There was an error in this gadget

Monday, January 31, 2011

Contest "I love my Family" di tutup dgn rasminya

tak sangka last2 minit ramai plak yg sudi join contest ni....
okla..ni la finalist contest yg aku sebut2 tu....
doakan hati laki aku baik nk pilih posting kowang....
sbbnya aku tk mo jd judges sbb takut tk acilak karang...mau pening pala... yg ni bagus..eh yg lagi bagus...eh tak dia ni pun bagus gak...adeihhhh mak tak mo jd pengadil ygtk adil kekekekke

all da best...pengumuman akan di buat mlm ni Insyallah...**judge ni byk sgt mintak masa rehat...cait!!!!

1. Ai da vouge..
2. Ila gebu da boom
3. Beauty Maria cun meletup ...betul... kenapa tk caya???
4.Mama Zharfan yg ayu
5.Ibu ayah Damia yg baik hati
6.Nana ke? tu??? of coz da vass
7.Cute mum...of cozzzz u cute
8.eb ezrin2 yg comel
9.last but not list mak yong yg maintain cun!!! El Od

nantikan pengumuman nyer...adios amigos..tata


Thursday, January 27, 2011

Syukur kerna aku ada dia...

Lately ni hari2 otw nk g keje aku kompom kena singgah petrol pump utk memerut ..adeiihhh sakit ati giler deeerr... penat dh study landmark petrol2 station yg sepjg route ke opis aku lol... huhuhu
selalu gak aku jerit2 dlm keter masa aku tgh drive dgn bulu roma meremang masa tgh beriye2 menahan dr ter berrr sebelum smpi kat petrol station tu... adeiihh pepagi kan jammed so tkler smpi terus kat toilet kan... maknanya... sementara nk smpi tu aku menjerit2 ler sbb tak tahan hahahahar... iklan jap... **penat jek hari2 keluar umah awal2 pagi ... last2 lambat gak smpi opis sbb kena berenti memerut jap huhuhu

ok back to da story.. semlm nyer citer ..aku stop kat toilet kat Taman Sri Kinrara... mula2 kat shell... perghhh...mencabar kesabaran... smpi2 dia leh cakap "tkleh kak ...toilet rosak...kalau nk g kat Esso depan tu"... mak aiiii...bulu roma dh cacak2 ni...kang kalau terlepas sini camne???
so sbbb dh kata tk boleh rosak..aku boleh buat apa kan?? aku sabarkan hati...and tahan mont*& aku hehehhehe cuba tahan selagi boleh...zasss g next petrol station...

smpi toilet...Hah???toilet laki jek??? takde pun gambar patung yg pki skirt tu...aku pusing tanya kat attendance tu...dia cakap.. " takde...laki2 ke pompuan guna sama jek"
layan kan jeklaaa.... masuk2 jek...kembang tekak aku... kalau aku citer kat sini takut kowang muntah terbelahak plak..... huhuhu... nk tak nak..aku teruskan jek misi aku sbb aku dh tak tahan.... nk cuci berrr.... gayung pecah plak...sila..sila bayangkan...geli geleman aku...
nasib ada wet tissue... aku basuh laju2...capai tisu tu byk2...settle....!!!!

nak keluar cepat2 sbb pemandangan sgt gelikan tekak euuuwwww....!!!!
keluar2 jek aku nmpk ada sowang pompuan tgh pegang anak dia umur dlm 7 bulan gitu... aku nmpk anak dia poo poo and semua najis dia dh mel;impah ruah smpi kasi tumpah kat baju mak dia...Hah??? giler ke hapa..dia nk cuci kat toilet kuning berkulat banjir ni ???? adeiiihhhh..sinki dia jek sure kalau aku dah tkmo dah pegang..ni nk cuci anak dia kat situ...camne????

