There was an error in this gadget

Tuesday, January 24, 2012

Mode.. malas keje

Hahaha..niat nk update hari2 x kesampaian... Bz nok.. Anak demam...keter rosak.. Aduyai.. Mcm2 dugaan.. Dgn org x byr hutang tapi ada jek duit g hooray2 kat A Famosa...Opps.. Menyelit plak citer kena tipu dgn org tu kan...kang sentap lagi..kata aku hina..perlila..ahaks.. WHATEVER FS OIII...

Bbalik citer aku nk share kat sini..lately ni aku selalu sgt ada masalah aku susah nk jaga dr tido... Biasala kan..sebelum masuk bilik tido. .kitaorg kena make sure 3 Js tido dulu kat bwh.. So lakiku yg penyayang la konon. .ahaks...kena tido menyelit d tgh2 anak2 aku tu..manakala aku plak tido sementara kat atas sofa. . Lately ni dh jd permanently la plak. .. Sbbnya mcm mlm td..penat tunggu... Kul 10x tido2 gak dak kenit ni..so aku tidola dulu.. Rupanya bagai nk rak laki aku kejutkan...geletekla...korek2 telingala..goyang2kan bdnla...dia kata aku siap dh duduk.pastu aku sambung balik meniarap..menelangkup tido kat sofa tu..last2 kul4 pagi baru aku sedar....

Hah???apasal aku tido kat bwh??pdnla sakit2 badan.... Huhu..masuk bilik sedap jek laki aku tido berselimut toto bagai..huhu

Pagi ni niat nk merajuk..sekali kena bebel lg adala... Muahahaha... Bukan sekali..masuk mlm td dh lebih 10 kali aku jd camtu...aduyai..kena psg alarm phone kuat2 kot baru aku sedar... Nasibla yang oiii... Dpt bini tido mati hahahaha dari dapat isteri kaki tipu ke..kaki kencing ke..kencing malam ke... Hutang x bayar ke..ehhh.. Selit lagi...

Dh nk hujung bulan dh ni.. Janji jek ke???? Hahaha... Renung2kan..selamat beramal...
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tuesday, January 17, 2012

kelisa oh kelisa...awatla ko hari ni

Selamat hari rabu...

Hari ni aku kesedihan...keter kelisa aku meragam..pagi nk g kejer...baru kluar gate rumah smpi depan jalan dia mngeluarkan bunyik srrret..srettt... Kuat plak tu.. Aku dh panik dh...

Tgk tempreture...ok... Tkde bau hangit ke hapa ke... Tapi makin laju aku tekan minyak makin kuat...lagi2 kalau kat corner...mcm bunyik enjin nk tcabut..

Dgn sedihnya patah balik rumah. ..roger eb somi... So x psl2 dua2 kena amik el...

Oleh kerana dok umah...en somi teringin nk mkn nasi beriyani.... Emmmm... So misi accomplish...

Tara...jadik gakla cuma sayur x de..papadam baru nk goreng...

Hubby kata nasi dia sedap... Ayam masak merah pun sedap... Apalagi...??? Tak koser aku nok... X de dia komen sedap aku nk masak selalu... Angin aku baik jek..kalau x. .. Daddy makan jekla apa yg bibij masak yer...hahaha..

Okla..peace yo!! Nk titon......Zzzzzzz

*citer tajuk keter kelisa...gambar nasi briyani... Jilat jekla screen kowang... Nk resepi??? Google byk mbantu hahaha
Published with Blogger-droid v1.7.4

Monday, January 16, 2012

Routine hari-hari

Apa routine latest 3Js???

Hehehe...skrg..since jayniell dh start masuk kindy... Hari2 kerja..dia mmg kena bgn seawal 7 pagi.. Alhamdullilah..so far dia x byk ragam..boleh bgn jek...dh x nangis dh... Lepas mandi..dh siap pki baju... Dia akan breakfast dulu. Ada bibik mmg memudahkan keje aku skrg..aku dh ajar.. Buat breakfast apa. .. So.. Dia just follow jadual yg aku bg...

Twins plak selalu pagi bila abg dh siap... Dgn muka air liur basi..akan sibuk gak nk mkn apa yg abg mkn...hahaha... Lantak kola kembau oiii...janji tk melalak pagi2...

Another routine baru 3Js... Setiap kali aku atau mr hubby g keje...masing2 berebut2 dok depan pintu nk bye bye...so bertolak2 la depan pintu nk melambai..kdg kalau mood x baik..siap bjujuran air mata...tah apa yg di sedihkan..takut nou mummy dia x balik...mcm2 yg dia pesan sebelum aku masuk keter
"dont forget to come back yer mummy.... Dont step on da rock ekkk"* erkkk apa punya pesanan da... Da most touching wish....
"dont work too long eh mummy...pitty aby..."...

