There was an error in this gadget

Sunday, December 27, 2009

Dugaan 2009

Haisshhhh... nk citer pun malas sbb letih dah hehehehe
Masuk hari ni...dah 4 kali laki aku keluar masuk hospital
Pagi tadi atlast hubby aku dh tak tahan... dia surrender
agreed jek bila aku suggest suwuh refer hospital...
jaga owang tua sakit lain dgn jaga budak2 hehehee...
dia boleh tahan dok umah tahan sakit ...pegi klinik smpi 3 kali
tapi ajak g hospital tak mo.... aku yg menjaga nya yg letih seh
Last Friday masa owang sibuk jingle bell sana sini...
aku tgh2 mlm panik attack bawak laki aku g klinik....
mula2 siangnya aku merajuk sbb kena cancell piknik reunion kolej aku
atlast tk smpi hati tgk dia... aku mengalah gak g dekat2 kat dia
sekali ambik ko...bini byk buat dosa kan???hehehehe
aku pegang dahi laki aku.... ni dahi ke seterika????
mak aiii panas nyer....!! laki aku lak merajuk sbb tgk amku marah2 sbb tk dpt g piknik
dia konon2 tepis tgn aku.... " jgn kacau...i nk tido"
menitik air mata aku...alahai...baby besor ni...
sayang2...bucuk2... merajuk ekkkkkk
sian dia... panas betul ni....
so aku cepat2...lap2 dahi dia dgn air sejuk letak ice
aikk????? letak sekejap jek towel kecik tu dh kering...
tkleh jadik ni...aku paksa gak suwuh dia bgn...aku htr g klinik
doktor dh check...dh inject satu dass...
sampai umah... aikk???tk kebah 2gak???? tk lut ke ubat doktor ni

Emmmm... mlm tadi klimaks laki aku sakit...dia dh tk tahan sgt2
aku bwk pagi tadi...check2.... doktor cakap tekak dia dh kronik...merah menyala siap ada yg dah bernanah sbb dh infection...check telinga pun sama...dh teruk...
oh! bersambung ekkk telinga dgn tekak????
sian laki aku.... so tinggal dia skrg kat hospital...
So sowi sayang... i dh abis cuti...nk ponteng takut dh...kang kena marah tkd ekeje i nnt
petang nnt aku kena zasssssss g spital la ....
haishhhhh...baru jek last mth masuk wad gak sbb sakit belakang...dis month pun nk dok spital
dah jadi umah no 2 dah....
hopefully next year dia sihat tk byk sgt kena warded... sejarah dlm rekod keje aku
MC, Compensionate, annual leave abissss ...giler kan????
Tahun ni penuh dgn dugaan......... Sabar yea Ayien!!!



















































Wednesday, December 23, 2009

Things to let go

Selamat Pagiiii... hari rajin update blog ok....
Aku nk let go brg2 baby kat umah aku ni...
ada sesapa yg interested nk beli???sila2 la bagitau...
ingat nk letak kat BabyJaysCloset tapi mcm melampaula...brg2 second la plak jual kat situ...
so .. utk mengelakkan dari lari dr objective BJC...aku letak jekla kat blog personal aku ni
susahla nk bubuh kat forum sbbnya opis aku tkde picoodle lagi...
susahla ...isk...


Ni adala beberapa item baby yg teringin aku nk let go...
Condition still ok...almaklumla aku ni kan jimat cermat orgnya...jaga brg mcm baru hehehehe
( puji diri sndr ntah betul tah tidak keh keh keh)
so kalau2 nk jimat...nk beli...silala...
sila2la call aku utk dapatkan harga nya...
harga boleh nego lagi... aku ni bertimbang rasa orgnya
Ni email aku:babyjayscloset.blogspot.com
HP: 0133941302


Gambar baby cot jek aku tkde dlm simpanan...
nk snap skrg aku dh cerai2kan sbb pakai ruangla baby cot ni
Bawah ni gambar bersama model sekali ekkk...
antara brg2 yg aku nk letgo....
1.Walker
2.Stroller 3 wheels
3.Stroller kembar...( actually bukan utk kembar ..utk 1 toddler, 1 baby)
4.Infant car seat
5.Play pen
6.Baby cot
7.Bouncer


Harga???callla ekkk utk dptkan harga nya...bgtau kawan2 seantero... wink wink*


Walker bersama model2 nya....
satu sudah terjual...tinggal satu jek lagi

Ni demo gambar stroller bersama model...
Sgt baru lagi sbb guna ni jekla...ambik2 gambar depan umah

Ni Playpen tu...Disney nyer...sgt baru lagi...
pakai sekejap jek...pastu baby dah tuwun tido bawah


Beli playpen dapat free tilam... mana nk dapat wei...

Twin stroller tanpa model2nya

Pandangan depan..... mmg still baru lagi

Pandangan dari pelbagai sisi

Dari tepi.... nmpk cantik plak stroller ni
isk...sayang ...isk jual gakla...byk2 buat apa

Demo setelah dilipat......

Infact Car seat-red

Dari depan...

Dari tepi


Berapa kali depan daaaaaa

Bouncer sweet cherry
Bear satu ilang...aik????

