There was an error in this gadget

Thursday, July 16, 2009

Satay Station- from my point of view

Nila satay station yg di war2 kan.....
"what say u????"


Sila abaikan meja kami yg bersepah gilerrrr!!! bubur anak kembarku, bekal segala bagai...aduhaiiiii







Jasseena yg sedang makan setelah penat menjilat meja baby chair itu!!!
hehehehe







Pandangan dari dlm waqaf yg kami duduk tu...bolehlaaaa..cantiklaaaa






























































































Meh citer skit..... Satay Station
emmm..mcm best jek tgk si maria tunku sabri makan ....
memandangkan aku sekeluarga pegi area dekat2 situ...
so singgahla kejap kat Satay Station yg femes le kengkonon tu....
Emmm...1st impression
Wowwwwwwwwwwwww!!!! mmg kelas la tpt ni....mcm tk caya ada wujud di celah2 ceruk Kg Pandan area... which is sebenarnya aku sgtla familiar.... camne bleh terlepas pndg ni????
2nd impression.... wallaaa..presentation sgtla menarik...waahhhhhh
dlm nyiru beb!!! best..best...
mee udang dia dlm mangkuk besarrrr....best best... tapi napa cetek sungguh??
takpe best2.....
Rasa???? Bolehlaaaa... sedap gakla sbb aku suka mkn satay perut
so tkle best sgt sbb bukan fevret aku!!!!
Mee Udang?? Bolehla sbb kompius sbb rasa dia mcm Mee Jawa...
sedap sgt???? taklah...so-so
Last Impression???
Bayar time utk 30 cucuk satay daging +ayam, 10 cucuk satay hati jantung pedal + 3 mangkuk mee udang... + 3 gelas air buah
=???????
RM62.90?????? Wallllllaaaaaaaaaa....
1 cucuk daging or ayam =RM0.70
1 cucuk satay hati jantung pedal =rm1
1 mangkuk cetek mee udang =rm6
air buah=rm3
Emmmm...Lu pikirla sendiri...Assalamualaikum....Renung2kan.



















Wednesday, July 15, 2009

Andaikata.....dia sudah TIADA!!!!



































































Kenapa aku create topik ni???
sbb aku terfikir..kalau di takdir kan ...satu hari nanti....tanpa di duga... (Nauzubillah mintak di jauhkan malaikat 44)
Tanpa pesanan, tanpa persediaan.... suami yg kita peluk..suami yg menemankan kita sepanjang perkahwinan kita...
teman serumah, teman sebantal... teman berkongsi kisah suka & duka....bapa kepada zuriat kita....
PERGI UTK SELAMA-LAMANYA...........
(meremang bulu roma aku bila taip ni...aduyaiiii...teruskan menaip yea Ayien)
ATAU...............
DIA JUGA DIMILIKI INSAN LAIN ...MAKNANYA ANDA BERKONGSI DGN SESEORG....
Dapat bayangkan tak?????
Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...............
Serius..isu ini amat aku takuti...sbbnya "Suami" aku merupakan insan ke-2 selain org tua n adik aku yg aku paling sayang dalam dunia ni... seterusnya of coz anak2 aku juga tergolong dlm golongan insan tersayang.............
korang semua aku sayang skit jek... mereka2 INFINITI key.......
So ...mlm tadi terdetik dlm hati aku... (masa tu laki aku tolong bagi susu kat anak kembar aku)
as usual...aku kan GUGU GAGA Ayien..segala keje ttg anak2, aku byk pass kat laki aku...
( aku mmg bini hampeh.... hihihik)
smpikan Jay sgtla attach dgn hubby aku... apa2 melekat mcm anak kanggaroo jek dgn laki aku tu
yg kembar pun ada potensi mengikut jejak langkah mcm tu gak...nama nk ikut Mummy dia mmg agak susahhhh
anak aku poo poo pun..laki aku yg basuhkan... ;p
So andaikatala.... Suami tersayang aku ni ... dah takde... atas sebab2 di ATAS..............
camne agaknya aku nk meneruskan hidup...
Sapala yg nk..........:
1.Tolong bubuh bedak n garu2 kan belakang Jay sebelum tido.......
2.Sapa la yg nk tolong checkkan pintu umah .. gate dah kunci ke belum????
3.Sapala nk tolong temankan aku kalau nk bawak anak2 g klinik or hospital????
4.Sapala yg nk check condition keta kami-tukun laut + kancil buruk gedek2...elok ke enjin dia utk teruskan perjalanan
5.Sapa plak yg nk jadi owang yg tolong picitkan jerawat, carik uban aku hik hik hik
6.Sapa yg nk jaga tanaman2 di kebun kami...( walaupun tanah sekangkang kera... durian, rambutan,mangga, pulasan, cili, tembikai kunyit, mata kucing , ciku, asparagus, cili mexico, serai, cekur, segala jenis tanaman ada key )
7.Tolong aku angkat brg dr keta bila balik dari shopping or vacation........
8.Tolong mak ayah aku time kenduri sbb aku kan anak tunggal .... adik aku still consider kecik so tk leh tolong hapa pun...apa2 tkleh harap pun
9.tolong panjat2, pasang lampu, ambik brg ...
10.Tolong dengar aku meluahkan perasaan sedih, kecewa, gembira, semua2laaaa
11.Tolong aku susun2 kasut...layan karenah customer bisness CROCS aku tu huhuhu
12Tolong temankan aku tido..........ZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzz merangkap teman bantal peluk...huhuhuk...tak dapat bayangkannnnnn huk huk huk.................
Aku mmg tk boleh bayangkan kehidupan aku tanpa dia...
Aku tk suka kalau2 sbb2 aku kehilangan dia sbb ke 2 ..mmg aku rasa aku boleh mengamuk hilang akal serang bom kebaboom insan yg jadi punca kami di kongsi tu...hehehehe
And paling utama..aku tk dapat bayangkan aku kena teruskan hidup aku tanpa SUAMI aku tu di sisi
(Nauzubillah.... sgt2 berdoa tak terjadi pada kami)
So sebabkan detik yg terdetik dlm hati aku tu....
aku rasa SAYANGGGGGGGGGGGGGGGGG sgt2 kat laki aku....
Walaupun dia sama je mcm org lain ..manusia yg ada kelemahan tersendiri..but still.........
He is the one yg aku sayang sgt2.... He is the best for me!!!!! and aku sayang dia seadanya......
Terima kasih sbb sudi jadikan hidup aku serba lengkap... sempurnakan hidup aku dgn zuriat yg sgt bijak dan comel
Terima Kasih jugak sebab selalu sabar layan karenah cerewet aku yg aku rasa kadang2 keterlaluan.........
Walaupun aku dah tk secantik dulu huhuhuk...muka besar dah macam pinggan... ( dia selalu cakap aku macam tu)
tapi ... dia tetap sayang aku seadanya sbb dia kata..."muka mcm pinggan, bdn gebu2 mcm ni taste dia"
(huh!!! sungguh tk logik ayat itu..aku tau ayat tu hanya utk sedapkan hati aku tapi aku tetap gembira sbb dia tk pernah komen aku dgn ayat yg menyakitkan hati aku)
Semoga hidup kami di limpahi rezeki yg berterusan..semoga rumahtangga kami aman bahagia selama-lamanya...
AMIN!!!!!
(EMOTIONAL TAK TOPIK INI??ngeh ngeh ngeh)