Tulah sbbnya tajam 545pm aku dh cabut balik hahahahha
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sunday, January 15, 2012

Peace yo!!

Lama x bubuh gambo anak dara aku... nila dia mak nenek kat umah tu...

Kuat menjerit...kuat nangis...kuat merajuk. ..bergaduh mmg champion...
Windu dgn sheena yg kenit dulu...
Zaman sheena sugus gummy2... =p

Tu dia sekali 3 aku posting dlm blog hr ni....betul2.. Come back
Published with Blogger-droid v1.7.4

Gambar dinner yg x seberapa

Ni la antara gambar2 preparation utk dinner aku tu... Tk byk boleh share sbb selebihnya aku amik pki camera aku....

Yg pgg gambar tula chairman aku yg ngok ngak tu..hahahhaa.. Nyampah...

Ingat aku nk pki baju cheff tu..tp sbb agak kurenggg sesuai utk aku yg comel ni...n size pun x de..n paling pntg... Pasti laki aku akan komen...
"u ni dah kenapa???"
So... Dua hari sebelum dinner tu... Aku sewa jekla baju scottish guard tu...hahaha...

More pics???
Kat fb ada..just add ayienjinnis
Okla... Lunch dh nk abis...tata..
Published with Blogger-droid v1.7.4

mee udang puncak jalil mari

Nyum.nyum.... Sila..sila..jemput mkn... Aku ntah kenapa lately ni asal weekend jek aku akan masak..merapu2lah menunya...hahahahha...

Smlm tbaca artikel dlm kosmo psl mee udang mak jah kat kuala sepetang...perghhh..teringat2 kemanisan udangnya..nk g jauh sgt..mahal lak tu..rm17sepinggan..so aku surf resipi dlm tenet..jumpa la plak...

Taraaaaa...kaler jadi..warna sama..rasa???kureng skit..aku rasa kena rebus byk skit udangnya...hubby aku kata kena bubuh udang kering..ntahla... Semua resipi aku jumpa x pki pun udang kering...x pe..nnt nk cuba buat lg...

Rajin2 masak...sekali makin rajin plak bdn aku tambah sihat...tkleh jd ni.....

**teringin nk cuba???resipinya...
Kowang taip ajer kat search google tu
"mee udang kuala sepetang resipi"
Pastu...pilih ajela resipi yg berkenaan... Hahaha
*aku rasa ada rahsia nk buat camne...tu sbb diaorg x share dlm tenet..kan..kan..kan???
Published with Blogger-droid v1.7.4

Pembukaan 2012...My company Annual Dinner

Hi u olls...

every year wth out failed aku mesti jd committee dinner company aku... balik2 muka aku... aku gak la yg balik2 buat perancangan dinner utk kali ni... nway takpela...aku mmg enjoy buat keje2 mcm ni...**harus prasan mcm aku keje event planner....pangggg**

Ikutkan aku mmg suka handle event...stress tapi seronok..Tema kali ni ""BANKERS IN UNIFORM".. Dulu giler tk suka tema ni...tapi kali ni aku yg excited giler nk tengok semua ikut tema yg di beri....Benar bagai di kata.... mmg menariks... bowing dowh balik2 glamer...bollywood...arabian... superstar...international... so ..bila lain dr yg lain... sgt meriahhhs

Cuma... kali ni perancangan agak berterabur... meeting di handle oleh Chairman Cha Ya nun Aliff yg bodoh sombong...byk kali giler aku dgn committee lain gaduh dgn dia.... mencikkk!!! APTB...!!!

tapi sbb kitaorg bersatu padu ..menentang chairman ngok ni...so byklabenda yg di buat sndr tanpa psetujuan dia hahahhahaa....ada aku kesah...janji dinner tu mjadi n meriah walaupun cadangan kitaorg nk ada opening pki pancaragam budak sekolah x menjadi + party popper mcm last yr tkde..kalau tk sure lagi meriah .... hahahhaha **gelak mcm syaitan*

okla...penat dh aku cuba uploads gambar dinner ni...tah kenapa dh setengah jam sekeping pun dok 5% jek ...tk success2..so kowang layan jekla kat FB nanti yer..tata ...nite2...



Hai U olls

Salam 2012...

Lama kot dh tk jenguk blog aku ni...bukan takat sawang..segala binatang aku jumpa bila nk hapdet blog sndr.... windu sggggt nk mencoretkan segala 1001 kisah hidup aku ...tapi masa sgtla tk mengizinkan...

Nanti yer.... update blog ni pun salah satu dari azam baru 2012....

I'll try my best utk curik masa update blogku dr masa ke semasa... jgn nyampah nk baca sudahlaaaaa...Muahahahahah..

last but not least.... hug n kisses... moga 2012 memberi 1000 sinar dlm kehidupan aku & keluarga...Amin
**suka walaupun berduka