There was an error in this gadget

Thursday, July 29, 2010

Jasseena Aisy... I love u

Aku dh start slow beli skit2 baju anak dara aku sowang ni
emmm, ni masa tgh nak try2 muat ke tak...
adeihh... mmg sgt susahla mau kasi try...lepas dah acukan kat bdn...
dia boleh tergedik2 jalan lenggang kangkung ala2 aoki kimora dgn abg dia
eh! anak dara aku ni...try jekla...bukan pakai terus...=P


Susah gak rupanya bila anak dara ada sowang camni
gerammm sbb g tpt baju jek...niat nk beli baju abg... eh eh..
sambar baju kakak gak..
pastu g belah lain nk ambik baju adik...sambar baju kakak gak...
at last ..kakak ada 4 psg baju...adik ngan abg ada baju sepasang sowang jek
I'm seriusly need another girl to balance up my obsess!!!
sgt giler baju ge-girl ok...semua aku tgk gedik2 jek

hati bagai2 di tarik nak beli...nasib duit dlm wallet nan ado..uhuk2....
Nk tunggu raya beli sedebuk??? mau pengsan aku nk membayarnya...
so...nila activity aku ...
** sesapa nk beli baju anak2... 12mths and below...
sila tanya saya sbb saya nk letgo baju jualan yg old stock dgn harga burung...eh silap....Borong.....jgn wisau...rege belas2 ringgit jek...
dress gedik ada... seluar hensem ado... rompers cute pun ada...
aku nk let go dgn rege tak boleh percaya... hahahahhar



Jasseena 'Aisy
Wajah yg bila nk tampar terus cancell
selalu buat aksi mencuit hati.....
terus rasa nk ngandung lagila plak....
uwwwaaaaaaa.......... tidakkkk ...jgn....
Ni ala2 konon perasan princess la...
har har hampeh....
Sheena ni nottila...
"Mummy notti???"
adeih... adeke akulak yg notti?
Berdiri la...dudukla...adeihh...lantak kola nak

Abg with his fevret siblings...
rakan gaduh n sepermainan

Okla itu jek..nk g solat ...lambat sudah...hahahahar




Thursday, July 22, 2010

Selamat jalan... Tak yah jadi kwn pun aku tk heran!!!

Mirip sgt dgn muka ko yg penah aku panggil kawan!!!


Selamat pagi...pagi jumaat yg hening... ceria tapi campur skit2 sakit ati......
Penat dah bermuhasabah diri.. tapi bila aku renung2kan balik
aku kena gak berkeras kali ni.... sbbnya aku rasa bila kita baik sgt.... beralah sgt
org akan take for granted atas kelemahan aku tu...owang akan terus2 buat mcm dia tk buat apa2 ....bila aku renung2kan balik... tak guna dah rasanya aku buat baik ...sebab selepas dah buat dgn jujur dan ikhlas hati murni suci bersih
end up, aku plak yg di jadikan musuh... aku plak tak di tegur... aku gak yg nampak jahat di mata yg lain


Yerla.. agak tak berbaloi sbbnya byk dah yg terkorban dlm hal ni
tak pasal2 aku bergaduh laki bini dgn laki aku psl isu ni
tak pasal2 gak aku dah mcm pemungut hutang along yg tak berlesen
tak pasal2 gak aku jadi pemanggil credit collection mcm kat bank...kena call sana sini
paling tak pasal2.... aku terima fitnah maha hebat yg aku rasa keterlaluan...


Aku nk highlight kat sini ekkk ORG YG BHUTANG DGN AKU TU
aku tk de suka suki nk jaja citer ko bhutang dgn aku!
aku pun takde nk citer keliling kampung ko ada hutang dgn aku byk tu
aku pun tk penah nk pasang niat citer keburukan ko atau sapa2 utk aibkan ko
sesungguhnya, takde keuntungan barang sesen pun aku dpt dgn berbuat demikian
and duit dlm bank aku tkde bertambah kalau aku buat camtu
cumanya.... utk pengetahuan ko.... wahai ORG YG BERHUTANG!
aku ni bukan ler senang yg ko sangkakan...


