There was an error in this gadget

Monday, March 30, 2009

Sepetang hujan yg lebat @ Aquaria KL

Actually dah beli tiket ni masa g matta fair ari tu
reason dia sbb maid aku dah nk balik indon
so kira nk bwk dia jenjalan dulula sebelum dia balik
adala dia pengalaman berjln2 dgn majikan sengkek dia ni
hahahahar


beli setiket RM22...murah 6 hengget jek dr rege biasa
tapi tiket utk maid aku kira murahlaaa
kalau tk RM38 utk yg tkde my kad....
(cesss...sungguh tk berbaloi)

masa masuk...mula2 jay excited la..
"Fish...fish...fishhhhhhhhhhhh"
Waaahhh....big fish....
last2 dah boring...agaknya...dia pk
"apsalla semua fish jek... natang lain tkde???"

yg baby twin aku of coz le tk phm satu hapa pun
yg diaorg tau...menangis sbb rasa terkurung masa dlm terowong akurium tu
for me tk le berbaloi sgt...
maybe sbb kita org g sana dah lambat ...
so session bg ikan mkn terlepaslaaa
satu lagi...RM22 sorang...better g Zoo negara...
ada gak ikan...siap ada gajah, bear, lion, tenuk...
lengkapla.... cuma busuk skitlaaa hik hik hik..
yeala..sapa larat nk mandikan semua natang2 dlm zoo tu...
kalau aku pun tk mo....besar2 tuuuuuu

so inila antara gambar2 yg aku sempat snap..
gambar aku??
aku tk mesra kamera..adala terselit 2-3 keping
tu pun nyampah tgk sbb aku rasa ikan kerapu yg besar dlm akurium tu pun lagi kecik dr bdn aku ni ...huhuhuhu


Ni Jasseena..dia jek yg tk tido
adik semanjang tido...dia lemas kot tertutup jek dlm tu



Ni abg Jay
gedik kan...terlompat2..eiii geram...
excited dlm tu...siap lari2 sana sini
aku plak dah rimas coz owang bukan tgk ikan...
sibuk interview aku...
"kembar ke??? baby apa??ooooo
laki pompuan ...mana satu laki2??mana satu pompuan???"
lempang laju2 kang...dah sah2 anak dara aku pki gaun
takkan aku pkikan gaun kat anak teruna aku kot
isk..iskk...
typical malay camtula...
(mcm aku bukan owang melayu...hehehehe)

Ni aksi bengong aku dgn maid aku
laki aku mana nk layan aku sesi bergambar2 ni
so aku snap sndr la
senget benget jdnyaaa.

Aku yg mok mok...
Mencik!!!!
sekali tgk mcm body builder jek..
lengan aku ni mmg spestik tul!!!!penat hari2 letak losyen halia
makin berisi lagi adala
Jay mmg anak Daddy
berkepit 24hrs dgn Daddy
Wat if anything happen to him...I can't imagine!!!!







Sunday, March 29, 2009

Mainan Jay, Jaff & Jass stok setahun

Ni topik aku bukak khas utk Elyies...
hahahahahar....
aku dpt borong ehsan call dr yies yg bgtau aku rupanya pegi salah tempat
hik hik hik


citer dia begini
aku baca thread mattel sale pun last minute
rabu ptg aku terbaca dlm PCM
pastu aku takle plan nk pegi
setau aku last yr dia buat kat pj tu
so khamis subuh2 adam tu aku htr laki aku g klia (g medan uruskan maid baru aku huhuhuhuk)
dgn tk mandi pagi tu aku pun htrla kan.... pagi2 sejuk la..malas nk mandi
pi htr pki baju selekeh tk ingatla kan hik hik hik
pastu on da way balik dr klia baru aku decide ...
ok gak g mattel sale ni hik hik hik...zasssssssss
aku pandula keta pjg tk hengat tu tersenguk2 1 jam 1/2 stuck dlm jam on da way g pj tu
bayangkan kul 6.45 pagi dr klia...kul 8.50pagi baru smpi kat pj tu
tup2 aku tgk...clear jek jln...magic ke hapa ni
aku tanya pakcik jaga parking tu...tk de sale ke hari ni???
dia cakap esok...
aikk....mcm salah jek
aku call Elyies.... laaaa
rupa nya kat Atria Shopping Complex...dahla aku haram tk tau kat mana tpt tu
aku call opis mate aku si Ip tu
dia guidela.... smpi sana dlm 9.30 pagi
aku tgk dah mcm ada rusuhan jek kat depan shopping complex tu
ehhhhhmmmmm...adatlaa
mattel sale every yr camtu
padahal kul 10 baru bukak ...9 pagi dah berderet2 depan entrance


start jek bukak semua owang lari tk hengat masuk ...
aku pun join sekalilaaa
masuk jek aku pun sama2 jd piranha serbuuuuu
sekali tersalah serbu daaaa
aku g kat hotwheel nyer section (apa ke jadahnya g serbu ni)
aku tinjau2 rupanya Fisher Price kat sebelah lagi
aku lari g sana...dah stuck dah
aku aim Hop n Pop atau pun zebra tu
tapi malangnya
tak dapek dooo....dia tk mo jual.....
last2 ni jek la yg aku berjaya sambar....