kat baju dia jgn cakap la... penuh dgn poo poo cair kuning... dlm hati..dia sowang jek ke????
otw g keter aku nmpk laki dia tgh best2 jek sandar kat kerusi keter sambil tgn ketuk2 stereng dgr lagu.... amboiii sedapnya ko rilek2 bini ko kat dlm toilet dgn taik kat baju ...dgn toilet mcm rumah hantu....pastu aku dgr isteri dia jerit..." Bang..bang...tolong jap bang.."
tingkap tbukak... aku rasa dia dgr melainkan dia ada penyakit pekak bisu ** abiss ketuk2 tgn kat stereng tu bukan boleh dgr ke???ke dia ni mmg sawan tarik tu yg tgn goyang2 tu..hehehhee
bangla yg tgh isi minyak jauh pun dgr bini dia panggil dia...
slow2 bini dia dtg ke keter.... dia toleh...dgn muka marah2 dia cakap..." apa dia???"
kalau aku aku campak seluar anak dia yg penuh poo poo tu kat muka.....
siap aku nmpk marah2 bini dia sbb panggil dia.... nk tercabutla pintu keter masa dia tutup sbb kena keluar tolong bini dia....huhuhu...malang tul bini dia kawen dgn laki camtu...

so... hari ni aku rasa syukur sgt2...kalau aku g mana2 pun smpi skrg... anak2 aku kat shopping mall ..laki aku yg cucikan Berr diaorg... gilir2 lar...tapi mmg selalu laki aku yg cuci ngeeehhhh
**situasi bila maid tkde la..kalau tk maid aku ler yg cuci...
and bab anak2 sama2 yg jaga ..takde nk gaduh2 merempan2..tengking2... sbb sama2 kan buat anak tu dulu.... **walaupun byk keadaan... laki aku yg byk tolong jagakan... aku tolong marah anak2 jek..jaga.. sekali sekala..

so, insaf n syukur... kalau aku dpt laki mcm yg aku jumpa semlm sure aku meroyan ...tak pun lari rumahhhh hahahhahaa lantak situ...ko dok la umah sowang2....

hidup sama2 kan..jaga sama2 la...eiiii tk sukala laki tu!!!mencikkk!!!


Wednesday, January 26, 2011

Another 5 days more to

Tik Tok Tik Tok..... tinggal 5 hari jek lagi
hopefully ada la yg ramai berminat join contest ni... maklumla blog aku ni ala2 ciput jek
tak seglemer Red Mommy ahaks....

okla .... sesapa yg berminat ...sila click di sini yer...hehehhehe
hadiah tk ler bestttt sgt2... bolehla cover baju jalan kowang + kasut g jimba2 N baju utk anak2 kowang jugak hehehehhe.....

Sila...sila...kreatifkan blog anda

So far...ada 3 contestant jek huhuhu.... hadiah so far ada 1 jekla dulu... tapi next contest aku akan bykkan lagi yer..... kasi meriah skitttt...so harap2 ramai la yg sudi join contest ni.....

1. Ai yg vouge da vassss
2. Ila gebu yg kiut ....
3.Beuty Maria yg sgt cun meletop...

ramai2kan ler kawan2....huhuhuhu


Sunday, January 23, 2011

2d Nite @ Legend Water Chalet Port Dickson

Hari ke 2, waktu petang...sesi berjimba2 di kolam renang
aku seperti biasa jd dugong la berendam dgn anak2 aku... kolam dia??? rating.... so-so jek compare dgn pool yg satu lagi sgt beza...** Pool kat The International Waterhomes luas n cantik..takler sekangkang kera mcm kat sini
kolam sini kocik jer... jadiklaaa... puasla budak2 ni berendam ...tak lama pun sbb dh nk hujan..so lekas2 naik bilik...


hari ke 2 keluar awal skit utk g makan malam.... sebelum g makan singgah indoor nyer playground...ingat nk main Nintendo Wii...sekali mlm rupanya takde
cessss.... melepas nk merasa main Nintendo Wii... nk beli takde pulus hihihi.. so layankan jek bebudak ni main sat kat playground pastu zassss kuar dinner
mlm tu makan biasa2 jek..kat warung biasa2 jek... kali ni mmg jimat sokmo ...tk smpi RM35 pun semua sekali...sgt jimattttt **fes time semurah tu mkn... kalau tak ....membazir jek keje kitaorg....