duit yg aku kasi pinjam tu duit yg aku sebenarnya aku reserve utk aku guna uruskan pembantu rumah aku yg mula2 ko nk kasi pinjam tapi tak jadi kasi tu!
and paling aku nk highlight kat ko...aku pun sebenarnya kalau ikutkan hati mmg takde duit lebih2an melimpah2 dari kocek atau tabung gajah aku
atau dari bank aku ...atau dari mana2 sampul surat dan peti besi kat umah aku utk aku pinjamkan kat ko... sila take note
tapi ...sbbnya..masa ko beriye2 nk sgt pinjam kat aku... masa tu aku fikir dalam hati
KALAULAH BENDA YG SAMA MACAM KO ALAMI JADI KAT DIRI AKU SATU HARI NANTI... DI SAAT AKU PERLU SGT2 PERTOLONGAN
DARI SEORG YG BERNAMA KAWAN... APA LAH NASIB N PERASAAN AKU KALAU TAKDE SAPA YG SUDI TOLONG AKU KETIKA ITU???
aku keringkan hati.... aku belek2 duit yg ada dlm account aku... aku nekad kasi ko pinjam!tanpa kompromi aku transfer dgn sekali click ajek ok!


Tiba saat yg ko janjikan nk bayar ...ko senyap jek
aku diam!
hujung bulan aku tunggu punya tunggu...ko senyap gak..
aku try call hp ko ...aik??"dah ditamatkan perkhidmatan"
aku terdiam!
OMG, Ya Allah... camne ni ekkk
aku call sana...call sini... semua cakap tak tau ko kat mana
tu sbbnya aku nk tak nak tpaksa call org yg ko baru jek add dlm fb ko sbg "kwn baru" ko tu
sbb aku "tau" ko selalu contact dia...
I'm right...dari dia aku dpt contact ko balik melalui hp kakak ko
ko janji ko kata kalau laki ko byk duit... ko byr... ko minta tempoh
okla..aku kasi peluang lagi... kat umah aku kena marah dgn laki aku aku pekakkan jek telingaaa...ko penah pikir tak pasal tu utk aku??? takde???

ade ko kesah???takde kan...
aku simpan lagi sms yg ko bg aku tu...jd bahan bukti
boleh ingat tak berapa lama ko htr kat aku???
27/05/2010
ko boleh kira pakai calculator hari ni tarikh berapa agak2nya???
tu jek last ko contact aku... lepas tu ko dah tk dapek di kesan dari mana2 gps pun

tak sampai 2 minggu ... ko dah tkleh di hubungi melalui kakak ko pun... sbbnya ko dh pindah
emmm... ko rasa aku rasa mcm mana???? ada tk rasa mcm kena main???

**kalau main dgn laki aku bestla.. dgn ko apa kes???
aku tk kisah kalau ko tkleh byr skrg tapi atleast ko bgtaula aku... call aku
aku tk tukar2 pun no aku...no yg sama hokeh!
aku still dok umah yg sama...tk pindah randah...still kat situ lagi


tup tup... cantik bahasa ko, ko kata ko sakit ati...sbb ko kata aku jaja citer psl ko hutang dgn aku
ko kata ko kecik hati dgn aku sbb bgtau "kawan baru ko" mcm2 psl ko....
siap cakap dia bgtau ko, aku bgtau dia...ko dgn laki ko dtg ketuk pintu umah aku nk pinjam duit yg ko pinjam tu
ye nadeiiii!!! ni citer Kelly Ng apa ko reka hah???
drama apa plak yg ko nk buat dlm scene movie ni???
ko siap highlight cakap...ko bukan hutang ribu2 dgn aku... kenapa siap jaja citer keliling kampung ko pinjam duit aku???
ko belajar kat sekolah mana pakai bahasa mcm ni????
Ko pinjam duit aku.... ko janji nk byr 2 minggu selepas pinjam
ko tangguh2... aku boleh sabar lagi... ko hilang tkleh di kesan pun aku diamkan lagi sbb aku still tk kejam
aku ni manusia ada hati perut ...memahami sbb ko masa tu tk keje...
tapi aku tak boleh sabar bila dah pinjam duit aku... ko hilangkan diri mcm tu
aku htr email ko tk balas... aku pm kat fb ko tak reply.... ko tak add pun aku jd friendlist ko
** tak per...ko tak nk kwn dgn aku...aku pun tk hingin ada kwn mcm tu kalau mcm nila cara ko layan kawan yg tolong ko


KO BOLEH CAKAP.... KO KECIK ATI DGN AKU????

dgn org lain ko berhutang ko boleh cakap elok2... baik2 bgtau ko akan bayar bila ko ada duit
apsal dgn aku ko tak boleh buat????


