There was an error in this gadget

Sunday, February 28, 2010

Wild Paradise @ Langkawi

okla...rasanya ni second last la citer Langkawi..


Sbbnya aku sndr yg taip pun sndr rasa nk muntah...,. byk sgt rupanya gambar2 aku sekeluarga kat Langkawi... Ada yg masa kat Buffalow Park aku tk snap pun ...sbbnya bateria kamera aku dh kong... masa kat Fruit Agro Park aku tk masuk dlm dusun tu pun sbbnya musim buah dia tk byk sgt...ada a few buah2an jek...so we all just lepak kat Cafe...so apa maknanya nk snap gambar pun hihihihi...kowang pun sure tk larat dah nk tgk gambar2 aku anak beranak... wakakakka



Cuaca masa ni sgt2 panas...anak2 aku si kembar bila masuk keter jek tido keletihan... aku rasa bila panas , badan mmg cepat letih.
Nk berjalan pun dah jadi tk syok sebabnya badan melekit2...bayangkan aku jln dlm Wild Park ni...padahal dlm building
ada atap bagai ....but still keliling leher aku non stop meleleh peluh, celah ketiak celah bedah, segala celah2 yg ada... serba tk kena melengas tu jgn cakapla.... then kowang bayangkan benda tu jadi kat budak2...dia org apa tau... merengek2 jekla jadinya...mak ayah palk tk sabar...rasa nk piangggg jek eiiiiii Bila ingat2 balik...rasa rugi giler sbb berjalan takde nikmat berjalan erti kata sebenar....lebih penat dari seronok hua hua hua...


Nway pegi tempat ni mmg berbaloi2 ... budak2 suka dgn tempat ni sbb byk binatang nk tengok... lebih kurang mcm zoo mini la cuma dpt pegang byk binatang lebih dekat... aku suka , loike sgt2 masa dpt pegang burung dgn main kat dlm Rabbit park... serius... mmg anak2 aku happy giler masa ni.... Burung parrot tu sgt jinak.... segala burung aku suwuh dok kat tgn aku selagi boleh kakakakka... yg rabbit plak...mcm kena hurung semut di buatnya... paling layan plak anak2 aku tk takut dgn binatang ...so mmg syokle bg rabbit2 tu mkn carrot... citer psl carrot tu...bykler aku borong carrot potong kecik2 tu utk aku bg kat anak2 aku utk di hulur kepada rabbit2 yg sgt celungap ittew.... sekali ko... sedar2.. aku peratikan...

"ngapa lerr si Sheena tu terkumat -kamit mulut dia ngunyah tu????"
aku jerit kat laki aku...
emmmm selamat .... dah abis si Sheen atu kunyah carrot utk bagi rabbit makan tu...adeiiih... bertukau jadi rabbit plak anak dara aku tu.....
abis dlm satu park tu semua org gelakkan anak aku..... muka dia seperti biasa.... Slumber dog jek... mcm tkde apa berlaku...
Mummy tk bagi mkn ke sayang?????? eiiii ... ke carrot tu sedap sgt mkn camtu..... mcm2 hal...


Pastu kebetulan masa aku g sana... org kat dlm area kolam2 tu tgh membuat operasi memindah kan ikan ariwana ke kolam sebelah lagi satu...serius adventure giler.... semua org berdebar2 sbb ikan tu besar giler.... dah besar org.... semua pekerja2 Bangla + org kita penat kepung ... nk pindahkan dia dlm anduh kain.... at last dpt pindah tapi ....Splashhhhhhhhhhh!!! ambik ko...semua pekerja kolam tu basah kuyup di buatnya.... best... best mmg best.... lama giler kitaorg kat situ... sgt berbaloi2

Trip kali ni aku decide tk g Cabel Car... sbbnya aku rasa susah dh handle budak2 kecik itu... silap2 ada yg terpisah lain2 cable car....naya jek nnt... Lagipun aku dh 4 kali turun naik cable car tu, dah naik muak... so kalau nk bawak pun...tunggu budak2 besar n dah faham excited nyer naik natang tu baru aku hangkut diaorg naik Cable Car tu....

Actually lepas g Wild Park ni aku ada singgah Buffalow Park... tpt ternak kerbau dgn made in malaysia nyer mozarella cheese n cream cheese yg di buat dari susu kerbau...Bangga tk?? Malaysia ada buat cheese okehhh... tapi gambar kat situ ada beberapa keping jek sbb kamera aku bateri dh kong...so tkleh nk share pics kat situ huhuhuhu...
Next time kalau g Langkawi lagi aku nk g
1.Island Hoping yg pegi tasik dayang bunting tu... ( masa tu make sure budak2 tu dh besar n senang nk handle le hopefully)
2Agro Park ( kali ni nk g masa musim buah2an sbb ada promosi buffet makan buah smpi pengsan)
3.Nk g Pulau Payar lagi tapi nk tinggalkan budak2 kat hotel bersama bibik n others. Nk spend masa berdua snorkeling bersama hubby dgn aman dan suka hati... boleh ke camtu???? hahahahar ...angan2 bini jinnis...mmgla camtu.... silap2 aku hangkut gak semua ikut... siap ada new adik kepada anak2 aku lagi masa tu...Opssss!!!! rancangan itu lagi 4 thn dr sekarg hihihihi


okla...layanla gambar2 aku kat Wild Park itu

Sheena yg tk reti takut dgn Rabbit2 ini

Ayah n mak aku memerhatikan cucu dia main kat dlm dgn rabbit ........ aku tua nnt camtula agaknya dah tak larat dah nk layan 2...penat dh ..........

