There was an error in this gadget

Wednesday, December 3, 2008

My birthday.....Happy and sad moment....

Aku actually dah create dh blog aku psl bizday aku last week ...on da day itselflaaa
nway...blog b*ng*k plak.... aku tekan button publish jek.....
HILANG!!!!!! siuuutttt jek..penat aku memerah ingatan citer yg berlaku mlm sebelum bizday aku tu
sampai aku lambat g solat hari tu...sekali tup2 hilang camtu jek...
so ...aku hilang mood nk create smpila hari ni dh ok skit ....
mood dh ada balik baru aku teringat nk citer psl bizday aku tu....


27th November 2008... 11.24pm...lepas balik dr umah parent aku

Aku iye2 jek berjaga mlm tu...cehhhh kengkonon nk tunggu kot ada ke surprise
cam last year laki aku romatik abisss..
tgh2 mlm siap bg bunga....mkn kek ... besh gilosss laaa
aku dok excitedla nk tgk ada surprise tk dis year....huhuhuhu...
lepas lepak depan tv... aku tgk hubby aku dok baring...mata cam dh tutup...
takpela...aku nk thn mata nyer psl...aku masak maggi ...makan mlm2 buta tu

kul 11.45pm aku dh baring tepi dia...tgk dia mcm dh lena...
tkpela...buat2 tidola.....

12.00am....
tenetnetnetnet....tenetnetnet......
alarm reminder hp hubby aku...

dup dup dup ...hati aku dh excited nk tgk...kot kot dia nk buat apa2 ke....
atleast kalau tkde surprise ....kiss n wish me "hepi bizday" pun jadikla...
hati aku dh kembang kuncup dah masa tu....
berbunga2 tk terkata....hik hik hik hik...
tetiba dia tutup reminder hp dia...dia tido balik....

AIK??????? No SURPRISE AT ALL OK....
NO KEK, NO FLOWER2... NO PRESENT....

Uwaaaaaaaaaaaaaaaaa.... sedihnyaaaa

aku tunggu lagi kot nanti2 dia wish kot...

1.00am..... aku pusing kiri ...pusing kanan....
TAKDE!!!!!
2.00am...tak de gak
3.00 am...pun tk de....
smpila kul 6 aku tk tido tunggu dia wish aku....
tup tup 6.20am tu dia kejut aku
( kan aku pura2 tido...penat jek pura2)


"Yang...nk duit tol ngan duit isi minyak"
( aku kan accountant umah..semua duit aku yg pegang...dia tau mintak jek)


huuuwwaaaaaaaaaaa...wish pun tk... sedihnyaaa

lepas dia g keje aku htr msg kat dia


" sampai hati u....i tk tido sepjg mlm tunggu owang tu wish...tkde pun...huhuhuhu"

dia call...aku buat dek jek...
ada la kot 3 kali...

dia msg aku balik

"sowila syg....i ngantuk sgt...bukan sengaja tk mo wish...tk larat sgt"

aku buat dunno gak...reply pun tk
masa aku on da way g keje, dia call lagi


" sayang.... jgnla maraahhhh...Happy Birthday....alaaa...jgnla marah2 camni..."

aku diam jugak...ekkk tk ...okkk pun tk......
dia sambung lagi " kan i dh plan nk bwk u g mkn best mlm ni...siap booked kat awal2 lagi"
aku jawab..." hemmm"
pastu aku cakap..." Okla...tkle nk cakap ...i tgh drive...bye"

meleleh airmata aku masa tu...sedih ada..sebak pun ada...
takkan letih sgt smpi lupa...abis tu reminder hp tu buat apa???
dh bunyik...selamba jek tutup...
eiiiii...mencikkkkk!!!!!!!

sampai opis member2 opis wish ....
kat meja aku ada belon2 siap ada banner "happy birthday"
sedihnya...dlm byk2 org...laki sndr yg lupa birthday aku...
huhuhuhuhuuuuu


dlm facebook pun aku tulis aku sedih sbb laki aku tk wish aku...
tk sangka lak....terselit gak kengkawan baik hubby aku ...so diaorg nampak la status aku tu
dia pun sampaikan kat laki aku...siap tarbiah laki aku lagi..
hehehehehe...tima kacih Jijan....

sebelum lunch tu...aku dpt email dr hubby aku...

"Maafkan I"


masa baca email dia sekali lagi aku nangis...
sedih tulla...laki aku ni selalu buat aku terharu.....
oklaa...apology accepted...
lain kali jgn buat lagi....sedih tauuuuuu

ni la isi kandung email dia


" Dear My Lovely wife,
I mintak maaf byk2.....i betul2 letih mlm tadi...sampai lupa nak wish
kat u happy birthday...
Even jam reminder dah bunyi tapi I tak sedar....
U tak kan I sayang sgt kat u....so kalau I buat silap tu bukan lah
disengaja kan.....
Kalau I tak ingat takkan I dah plan nak ajak u mkn kat sunway...dari
minggu lepas lagi I dah plan kan....
So maaf kan I yek....
So sempena birthday u yg ke 30....i ucap kan selamat sejahtera
selamanya....panjang umur (jgn panjang langkah dah le.....)...murah
rezeki (kalau murah jgn lupa kongsi...hehehe)....bertambah mudah dlm
kehidupan....tambah anak pun ok gak.......kalau nak pakai tudung dah
boleh dah ni...hehehehehehe
So mlm ni kita dinner sama2 yek.....pass tu esok pergi beli hadiah u....
Ok take care sayang....muah muah...."