Tahap sabar aku pun ada max nyer!!!!
ok...kali ni aku jaja citer ko dlm blog aku....
aku dah tk pedulik apa nk jadik lepas ni
sbb aku sebelum ni fikir ... aku kwn ko... aku diam jek .. walaupun hati aku sakit
tapi selepas ni.... no-no ok


Sbb ko kecik ati sgt dgn akukan???
ni aku nk bagitau ko ...aku sakit hati giler baban tahap dewa lapan gaban naruto kesatria baja hitam kat ko!!!!
SBB KO TAK DECLARE AKU KWN KO....
LEPAS NI... AKU NK KO BAYAR HUTANG AKU ...TK KIRALA.. MCM MANA CARA
ko nk pinjam dgn jiran sebelah umah ko ke... ko nk pinjam dgn sedara mara ko ke
ko nk pinjam dgn kawan2 ko ke.... ko nk bhutang dgn along ke... tu aku tak nk tau
kalau kena jual sport rim keter ko pun aku tak pedulik...kalau ko kena letgo apa yg ko ada pun aku tk nk ambik kesah
sbbnya aku kan bukan kawan ko...aku pedulik hapa...
tak yah aku nk susah2 pikir nk menjawab dgn laki aku
tak yah aku nk pening pikir aku susah bjimat cermat


Ko bukan kawan aku mulai saat ini....
apa jadi kat ko ... aku tk nk ambik kesah....
Aku dah delete nama ko dlm senarai kawan2 yg aku ada
**ni mmg aku marah sgt2... n tolongla jgn nk tambah marah aku lagi!



Monday, July 19, 2010

Part 3 - sesi berjalan hari pertama

Emm... recover from the pain over the weekend...
just think +ve ... bukakanla hati org itu byr aku tu huhuhu...amin
okler...sbb aku ni pemalas nk update blog...ni la jadik bila update satu...satu....
g vacation bulan 4 update bulan 7...Boleh???
lantak la labu...janji aku update...biar lambat asalkan update gak kan???hahahahhaar
walaupun tkde sapa pun yg nk tgk blog aku ni...
atleast nanti bila anak2 aku dh besar, diaorg boleh bukak balik
tgk citer2 ttg diaorg masa kecik2...
ke mana aku hangkut diaorg... camne rupa diaorg masa kecik2
zaman dah maju...IT ler katakan.. so masa aku dh tua ganyut nanti
boleh la aku selak balik blog aku citer lama2 ni
ahaks...
**moga di panjangkan umur aku dan suami serta anak2 sekeluarga...aminnnn


Ok..nk share journey sepanjang aku kat Bali on the 1st day
pagi tak pagi sgt...dlm kul 10 pagi kitaorg bertolak keluar dari hotel...
perjalan kami jauh dari 1 tempat ke 1 tempat...
mula2 we all g kilang silver... emmm .. bolehla tahan
taula camne diaorg buat silver...aku yg mmg tk minat jewelerry mmg tak belila kan..just tgk jek...jadikla...
next destination..we all g galeri gambar...
kat sini aku mmg sakit hati giler...
bersungguh org ni citer psl gambarla...itula inila...
aku kan buta senia...aku peduli apa material yg diaorg guna quality bagus ke
high grade ke...yg penting kalau gambar tu cantik aku ok jek
tapi tkler aku ni nk beli gambar sekeping smpi beratus2 ringgit
sbb aku rasa...better aku spend utk beli benda2 yg lain dari beli lukisan sekeping rm400-500
aku rasa maybe kat sini kot aku kena benda tu
emm..ntahla..aku teka jek ..sbb kan mulut aku suka sound direct..maybe masa kat situla org kat situ tk bkenan aku sound topek
so... tu yg bwk penyakit smpi balik ke Msia... ntahla..aku agak jeklaa.. ;p


then...supir tu suggest nk g kilang batik ...aku reject usulan itu =P
aku bisik kat laki aku...kat m'sia byk kilang batik...kita g tpt yg org tk pegila...
so we all terus ke ladang kopi lak...maybe nasib kitaorg tk baik...elok2 smpi jek
hujan tuwun dgn lebatnya...lebat tak hengat... smpikan lencun kaki jeans aku ari tu..
leceh giler masa ni sbb nk hangkut anak2 aku yg kecik2 ni
berpayung2...dari tpt minum tu ke kedai...paling leceh...dari kedai tu ke van kitaorg...
sbbnya sgt jauh dr keter... n lecah sana sini...huk huk huk..mencik ok!
( mulut asyik merungut jek...maybe ni pun salah satu sebab aku kena penyakit tu...hahahahar)


