There was an error in this gadget

Thursday, February 20, 2014


Salam.... Lama sungguh rsnya aku x menulis dlm blog yg dh tkubur ni... Sibuk kot..keje lagi... Bibik x de lagi... Keje banyak... Balik lmbt...anak masuk sekolah... Hahaha... Mcm aku sorang jek ada anak dlm dunia ni yer...lantak situ... Aku punya blog .... Suka akula nk merungut apa..... Hahaha.. aku stress giler....

Thn ni aku br merasa anak masuk sekolah... Darjah satu pun baru... Belum lagi masuk universiti...kolej ke bagai... Mmg mcabar... Duit x de nk byr yuran tadika yg smpi nk dekat rm3k... Yuran van sekolah yg naik mdadak... Semua aku rs...aku laki bini tanggung bdua... Smpi satu tahap dh x de duit dlm account... So dh smpi hujung2... Pujuk anak makan maggi n goreng nugget..x pun telan air liur swipe jek kad plastik... *bunyik mcm kelakau...keje elok2 nazak sungguh...*

Abis nk buat camne... Semua benda berbayar...bil jgn cakapla... Tak tau camne nk explain sbb org giler ramai kat luar sana ingat family aku ni kaya sangat...duit bertingkek2... Dlm acc tu duit mcm gunung...x abis2.... Pastu amik kesempatan yg aku rs sgt x patut....

Ok...byk sgt aku celoteh kat sini... x de kena ngena dgn tajuk meroyan aku ni... Ok..let me start d story...

Ramai kot dlm circle of fren aku yg tau..aku ada anak tiri... Anak suami aku dgn ex wife dia..merangkap pembaca tegar blog aku atau bahasa mudahnya..."stalker"... Let say this to you...i know u will read this kan pompuan???? Hey you...get a life la.... Both of us x connected pun...me... ??? Hanya wujud after both of u dh x de apa2... X de isu rampas or wat so ever .. n u!!! Please la... Jadi matang...jd manusia yg matang..jadi emak yg baik... Bukan manusia yg gunakan anak sbg bhn utk balas dendam.... Kang aku cakap ko ni bangang...ko print screen lagi blog aku ni send kat org.... But serius lady.... Now you should think back why la this happen to you...

Selama aku ni bgelar "mak tiri" ... Aku dh anggap anak suami aku tu mcm anak aku...tp hati ko yg x taula apa ada dlm tu pk... Aku nk rampas kasih syg anak ko...ok ..fine...  I have my own kids... But aku x penah lupa lgsg... I repeat again..."lupa lgsg" anak aku yg satu lagi... Everytime raya without fail aku akan belikan anak ko tu baju raya..baju jalan...kasut raya... Kelengkapan yg aku nmpk kat mana2 aku jumpa bila aku nk belikan anak aku sndr ... Bukan nk ungkit.. tapi just nk bgtau..hati aku ni x de sekelumit pun rs benci... Rs beza kasih... Rs yg ada hanyala... Dia anak aku jugak... Walaupun keluar dr rahim ko pompuan. Ko boleh tanya laki aku..maid aku.. sapa yg dok dgn aku... Mana aku pegi... Duit sapa aku guna.?? Duit gaji aku... X bkira sbb apa sgt nilai duit dgn hubungan yg sedia ada...

Penah aku bkira kalau ko susah... Perlu bantuan ..anak x de sapa jaga... Dgn hati tbuka...malah suka kot bila ko mentioned nk buh anak ko kat umah aku... Ko kena outstation...rela segalanya... Laki aku sanggup jemput..htr ke sekolah ... Hati ni ikhlas nk bantu...siap mention kat husband aku...suh paham masalah ko...kesian kat ko... Sbb ko sorang2 handle anak ko sndrn... Kalau husband aku marah or merungut..aku ni lawyer x bgaji back up ko... Sbb kita sesama pompuan... Aku dh buang jauh2 perasaan benci kat ko sbb ko buat laki aku mcm sampah dulu... Maki hamun segala... Ugut x kasi jumpa anak ...bukan setahun... Smpi anak nk masuk 4 thn setengah... Kesian anak yg jd mangsa... Tapi.. takpe.. buang yg keruh..amik yg jernih... Manusia boleh berubah... Takkan ko ni pompuan giler yg tk boleh berubah!!!

