There was an error in this gadget

Monday, February 23, 2009

Aktiviti malam





Boleh bayangkan tak??? sesak ke tak sesak playpen baby twins aku???hahahhar
si bobbok kalau mlm dia suka tido mengereng...so kalau letak dlm buai dia asyik melalak jek
sbb dia tk selesa...sibuk nk mengereng dlm buai...sengal ke hapa ????
so...bibbik aku ambik jln mudah...dia sumbat jek dua2 baby kembar aku dlm tu....
hahahahahar...mmg sesak beb!!!
Pastu si Abg...selagi tak pukul 11 mlm selagi tu la...dok main...sowong keta la..main ball laa
panjat Daddy dia laaa...aktiviti mlm yg dia selalu buat..suwuh laki aku sapu bedak kat tgh belakang badan dia...kadang2 dah mcm tepong gomak dah aku tgk belakang bdn dia...tapi dia still suwuh laki aku sapu kan bedak....
Sabar sungguh lakiku tu...kalau aku...aku sapukan penampar jek belakang bdn dia
hehehehe.... ganas tak Mummy Jay ni????
hik hik hik....
tu gambar si Jay menjenguk sambil membuat aksi sabotaj kat adik2 dia
eiii... geram jek layan kerenah Jay...apa nk buat...anak rapat2

Sunday, February 22, 2009

Jay's new look... What say You?????













Uwwaaa.........!!!! kowang tgk la anak sulong aku ni
Gondol abissss dah....ni semua akibat 100% percaya kat laki aku tula
Cesss....Jotos sungguh .... tak psl2 aku tgk anak aku dah mcm UPIN & IPIN....
betul betul betul betul.....
dua kali pandang dah mcm AMIR peserta RAJA LAWAK 3
eiiiiiiiiii....gerammmmmmmnya aku
aku rasa mula2 laki aku nk gunting style lain
paham2 jela anak bujang aku yg sorang ni
bukan reti dok diam
gerak sana gerak sini
kepala kejap tundukkk kejap dongakkkk
bila dah senget benget...
Zassssssss....laki aku mesin kasi gondol...SENANG!!!!!
huk huk huk..... tak de rupa yg elok pun
aku tgk dah mcm muka budak2 terbiar..... eiiiiii
camne nk repair lagi ekkkk
pastu bila dah jd camtu laki aku nk sedap kan hati aku dia cakap
"Comelnya Jay.... Cute la anak Daddy rambut camni..."
Boleh tak?????
Kowang rasa camne??? ok ke???
huk huk huk ...dari hensem2 muka anak aku terus jd muka sememeh jek......
geramnyaaaaaaaaaaaa

Tuesday, February 17, 2009

Jay Admit Hospital..... penat sehhhh

Lama tul aku tk update blog aku
penat giler...since peristiwa aku sakit ati hari tu... ( dah cool down dah skrg)
aku terus di kejutkan peristiwa JAY DEMAM PANAS lak!!!!!
mula2 isnin hari tu lagi aku dah discover ...awatla mamat ni asyik merengek jek
Maid aku dah highlight byk kali..
"kak...Nahish ni bdn dia kejap panas..kejap tak..."

aku malas nk layan sgt sebab kalau terlalu jaga nnt lemak plak
Rupanya aku sudah membuat dosa yg sgt besar...
just ignore the progress n the climaks start mlm Rabu lepas...
Hubby aku bgtau
" Yang...apsal Jay nyer bdn bahang sgt ni???? "
aku panik attack kejap.....
alahai.... sowila syg...bukan Mummy sengaja....
setahu aku aku mmg dah pesan kat maid aku suwuh bg Neurofen tu 3 times daily
kalau teruk sgt baru bgtau
Rupanya aku terlepas pndg.......
I'm so sowi Sayang......