Masa kat ladang kopi ni... cuaca ala2 sejuk kepam
dahla basah kena hujan...org sesak dlm tu... minum air kopi panas..pekat likat...ada dlm 8 cawan kecik utk kitaorg rasa kat situ
** diaorg kasi FOC..sbb kalau kowang nk...kena beli kat dlm kedai dgn harga yg mmg mahal tk hengat...so pikir sndrla
maknanya bukan freela kopi yg dia bg kowang try tu...harga sudah include sekali dlm kopi yg kowang beli nanti
aku yg jahat ni tk beli sgt kopi kat situ...hahahar...jahat kan??? aku beli buah jek.. buah manggis.. yg berlambak kat malaysia
beli buah salak ...dgn buah markisa.... moral of da story...terjebak gak hokeh....
lesson from here...lain kali kowang jgnla gatal2 beli apa2 kat kedai2 mcm ni... kowang dtg ...minum ...tgk..enjoy the view...
pastu blah... nk beli kopi nanti..boleh beli kat tpt lain sbb lagi jauh lebih murah n berbaloi2 dari kat kedai ini yg sgt cekik darah


next journey... hari sudah lewat petang...kami dah lapar sgt2 sbb dah petang kan tapi tak makan tgh hari pun lagi
aku rasa dah kul 2 lebih dah.... so aku paksa supir tu cepat2 g carik tpt mkn
so kitaorg teruskan pjalanan ke kawasan pgunungan Kintamani
hari still hujan so view kat gunung sgt berkabus...huhuhuhu..sgt hampa
kami singgah mkn kat restoran halal kat situ... makan ala2 buffet tak ikhlas
harga??? mahal tak henggat..aduhaiiii... susah tul kat sini nk mkn makanan murah2 ekkk
dia charge makan kat sini sowang IDR290 ribu seorg = RM90++ adeih...kalau sedap tkpe gak
sgt kureng n tk menepati tekak aku yg rindukan makanan pedas dari malaysia...
bayangkanla... 3 org mkn berapa aku kena bayar??? emmmm... nasib anak2 aku still foc...kalau tak ..
sangap gak nk bayar....
** dtg negara org..takkan nk posa lak sbb nk jimat...nak tak nk aku layan jekla...
dlm ati aku...aku sumpah seranah gak supir aku ni...dari pagi smpi ke petang ...dia asyik bwk g tempat mahal2 jek
kwn aku cakap mmgla camtu... sbb dia makan commision kat situ dari kedai2 yg dia singgah
so apa boleh buat...nasib bdnla dpt supir camtu huhuhuhu


Ok next post psl makan kat jimbaran...di tepian pantai di ketika hujan gerimis.....
tunggu.......




Ni kat kedai yg tepi sawah padi bukit tu
harga not so bad... souvinier murah2 kat sini
pinggan kaca tu byk aku borong...
ada yg aku beli utk hias rumah nanti bila anak2 dah besar nnt

Topi itu sgt familiar kan??? hehehehhee
pinggan cengkerang tu pun cantik2 cuma
tkde fulus nk borong sakan
Sila tgk kat kiri corner gambar di sudut atas
auwwww... jgn marah mak nyah...
aku baru pasan ada jual benda tu...
hitam ada.. kuning langsat ada...
agak2 gersang boleh guna ahaks...
kalau aku pasan sure aku beli sebtg dua sbg souvinier yg
aku rasa sgt naughty hahahahar..sajer jek laki aku tk bgtau ada
tu pembuka botol minuman yer kwn2
Tokei kedai posing sekali
sila tgk belakang dia... bergayut2 benda tu
apsalla aku tk nampak masa tu
adeiiihh...sgt kalut nk beli ...
zina mata...zina mata...hihihihi
Me wth my beloved maid hehehehe

Cantikkan kan sawah belakang aku tu...
aku singgah kejap jek sbb dh on the way balik
masa tu nk kejar masa g Jimbaran lak
tapi maybe cuaca yg tk mengizinkan..
tk dapat gak tgk sunset kat Jimbaran

My tummy so extravaganza uhukss

Ni masa on the way balik Kuta...
anak2 aku selamat dah belayar...
tu bagusnya sewa satu van...ko baringla
takde sapa nk larang

Jay termenung merenung perjalanan yg jauh...
see...kaki Sheena... dia pun dah tido atas riba aku dah
best kot tido dlm van...rasa berbuai2...
My sheena.. nyenyak

See... buah2 dia sgt tempting kan??? nampak bersusun jek
aku naik rambang mata masa beli....