Tapi aku rasa ko mmg pompuan giler... Yg suka amik kesempatan... Guna anak sbg bahan ugutan..sbg sumber kewangan
.. ko cuba muhasabah diri..belajar bsyukur... Belajar btimbangrasa... Dlm malaysia ni berjuta kot ko boleh jumpa laki yg kalau bcerai... X btanggungjawab... X byr nafkah anak... X peduli anak...lantakla..makan ke...ada pakaian ke...hidup ke... Diaorg pedulik apa... Tapi ko dpt bekas laki yg aku rs masih btimbang rs... Nafkah rsnya belum lagi culas...paling2 lambat byr.. tapi akan byr gak walau lmbt camne... Ko suh belikan brg kelengkapan sekolah... Aku laki bini sama2 pegi belikan... Masa tu aku ingat lagi...laki aku x cukup duit.. aku sama2 tambahkan... Nak baju raya...belikan gak.. x tolak dr duit nafkah pun... Ikutkan gak.. sbb pkkan ko kang susah... Tapi dlm otak ko.. ko penah pk tak kami ni susah ke tak?

Kepala otak ko pk...bekas laki ko ni byk sgt la duit nya... ?? Duit bkepuk2... Hello... Anak aku 3 org ni pun x de smpi rm300 sorang dpt dr laki aku tau... Sbb aku ni boleh pikir... Aku cakap kat laki aku... Takpela yang... Anak2 pandai2 i la belikan apa yg patut... Mkn la apa yg kita mkn... U x yah susah hati la sgt... Sbbnya apa?? Laki aku bukan org kaya... Hutang mmg keliling pinggang.. nk byr tu ni..kdg tu aku tgk dlm poket seluar dia tinggai syilling... Aku smpi bwkkan dia bekal makan bwk g opis...ko penah tau?? Penah pk? Ko tau nk sedap tekak ko jek kan? Ko ingat duit tu ko boleh petik dr langit??

Ni aku nk cakap sikit pompuan giler... Kalau ko ingat ko senang2 nk mintak duit dr laki aku mcm tu jek... Ko silap... Aku ni sabar pun ada tahapnya... Anak2 aku pun aku tanggung pki duit gaji aku sndr... Sbb x nk susahkan laki aku.... Tapi bila ko melampau sgt mintak duit suka suki ko....ko tgkla..ko ingat ko jek yg boleh saman...aku pun dh x tahan dh ni.... Ko jgn ingat laki aku tu budget retis mcm ac mizal... Nk byr ko mcm2... Duit yg ko tuntut tu...cuba ingat2 balik sebab apa bekas laki ko ni x nk bagi???

Tiga tahun ko bkeras x nak bagi bapak jumpa dgn anak dia... Siap kluar statement apa?? Kalau boleh x payah bg anak dia kenal dgn bapak dia... Tapi...sepjg 3 thn ko x bg jumpa anak tu..duit ko nak.... Byk lawa muka ko... Dah la tak bhati perut pisahkan anak dgn bapak... Boleh plak bab duit ko x lupa...

Ko mesti nk cakap... Itu ko pedulik apa... Nafkah anak wajib bayar... Bab tu pndi guna perkataan wajib... Bab wajib yg lain??? Buat2 lupa plak ke? Wajib taat suami ..masa ko jd isteri... Tu ko lupa... Wajib x pisahkan anak dgn bapak...yg tu ko buat2 bangang x tau... .satu lagi wajib... Wajib hormat perasaan org lain... Yg tu sgt penting!!! Kalau hati tu busuk...dengki... Sampai kiamat..mcm ni la kau jadinya pompuan oiiii.... Jadi pompuan yg paling jahat dan hina aku pernah jumpa dlm dunia ni!!!!

Wednesday, September 26, 2012

panic...anak dara pengsan...

