There was an error in this gadget

Sunday, May 31, 2009

Daddy n Jay

Pening tak pala tgk gambar ni???
hahahar...besan... ko jgn kasi Farah tgk gambar ni....malu Jay...
aku terlupa nk tutup sebelum upload hahahahar

Aksi2 bapak n anak yg aku malas nk komen...
sgt pening key.... dua beranak layan berkubang tepi umah
harussssssssssss aku buat swimming pool kat tepi tu isk isk isk...tapi nk pki duit apa ekkk???
kowang ada duit tk???mintak cikit.... =)




















Thursday, May 21, 2009

Insurans......Penting ke ????

First of all aku nk citer skit...aku bukan agen insurans.... sbbnya aku dulu mmg tk caya psl insurans2 ni sgt.... but tak tau napa ... masa laki aku ambikkan insurans utk anak tiri aku
aku pun dengki...nk gak ambikkan utk si kembar......

FYI, sebenarnya purpose kami ambik insurans.... initially utk cover anak tiri aku nyer medical benefit...in case kalau dia kena masuk hospital...atleast dia ada di cover oleh insurans....
taklah kalau masuk hospital ...( hospital private) kena keluar byk
sebenarnya mak dia tk mo g hospital gomen....
nway...cam kes aku ngan anak2 aku....Bank Rimau mmg dah cover medical benefit
so aku rasa purpose tu tk meet sgtla kan.... mesti kowang tertanya2..apsal lak aku ambik insurans gak utk si kembar tu??? emmm...meh aku story skit.....

Insurans yg aku ambik tu just RM70 jek sebulan sowang...
Maturity dia 18thn ... so kalau simpan smpi 18 thn dia jd simpanan...
on the top of it dia bagi medical benefit gak...kalau company tak cover hospitalisation
(private hospital)...insurans akan cover.....
pastu..kalau dah cover...( mcm kes aku Maybank yg bayar)...dia bg elaun hospitalisation
RM400 sehari..... percaya tk?????

Mcm kes aku...dua2 kembar tu mmg aku dah belikan....
so Jass dok hospital 6 hari =RM400x 6
Jaff dok hospital 4 hari =RM400x4
Jay jek aku tk sempat belikan insurans.... tk dpt apa2...( padahal dia yg paling lama dok hospital)

so...at least...ada la gak cover duit premium...
pastu expenses yg u all spend kat hospital...( foods, transportation, leave, etc...at least cover)
so berbaloi tk insurans ni??? kita sama2 pikirkan....
aku pun dah mintak quotation insurans utk Jay...
sbbnya ...kalau tk pun.... aku tk menyimpan....
so skrg atleast adalah simpanan utk anak2 aku

Wednesday, May 20, 2009

Tahniah Elyies

Pagi subuh adam aku dpt msg Elyies....

"Elyies dah bersalin kul 3.40pagi. Normal berat 3.4kg. 21/05/2009 hospital Selayang wad 5 A Katil 1"

hah?????waaahhh???sgt tk sangka coz semlm aku baru jek borak dgn dia mintak tlg updatekan psl topik anak aku kat PCM....borak2 citer psl nk bersalin... tup tup ...dah bersalin dah....
larat lagi g keje...aku dulu seminggu sebelum deliver dah mc dok umah...hehehhee

Semoga ko dan anak ko sihat n selamat Yies...nnt ada masa aku g umah lawat anak ko....

Monday, May 18, 2009

Cuti-cuti Malaysia at Columbia Hospital Puchong





































Sunday, May 17, 2009

Hand Foot & Mouth Disease....@ Coxsakie

First of all nk citer psl disease ni....
mmg kesian kalau budak2 yg kena...mcm Jay actually dia dah lama kena....
tapi kitaorg jek yg tk sedar...yg best nya masa kitaorg bawak g normal GP nyer klinik
doktor sengal tu boleh ckp sbb gusi Jay bengkak nk tumbuh gigi
padahal....tekak Jay dah bengkak n bernanah
no wonder dah 2 minggu dia tak mo mkn...minum susu pun kurang
kitaorg iye2 jek marah dia...paksa dia mkn gak
nangis2 la dia bila kena sistem paksa ni
rupanya.... dia menderita....mulut dia dah penuh dgn ulcer mulut yg sgtla bykkkkkk
Pity my baby....jahat tul Mummy dia...huhuhuk.....