hik hik hik....ayat yg sebelum tu adeeeihhhhh....
susah sungguh utk ku balas......
nantila yea syg.... dh ready nnt Insyallah........
bila baca email dia terus aku rasa sayangggg bangat kat dia...
oklaaaa.....dh tk marah dah





Ptg tu aku balik cepat giler...tk sabar nk g makan ngan laki aku
aku balik...mandi cepat2...bangi si kembar susu...
pastu main2 ngan Jay kejap...
tunggu...punya tunggu....mana laki aku ni????
selalu 5.30 ptg camtu dh sampai dh..
ni dh 6.45ptg...tk sampai2 lagi...huhuhuhu...
aku call dia... dia tk angkat...
saja bgg aku hangin balik niiiii
dia htr msg...

" i balik lambat skit... u siap2 nanti kita terus g"

huhuhuhu...dlm byk2 hari dlm setahun ...boleh hari ni plak dia balik lambat
selalu tu ok jek balik awal..... hati aku sedih balik....
kul 7.15mlm baru dia sampai...Cair dh make up aku
aku diam jek...dia sampai2 jek... terus suwuh aku cepat2..
aku soundla...

" U g la mandi dulu...takkan u nk g pki baju t-shirt keje u tu"

aku sikit punya dress up...dia selebet jek...
okla...7.25mlm kita org bertolak g...
reservation dh buat dh..... laki aku cakap...dinner buffet start kul 6 smpi 9.30mlm jek
aku jeling2 jam dah nk kul 8 mlm...huhuhuhu...sempat ke nk mkn ni....
ada 1 jam setengah jek....
sampai tepat kul 8... tgk dlm restaurant hotel ...
perghhh....sesaknyaaaaa
okla... layan jekla.....


Nasibbbbbb bestttt!!!
ada mcm2 la...aku puas hati dpt mkn salmon ngan udang besar byk gilerrrr
cuma ralat dpt mkn oyster seekor jek
sbbnya Cha Ya Nun Alif yg dtg kat hotel tu...
kiasu sungguh....ambik smpi satu pinggan penuh ...
bukan abis pun dia mkn...
aku yg tgk dlm pinggan diaorg tk abis tu nk je sound....
Nway.....

THANKS TO MY HUBBY FOR THE LOVELY DINNER...
SEDAPPPPP SGT2....
THANKS GAK COZ SUDI TEMANKAN I , WIFE U YG BYK KARENAH NI
WALAUPUN I NI GARANG ... TAPI DEEP INSIDE MY HEART ...
I NI BAIK HATI OWANG NYE...HAHAHAHAR..
PUJI DIRI SNDR GAMAKNYA AKU NI

mlm tu aku abis dh makan kat Hotel Sunway Spa & Resort...
esok nya mkn kat San Fransisco Pizza lak...
laki aku tebus salah dia dgn bawak aku mkn best 2 hari berturut2...
huhuhuhu..manala aku tk debab camni!!!!


7 comments:

ai said...

Huiiii..dasyat tul best day kau tahun ni. dah macam drama tv lak..kahhhhhhhhhhh..tp camni le best. lagi senang nk ingat kenangan mcm ni kan?

Anyway, happy belated bestday to you. semoga hidup sentiasa diberkati Allah S.W.T..

aTan & aYu said...

hepi besday kak ayien....

noreen-bulan said...

hapy besday kak ayien...
jadikan ia kenangan yang posotif dlm hidup....

Eda said...

ayienn..sedih aku baca..aku dpt bayangkan prasaan ko cemana... bergenang dah air mata aku ni..eh aku laks yg emo..hehe.. nway nasib baik dier tebus balik bwk ko mkn tempat dasat tu....uuiii tak termampu aku nak peg makan kat situ....huhuhu...jagn sedey lag k..

iswatie "colours of life" said...

aku pun ada kisah sedih time besday aku dulu..laki aku pun x wish kul 12tgh mlm.......dia mengantuk sgt..bengong btul...hahahaha

Nur Syafawati said...

aduss ayien.mcmaner laki ko leh lupe besday bini ni..adeh...tapi xpe..dia penat sgt tu...maybe sbb tu dia lupe..hehe..ape2 pun dah maafkan kan..huhuhu...asam garam rumahtangga lor..ade suke kadang2 duka..sonok kan mcm tu?hhehehe..apie belated beday to you ayien..may God bless u n your family..aminn

fara said...

AYien salam perkenalan dr i..i link u ok.

happy birthday to u,sebak sikit i baca cerita u tu sebabnya dlu pun asben i sekali pnh buat mcm tu..so teringt kisah lama..hehehhe