Semua bz layan binatang rakus ni... so jgn tanya aku kat mana....sah2 akula si tukang ambik gambar yg setia di sini...gambar aku mmg sgt minimum dlm trip ni ok

Ni masa dlm Peacock Park... merak ini sgt jinak...tk takut sgt dgn manusia...mak aku bg mkn selamba jek dtg dekat2...aku tangkap kang baru tau..... eiiiiii geram
Merak yg perasan ...konon cantik ler tu??? mmg cantik pun huhuhuhuhu...

Si burung leher pjg...Burung Unta


Daddy layan Peacock masa on the way g Peacock Park


Anak2 aku masam jek ...tk excited pun tgk huhuhuhu..apa raaa

Cait!!! Ini monyet demand okeh....dia campak jek kuaci yg laki aku bg
Carot pun tk heran... Penampar nk???????

Penat Jinnis pilih dia nk yg mana... last2 laki aku belah jek....
padankan muka ko monyettt hahahahar

Sian anak aku... lokos basah pala dia ...berpeluh2 sbb panas sgt
tersadai jek diam2 dlm stroller....

Mula2 baik jek kutip kuaci tu...sekali dia campak jek kat bwh mcm sampah
hangin jek kitaorg...ingat aku beli kuaci pakai air liur ke???tk kira kena mkn gak

Binturong
Pemalas...org beli tiket nk tgk dia lari2 lompat...
dia bantai tido jek
Comel monyet ni tapi busuk giler.....rasa cam nk sembur jek dia dgn febreeze

Cute kan??? comel tk ingat...rasa nk belala sekor kat umah hihihihi

Ni pun cute kan...tapi sibuk tido la plak...aku balik2 dgn batu dia buat dunno jek

Monyet ini pegnant okeh...tgk perut dia....
angkara monyet manala ni hehehehhehe

cute n friendly.... sibuk panjat2 tepi jaring dia

Boya... kat bwh tu Jaffrielle ler

Tu mousedeer yea kawan2... sang kancil yg bijak itu...
yg bijak mcm saya itu...bijak ke saya????? hahahahar
tgn mok2 itu milik siapa??? aku???? harus diet ni!!!!
Ini aku masa kat tmn ular @ Langkawi...
ni pegi masa dgn Jinnis gak ler.... masa g ramai2 dgn member2 dia ke Langkawi
cissss!!! adake??? masa tu ular sawa ini sudah ketat membelit bdn aku....
jinnis boleh gelak2 sambil lari.... tk patut betul kan???
bukan nk selamat kan aku...
So atas sebab itu...aku tk berani lagi nk sentuh binatang ni...
eiiiiii serammmmmmmm ...nasib aku tk mati masa ni


Ni Ular sawa yg tkler besar mana pun
tapi aku tk berani nk usik or sentuh mcm gambar aku seperti di atas...
eiii...ambik gambar dari tepi jekla yea Sheena.... kang dia belit kang
Daddy bukan nk tolong...dia lari jekkk........
Ni parrot yea kwn2....
Close up ular sawa yg menggeli geleman kan aku eiiiiii

Anak dara aku yg baru bgn...macam jek muka dia masa ni

Tu Duck yea sayang...alahai jakun anak aku


Aku dan Parrot sambil promosi baju Ed Hardy
sapa berminat sila contact aku yea

aku, anak2 aku dan burung kenyalang

Suka Jaffriell tgk burung ni




JAy takut.....eiiii apala abg ni
so takut ... semua takut

Cubaan Jay nk bagi kuaci ke parrot gagal
sbbnya dia geli bila burung tu nk ambik kuaci tu
"Daddy...Daddy...kuttt"
eiiii anak bujang aku yg ni semua takut

HAi...saya burung... bukan ikan atau hypo ok... sebut betul2
burung... version yg boleh terbang
yg tkleh terbang tk de kaler2 camni okeh...Opppppsssss!!!!

Posing maut punyerrrrr


Baru sampai sempat posing dua budak ini...
anak buah dan pakcik kecik hehehehe

Laki aku gigih menurunkan brg2 dari van bas sekolah kitaorg
panas terik giler tk hengat
Okla...Tujekla bebelan yg aku nk kongsi.... semoga kowang happy dan terhibur menonton gambar2 yg byk giler di sini.... heheheheh nk best lagi sila pegi sndr... tiket air asia tgh murah lagi...sempat lagi nk booked dr Sept 2010-Feb 2010... sila sila...