There was an error in this gadget

Tuesday, April 13, 2010

Better do something Ayien!!!!


I'm speechless...so speechless.

Now only i'm worried bout my Jaffriell...if this same thing happen to me

Ya Allah... I'm not sure I'm that strong to face it....

Mlm ni gak nk bawak g paeditrician... mlm ni gak nk tanya doctor...napa anak aku ni

Jaffriell mmg dah kena fever since last 2 weeks...on n off...

but ...coz it always happen... and we do kept alot of medicine's stock...

so, i thought there is no point to see paeditrician...dowh... kang the same prescription gak

and my ice box now is like pharmacy's fridge ok....


But when i bump into this link...

OMG.... i better do something....


My dear frens.... i bet you will cry till max!!!

Klik here


Inila nasib badan ...aku redha..

hari ni kita cerita yg light2 jek...cerita biasa2...sbb hari ni takde isu berat yg boleh aku share bersama
penah tak kowang terfikir....sekali sekala...di saat syaiton nirrajim menghasut.... terdetik kat fikiran kowang
utk membanding2kan apa yg kowang ada dgn owang lain???? cthnya.... ni dengki cara mulia... hahahahar


"eiii..eiii ...untungnya dia ni... keje jadi kerani jek..tapi kawen dgn org berada... hidup senang... takyah penat2 keje
merasa pakai keter BMW...takpela.... rezeki dia... aku ni kawen dgn Arkitek... tk kaya-kaya pun... pakai keter Satria Neo jek"

(ni ayat contoh yea...tk de kena mengena dgn sapa2)


takpun ayat berbunyik dengki.....
"eiiii...best giler dia ni.... laki dia kaya giler.... keje apala dia ni... pakai keter smpi 8 bijik... Wish ada...Honda Accord ada...Altis ada...
rumah lagi... dah nk dekat 3/4 juta Ringgit Malaysia... selalu shopping sana sini...London, Singapore, Paris, Germany.... banyak betul duit laki dia...
ke dia ada simpan kilang cop duit kat umah dia???? aku laki bini keje macam nk mati dah ni.... gaji combine2 ada kot rm10K... tapi apsal keter aku
dah macam dah nk tercabut pintu dia.... jalan pun malu nk laju2 sebab semua serba nk roboh..... nk beli keter baru pun pikir berkali2....
penat pikir pun tak tukar2 gak keter tu... rasa mcm tercekik nk tunggu hujung bulan sbb tkde duit...adeih..... apala nasib badan..."


hahahhar...sekali lagi ayat ni ayat contoh...juga tkde kena mengena dgn sesiapa dan mana2 kejadian....

this situation was also happen to me !!! ngaku hokeh...cuma ayat aku tak le semuolia ayat 1...dan tkle sedengki ayat 2....
selalu tertanya2.... bestnya jadi mcm si polan2... senang jek hidup... tkde masalah duit pun
nk apa 2 petik jek jari.... bling2...dapat dah ...tak yah senak2 perut pikir cukup ke duit nanti??? nanti anak2 aku cukup makan tak???
aku dulu sebelum berniaga...penah diam jek bila maid aku cakap


"kakak... pampers baby dah abisss... susu kembar pun tinggal smpi malam ni jek...."

terpikir2...manala duit nk cekau ni.... laki aku nyer duit aku yg jaga...dah licin dah aku guna bayar itu ini
aku nyer account...ada la tinggal berapa sen jek..... nak tak nak kad plastik jadi mangsa...
hutang lagiiiii.... sedih betul... mmg tak pandai manage duit kan???tapi apa nk buat ... belanja lagi besar dari income masa tu


paling sedih kalau borak2 dgn kwn2 seantero...esppecially kwn2 kat opis lerrrr
aku selalu rasa rendah diri... rasa mcm akuler paling sengkek antara diaorg... sbb aku kan mak yg paling ramai anak
as compare dgn diaorg hehehehe...so belanja aku selalunya extra vaganza ler...so utk aku berbelanja mewah mcm kwn2 baya aku yg lain
sgtla nan adoooo... nk jalan2 g window shopping sajer2 mmg sgt jarang...sbbnya nk keluar window2 pki duit gak
makan pakai duit gak...isi minyak nk keluar pki duit gak... last2 paling2 aku hangkut anak2 aku g Giant or Jusco dekat umah aku jek
so....aku perasan sgt...aku sgtla outdated as compare dgn BFF aku kat opis.... huhuhuhuk..sgt sedih mengenang nasib....
mulalah compare2.... husband si polan2 rajin bwk anak bini dia g jalan....keluarga si polan2 happy jek sbb weekend dia mesti keluar sekeluarga
g mana2la...bwk anak2 ...janji keluar
.... suami aku tk de pun....bla ..bla ..bla....


