There was an error in this gadget

Wednesday, September 26, 2012

panic...anak dara pengsan...

Hai Kowang...

Salam rabu..aku mmg camni..kalau malas mmg blog cuti manjang..klu rajin hari2 nak update... Dah 3 hari dh lemau terbaring kat umah sbb demam selsema yg agak kronik..** cewahhh

Sabtu lepas mmg hari panik sedunia... Anak dara aku sowang yg nampak ayu jelita sopan santun la sgt tu ...telah pengsan akibat aksi akrobatik mbuat terjunan ke belakang masa main beskal dgn partner in crimenya =jaffriell kembar diala....

Di jadikan citer di hari kejadian..aku plak pening tahap kronik..dh x peduli..anak aku nk jerit ke..nk lompat ke... Nak terjun ke...Apa pun lantakla....mak tak kesah nyah...pala aku ni dh mcm dlm gasing...

Aku leh dgr sayup2...laki aku bg arahan...tegur si kembar. Jgn panjat sofa...jgn main Kat tangga...tapi x dgr plak dia marah " jangan buat aksi akrobatik..." Tu sbb si Sheena buat..sbb daddy tak cakap jgn...hahaha

Dlm keadaan sayup2 aku leh dgr bunyi kedekuk.... Pastu laki aku jerit ..

" hah..padan muka. Daddy 've told u ...don't climb d bicycle... See wat happen...daddy don't want to help u...."

Tapi pelik sbbnya Sheena x nangis pun...sunyi sepi jek...

Laki aku bgegas jenguk... Rupanya dia pengsan....  Hahaha..hantu...hapa????

Hah???  Cemas Gila kitaorg.... About 20 seconds kitaorg cuba panggil2 nama dia...baru dia bukak mata. Muka dia jgn cakapla....pucat lesi...bibir smpi biru.... Dia boleh tanya...

"What happen daddy??? What happen??"

Aduyaiii...jatuh jantung anak oiiii

Bgegas Kami g spital

Mula2 g Columbia puchong...tapi diaorg refer g SJMC sbb diaorg x de Neuro specialist. Incase apa2 jd kan..

So dr kul 830mlm smpi 120pagi Kami settlekan urusan Kat spital ... Alhamdulilah x de apa2.... Bertuah betul anal dara aku sprang ni

Published with Blogger-droid v2.0.9

Wednesday, September 19, 2012

Ular masuk umah huhuhu





Hai U olls

Raya dah abis kan... fuh lega rasanya sbb senak dh mkn makanan kat jemputan hari raya... sedap mmg sedap tapi takut dh nk telan lagi byk kalori yg dh mmg tepu kat keliling bdn .. Alhamdullilah, sekejapnya dah abis raya...

Nak citer citer yg 3 minggu lepas ... **vongokkan ..citer semua back dated

Maid aku bgtau kat laman tepi umah aku ada ular tedung hitam menceroboh...kus semangattt aku tergamam dengar..best part masa tu phne umah aku tk function..so maid aku panik tak tau nk bgtau sapa... aku plak ari kejadian balik lmbt sbb sibuk kat opis arrange event department. Laki aku plak tak penah2 balik lmbt dr 8 mlm...tup2 ari tu dia smpi umah 830pm. Smpi depan pintu aku dh pelik..apsal umah aku bertutup rapat pintu grill n pintu kayu... selalu kalau belum maghrib still tak tutup lagi pintu kayu depan tu

Sampai jek dlm umah anak aku bukak pintu jerit2

"Mummy...today got big long black worm

Jay plak menjerit" Not worm la sheena...snake la...

Hah??? berderau darah aku... pastu maid aku citerla... siap tunjuk bukti gambar yg dia sempat snap tapi aku tk sempat upload lg... Makkk Aiii..besar tu...

Mula2 dia main2 kat pokok kari aku..kat tepi dapur aku...masa tu la maid aku yg tgh leka memasak tnampak kelibat dia... Maid aku cepat2 tutup pintu dapur..pastu intai kat sliding door.  Pastu nampak dia menyusur tepi laman aku lalu tepi sangkar kucen aku ... nasib dia tak patuk kucen2 persian aku tu..huhu....  lepas dah jalan2..bersiar2 tepi laman...dia singgah tepi pasu pokok cili aku...ada nmpk katak tepi pasu...boleh drop by makan katak tepi tu plak...time nila maid aku snap gambar ular tu baham katak....  adeihhh seriau aku tgk...  Masa kejadian..anak2 aku mjerit2 excited tgk... haiissh..dia ingat tgk kat zoo ke??? aku yg ngeri bygkan...kalaula ular tu masuk dlm umah..pastu patuk anak2 aku ..tk ke haru



lepas hari kejadian... laki aku segera beli belerang kat kedai hardware....tabur keliling umah

pastu...check hari2 phne umah make sure bfungsi takut apa2 jd kat umah
pastu sehari sekali atleast call anak2 nk check apa2 takut jd apa2
pastu.... lepas seminggu dr kejadian kami tjumpa sarung kulit ular tepi pintu keter naza aku kat tepi laman depan... adeih!!! lagila seriau...maknanya ular tu masih ada di sekeliling area umah kami

So?? DI MANA ULAR ITU SEKARANG???