Mlm Rabu aku cepat2 bg ubat demam kat Jay
Pagi tu bdn dia panasssss sgt2
bdn dia plak dah tumbuh bintik2 mcm rashes
aku panik2 suwuh maid aku siap2 semua anak2 aku get ready g opis aku
nasib baik dlm building opis aku ada panel klinik utk staff
so senang skit aku boleh angkut semua anak2 aku utk bwk g klinik
sbbnya kalau aku bwk Jay sowang takleh...
dia asyik nangis jek...aku tkleh nk concentrate nk drive... mau aku drive masuk longkang kang

so ...smpi jek kat opis...berpeluh2 aku di buatnya...
iyela...laki aku keje ari tu... aku ingat tk mo la susahkan dia
mula2 kena bukak stroller si kembar...pastu si Jay plak dah meraung dlm keta
agaknya lama sgt tunggu...
aku lari kejap tgkkan dia
pastu aku bukak upload brg2 beg susu +napkin+handbag aku
dah siap semua aku angkat Bobbok+Jaff dok stroller
nangis la plak....sbb tak mo isap puting...
pastu Jay plak meraung sbb tk sedap bdn kot
pastu matikan enjin keta...
pastu lock keta..bergegas sorong stroller twins naik eskelator g atas opis aku
kowang boleh bygkan situasi ketiak aku masa tu???
berlengas.... kepala aku smpi serabai sbb kelam kabut
( ni la padahnya sowang tanpa En Suami)

naik atas.... kat Guard lak aku kena sowong stroller kembar
pastu kelam kabut pujuk Jay yg meraung sbb tk selesa...naik lift tinggi sgt kot
smpi opis aku...masa aku dok sibuk isi borang g klinik...
opis aku pun ramaila dtg tgk anak2 kembar aku
( aku ni pemalas skit...ni la 1st time aku bwk anak2 aku memandangkan susahnya nk angkut semua2 tu...so selalu aku jalan bwk anak aku yg Jay tu jek...)

dah abis sesi perkenalkan anak2 kembar aku...cepat2 aku angkut diaorg g klinik kat tingkat 30
haru biru lagi...serentak dua2 nk minum susu masa tu
Jay plak tk abis ngan tangisan hiba sbb tak sedap bdn...
aku pegang dahi dia... confirm kalau letak telur...masak la telur tu jd telur goreng
PANASSSSS beb!!!!!
nasib baik aku ada kwn sebaik OJA
diala penyelamat aku
niat dia dtg nk tgk2 anak aku jek...
last2 jadik sesi menjadik bibik sementara aku lak
Sowi ekkk oja.... ko mmg la.... superb power
dpt baca sixth sense aku ketika aku benar2 memerlukan pertolongan ko
sementara aku angkut anak aku masuk jumpa doktor, Ojala yg tolong tgk2kan anak aku yg lagi satu...( masa tu dia babysit si Bobbok)
Doktor tu kata...dia tk berani nk biar anak aku camtu
better aku bwk g hospital sbb suhu bdn dia sgt2la panas
almost 40"C ( betul ke aku eja)
dia refer aku kat hospital..... pastu dia check Jaff...OMG...Jaff pun demam gak
tapi skit jek

aku dgn panik2 atack..kelam kabut sbb semua anak2 aku buat jeritan tarzan...
nangis sana nangis sini smpi aku pun tak tau nk attend yg mana satu
cepat2 call hubby aku...
Roger..aku kena g hospital hari tu gak
Jay plak lepas doktor dah kasi ubat masuk kot bontot tu..terus terkulai layu...penat nangis kot
aku pun zasss..... drive g Sunway Medical Centre( konon2 dekat ngan umah aku)
sekali smpi kat emergency tu...kena reject sbb full house
aku call husband aku...tukar plan....zasssssss aku drive g Gleaneagles la plak
Bapak jauh..... sampai sana....aku park kat emergency
dgn enjin terpasang...aku lari suwuh attendance tu usung anak aku
Jay mcm biasala....tk mo berenggang ngan aku sbb dia ni kan penakut skit dgn org yg dia tk kenal
aku jd blurrrr...camne ni.....si kembar dlm keta dgn maid aku...enjin terpasang...
Jay dlm emergency room ngan aku.... takkan aku nk biar jek keta aku hidup...
camne nk buat ni?????
dah kelam kabut..last2 aku angkut si kembar dok dlm stroller, maid aku sekali ...
dok dlm emergency room tunggu doktor on call.....
aku g alihkan keta g tpt parking
baru lega........

