There was an error in this gadget

Thursday, February 20, 2014


Salam.... Lama sungguh rsnya aku x menulis dlm blog yg dh tkubur ni... Sibuk kot..keje lagi... Bibik x de lagi... Keje banyak... Balik lmbt...anak masuk sekolah... Hahaha... Mcm aku sorang jek ada anak dlm dunia ni yer...lantak situ... Aku punya blog .... Suka akula nk merungut apa..... Hahaha.. aku stress giler....

Thn ni aku br merasa anak masuk sekolah... Darjah satu pun baru... Belum lagi masuk universiti...kolej ke bagai... Mmg mcabar... Duit x de nk byr yuran tadika yg smpi nk dekat rm3k... Yuran van sekolah yg naik mdadak... Semua aku rs...aku laki bini tanggung bdua... Smpi satu tahap dh x de duit dlm account... So dh smpi hujung2... Pujuk anak makan maggi n goreng nugget..x pun telan air liur swipe jek kad plastik... *bunyik mcm kelakau...keje elok2 nazak sungguh...*

Abis nk buat camne... Semua benda berbayar...bil jgn cakapla... Tak tau camne nk explain sbb org giler ramai kat luar sana ingat family aku ni kaya sangat...duit bertingkek2... Dlm acc tu duit mcm gunung...x abis2.... Pastu amik kesempatan yg aku rs sgt x patut....

Ok...byk sgt aku celoteh kat sini... x de kena ngena dgn tajuk meroyan aku ni... Ok..let me start d story...

Ramai kot dlm circle of fren aku yg tau..aku ada anak tiri... Anak suami aku dgn ex wife dia..merangkap pembaca tegar blog aku atau bahasa mudahnya..."stalker"... Let say this to you...i know u will read this kan pompuan???? Hey you...get a life la.... Both of us x connected pun...me... ??? Hanya wujud after both of u dh x de apa2... X de isu rampas or wat so ever .. n u!!! Please la... Jadi matang...jd manusia yg matang..jadi emak yg baik... Bukan manusia yg gunakan anak sbg bhn utk balas dendam.... Kang aku cakap ko ni bangang...ko print screen lagi blog aku ni send kat org.... But serius lady.... Now you should think back why la this happen to you...

Selama aku ni bgelar "mak tiri" ... Aku dh anggap anak suami aku tu mcm anak aku...tp hati ko yg x taula apa ada dlm tu pk... Aku nk rampas kasih syg anak ko...ok ..fine...  I have my own kids... But aku x penah lupa lgsg... I repeat again..."lupa lgsg" anak aku yg satu lagi... Everytime raya without fail aku akan belikan anak ko tu baju raya..baju jalan...kasut raya... Kelengkapan yg aku nmpk kat mana2 aku jumpa bila aku nk belikan anak aku sndr ... Bukan nk ungkit.. tapi just nk bgtau..hati aku ni x de sekelumit pun rs benci... Rs beza kasih... Rs yg ada hanyala... Dia anak aku jugak... Walaupun keluar dr rahim ko pompuan. Ko boleh tanya laki aku..maid aku.. sapa yg dok dgn aku... Mana aku pegi... Duit sapa aku guna.?? Duit gaji aku... X bkira sbb apa sgt nilai duit dgn hubungan yg sedia ada...

Penah aku bkira kalau ko susah... Perlu bantuan ..anak x de sapa jaga... Dgn hati tbuka...malah suka kot bila ko mentioned nk buh anak ko kat umah aku... Ko kena outstation...rela segalanya... Laki aku sanggup jemput..htr ke sekolah ... Hati ni ikhlas nk bantu...siap mention kat husband aku...suh paham masalah ko...kesian kat ko... Sbb ko sorang2 handle anak ko sndrn... Kalau husband aku marah or merungut..aku ni lawyer x bgaji back up ko... Sbb kita sesama pompuan... Aku dh buang jauh2 perasaan benci kat ko sbb ko buat laki aku mcm sampah dulu... Maki hamun segala... Ugut x kasi jumpa anak ...bukan setahun... Smpi anak nk masuk 4 thn setengah... Kesian anak yg jd mangsa... Tapi.. takpe.. buang yg keruh..amik yg jernih... Manusia boleh berubah... Takkan ko ni pompuan giler yg tk boleh berubah!!!