Malam balik awal gak ... kali ni aman skit sbb tk berebut buggy....
tido awal sbb esok dh nak balik umah.....
esok paginyer....aku g breakfast ber 3 jek dgn Jay sbb si kembar masih pengsan...lagipun rugila sbb nnt kena bayar utk Ema... dahla tk sedap..so ema just mkn makanan kat bilik jer... dia kata tk kisah sbb dia nk kemas brg2 utk balik... so aku pun ok jek la..**selamat RM35++ aku
makan pagi tu dh jadi hambar jek sbb balik2 makanan yg sama... dahla pagi tu cuaca agak tk best...hujan lebat pagi2 tu..so nk dtg Cafe kena call buggy utk bwk g situ.... merasala naik buggy dlm hujan ngeeeehhhhh

fuh!!!! akhirnya abis dh citer aku kat Legend PD ni.... next N3 citer psl benda lain lak ekkkk... ** sebenar nya nk cepat sbb waktu lunch dah abissss....kang boss nmpk dia marah plak hehehehehe



Penutup... ni kat lobi hotel dh check out dh


My twins yg jakun dgn snowman tu


Layan jekla aksi gedik aku sebelum balik...auuuw

Jay ..apsal suka pndg tpt lain bila mummy snap camera>????
Nampak mata jek Jay..adeihhhh salah aim
Posing sndr... harapkan laki aku??? haram tkde sekeping pun gmbr aku huhuhuhu
coridor depan bilik aku???mOtif??? tak tau nak buat apa
penat dah tunggu buggy tak smpi2 lagi

Ni rupa bilik yg lower floor..ada cermin kat entrance nk masuk..kowang
bleh nmpkla kalau jaws ke penyu ke...buaya ke lalu bwh bilik kowang..
org lalu bwh bilik skodeng skirt kowang pun boleh gak hihihi

Anak2 aku menceroboh bilik yg terbukak.... aku rasa diaorg tgh bersihkan kot
yg aku ...pantang tgk pintu terbukak...masuk...pastu snap2 gambar

Sheena dok meleser tepi Daddy sementara tunggu Buggy
Alalalalala...comei plak laki aku buat muka camtu..
eii rasa cam nk tampar jek kan?????

Tak abis2 dgn Baloon... aisssss
Poluh2 dah anak bujang aku ni Adik yg blurrrrr

ni ler ruper bilik kat bawah.... tak best la....atas lagi bestttt
beg yg dah beranak..dr 3 beg dah jadi ber beg-beg di sini hehehehhe

Mana la buggy ni???? lambatnyaaaa
Motifff???ntah..jay yg snap..layankan jeklaaa
ada byk dlm kamera aku gambar kaki la ..kasut la...
tiang meja la...tiang kerusi la..seni ler konon.... =P Jay....ko snpa gambar Mummy dah rupa orgterencat dah mummy tengok
awat tk say "Mummy..ready??1..2...3..." tak makan... dia kitai2 jek makanan tu
sebab??sebab tk sedap hahahahahar
apa jekla yg anak beranak ni bualkan ...
Suasana pagi ... pancing laki aku tkde yg ngena pun huhuhuhu

Ni mlm akhir... 3 beradik sabar nunggu buggy...
elok plak tk tido lagi...kalau tk jenuh nk ngusung balik bilik



Sheena yg cranky ...asyik merengek jek
ngantuk dh kot.....


awat skima beno Abg tangkap gambar ni???hehehehe
Lipstik pink yg sudah di padam..eiiii buruknya lipstik tu
Euuwww...awat tak pasan lipstik pink buruk sgt?????
Selepas di padam... better...**walaupun dh mmg tk cantik..still nk salahkan lipstik
wakakakaka.. ada yer org camni??akula tu weiii

Mainla sampai lebamm...pastu leh kita g dinner dgn aman
sepah gilos kan bilik aku ni hehehehhee...ala nanti ada org kemas
lantakkkkkla situ....
Ikan ni jek dpt tangkap...jadiklaaaa
masing2 Q... nk pki diapers ngan shirt dgn daddy
mummy??? diri jek tepi snap gambar...ahaks
Tak puas hati sbb kena paksa dok dlm pelampung.... abis tu??
mcm reti berenang anak dara aku ni
Aikkk?? bila masa aku ada dlm ni????
OMG...dugong pink tu.... so... hishhh... tgk boleh...
kutuk nanti aku nangis huhuhuhu
sabar jek laki aku layan anak2 dia.....
Okla...tu jekla aku dpt kongsi N3 psl Legend Water Chalet..sesapa nk g sini ... PMla aku...
nnt aku bg contact no n contact person org tu... bolehla... setakat bercuti ciput2 utk keluarga mcm aku ni.... ni last...pastu dok umah diam2 sbb duit dah abis hehehehhe