Monday, July 6, 2009

My kids... another 1 mths ++ genap setahun








Ni anak Bujang aku...JAyniell.. Dah 2 thn sebulan++..very brotherly sgt sayang pada adik2 dan juga sgt jeles dgn adik2nya.... Mat Lalak yg power!!! sikit2 nangis aduyaiiiii!!!! Love u so much sayanggggg.........










Ni Jaffriell...sgt le manja.....
kuat merengek...mmg copy cat abg Jay dia..sgt soft n sensitive...skit2 leleh... skit2 meraung.... apa nk buat... abg borek adik ritikkkk










Ni sempat lak jeling...









Ni bapak budak aka hubby kesayangan aku...malas nk citer psl laki aku..kang byk sgt tulis kena band 18sx la plak...so aku reserve komen tu utk rujukan aku sajerrrr hehehehehe









Ni Jay n adik 'ulat' dia...si bobbok Jasseena...
suka tgk dua beradik ni... si Jasseena ni ikut jek apa abg dia buat...








Mummy...tepi!!! Abg nk merempit dgn Jass ni...sana skitttt







Malu2 kalahkan bawak awek ...tapi mana bley merempit awek dok depan... ( sila abaikan wrestling kat belakang tu...tu tatapan laki aku tu)






























Wednesday, July 1, 2009

Sajer je nk letak kat sini

Sebenarnya ni gambar masa aku g Cameroon ari tu
aku lupa nk letak sini ...halallah ekkk citer lama kluar balik hik hik hik
aku sajer je nk share gambar2 ni... gambar hasil sesi gedik aku yg tk hengat...
sbbnya aku ni tk mesra kamera sgt .... jarang nk ambik2 gambar sbbnya rupa camera aku dah sgtla parah... bertampal sana sini... tu yg aku agak malu bila bab2 ambik gambar ni
tapi masa kat Cameroon.. aku hilang MALU
hehehe...layan jekla ayat merapu meraban aku ni ekkkkkk




Ni pokok strawberry yg laki aku sibuk nk beli

smpi ke saat ini...yg ada cuma pasunya....
pokok nya mmg mati...hehehe..eksyen jek kan ada buah
atlast haram tk nk hiduppp
(giler ke hapa..kat kl panas tk hengat..manala boleh hidup
kalau aku tau aku letak dlm fridge...sure survive lagi smpi hari ni)


Ni aku dgn laki aku....laki aku malas nk layan aku yg skit2 snap gambar
yg best tu..asyik2 delete alasan gambar tk cantik
padahal yg tak cantiknya aku...bukan gambar tu
huhuhu
Laki aku bersama tukun taraf campak kat laut....
(mencikkkk masa ni dia nmpk jauh lebih muda dari aku...)


