There was an error in this gadget

Wednesday, January 20, 2010

Worst month ... sengkek tk ingat

Pandang wajah ketiga-tiga kesayangan aku ni...sayu jek
malam tadi tahap nazak... duit nk beli susu budak2 ni mmg betul2 tahap kering kontang
aku gagahkan diri tkmo beli kat Jusco or Giant just nak avoid dari beli byk brg...
so nak tk nak aku just keringkan hati beli sepeket jek susu Dugro 1kg tu kat kedai jual ubat kat kedai depan umah aku... tgk harga??? RM22.80????
giler cekik darah...kalau aku beli kat Giant or Jusco baru RM19 jek...cesss tapi takpela...
tak larat dah nk g shopping kat shopping mall..bulan ni jek aku nyer Groceries nyer cost
mak aiiii... RM1700..macam tk caya jek...apa yg aku beli ni???
emmm...susu 18 paket 1.5kg ok setiap satu..pampers siang n malam.. jay= 1 drypers, 1 huggies Ultra, Kembar= drypers=2-3packet, Huggies Ultra 2 packet
belum kira losyen, mandian, minyak ikan, barang rumahla.. aduyaiii
catat rekod aku tk de duit bulan ni... eiiii , geram ni!!!!

Agak2 korangla...kalau ada anak 5 org camne la perbelanjaan diaorg???
aku nasib ada maid.. cost bayar maid murah la.. kalau aku htr g nursery
confirm kena rm750 =3 org..
makan lagi, susu lagi, diapers lagi, baju, seluar, jajan
pastu mak ayah makan roti lorrrrrr

Aku ngan laki aku selalu cakap...
"kita ni gaji tkle byk..tkler sikit... tapi kenapa kita selalu takde duit???"
DUIT TK BERKAT KOT???
NTAHLAAA






Monday, January 18, 2010

Hari Abg Kenny Sedunia

Sila abaikan kelewatan aku menghapdet blog ku...hari ni berapa hari bulan???
19 ekkkk?? aku g 13hb jan 2010...lambat seminggu lebih hokey ahaks
tapi aku pedulik hapa...aku nk hapdet gak... ngehhhh

Aku tk tau pun ada promosi ni
pagi tu g keje aku pki baju pink ngeh ngeh ngeh
pastu kwn aku tanya
" Noorul apsal ko tk pki merah...hari ni uncle Kenny nk belanja
beli 1 free 1..."
Hah??? rugi tul...( tak ler rugi pun sbb lunch time ramai giler yg Q)
so aku plan...mlm ni g dinner dgn suami tercinta ok gak kan????
so aku sms
" sayang...mlm ni kita dinner romantika dia mor kat Kenny Rogers ekkk???"
sekali bukan berdua ok... berenam hahahhahar
sila layan jeklaaa...kalau dah hangkut satu umah mmg haru biru
aku rasa pekerja Kenny Rodgers tu sure maki hamun kitaorg satu bakul
sbbnya bawah meja kitaorgla yg paling bersepah...
bukan aku yg sepah2kan...kowang rasa sapa ekkkk????entah...hantu kot keh keh keh
Layan jekla gambar2 kami mkn berenam bayar utk 2 org jek...hokey apa....

Jom balik...malu seh meja kita paling sepah

Melantak smpi lebam...sila jilat screen korang

Anak2 kembar aku yg notti


Mummy n Daddy
(sila abaikan baju ku yg semakin ketat)
Seh...apsal aku tk make up ekkk???lupa la sbb nk cepat

JAy..mkn tisu ke????


Jaff yg tk sabar...dia pun baca buku menu tau

anak2 aku yg berkeliaran sementara tunggu mummy Q


Ramai kan yg Q????
Ramai berbaju merah..nasib kitaorg smpi awal
Suka 2 j ni lari2 tgh2 ruang legar ni...mcm open field lak



Sheena...budak bertuah ni tk mo owang pegang
nk lepas bebas jalan masuk keluar kedai2 kat JJ tu
Notti la anak dara sowang ni




Ni la promosi yg aku cakap tu.....jimat duit hari tu


Org ramai yg nk makan kat Uncle Kenny


Daddy melayan anak2 ikannya
Jay..alahai..pandai dah jaga adik2 dia....
cair hati tgk keletah diaorg ni


Jay jaga adik ekkkk ...Daddy nk duduk
Okla...setelah penat tgk...sila sambung keje kowang...kang aku report kat boss kowang kang
( jgn lupa lap balik screen kowang tu)

Anak sapakah ini??????