then ....... bab tunggu doktor jgn cakapla....lama gaklaaa
anak aku yg kembar meragam dah.....
maid aku kejap2 panggil aku...jay plak spt biasa...merengek2 tk sudah2
aku dah hangin dah..mana la laki aku ni
HP aku lak asyik2 mati sbb bateri low
tpaksa pki public phone call hubby aku

kul 1.30 baru smpi.... so aku handover jay kat dia
aku zassssssss bwk si kembar dgn maid aku balik umah
lepas tu packing baju2 Jay ngan baju laki aku...+ baju aku sekali
zasssssssssss drive balik g Gleaneagles.....
PENAT SEH!!!!!

Bermula hari aku & hubby aku berkampung kat hospital....
Si kembar dok ngan maid aku ...nasib ema boleh di harap
aku dokla kat sana ngan laki aku cam bodoh jek selama 5 H 4 M
bukan bercuti ok!!!!
Jay confirm kena demam virus.... mmg musim
cessss..... jahatla itu VIRUS

skrg pun kena g setiap hari smpi esok utk injection antibiotik
penat tk abis2
MORAL OF DA STORY....
monitorla anak2 anda....
aku yg monitor skit2 ni pun kena gak hadap benda camni
penat smpi rasa serik tapi sebabkan anak....layab jek laaaa

( sowila...tk sempat lgsg nk ambik gambar.......lupa daaa)

Tuesday, February 10, 2009

SAkit hati....bengang gilerrrrr!!!!

I know now I'm not dat slim...or slim mcm owang2 yg tegur aku....
But for me dat is the most important part dat I've sacrifice since I've delivered my 3 babies...
Damn hate dat people... for me dat issue is really sensitive
and for me...me myself never and ever dare to say anything yg boleh mengguris perasaan org lain....

Wat say you if somebody .... or ur not really close frens say dis to you???
" N....*#@... perut you tu buncit ke atau sbb you pregnant lagi???"
or like dis
" N..... baju N... tu kecik ke atau mmg ur stomach mcm tu???"

the worst part is
" eiiii...kalau kau ada ( pregnant ) satu lagi...mmg aku pun nk nangis sama laaa"
or
" eiiii...kalau N..... pregnant lagila....you kena berenti keje laaa.... takyah keje lagi.... dah tak terurus dah... mcm mana la nk jaga semua2 tu"

WAT DA HACK....!!!!! AM I DOING SOMETHING WRONG????
I'M MARRIED N SOME MORE.... KALAU DAH REZKI ...KENAPA????
EVEN I DON'T THINK I'M PREGNANT RITE NOW...BUT GILER SAKIT HATI DGR STATEMENT TU!!!!

paling aku tk tahan smpi aku terus call laki aku
bila aku rasa DOWN giler.... aku ni jahat mulut gak
tapi mulut aku tkdela puaka sgt sampai nk keluarkan statement mcm tu smpi nk bg semua satu floor kat opis ni dgr soklan2 mcm S#a* tu key....

My hubby bila dgr jek aduan aku ...terus cakap
" I'm ur hubby...I don't even make any complaint statement to...so don't worry...
abaikan la statement org yg perasan bagus sgt tu "
esspecially sowang minah yg selalu pk dia bagusss sgt.... taula ko dah tk nak beranak lagi dah...tapi takyahla bg statement menghina camtu
Anaka ada 2 ...kira mcm dia la paling bagus...anak dia la yg paling terurus...
siap cakap...
"N..... r u sure u nk beranak lagi???? nanti nk jaga lagi... nk htr tuisyen lagi...duit itu ini..."
SO WAT...ANAK TU HARTA YG TK TERNILAI BG AKU
FOR ME.... SETIAP ANAK ADA REZEKI MASING2...

aku benci gilerrrrrrrrrrrrr....
hari ni aku totally hilang mood terus!!!
sakit hati tk terkata....
rasa nk ............grrrrrrrrrrrr