There was an error in this gadget

Tuesday, March 30, 2010

Aku mengidam???? hihihihi...

Meh kita continue citer psl makan2...
mesti kowang jilat screen pc kowang lagi hahahahar
aku mmg suka benar g makan kat Fatty Crab...sbbnya ketam kat situ mmg terbaekkkkk!!!!
so far g la mana2 seafood masakan ketam dia mmg tkleh lawan yg kat sini... aku taip ni dah meleleh air liuq dah adeiiihhhhh
aku start dpt mkn ketam ni masa aku preggy twins... siap cakap berulang kali


"Syg...pls pls plsssss...bawakla i g mkn ketam tu... i ngidam sgt2 ni...bukan i yg nk...baby2 ni yg nakkk"

hahahhar alasan harus guna alasan yg kuat.... padahal aku yg beriye2 nk mkn

nk tk nk....laki kesayangan aku bawakla utk penuhi hajat mengidam aku tu
terbawak2la...smpi aku dh nk bersalin lagi seminggu ...kaki dh bengkak...muka sembab dah
penangan sedap nyer.... aku sanggup suwuh gak laki aku heret mkn last kat situ
sampaila ke saat aku dh ngandung pun aku suka bangat mkn kat sini hihihihi...
aku bukan ngidam hokeh.... ni namanya mengandung sepjg masa wakakakaka


kalau kowang nk g...aku advise g yg mines nyer sbb view dia mlm mmg best
ada tasik kat tepi tu...ikan keli ...ikan kap besar2 ...gemuk2....
kowang boleh jek campak apa2 kat tasik tu... ikan tu sure nganga2 berebut nk mkn
penah sekali aku pedajal bagi cengkerang ketam....pun ikan tu pelahap telan....
aku tk tau la apa nasib ikan yg telan cengkerang tu...aku rasa mati tercekik kot...hihihihi
anak2 kalau besar baya anak aku... mmg seronokla... kalau dok sini
cepat2la sediakan apa2 makanan lain selain ketam utk anak2 kowang campak dlm tasik tu
kalau tak rugi wooo...ikan keli mkn ketam sedap...caitttt
aku selalu bagi kacang utk anak aku baling2...kadang2 dah abis aku suwuh dia campak skit2 nasi goreng tu
janji tk usik ketam sedap aku hihihihi


makanan yg patut kowang order kalau smpi Fatty Crab ni
1.Ketam masak cili tu...yg kuah hitam tu
2.Nasi goreng cina...mmg superbssss
3.Taufu goreng vege...
4.Ikan masak asam pedam- kalau nk additional menula...kalau tk dah cukupla tu....


lepas ni aku nk try mkn kat Lala Chong plak la...diaorg kata seafood kat situ pun best2



















Thursday, March 25, 2010

Iskkkkk.... hancurrrr...jahanam!!!

Huhuhuhu..sgt sedih mendapat ini berita...
pagi tadi maid aku call bagitau remote control keta Jayniell ni patah
tau sapa buat???? Jasseena aka makna nama dia "perempuan yg lembut"
lembut sgt ler tu smpi jahanam segala toys2 abg dia...ni bukan 1st time ok
kat umah aku tu dh byk giler toys yg abis di kejekan 3 beradik ni
hangin gilerrrr...aku baru beli batery baru ganti...ingat bolehla 3 badik main bergilir2...
share2 ler kan???takkan nk beli natang ni sowang satu...
harammmmmmmmm.... jahanam!!!!
Uwwaaaaaa... sedihnyaaaa!!!!





Tuesday, March 23, 2010

Selamat Hari Jadi Ayah!!

Ni topik pasal bizday ayah aku plak....
last week bizday ayah aku... jatuh tgh bulan time tkde gaji lak tu
adeiiihh ..agak parah pikir... nk celebrate apa dgn ayah aku
so memndangkan masa suntuk...aku zig zag jek kad kaler platinum aku tuh...
pejamkan mata beli hadiah utk membeli hadiah ayah tercinta
kek plak aku beli kat Hotel Swiss Garden...promosi...beli kek..percuma satu kek...saveler duit
bayar rm35 jek utk sebijik kek....tapi seyes ...kek coklat dia terlalu manis n sgtttt ler tk sedap...caittt...rugi beli
kalau tau beli je kek kat bakers cottage...huhuhuhu sungguh membazir


Pastu smpi umah parent aku agak lambat.....
plan nk g tgh hari end up smpi ptg kul 6 ptg...eeeiiii...sila tanya laki aku
selalu plan mmg camtu.... penat mak ayah aku tunggu
adeihhhhh....kesian ayah....menunggu mana cucu2 dia tk balik2 lagi ni
Atlast aku ajak semua g mkn kat Chilli's jek kat KLCC
senang sebab kids dpt free meals...so tk yah pikir sgt
tinggal nk bayar utk dewasa jek...ok sgt ler kan????
Bawak seluruh keluarga keluar berjalan n makan kat luar mmg sgt mencabar......
esspecially kat tpt2 mcm ni...adeiiih... tk dapek nk story mory dah
malu seeeeh.... anak2 twins aku mmg tk behave.... aku terkesima tgk perangai anak2 aku sowang2 ni


