There was an error in this gadget

Sunday, June 13, 2010

Wat a great memory....

Aku google sajer2 jek...sekali terjumpa link Fotopages lama aku
hahahahhar bersawang dah noks..
nk tergelak plak tgk citer dahulu kala
tak caya cuba kowang tgk kat SINI

hehehehehe
mak2 ayam semua ada di sini
Sya..seyes ko selim gilos masa ni
meriah gak bizday Jay masa ni..semua dtg
eiii next year nk buatla bizday anak2 aku...
Kowang janji kena dtg k
dah g sambung keje....kekekekke








We start our jurney to Bali

Oklah... Lama sungguh aku peram citer ni..
citer yg aku rasa owang pun malas dah nk baca heheheh
actually aku plan g Bali dah lama dh... aku beli tiket tahun 2009
so ..di sebabkan dah beli n mmg dah planned nk bwk maid aku last g jalan2 sekeluarga
so gagahkan gak pegi walaupun keadaan kewangan ala2 poket tipis hihihihi
takpela.. pejam mata... just go ... pikir2 psl duit sampai bila pun tk pegi kan

aku g dari 24hb April -27hb April 2010
semua ikut...Aku, Hubby, Ema, JAy, Sheena, Jaffriell..6 org semua sekali
boleh bygkan berapa byk lugage kitaorg bwk???hahahhar..kalau boleh dgn umah2 sekali aku angkut...apakan daya..takleh angkut wakakaka

aku nyer flight lmbt..petang sgt2...6.40ptg dari LCCT..so flight 3 hrs... almost kul 10 mlm baru smpi sana...mmg satu hari yg terbuang begitu sajer hehehehe
takpelaa...tiket murah nyer psl..

Nanti aku citer dlm citer seterusnya...
Bersambung......

Kena beli 3 kipas ok..
adeihh....
Jilat jaffriell..agak2 lapar...ko onges sikit2 kipas tu

Sheena yg dah tido ... sian bibik dia kena dukong all the way dari dlm flight
ke luar.. dahla q lama giler... tah apalah policy kat Indon ni
leceh, lambat n lembab


Sebaris...aku, jayniell, daddy n sheena
JAffriell dok ngan bibik...terpisah huk huk huk
anak aku sheena ni sgtla lasak..
abis segala butang , buku , kerusi dia nk bedek
panjat2 tok sah citer la..
camne la nk g travel without maid nnt
boleh ke????
Bibik n Jaff
Chupa Chup...Not a good idea ok
melekit2 sana sini
Jaff kompom kena ada bip sbb air liur non stop tumpah

Aku nk intreprame gak hihihihi
** abaikan cleavage aku itu

Peace no war Mummy


See...nmpk tk lasak sungguh anak2 aku??
sepanjang 3 jam dok dlm flight aku dh tk sabar dh nk smpi sana
rasa mcm ada duri jek kat punggong..
ujung2 baru sheena tido
kalau tk kejap nk tuwun..kejap nk kat bibik
kejap nk mkn..kejap tekan butang sebelah kerusi
aku naik malu dah bila org keliling pandang2
**apa pandang2??lempang kang...( dlm ati jekla berani =))

Kapal yg bakal bawak kami sekeluarga

Wow!! My...My.. Aloplen My...
Kagumla sgt2 anak2 aku tgk aeroplane
da best part bila diaorg appreciate view keliling
So...we will start our journey to the next phase of my story


Aku mudah simpati...tapi kalau dah ambil kesempatan???haruskah aku bertukar menjadi HIJAUUUU????

Mula2 aku nk bubuh citer psl G bali... tapi aku rasa aku nk share citer ni dulu
Adeihh..sedih pun yea gak.. nk marah..salah sndr...
aku tak tau nk luahkan kat mana ..tapi pikir2 mmg salah aku sbb aku mudah kesian kat org..mudah simpati tak tentu hala..end up.. org senang2 jek take for granted atas sifat aku yg lemah ini...

Aku nk citer skit kat sini... aku ni keje makan gaji..mcm org lain gak
since dulu aku ada buat side income jual2 brg kat online... aku tkle sesak sgt
but sejak 2 menjak 3 menjak ni bisness dah tk jalan..aku pun dah tkde modal nk rolling
aku dah back to normal life...hidup sengkek seperti biasa...huhuhuhu
harapkan duit awal bulan dpt gaji...byr itu ini... tinggalla duit takat2 leher
nk bernafas2 ala2 tercungap2.. so kadang2 kad plastik le penyelamat kala kesusahan

So..kepada sesapa yg paham maksud aku ni...tolongla...
aku pinjam kan duit sbb ko janji nk bayar
janji sebulan ...ni dah masuk 3 bulan
aku pun susah gak...ala2 mkn dah tahap tercekik dah ni...
jgnla buat aku mcm ni...aku paling tk suka bila org mungkir janji...
pantang betul bila org main2kan aku mcm ni...