Restoran yg aku snap ni ramai giler org
maybe best or sedap kot... ke sbb view dia cantik
sbb aku tgk kawan aku nyer gambar.. dia mcm di tepi cerun gunung
close up giler ...emmm restoran aku pegi tu jauh ke dalam skit
Gunung Kintamani

Aku paksa gak supir tu berenti sbb nk gambar latar belakang
Gunung Kintamani... masa ni hujan renyai2... tak pedulik
nak gak...tensen tul ngan supir ni sbb tergesa2 jek...
kita nk la ada kenangan kat depan gunung ni kan...
tepi semak hokeh...mcm org giler bergambar tepian semak
Masam jek muka masing2

Lepas mkn aku paksa waiter situ snap gambar kitaorg
ampehhh ada 6 snap..1 jek jadik...
ada yg takde kepala la...tak nmpk kakila
senget la...goyang laaa.... ahahahahar...
but seyes... org kat sini peramah2 belaka
Cocktail yg sgt tak sedap...yukss
combination yg tk sesuai

Desert yg tk sedap di tekak kami sekeluarga
Maid aku siap kutuk kaw2
dia kata baik dia jek yg masa kat restoran tu...
lagi sedap..hehehehehe
Khusyuk laki aku makan...
emmm... walaupun tk berapa sedap...buat2 mcm sedap
la ye yang..rugi ni... rm90++ ok... tah hapa2 tah
kat Malaysia is much much better
Satay ala Bali...
emmm... no komen
Malaysian food much better..
** semangat satu malaysia lak tetiba
Ni yg aku mkn...tekala...agak2 sedap ke??
tettttt!!! tak sedapppp

Our family yg huru hara bila makan
biasala...time nila anak2 aku dok campak2 semua
sudu garfu pisau besi ke merata tempat
aku ngan maid aku kelam kabut alihkan glass kaca
kalau jatuh...adeiiihhh haru nk ganti lak
My sleeping partner ... gaya apa ni yang
Iklan utk baju apa ekkkk???
View dari dalam restoran...
sejuk n hujan gerimis...
cuaca yg tk mengizinkan
Suram coz hujan

Us...depan pintu restoran
as usual...semua berukir2 n patung
Jay asyik cakap
"takuttt...Mummy...Jay takut"
Ni plak kat restoran kat dlm Ladang Kopi tu
**goyang daa.. tk bagus tul sales girl ni snap
Depan banner Kopi Luwak
eauuuwww...sgt jijik ok
ko nk ke minum kopi taik musang???
no-no ok... najis takleh buat air
mahal lak tu
Ni la jenis2 kopi yg ada kat sini
semua ni dia bg test foc
emm..tapi sbb pening aku tk minum pun semua
** tk suka minum kopis pun...pening sbb ada cafein
Kopi2 yg free itu
ehehehehhee... sapa pun tk usik
Now i have 4 kids...
2 sheena..2 Jaffriell
sweet kan gambar ni... i loike it so much
suka tgk sheena tergedik2 depan cermin
so perasan dis girl tau!!!
Bibik pun sama... control ler konon...

Jay bad mood... sbb tido kena kejut....

Semua sangap sbb lapar...
tkde makanan ke kat sini adeihhh

Us!...

Ni la gambar2 kat galeri yg aku citer tu
cantik2 cuma aku bukan suka sgt seni2 ni
buta seni ok!!!!
Antara gambar2 yg kami terbekenan
tapi bila dgr jek rege dia
adeiihhh...cancell terus... tak yah berangan....
no-no .. better aku spend benda lain

Gambar yg bermotifkan 18sx..hehehhee
apa la .. gajah pun nampak nenen

Lebih ke agama hindu motif lukisan dia...
dont ask me to interpret..makna2 lukisan ini...
tak tau bijik butir pun
** still tak paham kenapa lukisan byk tak pki baju
Karma sutra hehehehe

Ni kat kilang silver...bergambar jekla
nk beli tk minat n tak mampu




Kesian sebenarnya tgk diaorg ni...keje tk pakai baju
sbb panas dlm ni..pastu keje remeh2 camtu
gaji tk seberapa
** tula ajak kejer kat malaysia jd maid tk mo



Aksi2 anak2 aku....
semua happy jek masa otw keluar...pastu...
ZZZZZZZZzzzzzzzzzz

Sebelum bertolak... dlm bilik kami....
Okla...next journey aku sambung nanti2 ekkkk lapar la...nk g lunch