Hai Kowang...

Salam rabu..aku mmg camni..kalau malas mmg blog cuti manjang..klu rajin hari2 nak update... Dah 3 hari dh lemau terbaring kat umah sbb demam selsema yg agak kronik..** cewahhh

Sabtu lepas mmg hari panik sedunia... Anak dara aku sowang yg nampak ayu jelita sopan santun la sgt tu ...telah pengsan akibat aksi akrobatik mbuat terjunan ke belakang masa main beskal dgn partner in crimenya =jaffriell kembar diala....

Di jadikan citer di hari kejadian..aku plak pening tahap kronik..dh x peduli..anak aku nk jerit ke..nk lompat ke... Nak terjun ke...Apa pun lantakla....mak tak kesah nyah...pala aku ni dh mcm dlm gasing...

Aku leh dgr sayup2...laki aku bg arahan...tegur si kembar. Jgn panjat sofa...jgn main Kat tangga...tapi x dgr plak dia marah " jangan buat aksi akrobatik..." Tu sbb si Sheena buat..sbb daddy tak cakap jgn...hahaha

Dlm keadaan sayup2 aku leh dgr bunyi kedekuk.... Pastu laki aku jerit ..

" hah..padan muka. Daddy 've told u ...don't climb d bicycle... See wat happen...daddy don't want to help u...."

Tapi pelik sbbnya Sheena x nangis pun...sunyi sepi jek...

Laki aku bgegas jenguk... Rupanya dia pengsan....  Hahaha..hantu...hapa????

Hah???  Cemas Gila kitaorg.... About 20 seconds kitaorg cuba panggil2 nama dia...baru dia bukak mata. Muka dia jgn cakapla....pucat lesi...bibir smpi biru.... Dia boleh tanya...

"What happen daddy??? What happen??"

Aduyaiii...jatuh jantung anak oiiii

Bgegas Kami g spital

Mula2 g Columbia puchong...tapi diaorg refer g SJMC sbb diaorg x de Neuro specialist. Incase apa2 jd kan..

So dr kul 830mlm smpi 120pagi Kami settlekan urusan Kat spital ... Alhamdulilah x de apa2.... Bertuah betul anal dara aku sprang ni

Published with Blogger-droid v2.0.9

Wednesday, September 19, 2012

Ular masuk umah huhuhu





Hai U olls

Raya dah abis kan... fuh lega rasanya sbb senak dh mkn makanan kat jemputan hari raya... sedap mmg sedap tapi takut dh nk telan lagi byk kalori yg dh mmg tepu kat keliling bdn .. Alhamdullilah, sekejapnya dah abis raya...

Nak citer citer yg 3 minggu lepas ... **vongokkan ..citer semua back dated

Maid aku bgtau kat laman tepi umah aku ada ular tedung hitam menceroboh...kus semangattt aku tergamam dengar..best part masa tu phne umah aku tk function..so maid aku panik tak tau nk bgtau sapa... aku plak ari kejadian balik lmbt sbb sibuk kat opis arrange event department. Laki aku plak tak penah2 balik lmbt dr 8 mlm...tup2 ari tu dia smpi umah 830pm. Smpi depan pintu aku dh pelik..apsal umah aku bertutup rapat pintu grill n pintu kayu... selalu kalau belum maghrib still tak tutup lagi pintu kayu depan tu

Sampai jek dlm umah anak aku bukak pintu jerit2

"Mummy...today got big long black worm

Jay plak menjerit" Not worm la sheena...snake la...

Hah??? berderau darah aku... pastu maid aku citerla... siap tunjuk bukti gambar yg dia sempat snap tapi aku tk sempat upload lg... Makkk Aiii..besar tu...