Hutang di bayar dgn hutang!!! Bukan sekadar dgn janji..
Tolonglaaaaa paham situasi aku ni
** tak pasal2 aku laki bini bertekak... sbb nk tolong org...akhirnya aku plak rumahtangga berantakan ... eiii benci betul aku dgn situasi mcm ni!!!!

Thursday, June 10, 2010

Sian 3 J's...terbiar di nursery








As u all aware..now I'm Maidless!! Huk huk huk
everything kena buat sndr...that was a very though time for me to handle..and very challenging moment for the whole of my life.... Only now realise, its not easy to handle 3 little kids at the same time..esspecially wthout a helper... Ema.. ema.. wonder gak camne dia handle anak2 aku dulu...salute her till now
1st week ema balik kampung..3 hari berturut2 aku menangis ...bukan meleh jek tau..siap meraung teresak2.. adeiihhh...sgt penat...sgt tk tahan....sgt tk boleh sabar...
menduga betul layan kerenah anak2 aku...plus diaorg attach sgt2 dgn bibik dia...so when she's not around... they really missed their bibik
boleh bayangkan pagi2 bgn jek terus menuju ke dapur jerit
"ma...ema... na Ma???"
"bibikkk...bibikk... My..ne Bibik???"
paling tk tahan ...tk semena2 meraung depan tangga jerit panggil bibik...
bila bibik tkde semua meragam...nangis non stop...
aku tk dpt pujuk pun boleh layan nangis smpi muntah2...
penah sekali tu aku pukul anak2 aku sbb dh tk tahan sabar
end up!!! rasa guilty yg teramat sgt.... aku call ema sambil menangis teresak2 sbb bersalah sgt buat anak2 aku camtu...
best part... ema merayu2 kat aku jgn pukul lagi anak2 aku tu
** dia lagi sedih dari aku sbb aku pukul anak aku...huhuhuhu...bad me!! so bad.. I'm so bad!
at last.. even smpi aku dah abis mc pun we still tk dpt maid baru lagi
so htrla ke nursery
emm...bad experience but we still have no choice...
both 3 Js mula2 jek suka g sana....genap seminggu...semua buat kerenah...
shows that there something wrong happen till i discover this week
1) smpi umah2 tiga2 nangis2 mintak minum susu. sekali minum 2 botol besar=12Ozz
mcm bukan anak2 aku plak ...sbb mcm kebulur sgt2
2)pampers byk lagi ...tk byk guna pun.. check "tot" masing2 semua melecet..wost part...sheena nyer smpi merah melepuh seluruh private part dia... sebak sgt2 tgk
3)all of my kids keep on refusing to go nursery... kalau htr siap meraung teruk2...
4)makan kat umah pun mcm org kebulur... padahal...sheena bukan jenis budak yg suka mkn sgt...ni sejak dok nursery... balik umah mmg kena bagi semua mkn mlm lagi...smpi satu tahap menangis2 sbb makanan dah abis... sedihnya aku tgk...dia org ni tk mkn ke kat sana???
5) aku baru discover...yg jaga budak2 kat situ hanya 2 org jek...+ 1 sowang lagi bibik indon yg hanya dtg belah petang... pagi mmg solely 2 org jek
budak2 yg dia jaga kecik2 baya sheena ada 7, baya jay ada 3, merangkak ada 2, transit tadika ngan sekolah ada 3. so 15 budak di jaga oleh 2 org sahaja...kdg2 penah sekali tu...sowang jek sbb sowang lagi anak dia...n dia still sekolah menengah.. what the hell????
aku sedih sgt... luckily Ema willing nk dtg sekejap sbb dia nk train maid baru aku ...
22hb ni aku bakal ada maid balik as usual...infact sekejap ada 2 maid heheheheh sbb ema jd chief maid
tak sabar dh nk stop htr g nursery tu...tk tahan tgk anak2 aku terbiar....nasib dah byr full utk 1 mth...kalau tk mmg aku tk mo htr g situ lagi...bluekkkkk!!!!!

I'm Back



Hi alls...
I'm back..after few weeks nyepikan diri..bertapa sndrian...
dok umah besarkan tettt... akhirnya setelah berapa lama barulah ada mood nk mencoret citer2 yg lama aku peram selama ni...byk seh citer nk share kat sini...and byk gak benda yg jadi kat aku dan keluarga....byk dah benda baru yg terjadi dlm hidup tapi kena slow2 kayuh...nk pikir dulu citer mana satu nk share...sbbnya bykkkk la sgt!!!!

Nway, thanks to all frens yg sentiasa mendoakan aku ..luv u alls
Muah2!!

Wait till then. Tgh dok plan...citer mana nk citer dulu hahahahahar..
( mcm la ada yg sudi nk baca kekekeke)