si Jasseena... smpi2 jerit2 kat aku n hubby aku
"num...num....uwwaaaaaaaa....num..num"
tak reti2 sabar nk minum....
si Jaffriell hantuk2kan pala dia kat meja berebut gak nk minum....
lepa skit jek... aku tgk Jasseena dah stunt kat lampu yg terbuai2 di tgh2 meja....
ko rasa nk jerit ke nk balik?????
dahla kitaorg duduk asing2 meja.... mcm tk celebrate bizday ayah aku jek sbb meja kosong tkde... so duduk depan belakang
so.... anak2 aku seperti biasa akan menyusah bibik dia spjg masa....
abis semua makanan dlm pinggan aku..pinggan laki aku dia godek2..
mashed potato dlm pinggan semua org abis di kitai....
end up kami sekeluarga makan mcm nk berperang....hadeihhhhhhhhh
abg jayniell jek yg behave...tk buat byk hal... paling2 mintak air dari gelas salah seorg dari aku atau laki aku
mak ayah aku geleng2 kepala jek tgk cucu2 dia tepek2kan mashed potato kat tepi cermin mengadap meja sebelah....
adeeihh...ya ampun.... sowila mak ayah... cucu2 mak ayah ni mmg sgt notti
camnila keadaan kitaorg ... hihihihi.... abis bawah meja penuh makanan mcm roti kirai


hopefully ayah happy coz aku tk reti nk celebrate camne....
aku belikan ayah digital photo frame brand Samsung
aku siap2 bubuh gambar kami sekeluarga...
atleast kalau mak ayah rindu kat kitaorg...dapatla tatap gambar 2 tu pengganti diri huhuhuhu
ingat nk stay overnite umah mak ayah aku kat Ampang aritu tapi brg byk sgt tk bwk..susu , baju , pampers segala bagai...
kenala balik gak tgh2 mlm tu


Happy Birthday Ayah
Semoga di panjangkan umur dan di murahkan rezeki
Sayang ayah !!!! Muahhhs
Doa2kan Ain sentiasa menjadi anak yg baik hingga ke akhir hayat ....
Amin....
* sob sob sebak kejap sbb kenangkan aku kan anak tunggal sebelum ni...so aku sowang jekla penawar hati diaorg
since aku dh kawen ni...agak jarang2 gak aku tido umah mak ayah aku...nasib baik ada adik aku yg lelaki tu
kalau tak for sure diaorg sunyi..... guilty sgt2 sbb tk dpt stay dekat2 dgn diaorg
kalau tk dpt gak diaorg tgk2 kan anak2 aku gak...but what to do.... laki aku yg request
dia kata biarlah duk sndr..... berdikari.... tak yah susah2kan mak ayah kita
dulu dia dh penat jaga kita smpi skrg ni...so bagi diaorg berehat plak
Gulp!!!!! takleh nk argue ...kena ikut jekla perintah suami...kang kata derhaka plak
































Thursday, March 18, 2010

Member kawen- Mizi n Mai

ni majlis yg ntah bila...
aku pun tk berapa nk ingat dah sbbnya event2 ni tk silap aku mmg lama dh ... kalau tk silap aku
date dia 7th March aritu.... kat Dewan Org Ramai kat Kelang... ( sila jgn tanya details alamatnya ok)


actually pengantin dah selamat nikah n majlis kawen belah perempuan dah buat dah sebulan sebelum tu
kalau tk salah aku 7th February kot...tapi aku tk dpt dtg coz masa tu kami g bercuti kat Langkawi


So kepada MIzi n Wife
Selamat pengantin baru....semoga di murahkan rezeki dan di panjang jodoh...
nnt dpt baby ... bagitaula kami ekkkk hehehehehhe
ada projek menarik pun roger2 kitaorg .....
mintak2 bisness utk puasa ni menjadik lerr...



Happy Couple

Kusyuk Melantak...mkn adap2 ni selalu org masak sedap2
hehehehhe... tetiba teringat kat makanan aku masa makan adap2 dulu

Jaff

Abg- Jay



Hai...saya Sheena...
di mana sajer mmg susah nk handle
dia selamba jek jalan2 buat lawatan dari meja ke meja
Apada...ada ke patut dia surung kitaorg duduk kat pelamin....
( nasib tk runtuh)

Baru betul aiiissss... apa la pengantin
request pelik2
Ema... ko snap gambar apa ni????
mana kepala laki aku ?????
Okla.... tu jek coretan nukilan aku ... nnt aku share citer g makan ketam lagi ekkkk
kali ni ketam fevret aku... ketam gemum = Fatty Crab


Sila jilat air liur kowang sendiri okeh...

Ni hasil praktikkan ilmu yg di tuntut dari Sya... kawan dari M.com ku
I love u Sya...sejak menuntut dari ko...mcm2 kek berasaskan cheese aku dh cuba buat...
mmg laki n anak2 aku suka giler makan... nnt nk buat lagi weekend ni
sbbnya anak2 aku sgt suka ... mcm makan desert ler gamaknya...


so kepada Cheese Cake lover...sila la jilat screen pc anda yea...
mmg sedap kalau dapat rasa ler hehehehhehe