3 Wheels stroller...-Sweet Cherry

Pandangan Belakang

Pandangan sisi
Pandangan senget...hahahar
Kalau u all berkenan...sila2 calling2 yea

Tuesday, December 22, 2009

My Dinner last week

Ok..nk mula dari mana ekkk hehehehe
Actually nk cakap dinner dept aku best sgt ...emm tkler sebest mana
cuma fun la...masing2 enjoy dgn cara sndr...
macam aku..still mncuba membawa diri menyesuaikan diri dgn department baru...
Mcm biasa...aku... mmg giler karaoke...cuma aku tk de la menonjol2kan diri sgt
sbbnya aku ni kan PEMALU...kang org cakap
"eiii...over la plak budak baru dlm dept ni "
hik hik hik...kena sedar diri skit...almaklumla aku kat dept ni mana ada ramai kwn sgt pun

Theme kami..."UNIFORM"
which i think initially...tk best langsung...but frankly speaking... NOT BAD!!!
semua sporting... mcm2 uniform kowang boleh tgk...
ada yg BACK TO SCHOOL..ada yg pakai taram jek
most of all of us pinjam jek...
mcm aku penat perah otak.... aku pinjam jiran aku jek....
baju utk staff PETRONAS turun offshore...
okla... sbbnya aku tkde pilihan... kalau bdn comel seperti dulu hik hik hik
byk la gak pilihan utk di peragakan....
ni dh gedebush camni...kena sedar diri la kan....

So kitaorg nyer dinner ni buat kat RED BOX The Garden...Midvalley
Hari Rabu seh...esok khamis tu kena keje...
( Giler kan???? mmg tah hapa2)
but still aku kan over....kena participate walaupun esoknya kena keje
so...start kul 7.30mlm
group aku awal2 lagi kul 5 dh gerak g sana...
ahaks... mood nk keje dh tkde...dlm otak dh ingat k terkinja2 dah
sampai sana..aku tolong group aku prepare props utk performance
lepas tu salin baju...pastu.....karok la smpi semua opismate smpi

sila la layan ekkkk ...
gambar2 yg sempat kamera man aku snap masa kat sana


Nila gambar dari depan Red Box... bilik kitaorg terus...
corner ke kiri...terus jek ke bilik yg besar tu..........

Ni aku sebelum bertukar ke UNIFORM aku.....
sgt excited nk pki kasut ...pinjam kasut PLKN sis in law aku


Taraaa...tu la uniform aku...seee
ada budak sekolah terlepas...hik hik hik
Shaz ni mmg sesuai ...dia kecik mcm budak sekolah
Semua turun hantu...semua belum datang so conquere la microphone
kang kalau dah sampai semua sure tk merasa

Sesi registration...sgt kecoh ok...but mmg seronok coz
nmpk ramai yg dtg dgn baju uniform masing2...tgklaaa
engineer ada... doktor ada..police sexy ada...sailor ada

Our Judge...dia la yg menang mlm tu
( yg ada rambut putih tu)

Sebahagian uniform yg ada... hensem2 n cute2 kan???


Jingle bell...jingle bell
kelakau tau sbb skrg kan Christmas so waiter n waitress
redbox pun pki topi santa...so dah macam satu geng plak
but serius...Farra nmpk outstanding sgt dgn baju santa tu
( ada ekk santa pompuan)
Uniform yg lain plak.... kowang bayangkan masa kitaorg ambik makanan
semua org tgk...apsalla ada org sesat ni....


Aku bersama geng baju petronas...sebelah tu pakar bedah ok

Tgh2 tu boss aku...Mr Khor
sgt sporting...last minit boleh practise menari hindustan

Aku dgn crowd yg lain......nampak meriahkan...
( ada sexy maid ok)

Posingggggggggggggggggggg..............

Excited bila camera man snap gambarrrr

Comel kan???aku make up mamat ni siap2 sbb
performance kitaorg 1st sekali...so takut tk sempat
Pandangan dari luar masa ambik makanan

Makan time...sempat gak aku ni isk isk

Ni best actor...ke actress???hehehehe
Dolly Parton k, aku nyer group nyer keje la ni

Ni hantu2 yg berlakon
Group aku buat performance
"Aci2 buka pintu"
Aku yg over gitu...baru abis perform

Kami bersama hantu dan best actor

Ni group lagi satu...sporting abissssss
Mmg cute2 bila lelaki di make up kan mcm ni kan????

Ni group lagi satu yg buat performance menari lagu nona manis
nila group yg menang tu =)

Ni plak group boss aku
dia org menari lagu kuch kuch ho ta hai
mmg superbs...tapi napa tah tk menang sbb aku suka tarian diaorg
Aku masa tgk performance group lain....

Over ok...mcm bizday aku sowang


Bizday celebration...Punya la ramai
Dari August sampaila Dec
( awat tk dr Jan -Dec???kan senang hehehehe)

Aku memang 1st Prize....
Rezeki mlm tu..padahal sebelum tu dok cakap sendiri
"jgn harap menang ...dari dulu tk penah pun dpt apa2"
tup tup diaorg announce nama aku...."Hah????"
tapi hadiah biasa jek... tk de LCD TV 40"
dapat deep fryer philips jek... Oklorrrrr...
Group aku yg tk menang no apa2.... sedih
sbb group kitaorg yg siap beli props bagai...
buat training byk kali at last tk menang plak
adatla kan..menang kalah....hahahar




Layan jekla aksi2 giler aku ni ....tak de menda nk buat






Ni Big boss aku En Farid...mamat ni sibuk nk bergambar
aku sibuk jek nk interframe =)


Sexy Police...
Diana...2 kali kena beli baju uniform tu sbb salah beli size lain



Aku dgn Geng group aku....see...Dolly Parton
kena kerumun hehehehhe





Aku yg pantang nampak lagu rancak..sambar jek mic tu tk pedulik



Tu jek....Alhamdullilah dah abis dh dinner
hopefully ni annual event laaa... kot 2 next year family day..
best gak...sbb guilty la... dinner aku hubby aku tk join pun....
Next year yea Sayang.....