There was an error in this gadget

Tuesday, January 27, 2009

My twins.... bergaya nk g jenjalan... G Alamanda jek sebenarnya

Nila anak2 aku.... tgkla gelagat dia...geram kan...rasa nk lempang2 jek kan
aku pun tak paham mcm mana kecik kenit camni dah pandai buat memek muka yg boleh
kasi aku Mummy diaorg sndr geram mmm jek
Actually anak aku ni mmg jarang gilos di bawak berjalan
bygkan...bab bersiap mmg memeningkan...
plan nk kuar pagi...kemas2 jadik tgh hari baru siap
kdg2 petang kang baru boleh bawak kuar...punya la renyah

mcm aku mmg giler beli baju utk anak dara aku
tapi tula...dok umah jek terperap...mana selalu aku hangkut semua anak2 aku g kuar...
so baju2 lawa dia terperam jek laaa
yg best tu...aku discover ada3-4 helai baju jalan dak Sheena tu dah tak muat dah
skrg ni aku dah tk pedulik dah.... dok umah pun aku suwuh maid aku pkikan baju lawooo
abis bila nk tunggu jalan lagik...mcmla aku ni kuat jalan pun!!!!!

aku tlupa nk ambik gambar masa kat Alamanda
pening pala smpi terlupa...sbb nyer semua anak2 aku meragam masa kat sana
yg si Jay sibuk nangis nk dukong.... abis tu aku nk buat apa lak ngan stroller Jay lak kan????
Si Sheena dah meliuk lintuk merengek suwuh dukong gak...
iskkk tangkap nangisss gak la....mmg nampak sgt aku tk tentu hala jadiknya
paling best...masa kat dlm carrefour
si jay meraung tk hengat sbb suwuh Daddy dia dukong
Jaseena owang dlm Carrefour kerumun main pass2 sana sini owang nk dukung...
aku ngan Hubby sibuk nk sowong trolley brg lagi... nk sorong stroller jay lagi...nk sorong
stroller twins lagi....maid aku nk kena peratikan Jasseena sapa yg dok dukong ....
kang kena culik owang bawak lari kang...lagi haru...
dgn si Jaffriell merengek merajuk sbb kena tinggal sowang2 dlm stroller twins lagi
Ya Allah!!! Tobat aku tk bwk g jalan2 lagi....
haru weeeeeeiiiiii













Thursday, January 22, 2009

My beloved twins.... Jaffriell & Jasseena 'Aisy

















Tak sempat nk tulih panjang2...just nk share ngan kowang.... ni la progress pembesaran
anak2 kembar aku .... sedar2 dua2 dah sihat kebaboom camni
ni la hasil tgn maid aku yg "superpower"tu...ahaks
mmg aku syg gilos la ngan maid aku tu
dia jaga anak2 aku bagai menatang anak yg penuh!!!!!
Bila tgk....aku mak budak2 dua owang ni pun cam tak caya
ni ke budak2 yg suka tendang2 gaduh2....cucuk perut Mummy dia dulu???
I wonder such small babies now....growing up like dis!!!!!
Mummy sayang Jaff...Mummy Sayang Sheena
Muah!!!!




My another unused stroller

Terseksa tk anak aku naik stroller ni????
hik hik hik...ni la salah satu sebab aku beli stroller Mamas Papas tu
kalau tk ...kopwang rasa camne????
sian si Bobbok aka Sheena tu kan....
terpenyek jek dia dok kat situ

Stroller ni actually sister in law aku yg bg hadiah...
owang dah bg...mahal2 dia beli takkan nk kata tak mo lak kan
so aku guna gakla...tapi kat umah...tu pun boleh kira pki sebelah tgn je
tk smpi 5 kali pun pki....
sbb aku sian kat anak aku.... terperesok jek kat depan tu...yg kat belakang plak tak
nampak dunia depan sbb terhalang dgn yg depan....
sungguh tak praktikal....











Monday, January 12, 2009

U r invited to view my new "shop"....good news for ur baby's wardrobe

Hai kawan-kawan..... ( sila baca ikut nada raja lawak musim 1= Yus )

just nk invite kowangla....manala tau nk shopping baju anak, tapi nk murah2, pastu kowang ,malas nk jalan g shopping complex...butik2 baju baby, malas nk beli tiket kapalterbang sbb nk beli baju mahal2....tak baloi gitu kan...hahahar
so apa kata kowang jenguk2 kedai baju baby ku ittew......wahahahaha
cam tak caya aku jual baju...lagi ??apa lagi nk aku jual...
nnt ekkk aku selongkar stor umah aku tu...byk suratkhabar...baju lama...tayar buruk
kalau laku aku jual gak...hik hik hik

so...kengkawan...mehla...jenguk2 mana tau berkenan di hati

viewla

babyjayscloset.blogspot.com
View sekarg...tekan aku kata...skrg gak.....hep..hep

Thursday, January 8, 2009

My kids have 3 version.....