1.Pro Doodle - rm50 = utk jay conteng2...so dia tk conteng dinding umah aku lagi
2.Elmo like to dress - RM45 = dia boleh cakap2, nyanyi2...Jay suka sgt2
3.Pooh yg boleh jln - RM40ke 50 aku tk hengat = dia boleh jln, boleh nyanyi...boleh menari...lari....terkedek2...ni pun Jay suka..siap rampas kalau adik2 dia main
4.Pooh yg ajar ttg deria-RM45 = bila tekan kat tgn, kaki, perut, hidung dia bgtau tu apa...siap nyanyi2....
5.cars collection- RM15= tarik belakang dia nyer kunci dia boleh jln lajuuuuuu aku sambar 3
2 utk jay, satu utk adik laki2 aku
6.car n workshop mini-RM20 = ni koleksi utk adik laki2 aku...dia giler keta
7.cars in bottle-RM15=koleksi mini utk jay main bila dia dah besar nnt
8.Dora collection-rm15= ada stroller twins, meja mkn twins, meja , kerusi, ngan katil...yg sengal nya..patung dia aku lupa beli... ni utk jass bila dia besar
9.Barbie- RM20= collection adidas ada handbag, ada patung ada baju ada apa lagi tk ingat
10.Handphone Elmo-RM25= boleh nyanyi2, boleh kelip2kan mata elmo.... takle jay sibuk main handphone aku


semua sekali RM300++ berbaloi kan????
pastu hari sabtu aku repeat g lagi
aku beli sit to stand yg giraffe tu...dr RM199++jd RM80 jek...
puas hati aku...tahun ni aku tk buat la birthday jay sbb aku dah beli dia byk hadiah...hik hik hik








Monday, March 23, 2009

Belon panas...ahaks....

sabtu lepas...aku berjaya memujuk laki kesayangan ku
kengkonon nk tgk belon panas kat Putrajaya
dr Jumaat lagi dah meleser2 kat laki aku
merengek2 nk pegi
so...as agreed sabtu tu dia bawak gakla...
tapi bawak tk ikhlas la laki aku tu

mana taknya...aku beriye2 jek dah ready
dia kul 5.30ptg baru nk berenti main game dia
kul 5.45 ptg baru nk bertolak dr umah
event tu abis kul 7 mlm...
smpi sana kul 6.30...kowang agak2 dpt ke aku tgk???
huhuhuk....
ni jekla yg kitaorg dpt snap
tk tuwun keta pun....tgk dr dlm keta tepi highway jek...
(nasib dpt gak tgk...kalau tk...mmg nk merajuklaaa)
selebihnya lebih lama terperangkap dlm jammed
dia ingat sampai sana...kami jek satu2 nya family yg dtg tgk...
dia tak tau umat yg g tgk berduyun2
cramped jlnraya kat Putrajaya tu.....

nila yg kitaorg dpt saksikan



Belon oren...cantik..mula2 ingat bulan kemik


ngeri tk???mendarat kat tgh2 tempat construction
aku yg tgk ni dah ngeri...
sbb masa tu dia nk landing betul atas air mcm sungai kecik
lemasla plak org ni kang
maybe sbb angin kuat.... apala nasib org dlm tu



cuba peratikan...yg kat bwh ni yg dah selamat mendarat
mendarat kat tgh2 bulatan yg turun dr flying over highway
aku tgk kejadian ni depan mata tu...
dahla bulatan tu tk rata...senget sebelah...kalau aku dah jerit2 dah
gayat tuuuuu

pandangan dr bwh tepi tingkap ketaa
ni dari jauh..saat2 cemas belon tu terbang....
aku takut langgar tiang wayar elektrik...
nasib baik sempat naik tinggi skit
Ni masa belon tu mendarat
betul2 sebelah keta kitaorg masa nk turun dr flying over....
ramai owang berenti tgk
nasib tk accident
Belon oren yg berjaya naik skit
dia tak jadik mendarat kat sini
konon2 nk carik port baik punyaaaa....

ni masa saat2 tghterbang tinggi lagi...
incident cemas belum terjadik

Jaff yg dah hensem2 nk g tgk belon
Daddy tgh main game lagi
Hensem tk???

Jay pun dah siap... Daddy masih leka main game tu
Daddy cepatla..kang belon dah balik ni
Jasseena yg tk pedulik pun
dia sibuk main play gym dia

Jayniell yg dah tak hensem dah!!!

Sunday, March 22, 2009

My twins terpaksa share walker...huhuhu

Both of my twins dah pun 7 bulan ++
so dis is da time for them nk dok plak...tak mo baring jek
malangnya..aku cuma ada 1 jek stroller
camne ekkk...gaduhlaaa apa lagi
ahaks...
cuba gak mintak Zira Mummy Adam jual adam nyer tapi...tak berjaya seh...
Adam nyer haidah owang kasi..so tkleh jual

sapa2 yg ada walker lebih or exersaucer tk pakai
nk jual ...sila pm saya ekkk...
desprate gilos nk beli utk diaorg ni... sian tgk
kalau sowang dah naik...sowang lagi nk meraung nk naik gak
aku smpi dah tk tau nk buat apa....
nk beli baru rasa mcm rugi lak

nyum nyum...dap la tgn saya ni





adik yg sgt lembut....senyum jek

adui aiiii muka ku....