Damn me!!! why i'm so selffish ekkk??? actually sepatutnya bersyukur dgn apa yg ada...
Now I'm so thankfull for what i have now.... eventhough hidup aku tkler bagus mana...
atleast aku tkler jadi mcm org lain yg banyak lagi...sgt2 susah as compare dgn apa yg aku rasa skrg ni
and paling aku insaffffff sesgt.... kalau aku tk kawen dgn husband aku skrg ni.... and kalau la aku kawen dgn ex bf aku dulu
ntah2 aku masih lagi terhegeh2 nk mulakan hidup... masih takde harta yg boleh di simpan....
tinggal kat tah mana2.... mungkin ...n tak mustahil di rumah setinggan....
paling aku takut sgt2...ntah2 tak sebahagia aku dgn husband aku... sbb sepjg aku kwn dgn ex bf aku...dia sgtla tk setia orgnya
ada jek buat hal.... ada jek perempuan2 lain yg wujud antara kami


so Moral of the story...... sentiasala bersyukur dgn apa sajer yg kita ada skrg...
lantakla...hidup org lain yg merasa hidup mewah dan senang tu....senyum jela sbb dah mmg rezeki dia
kita yg melihat rajin2la berdoa semoga di murahkan rezeki ....
hehehhehehe..tu jek topik yg aku nk share hari ni
kowang boleh renung2kan.... betul tak apa aku cakap ni hihihihihi....


Monday, April 12, 2010

Apa la manusia ni...macam2 hal.....

Hari ni posting kita bertukar kepada topik santai ...borak2 kosong...
hehehehe sbbnya takde apa2 gambar pun yg dapat di kongsi bersama...
lately i'm not a camera friendly.... ada camera dlm bag just buat tukun jek.... malas dowh...
hari ni nk citer psl jenis2 manusia.... yeala maklumla bila kita berniaga ni mcm2 jenis manusia kita akan jumpa
ada macam ni...ada macam tu... bila kenal thru alam maya ni...selalu terpikir


"laaa..manusia macam ni pun ada ke??? adeeeihhhh...."


korang penah tak jumpa manusia yg POYO???? hik hik hik....
aku jumpa selalu sgt2... paling ketara lately ni...mcm2 kerenah... selalu gelak golek2 dgn hubby bila co incidence bump into this type of person
paling tkleh lupa...pernah terjumpa dgn satu manusia ni... yeala... aku perasan hubby dia suka giler dgn one of this brand yg aku ada gak jual kat blog aku
tak kisahla kalau tk nk beli... aku just promote kot2 kalau dia nk beli... lagipun adat berniaga...takkan pulak nk ugut2 suwuh beli gak hahahahar
tak nk ...tk berminat ?? aku tk kisah ..tapi jgnla keluar ayat menghina org ...betul tk???
bukan dia tk berniaga... sepatutnya dia lagi paham perasaan org berniaga...
kalau kowang la kena ayat mcm aku ni kowang nk buat apa???


" salam, i dah tgk dah blog u, tapi serius.. i tk berminat coz obviously brg2 yg u jual tu is not ori!!! I just beli kat butik or beli direct online from overseas.
Nway thanks for the info
"


Gilerrrrrr poyo!! tu satula... tak kisahla...
secondly. Aku bawak brg tk ori???
aku sakit hati betul bila org bg statement membuta tuli....
ko ada tgk ke dekat2???? penah rasa ke brg yg aku jual????
aku jual brg yg murah pun salah... ke nk tunjuk source dari mana aku dapat stock2 aku baru dia ternganga...
for me... aku focus jual brg berjenama pada harga murah supaya adala yg mampu gak nk pki brand tu tapi tk yah spend duit ratus2 abis kat butik
aku approach dia ... sbb dia list konon2 dia nyer hubby hardcore fans brand tu... abis semua jenama brand tu dia listkan....
tapi bila dpt statement camtu...aku terus cakap..." tkpelaaaa...bukan rezeki aku... aku bukan lapar sgt duit dia...adatla berniaga"
paling aku nk tergelak ..lately ni...aku perasan sgt2... byk tul statement poyo yg dia bubuh kat wall fb n blog dia
mula2 aku masih ingat lagi baca statement dlm blog dia.... kutuk kaw2 satu brand ni...kalau tak silap aku org2 yg beli handbag LV ke Coach
siap cakap ...dia takkan berabis duit byk2 utk something yg tak worth it... oklaaa... bila baca statement tu pikir baik jek...
"bagus gak minah ni...tak membazir"
tup tup.... keluar statement.. dia suka giler kat satu design bag tu... baca2..aiks??? itu bag Coach ok...exactly design yg dia kutuk sebelum ni
ok... itu statement sudah makan diri ... apa pasal??? dari benci sudah jatuh cinta....
right there and then..keluar statement sudah giler itu brand... sudah aim design tu design niiii .....
ayoyoyo... apa sudah jadik statement sebelum ni?????