Tak mo pikir...doa2 la jgn ada lagi kat situ..syoooh..syoooh...g la tempat lain..huhuhu

Friday, September 14, 2012

why..why?... why bank rimau the greatest n biggest bank in Malaysia should choose us??




Amboi...tittle tak agak2..Hihi
Kan dh kata...final come back... So harusla isu yg hangat2 ajer kan... Org citer psl isu hangat ...x mo la jugak ketinggalan...

Sapa penah dgr psl Legoland??
*saya..saya...angkat tgn tinggi2*


Tapi dgr jekla..peginya belum lg sbb masih memikir lg cost nk bwk 3 J kenit tu...next...Insyallah..Kalau rezeki kami..sapa tau kalau2 bank Maybank sudi pilih kami utk dpt ke Legoland bersama Maybank...harusla aku syg x hengat dgn bank ni...makin tambah senyumla g keje kat situ..*terasa diriku begitu berharga...*

Sapa tk bangga...org dok bangga2 negara lain ada theme park yg gah...yg canggih...yg meriah...menyeronokkan...beronok2 bsuka ria bsama keluarga... Tup tup kat msia pun ada gak taman tema yg canggih..yg manggih..terbaru terkini terulung...*bangga kembang kuncup*

Paling touching nmpk plak logo bank rimau tu terpampang kat theme park nyer gerbang....

"Eh..mcm kenal....bank lambang rimau tu kan..."

Mat salleh tanya....
"What logo is that???"

" oh...u dont know that??? That is the biggest bank here...in Malaysia...u know...got so many branch...at everywhere... And this bank bring me here...n my family...n this pass also..."
**hidung kembang kuncup..dada berdegup kencang....bangga.....tapi perasan....dusshhh!!!


Mat salleh:" **did i ask d wrong question???**"
Hahahaha
Panggggg!!! Sila jgn berangan ayien...


Belum dpt tiket free lg dh berangan...sila simpan rm1 sehari..hujung thn dpt klu x menang..ko belila tiket utk family ko pki duit sndr.... Berangan x abis2...

Okla... Pijak bumi..back to da main content.

KENAPA SAYA PERLU TERPILIH UNTUK KE LEGOLAND BERSAMA MAYBANK????

1. Kerana saya sayang Maybank... Bank nila yg byr gaji masuk dlm acc saya
2. Kerana saya teringin nk angkut anak2 saya merasa bersuka ria ..menikmati dan menerokai alam kegirangan taman tema terbaru di negara tcinta ...bukan di negara luar..tapi di sini d msia..* ayat mmg x boleh bla
3. Kerana saya dh kira duit dlm acc sy belum cukup nk beli tiket utk saya sekeluarga... Yg ada ialah kad plastik yg saya rs byk sangat baki hutang...tkmo hutang lagi...x boleh...laki saya marah... Nanti x de duit nk byr duit yuran tadika n duit van anak saya pegi sekolah..adeiiihh..deiihh...
5... Eh 4 baru ekk??
Kerana saya perlu simpan duit lebih sbb thn depan saya perlu daftar tiga anak2 saya masuk tadika...daftar tadika skrg kos dh mcm nk masuk U... So kena menyimpan dr skrg....
5. Kerana hari2 dh mimpi dh ada kat Legoland...jerit2...suka hati x tkira...kat gambar tu dh tbyg dh jay depan sekali..aku dok sebelah sheena...jafriell kat belakang dgn daddy...bibik tukang amik gambar....waaahhh..bestnya....* angan2 boleh kira gakkan??
6.kerana saya selalu dgr citer dr kwn2 bloggers yg lain dpt g taman tema ni...saya hanya mampu tenungggg jek gambar..nk pegi x mampu lg...** berjurai2 air mata..**


Last but not least
Sbb...sy ada kwn yg x byr hutang sy lg...so klu dpt duit tu mungkin sy mampu byr buat beli tiket sekeluarga...tapi dia x byr lg..walaupun dia dh dpt keje baru..dpt gaji..mungkin dia susah lg kot..so harap2 Maybank sudi sponsor tiket kami sekeluarga...

Sekian...love u bank rimau

**yg benar...pelanggan setia*

Published with Blogger-droid v2.0.9

Thursday, September 13, 2012

Final come back...* bpuluh kali cakap...kang malas hilang balik*

Hai u ollsss

Br jumpa balik application ni so mode bblogging is on..haha...

Skrg musim raya sana sini open house kan...rs mcm pose sebulan tu x de makna dh...asyik melantak x hengat isk isk...harus pose balik 3 bulan lepas ni ngeeehhh...

Okla..mukadimah citer kali ni haruslah raya sana sini situ sinun Hihi
Lets da pics tell da story...tata..dh nk keluar basement opis dh

Published with Blogger-droid v2.0.9

jtestinggg

Apa nak tulis ekkk

Published with Blogger-droid v2.0.9