1st of all...aku nk citer psl anak kembar aku yg kecik sekali...ni versi apa kawan2???
rasa2 kowang nk kategorikan dlm kategori apa????hahahar
aku rasa yg ni mmg fotostat Daddy dia kot....ala2 Jawa gituuuu
mata dia mmg sgt bulat...tapi nk kata ikut Jay...tak gak sbb Jay ala pelakon Bollywood
tapi yg ni mmg nampak sgt genetik dari sapa yea tak.... org yg tgk anak aku ni
sure takkan tanya
"ikut muka sapa ekkkkkk"
kalau tanya gak..., aku rasa mmg patut aku hadiahkan sepakan kaki size 7
atau penangan penampar berputaq sampai biol!!!
Ikut perangai sapa???huhuhu so far tak tau lagi
tapi so far mmg sgttttla manja...
kalau ada adik nnt camne ekkkk
Oh no!!! soklan itu aku tak mo jawab.... pikir la dlm hati ekkkk hik hik hik

Ni anak aku Version Jawa...hahahar










Yang ni plak aku nk citer psl anak aku si Bobbok ni aka Sheena aka Jass
( ntahla aku pun pening nama timang2an manja dia yg mana....hentam jek la ekkk)
Budak debab ni aku rasa kowang boleh la nampak dia lebih kepada sapa kan...
tapi bagi aku takle sgt ikut aku ( chewah ..perasan giteew)
sbbnya mata dia sgtla sepet macam anak Jopun...ala2 nk rasa mcm nk lempang jek bila tgk muka dia kan?????Gerammmmmm
Satu lagi....features muka dia sgtla bulattttttttt sedangkan aku ketika di zaman kegemilangan ku dolu mmgla tirus dan tajam ala2 muka model dewi remaja '92
( korang rasa macam nk muntah darah tak baca statement perasan aku ni...hahahar)
dia lebig mirip muka bulat aku skrg ekkkk????hik hik hik...keyla...tang tu ok la ngakulaaaa
Lagi satu lagi aku nk tambah gak....
Tahap ke"je..lan" dahi cam Tok Ti tu mmg la sgt tak sama a.k.a mirip ngan aku...
dahi aku sgt lah tk luas... sgt la cantik rupa paras bentuk dahi ku...aku rasa tang tu dia
copycat dari Jinnis..... KOMPOM
bab debab....yg tu...takkan tu pun copycat aku???
okla...yeala.... okla....mirip aku....
tula anak aku VERSI Jepun




Ni plak buah hati Cinta hati kami yg pertama.... Jayniell Nahish
Anak kitaorg yg ni mmgla sgt lain dr kami berdua......
kalau org tgk selalu tanya....
" anak yg ni ikut muka sapa ekkkk?????"
pastu paling rasa nk lempang muka sampai berpusing kalau dia tanya
" dia ni anak u all ke???? takde ikut muka u all pun"
Daaaa.... 9 bulan ntah berapa hari aku dok usung ke sana ke sini boleh cakap camtu???
rasa mcm nk bg dia makan racun tikus tak korang rasa???
so nk sedap kan hati aku jawab camnilaaa
" dulu saya masa ngandungkan Jayniell, suka curik2 tgk citer Hindustan"
iyelaaa...laki aku kan anti skit kalau tgk citer yg kena ngena ngan Kelly Ng ni...
kalau aku bukak citer hindustan sure dia sound
" nk tgk citer ni u g umah sebelah"
mentang2 jiran aku tu bangsa berkulit hitammmm ( tapi bukan negro okey...)
so tu yg mirip ala2 Hrithik Roshan.... hahahahar
Ada ke mirip dia...saje je pilih hero hensem...takkan aku nk kata mcm muka Bangla potong rumput depan umah aku lak...kang tak psl2 laki aku ingat aku ada skandal dgn si Daud Bangla tu sampai lahirnya si Jay....eiiiiii sungguh tak sesuai !!!!! eeeeuuuuwwww
Nway, aku rasa ni la anak aku yg agak2 hensem tapi tak tau ikut sapa
bak kata cousin2 aku...diaorg gelar Jay "Pak teh Junior"
diaorg kata mirip rupa ayah aku....emmmmm
Ayah aku hensem la jugak rupanya..ahaks...ntah...mak aku je yg tau
sbb tau2 aku tgk ayah aku biasa jek...
so ni versi HINDUSTAN




Tu la citer ttg anak2 aku...
bahagia tk aku???? nampak macam apa??? rasa2???
soklan tu aku tk nak jawab sbb kalau tk bahagia...
tak mungkin aku boleh membesar sebesar ini!!!!! Oh Gosh
laki aku mmg hantu selain dari dia ni Jin dia mmg .....
diala punca aku jadi sedebab ni.....
masak sedap nk mampus.... suka suapkan aku makanan masa dia makan
kalau masak selalu yg besh2 so dat aku susah sampai pk
"kalau aku tak makan ....mati hidup balik sure aku nyesal..."
so...ni la hasilnya.... uwaaaaaaaa

Tuesday, January 6, 2009

Eye on Malaysia @ Malacca

Aku mmg malas bab tulis2 ni....kowang layannnnn jela gambar2 yg ada
masa kat KL tak pegi pun...ngada2
tapi kat Melaka gatal + gediks nk pegi
okla....
komen??? so bosan.....pusing byk kali...aku dlm tu yg tk sabar2 nk tuwun
bukan ada view menarik pun
yg tk bestnyaaaaaa aku + hubby rm10 jek sowang
MAID AKU= RM20 sbb dia tkde my kad...cessss!!!!!
Niat di hati nk naik Taming Sari....tapi sbb dh ptg...+ lambat+ lapar....
aku zasss g umah kwn aku aka jiran sebelah umah aku masa kat umah mak aku kat Ampang ; Yuszarni Harnim & Family kat Alor Gajah....
Daaaa...pjg gak aku taip...so kowang layan jekla ekkkkk
hik hik hik
Mummy yg dah kebas tgn dukong di Bobbok

Dua2 tido dgn nyenyaknya.....buang karan key


Lihat dagu ku....berlapissss kannnnn????uhuk2



Pasangan sehati sejoli...( walauuuuupun penat bertekak
sbb pusing bandar melaka smpi 4 kali sbb salah masuk jln)




Jay Yg gayat sat.... ni saat2 dia takut la ni



Our Family

I'm so bored Daddy!!!! agak2 bila kita nk turun????