baru2 ni...sgt terbaru ok.....
aku terbaca statement dia...psl satu handphone yg ala2 dlm iklan kat tv...boleh ukur menara kat paris... boleh ukur timbang air..
( kowang tekala brand apa...aku malas nk citer)
aikkk???? bukan itu handphone dia sudah kutuk ...punya kutuk....punya kutuk....
siap samakan handphone tu dengan batu ok.... giler kalau aku pakai handphone jenis tu..aku kecik ati giler seh
penat2 beli itu handphone.... dia samakan tarap dgn batu....
tup tup...sudah kutuk...compare itu handphone tara bagus...handphone dia lagi bagus....
aku baca latest ....aik???? sudah mau itu handphone yg dah di kutuk itu sbgi present bizday????
aoouuuchh!!!! sgt terkejut ok.... apa sudah jadi....dari benci bertukar cinta???


Heheheheheh... lu pikirla sendiri!
lain kali jgn sesekali suka keluar statement membuta tuli... n paling penting jgn sesekali lukakan hati dan perasaan org lain
serius ..dulu aku suka dia...mcm adore la kat dia... but when come tu the statement yg dia bagi kat aku tetiba tu
terus aku silang pangkah nama dia.... serius terkejut dgn perangai dia...
ku sangkakan baik...boleh jadi kawan...rupanya...cait!!! busuk punya org....
skrg aku nk jek sound topek.... dulu tak suka handphone tu...skrg suka plak??? apa sudah jadi???statement mkn diri???


hehehhhe dah g keje.... sajer jek luah perasaan sbb geli hati baca statement minah ni... kejap mcm tu kejap mcm ni
apa apa pun....bak kata Jayniell
'WHATEVERRRR"






Thursday, April 8, 2010

Mana nk carik maid ekkk????

Apa nk cerita??? nk hapdet apa??? ntahla... last few days, there's a lot of incident happen and i don't know where to start the story...
but i think its better to keep it for own sake memory and as a lesson for us... ( takmola citer sedih2...coz aku still sedih)


I'm now not in a mood nk berblogging... tak de hapa pun nk story morry lagi kat sini
just counting the day ... when is our next trip huh??? tak sabar dah nk bercoti....uhuk uhuk uhuk
( actually tak sabar nk get rid the nerves bringing all my kids for long journey trip.... uwwa... can imagine the real situation ..)
emm... another issue... pasal maid yg nk ganti Ema...adeih.. another 1 month ...still tk jumpa lagi pengganti dia
puas carik sana sini.... jumpa yg penipu besar...dah 3 kali dh...asyik terkena jek kitaorg ni huhuhuhu


citer psl maid ni... i realise lately...both of my 3 kids asyik merengek jek...org kata budak2 ni mcm tau jek
yeala...bibik kesayangan diaorg dh nk balik dah... so diaorg pun ada instinct yg ngeri gak...


camnela kehidupan kitaorg selepas bibik tiada????

uwwwaaa.... aku dah panik ok
kengkawan...tolong la aku...pening pala dh pikir masalah ni
penat dah carik sana sini.... mana la nk dapatkan maid ???
aku nk yg murah...kalau ambik kat agent mahal gilossss...matila aku nk carik duit kat mana
kalau dlm 1-2ribu....documents semua aku boleh process sendiri ...no hal


KALAU KORANG ADA KENAL MANA2 ORG INDON KEJE CLEANER KE..TAK DE KEJE KE KAT AREA KORANG...
SILA BAGITAU AKU EKKK... YG TKDE DOCUMENT LAGI PUN TAKPE..NNT AKU URUSKAN...
PLEASE.... HELP ME