Tapi aku rasa ko mmg pompuan giler... Yg suka amik kesempatan... Guna anak sbg bahan ugutan..sbg sumber kewangan
.. ko cuba muhasabah diri..belajar bsyukur... Belajar btimbangrasa... Dlm malaysia ni berjuta kot ko boleh jumpa laki yg kalau bcerai... X btanggungjawab... X byr nafkah anak... X peduli anak...lantakla..makan ke...ada pakaian ke...hidup ke... Diaorg pedulik apa... Tapi ko dpt bekas laki yg aku rs masih btimbang rs... Nafkah rsnya belum lagi culas...paling2 lambat byr.. tapi akan byr gak walau lmbt camne... Ko suh belikan brg kelengkapan sekolah... Aku laki bini sama2 pegi belikan... Masa tu aku ingat lagi...laki aku x cukup duit.. aku sama2 tambahkan... Nak baju raya...belikan gak.. x tolak dr duit nafkah pun... Ikutkan gak.. sbb pkkan ko kang susah... Tapi dlm otak ko.. ko penah pk tak kami ni susah ke tak?

Kepala otak ko pk...bekas laki ko ni byk sgt la duit nya... ?? Duit bkepuk2... Hello... Anak aku 3 org ni pun x de smpi rm300 sorang dpt dr laki aku tau... Sbb aku ni boleh pikir... Aku cakap kat laki aku... Takpela yang... Anak2 pandai2 i la belikan apa yg patut... Mkn la apa yg kita mkn... U x yah susah hati la sgt... Sbbnya apa?? Laki aku bukan org kaya... Hutang mmg keliling pinggang.. nk byr tu ni..kdg tu aku tgk dlm poket seluar dia tinggai syilling... Aku smpi bwkkan dia bekal makan bwk g opis...ko penah tau?? Penah pk? Ko tau nk sedap tekak ko jek kan? Ko ingat duit tu ko boleh petik dr langit??

Ni aku nk cakap sikit pompuan giler... Kalau ko ingat ko senang2 nk mintak duit dr laki aku mcm tu jek... Ko silap... Aku ni sabar pun ada tahapnya... Anak2 aku pun aku tanggung pki duit gaji aku sndr... Sbb x nk susahkan laki aku.... Tapi bila ko melampau sgt mintak duit suka suki ko....ko tgkla..ko ingat ko jek yg boleh saman...aku pun dh x tahan dh ni.... Ko jgn ingat laki aku tu budget retis mcm ac mizal... Nk byr ko mcm2... Duit yg ko tuntut tu...cuba ingat2 balik sebab apa bekas laki ko ni x nk bagi???

Tiga tahun ko bkeras x nak bagi bapak jumpa dgn anak dia... Siap kluar statement apa?? Kalau boleh x payah bg anak dia kenal dgn bapak dia... Tapi...sepjg 3 thn ko x bg jumpa anak tu..duit ko nak.... Byk lawa muka ko... Dah la tak bhati perut pisahkan anak dgn bapak... Boleh plak bab duit ko x lupa...

Ko mesti nk cakap... Itu ko pedulik apa... Nafkah anak wajib bayar... Bab tu pndi guna perkataan wajib... Bab wajib yg lain??? Buat2 lupa plak ke? Wajib taat suami ..masa ko jd isteri... Tu ko lupa... Wajib x pisahkan anak dgn bapak...yg tu ko buat2 bangang x tau... .satu lagi wajib... Wajib hormat perasaan org lain... Yg tu sgt penting!!! Kalau hati tu busuk...dengki... Sampai kiamat..mcm ni la kau jadinya pompuan oiiii.... Jadi pompuan yg paling jahat dan hina aku pernah jumpa dlm dunia ni!!!!