Actually we all baru sedar dia tk sihat sgt2 hari jumaat mlm lepas...( 8th May 2009)
mlm tu dia demam smpi terbaring kaku jek...
panggil2 nama dia pun dia diam jek...
angkat dia pun dia lembik jek...dia nangis +merengek tapi suara pun dah hilang
aku n hubby malas pk pjg...just bawak g klinik pakar kanak2....
cost????jgn citer la....gigil2 masa nk bayar tapi nk wat camne......
RM268.70...huhuhuhuk....

lepas dah g klinik.....
balik umah dia dah ok dah skit...aku lari jap g ambik stok crocs baru smpi
kul 2.30pagi baru settle semua2 tu
esoknya aku ada hse warming nyer jemputan kat umah Ip
mula2 ingat mcm tk nk g sbb Jay tk sihat sgt
tapi kenangkan member opis ni close.... aku gagahkan diri dgn husband bawak gak Jay g umah dia.....sebelum pg...aku dah bagi ubat bontot....so kurang skit demam dia
tapi masa kat sana Jay asyik nangis jek...meragam serba tk kena....
( biasala aku selalu pk psl owang lain... selalu pk...hari tu dia penah dtg umah aku nyer event...so serba salah kalau tk dtg event dia....walaupun ikutkan aku tkleh dtg sbb hal2 mcm ni kan....
tapi kalau owang lain tk leh attend eventaku...tkde rasa apa2 pun....kdg2...tk rasa bersalah pun...huhuhuk...nk wat camne kan.... hati org lain2.... mungkin dia tk rasa apa2.... tk salah kot buat camtu....)
Atlast..event tk mula sgt...aku dah packing2 balik
on da way balik tgk tgn Jay dah penuh bintik2...kat tgn dia pun byk
emmm...hati dah tk sedap.... aku call kwn aku...
Confirm.... Jay kena HFMD.....
aku pk punya pk....g Columbia Asia Hospital jek laaa dekat skit as compared g Gleaneagles, SJMC or Sunway...tol lagi...minyak lagi... emmm...takpelaaaa

so akhirnya... kat sanala aku sekeluarga berkampung....

Sedih..... coz kat situ...sapa pun tk dtg jenguk....
yg dtg cuma mak ayah aku + keluarga MIL
kalau ada yg dtg cuma dtg utk fetch kasut jek.....
dlm ramai2 kwn2 aku yg aku kenal sorang jek yg betul2 jenguk anak2 aku...tu pun aku bukan kenal rapat sgt dgn dia.....
Mas...customer Crocs aku.... kwn2 baik aku ke... sapa2 yg aku rapat semua tk dtg....
tapi aku phmla kalau kwn2 internet yg aku kenal tk dpt dtg.... diaorg sudi gak msg aku
kwn2 rapat aku yg lain tkde pun .... sedihhhhh... mmg sedih...
masa tu terfikir.... maybe itulah nilai erti kwn di mata diaorg....mungkin aku ni bukanla kwn penting di mata diaorg kot.... ntahlaaa.... emo plak aku bab2 ni
( sbb kalau aku.... even kwn bersalin pun aku g gak jenguk...tak kat hospital ... aku g kat umah...
sakit sbb operation pun aku gagahkan diri drive dari opis g melawat...tapi bila turn aku... emmmm... aku betul2 sedih diaorg buat aku camtu...)
huhuhuk.... back to da story... dokla aku berkampung kat situ ....
nnt aku letak pics2 aku masa kat sana.....
tk mo tulis lagi sebab hati aku sebak giler.......