Ya Allah...Gemuk sehhh!!! aku benci tgk gambar ni
sgtttt benci
(apsal maid aku suka interframe ekkkk)

Ni si kembar yg sgt lasak dah skrg
aduyaiiii ...kalau kluar g jalan...dia pakat2 melalak tk mo dok baby car seat
lagi...paling parah si ulat Bobbok...dia nk merangkak dlm keta
BOLEH???? sila jawab soklan tu...aku hangin tul dgn anak dara sorang ni
Jay yg ada seat sendiri..happy layan Barney...
skrg lcd tv tu dah jahanam...tekan2 pun tk hidup
mmg patut campak laut keta ni

Ni Jaff nyer tempat... terperenyok jek kan ???


Ni plak tempat Jasseena... di dok seat 2nd row tapi kena mengadap
bibik dia la..kalau ngadap depan...sapala yg jd tukang tgkkan dia nnt
hanya dok diam bila dia tido jek.....
Tu jekla citer aku yg tah hapa2 ..tkde motif pun
sajer nk citer sbb bosan tkde menda nk buat...........

Aku dah bosannn aku dah bosannnnnnnnnnn

Actually aku baru pasan..lama betul aku tak update blog aku
sgt hectic jadual harian aku lately ni...handle bisness Crocs aku yg dah tunggang langgang
keje aku yg umpama halimunan... keje tapi mcm tk keje...
smpi la ni tkde official instruction bagitau aku sepatutnya kena posting department mana
huhuhuk...masa appraisal KPI pun boss aku cakap suppose dept aku tk perlukan aku sgt
sbbnya byk core function aku dah di bekukan sbb cost constraint!!!
aduyaiiii...abis aku nk buat apa ??hari2 pegi keje ...balik keje...camtu jek
so utk menyedapkan hati..dia bgtau bila dept kitaorg move out g new dept baru dia akan bg job function baru...huhuhuk.... I'm so depress !!! Tapi baru hari ni aku terdetik nk luahkannn

Satu lagi... psl bisness aku yg satu tu haiiih... sgt tunggang langgang jadiknyaaa
walauuuupun aku dah co operate dgn hubby sama2 buat
(sbb sebelum ni aku handle sowang2)
sebelum stok smpi dah ambik order...
bila stok smpi jek...mesti tk sempat asing2kan kasut utk pos
End up... ada yg lambat ambik kasut tk dpt kasut yg di order
ada yg pos punya tertukar dgn org lain...
nama plak semua lebih kurang...haru haiiiih....
yeala...setiap shipment customer aku bertambah ramai
bayangkan 600 ++ psg pun still stok tu tk cukup utk cater customer punya order
aku smpi pening kepala pikir hari2 mcm mana nk handle smoothly
bab customer kecik hati jgn cakaplaaa
suwuh reserve aku tlupa reserve..suwuh asingkan ada yg aku letak pastu aku lupa....
sbbnya dlm satu hari ..lebih dari 6 customer call aku remind itu ini...
bila aku smpi umah..aku dah tkleh recall "Apa ekk dia pesan tadi???"
unless dia call masa aku dah kat umah..so dat aku boleh check apa order yg dia buat tu...huhuhuk... kacau bilau laaaaa
Walk in customer pun sama... aku kan keje gak..so bila balik customer dah otw dtg umah
bila customer dah balik...dah pukul 10 lebih..aku pun dah letih...tu yg kasut ke mana...reserve ke mana.... harus di pikirkan method lain utk handle kasut2 crocs aku tu next shipment ni
P/s: to my customers..sowi sesgt la sbb kadang2 apa yg u all order tk dpt saya penuhi...
bukan sengaja .....hopefully u all memahami situasi akakkkk yg sengal ni!!!!

Isu bosan plak.... ntahla...
Lately ni rasa sgtla bosannnn tahap dewa lapan
sbbnya rasa rutin harian sgtla tk best!!! balik umah lepak dgn family sekejap jek..tetiba dah kena tido..esok kena g keje balik....
alangkah bestnya kalau ada bisness juta2... duit melimpah2.. tk de masalah nk pk psl hutang piutang...bil2 yg perlu di bayar... tk yah nk pk kena p keje pagi2...redah jam kl yg mcm *#@
pening pala balik keje harung jam kat tgh jln yg mcm hapa.... eiiiiiiiiiii!!! tensi!!!
hari2 suka suki g keje company sndr ikut jam kat dinding bilik tu
balik pun suka suki nk balik bila2 masa.... customer non stop dtg
bisness maju tah hengat...aiiiiii...angan2 aku mmg merapu...bila la jd kenyataan...
nk surrender keje skrg takutttttt
i'm not sure this is the rite time for me to quit my career...
but...i think I'm totally boredddddddddddd.... tk suka la hadap benda sama hari2
Uwwwaaaaaaaaaaaa