Mula2 dia main2 kat pokok kari aku..kat tepi dapur aku...masa tu la maid aku yg tgh leka memasak tnampak kelibat dia... Maid aku cepat2 tutup pintu dapur..pastu intai kat sliding door.  Pastu nampak dia menyusur tepi laman aku lalu tepi sangkar kucen aku ... nasib dia tak patuk kucen2 persian aku tu..huhu....  lepas dah jalan2..bersiar2 tepi laman...dia singgah tepi pasu pokok cili aku...ada nmpk katak tepi pasu...boleh drop by makan katak tepi tu plak...time nila maid aku snap gambar ular tu baham katak....  adeihhh seriau aku tgk...  Masa kejadian..anak2 aku mjerit2 excited tgk... haiissh..dia ingat tgk kat zoo ke??? aku yg ngeri bygkan...kalaula ular tu masuk dlm umah..pastu patuk anak2 aku ..tk ke haru



lepas hari kejadian... laki aku segera beli belerang kat kedai hardware....tabur keliling umah

pastu...check hari2 phne umah make sure bfungsi takut apa2 jd kat umah
pastu sehari sekali atleast call anak2 nk check apa2 takut jd apa2
pastu.... lepas seminggu dr kejadian kami tjumpa sarung kulit ular tepi pintu keter naza aku kat tepi laman depan... adeih!!! lagila seriau...maknanya ular tu masih ada di sekeliling area umah kami

So?? DI MANA ULAR ITU SEKARANG???

Tak mo pikir...doa2 la jgn ada lagi kat situ..syoooh..syoooh...g la tempat lain..huhuhu

Friday, September 14, 2012

why..why?... why bank rimau the greatest n biggest bank in Malaysia should choose us??




Amboi...tittle tak agak2..Hihi
Kan dh kata...final come back... So harusla isu yg hangat2 ajer kan... Org citer psl isu hangat ...x mo la jugak ketinggalan...

Sapa penah dgr psl Legoland??
*saya..saya...angkat tgn tinggi2*


Tapi dgr jekla..peginya belum lg sbb masih memikir lg cost nk bwk 3 J kenit tu...next...Insyallah..Kalau rezeki kami..sapa tau kalau2 bank Maybank sudi pilih kami utk dpt ke Legoland bersama Maybank...harusla aku syg x hengat dgn bank ni...makin tambah senyumla g keje kat situ..*terasa diriku begitu berharga...*

Sapa tk bangga...org dok bangga2 negara lain ada theme park yg gah...yg canggih...yg meriah...menyeronokkan...beronok2 bsuka ria bsama keluarga... Tup tup kat msia pun ada gak taman tema yg canggih..yg manggih..terbaru terkini terulung...*bangga kembang kuncup*

Paling touching nmpk plak logo bank rimau tu terpampang kat theme park nyer gerbang....

"Eh..mcm kenal....bank lambang rimau tu kan..."

Mat salleh tanya....
"What logo is that???"

" oh...u dont know that??? That is the biggest bank here...in Malaysia...u know...got so many branch...at everywhere... And this bank bring me here...n my family...n this pass also..."
**hidung kembang kuncup..dada berdegup kencang....bangga.....tapi perasan....dusshhh!!!


Mat salleh:" **did i ask d wrong question???**"
Hahahaha
Panggggg!!! Sila jgn berangan ayien...


Belum dpt tiket free lg dh berangan...sila simpan rm1 sehari..hujung thn dpt klu x menang..ko belila tiket utk family ko pki duit sndr.... Berangan x abis2...

Okla... Pijak bumi..back to da main content.

KENAPA SAYA PERLU TERPILIH UNTUK KE LEGOLAND BERSAMA MAYBANK????

