There was an error in this gadget

Thursday, September 24, 2009

Our 1st Hari Raya

Lama kan aku dok bertapa....dok nyepikan diri...sejak dua menjak tiga menjak bz keje
so barula skrg memunculkan diri ...update blog ku yg dah bersarang....
aduhai...siap jumpa labah2 dinosour, segala binatang bersarang kat blog aku tu
keyla...where to start and how eh???hehehehe
Let me start with our hectic, tiring, and so ever ...bout my 1st day raya...
Huh! there's no word to explain and there's no sentence to describe how terrible we are on dat day
(awat aku speaking pepagi buta ni???buang tebiat???)
pepagi raya..as usual...coz dis year turn raya Ampang...so after solat raya... tunggula parents aku siap dulu
(ayah mcm biasa... pagi raya kena baca khutbah raya kat surau...so anak antu dgn anak dia... mcm biasa...lepas solat..balik awal sebab nk cekik ketupat dulu kekekeke)
siap punya siap punya siap...kelam kabut...salam raya...syahdu2 kan diri....
tk sempat plak nk bgambar raya..( apsal boleh lupa ekkk???)
terus zassssssssss


Gi umah Mak Ndak...
tak sempat gak ambik gambar raya...( selalu no lupa...)
beraya..makan segala hidangan...sbb kena tunggu cousin aku ...Kak Ina n Abg Shamsul Ghau Ghau
aku zasssss g umah Mak Lang Hubby aku
( kasi adil ok...walaupun turn aku raya ni huhuhuk...)
ambik ko...2 jam setengah dari Kajang ke Kuala Selangor huhuhu...sgt jauh....
dlm kul 3 lebih zassssssssss g umah Pak Ngah aku lak kat Batu Laut....
kul 5.30ptg baru aku beraya kat kg aku.....
as usual...ke umah Mak Long aku, umah Pak Lang aku
and last sekali...Umah sis in law aku.....
kul 9.30 mlm smpi...kul 11 mlm baru btolak balik Ampang...
aku rasa dah lunyai dah baju raya aku...
yg best...tk sempat snap pun gambar raya kitaorg...sungguh hampa....
Jass , Jaff n Jay...selsema n batuk...
all da way asyik batuk ...da worst...muntah2...
baju toksah cakapla berapa kali tukar dah......
end up...1st Raya yg penat gilerrr seh...
to be continue






Kat umah sis in law ni...tgkla si Thomas ni....sibuk jek





















Hai...I'm Hrithik Roshan's brother......
























Sgt tk suka bila si Jay suka n obsess dgn Thomas n Friends...
sbbnya tk mo ajar dia suka satu kartun jek...kang susah plak...
abis segala bagai brg dia nk thomas.. bag, thumbler, train, shoes, segala2 thomas...
OMG...tk masuk lagi kalau Barney plak..aduyaiiii sgt tk suka, tapi ntahla... serius tk suka
paling tk suka kang nnt bila p mana2 nmpk jek natang tu...nk beli
cam sekrg tjadi.... asal g Branded Outlet kat IOI tu...dok g corner Thomas n Frens jek
paling tk suka siap seret seluar mandi gak...nk beli gak
(mcm umah ko ada swimming pool Jay...aduhaiii)


See...Jaff yg sgt lasak... see in person...mesti gerammmm













Sgt puas hati...dpt panjat2 bibik



Mangsa keadaan...umah sis in law aku
(apsal gambar2 aku sempat snap, bz kot anak2 aku tgh melasak seh)








Jass yg dah lencun dgn air liur...








Biarla apa org nk kata.... eventho Mummy tk beli baju Polo ni kat butik...as u call u bought it
'Ori' ...lantak pila kan Jaff...janji cantikkkk n Mummy suka...I like it!!!!! sbb sama jek dgn shirt
Daddy... Ori gak, sama jek dgn yg RM729 kat butik tu...."Whatever"......
























Milk ...Milk...Milk...we want Milk!!!!










apsal muka seposen??????



























Suasana raya yg sgt express....sempat beraya 30 minit jek kat umah Mak Lang
lepas tu dh nk cabut g Damansara Damai...umah sis in law aku lak




















Jelingan maut anak daraaku...sgt lasak...Ya Allah!!!! tk tau nk citer camne!!!
But i still love her...so adorable n so chicky like chicken...
eh, boleh ekkk chicken????










Daddy yg sgt sabar.....penat camne akan sabar layan kerenah anak2 yg mcm ulat daun dah













Me n Sis in Law yg dh kuwus...
(sooooo jeles...dh mintak sponsor dr daddy..tapi daddy cakap..tk yah...i suka u camni...
taiklaaaaa suka konon..kejap panggil beruang...kejap2 panggil bear....
tk kira....1 whole session London Management plzzzzz)
Jgn harap dpt......harammmmmmmmm















Jass......kejekan Mummy nyer kamera yg dah nyawa2 ikan ekkk????



































Aksi anak kembar aku...susah seh nk snap gambar budak 2 org ni









































Ni la gambar yg aku sempat snap sebelum beraya salam2 syahdu2..nangis2.....
Gambar keluarga tk sempat nk ambik sbb dh lambat giler bertolak g Kajang









Daddy with Boys.....We are in green color...theme last minute pilih
tu yg dpt hijau carca merba kan????? Actually my hubby tk suka giler sekeluarga sedondon
dia kata...mcm boria... so utk memenuhi kehendak dia...aku just letak theme kaler jek
tak semesti semua dr satu papan kain yg sama....
tu psl keluarga aku kaler sgtttt meriah hahahar....mcm tema baju tk siap je kan rupanyaaa




















Ni plak gambar aku...aku rasa berapa keping jek sempat snap...aku ni kalau tk paksa
hubby aku haram tkmo snapkan gambar aku...aduhai...apala nasib gambar sndr tkde pun
kalau harapkan si Ema bibik aku tu...alamat gambar pala aku tkde...gambar kaki...eiiii sakit ati jek nnt...(tkleh nk salahkan dia..dia bukan photographer..dia maid aku jek)















































Jass yg jelita dgn baju raya lip lap....
tapi ...eiiii geram jek.... asyik dok nk gigit bits kat hujung tgn baju tu...penat mak
tempah baju lip lap....ko makan plak diamond nyer Nak???





























Nila rupa Bapak mithali...jaga anak sementara maknya sibuk make up...