yg dia boleh main...kalau dia main sure tk menang2....
dia ikut sedap tekak dia jek mana nk pegi
Ina plak ...she over pemalu....puas aku pujuk dia tk mo participate
aku yg over excited tgk anak owang lain main
masa kids nyer game...Jay ok lagi
pastu aku cilok bola event organizer tu bagi kat jay
bila dah start game yg kena pki bola....tpaksa la aku pulangkan bola tu kat tuan punya
apalagi...melalak tk ingatla Jay kat atas pantai tu
huwaaa....malunya aku
dah la aku sebelum tu dh excited nk main games yg adult nyer
iskkk...time ni la plak dia nk buat hal
aku cepat2 masukkan dia dlm stroller
htr dia balik bilik...kat atas pulak dia melalak lagi
tk pasal2 free2 aku penangan kan dia...1st time aku pukul dia
iskkkk sian plakkkk...nyesal pun ada
lepas dh pukul ...( skit jek lepuk dia...pukul tang tapak kaki jek)
aku pujuk dia balik....mula2 diam...
sekali dia nampak muka daddy dia
uwwwaaa...melalak lagi kuat lagi...eiiiiiii
rupanya hubby aku pun nk htr ina sbb ina nk tido kat bilik
at last kitaorg terpaksa tunggu lama skit kat bilik smpi Jay cool down
sampai2 kat bwh...game dewasa dah nk abisss
tgk diaorg tgh best 2 main baling2 belon air.....
jeles la ni......
last game baru aku ngan hubby aku join...
we all lain2 group...pastu game tu plak game pijak belon kat kaki owang lain
boleh tak?????aku nyer group kalah semata2 sbb laki aku berjaya pijak belon aku
aku punya la nk selamatkan...rupanya musuh dlm selimut tul laki aku tu
end up...team laki aku juara keseluruhan ( sbb sebelum tu kitaorg pun asyik kalah gak)
boleh tak?????eiiii frustnya aku....
aku yg excited nk main ...atlast main 1 game jek...eiiiiiiiii
nila hasil gambar2 kitaorg
Group hubby aku...winner ... juara yg main tipu

elleh...mencikkkkk

Pf and the team yg kengkonon juara...nyampah

Havvvoocckkkkkk!!!!!