1. Kerana saya sayang Maybank... Bank nila yg byr gaji masuk dlm acc saya
2. Kerana saya teringin nk angkut anak2 saya merasa bersuka ria ..menikmati dan menerokai alam kegirangan taman tema terbaru di negara tcinta ...bukan di negara luar..tapi di sini d msia..* ayat mmg x boleh bla
3. Kerana saya dh kira duit dlm acc sy belum cukup nk beli tiket utk saya sekeluarga... Yg ada ialah kad plastik yg saya rs byk sangat baki hutang...tkmo hutang lagi...x boleh...laki saya marah... Nanti x de duit nk byr duit yuran tadika n duit van anak saya pegi sekolah..adeiiihh..deiihh...
5... Eh 4 baru ekk??
Kerana saya perlu simpan duit lebih sbb thn depan saya perlu daftar tiga anak2 saya masuk tadika...daftar tadika skrg kos dh mcm nk masuk U... So kena menyimpan dr skrg....
5. Kerana hari2 dh mimpi dh ada kat Legoland...jerit2...suka hati x tkira...kat gambar tu dh tbyg dh jay depan sekali..aku dok sebelah sheena...jafriell kat belakang dgn daddy...bibik tukang amik gambar....waaahhh..bestnya....* angan2 boleh kira gakkan??
6.kerana saya selalu dgr citer dr kwn2 bloggers yg lain dpt g taman tema ni...saya hanya mampu tenungggg jek gambar..nk pegi x mampu lg...** berjurai2 air mata..**


Last but not least
Sbb...sy ada kwn yg x byr hutang sy lg...so klu dpt duit tu mungkin sy mampu byr buat beli tiket sekeluarga...tapi dia x byr lg..walaupun dia dh dpt keje baru..dpt gaji..mungkin dia susah lg kot..so harap2 Maybank sudi sponsor tiket kami sekeluarga...

Sekian...love u bank rimau

**yg benar...pelanggan setia*

Published with Blogger-droid v2.0.9

Thursday, September 13, 2012

Final come back...* bpuluh kali cakap...kang malas hilang balik*

Hai u ollsss

Br jumpa balik application ni so mode bblogging is on..haha...

Skrg musim raya sana sini open house kan...rs mcm pose sebulan tu x de makna dh...asyik melantak x hengat isk isk...harus pose balik 3 bulan lepas ni ngeeehhh...

Okla..mukadimah citer kali ni haruslah raya sana sini situ sinun Hihi
Lets da pics tell da story...tata..dh nk keluar basement opis dh

Published with Blogger-droid v2.0.9

jtestinggg

Apa nak tulis ekkk

Published with Blogger-droid v2.0.9

Thursday, August 2, 2012

hari jumaat yg indah...*sedapkan hati sndr....huhu

Hai kowang...cuaca sejuk2 mcm ni mmg beku otak. Lagi klu tperuk dlm opis...aduyaiii.. Umpama berada di eskimo...


Tema baju raya kowang thn ni kaler apa?aku?? ..aku pilih kaler yg pelik. ..kelabu taik anjing atau kaler coklat kayu...x menarik kan??hahaha lantakla situ..janji pakai baju...


Dis yr bank rimau x bg bonus masa nk raya... Pening pala kejap...sbbnya thn ni gak aku dh start kena buat psiapan dua rumah...umah mak n umah aku. Baju raya adik aku... Kasut..baju. .seluar... Semua aku kena beli. Kuih raya pun aku kena beli...sbbnya parent aku dis yr dua2 dh bsara..kesian plak nk suwuh diaorg uruskan sndr....


Nak x nk...walaupun x de duit sgt... Gagahkanla juga g beli psiapan raya utk thn ni..agak dh licin dlm acc gunala duit plastic. Oleh itu jgnla ingat aku ni kaya sgt duit bkepuk2 dlm bank.... Sama jek mcm kowang.... Ni thn diri jek...nak x nak kena buat sbb tanggungjawab.


Agak2 boleh dpt x duit aku yg org tu pinjam rm500 tu???hahahaha iklan jap....


Okla...salam ramadhan....selamat bbuka poser petang ni.....


Nak buat listing dh ni

Baju...tshirt..baju melayu...seluar jeans... Adik nyer congak2 x lari rm200

Kuih raya rm135...kasut jaff n jay...bla..bla...bla... Uwwwaaaa...mana nk cekau ni...duit raya mak ayah..adik..anak2... Baru tau azab bila bonus bukan dpt masa nk raya....uhuk..uhuk

*sila pangggg muka sndr...org lain yg x de dpt bonus atau apa2 lagila kesian..... Ok..ok..bsyukur la..bsyukur


Published with Blogger-droid v2.0.4