Gambar anak2 ikan aku ni di rakam lama dah...
masa dok umah la yg pastinya... boleh bayangkan???
camne umah aku di sekelilingnya ???hahahahhar
sgt sepah hokeh... tapi aku mengambil jalan positive jek
buat2 tk nmpk...tutup mata...
lepas dah abis sepah...baru aku mop...bersihkan ke hapa ke

Budak bertiga ni pantang dapat makan ice cream...
fevret okeh... siap meleleh2 kat pampers masing2
si abg jek aku tgk mcm senonoh skit dia makan
yg adik2 ni dah macam makan "poo poo" sndr plak muahahahha

okeyla..layan jekla gambar anak2 aku yg makin membesar ni
( mcm tk caya aku ada 3 org anak...)

mana sesat ada lesung plak tu aduyaiiii

Jass..khusyuk okey...abis satu bdn makan sekali

Jaff yg tk kurang aksi comot nyer

Muahahahaha

Aksi2 comot anak2 aku muahahhaha


Nila cikgu kepada adik2 nya






Tu jek....sila sambung keje kowang hik hik hik


Thursday, January 14, 2010

Japanese Food Buffet @ Shogun Sunway Pyramid

Ni ialah rentetan dari sesi makan yg opismate aku bawak masa bizday aku aritu....
sian kat Jinnis... citer kat dia ni sedap tu sedap...dia dgr jek
atlast aku bawak la dia g mkn kat sini ...merasala dia semua benda yg aku citer
cuma agak rugi sbb Jinnis bukan suka makan mcm aku...
"tgk badanler ahaks..."

So sesiapa yg teringin nk mkn sushi byk2...plus mkn segala mkanan western
seafood, desert...this is the best place for u!!!
Sharkfin soup ada, lamb shank ada, oyster ada...yummylicious
salmon raw ada.. mcm2 name it...and aku berani bet...kowang takkan terhabis rasa semua...
aku ada jek yg tk sempat mkn... sbbnya dah naik muak
tk kira steamboat yg diammg kasi complimentary...lobster baked cheese lagi
aduyaiii...Jinnis aku pelawa hanya mampu geleng2 pala jek tak mo lagi
Jayniell enjoy makan gak coz ice cream dia free flow...
desert byk gilosssssss smpi aku kekenyangan tersandar....
(abisss diet tah ke mana)

Silalah pegi ekkk..ada kat Banggunan UOA depan KLCC, dgn One Utama
sgt adviseable... sedap smpi kowang balik teringat2 punyer hehehehe
Di bawah antara gambar2 aksi melampau aku sekeluarga

Zoom up Oyster yg aku mkn.... yummy

Satu2nya gambar yg Jinnis snap...cessss

Nmpk tak??? tu baru counter sushi...belakang tu byk lagi

Jay yg excited..mkn ..mkn...mkn lagi

Oyster aku yg sedappppppppp sgt2

Jay main tpt steamboat nyer suis ..meletop kang

Laki aku yg dah 3 kali mkn terus tersandar

Nampak tk menu atas meja kitaorg????? Oyster ku????


Makan ni dah trip ke 5...tak larat dah nk telan


Steamboat Jepun...sedap cuma dh tk larat nk telan dah...huhuhuk


Air juice yg free flow...nk minum 1 jug pun boleh


Ni menu aku sebelum aku telan.... bayangkan ...
ni makanan aku piring ke 5


Jay mkn goreng2...ice cream..nasi goreng... tu jek la
tapi dia FOC..so tk risau pun

Pinggan laki aku.....

Jay nyer pinggan


Aku nyer piring yg dah licin

Sharkfin Soup...dapppp ada soup lain gak
dlm 5-7 pilihan rasanya...mmg tk larat nk rasa semua

Jay yg suka aksi camni bila aku nk snap gambar
Lihat laki ku sungguh2 dia makan kan???????
Tu jek... apa lagi...booking la weekend ni...pastu call kitaorg...boleh join sekali lagi