There was an error in this gadget

Thursday, February 20, 2014


Salam.... Lama sungguh rsnya aku x menulis dlm blog yg dh tkubur ni... Sibuk kot..keje lagi... Bibik x de lagi... Keje banyak... Balik lmbt...anak masuk sekolah... Hahaha... Mcm aku sorang jek ada anak dlm dunia ni yer...lantak situ... Aku punya blog .... Suka akula nk merungut apa..... Hahaha.. aku stress giler....

Thn ni aku br merasa anak masuk sekolah... Darjah satu pun baru... Belum lagi masuk universiti...kolej ke bagai... Mmg mcabar... Duit x de nk byr yuran tadika yg smpi nk dekat rm3k... Yuran van sekolah yg naik mdadak... Semua aku rs...aku laki bini tanggung bdua... Smpi satu tahap dh x de duit dlm account... So dh smpi hujung2... Pujuk anak makan maggi n goreng nugget..x pun telan air liur swipe jek kad plastik... *bunyik mcm kelakau...keje elok2 nazak sungguh...*

Abis nk buat camne... Semua benda berbayar...bil jgn cakapla... Tak tau camne nk explain sbb org giler ramai kat luar sana ingat family aku ni kaya sangat...duit bertingkek2... Dlm acc tu duit mcm gunung...x abis2.... Pastu amik kesempatan yg aku rs sgt x patut....

Ok...byk sgt aku celoteh kat sini... x de kena ngena dgn tajuk meroyan aku ni... Ok..let me start d story...

Ramai kot dlm circle of fren aku yg tau..aku ada anak tiri... Anak suami aku dgn ex wife dia..merangkap pembaca tegar blog aku atau bahasa mudahnya..."stalker"... Let say this to you...i know u will read this kan pompuan???? Hey you...get a life la.... Both of us x connected pun...me... ??? Hanya wujud after both of u dh x de apa2... X de isu rampas or wat so ever .. n u!!! Please la... Jadi matang...jd manusia yg matang..jadi emak yg baik... Bukan manusia yg gunakan anak sbg bhn utk balas dendam.... Kang aku cakap ko ni bangang...ko print screen lagi blog aku ni send kat org.... But serius lady.... Now you should think back why la this happen to you...

Selama aku ni bgelar "mak tiri" ... Aku dh anggap anak suami aku tu mcm anak aku...tp hati ko yg x taula apa ada dlm tu pk... Aku nk rampas kasih syg anak ko...ok ..fine...  I have my own kids... But aku x penah lupa lgsg... I repeat again..."lupa lgsg" anak aku yg satu lagi... Everytime raya without fail aku akan belikan anak ko tu baju raya..baju jalan...kasut raya... Kelengkapan yg aku nmpk kat mana2 aku jumpa bila aku nk belikan anak aku sndr ... Bukan nk ungkit.. tapi just nk bgtau..hati aku ni x de sekelumit pun rs benci... Rs beza kasih... Rs yg ada hanyala... Dia anak aku jugak... Walaupun keluar dr rahim ko pompuan. Ko boleh tanya laki aku..maid aku.. sapa yg dok dgn aku... Mana aku pegi... Duit sapa aku guna.?? Duit gaji aku... X bkira sbb apa sgt nilai duit dgn hubungan yg sedia ada...

Penah aku bkira kalau ko susah... Perlu bantuan ..anak x de sapa jaga... Dgn hati tbuka...malah suka kot bila ko mentioned nk buh anak ko kat umah aku... Ko kena outstation...rela segalanya... Laki aku sanggup jemput..htr ke sekolah ... Hati ni ikhlas nk bantu...siap mention kat husband aku...suh paham masalah ko...kesian kat ko... Sbb ko sorang2 handle anak ko sndrn... Kalau husband aku marah or merungut..aku ni lawyer x bgaji back up ko... Sbb kita sesama pompuan... Aku dh buang jauh2 perasaan benci kat ko sbb ko buat laki aku mcm sampah dulu... Maki hamun segala... Ugut x kasi jumpa anak ...bukan setahun... Smpi anak nk masuk 4 thn setengah... Kesian anak yg jd mangsa... Tapi.. takpe.. buang yg keruh..amik yg jernih... Manusia boleh berubah... Takkan ko ni pompuan giler yg tk boleh berubah!!!

Tapi aku rasa ko mmg pompuan giler... Yg suka amik kesempatan... Guna anak sbg bahan ugutan..sbg sumber kewangan
.. ko cuba muhasabah diri..belajar bsyukur... Belajar btimbangrasa... Dlm malaysia ni berjuta kot ko boleh jumpa laki yg kalau bcerai... X btanggungjawab... X byr nafkah anak... X peduli anak...lantakla..makan ke...ada pakaian ke...hidup ke... Diaorg pedulik apa... Tapi ko dpt bekas laki yg aku rs masih btimbang rs... Nafkah rsnya belum lagi culas...paling2 lambat byr.. tapi akan byr gak walau lmbt camne... Ko suh belikan brg kelengkapan sekolah... Aku laki bini sama2 pegi belikan... Masa tu aku ingat lagi...laki aku x cukup duit.. aku sama2 tambahkan... Nak baju raya...belikan gak.. x tolak dr duit nafkah pun... Ikutkan gak.. sbb pkkan ko kang susah... Tapi dlm otak ko.. ko penah pk tak kami ni susah ke tak?

Kepala otak ko pk...bekas laki ko ni byk sgt la duit nya... ?? Duit bkepuk2... Hello... Anak aku 3 org ni pun x de smpi rm300 sorang dpt dr laki aku tau... Sbb aku ni boleh pikir... Aku cakap kat laki aku... Takpela yang... Anak2 pandai2 i la belikan apa yg patut... Mkn la apa yg kita mkn... U x yah susah hati la sgt... Sbbnya apa?? Laki aku bukan org kaya... Hutang mmg keliling pinggang.. nk byr tu ni..kdg tu aku tgk dlm poket seluar dia tinggai syilling... Aku smpi bwkkan dia bekal makan bwk g opis...ko penah tau?? Penah pk? Ko tau nk sedap tekak ko jek kan? Ko ingat duit tu ko boleh petik dr langit??

Ni aku nk cakap sikit pompuan giler... Kalau ko ingat ko senang2 nk mintak duit dr laki aku mcm tu jek... Ko silap... Aku ni sabar pun ada tahapnya... Anak2 aku pun aku tanggung pki duit gaji aku sndr... Sbb x nk susahkan laki aku.... Tapi bila ko melampau sgt mintak duit suka suki ko....ko tgkla..ko ingat ko jek yg boleh saman...aku pun dh x tahan dh ni.... Ko jgn ingat laki aku tu budget retis mcm ac mizal... Nk byr ko mcm2... Duit yg ko tuntut tu...cuba ingat2 balik sebab apa bekas laki ko ni x nk bagi???

Tiga tahun ko bkeras x nak bagi bapak jumpa dgn anak dia... Siap kluar statement apa?? Kalau boleh x payah bg anak dia kenal dgn bapak dia... Tapi...sepjg 3 thn ko x bg jumpa anak tu..duit ko nak.... Byk lawa muka ko... Dah la tak bhati perut pisahkan anak dgn bapak... Boleh plak bab duit ko x lupa...

Ko mesti nk cakap... Itu ko pedulik apa... Nafkah anak wajib bayar... Bab tu pndi guna perkataan wajib... Bab wajib yg lain??? Buat2 lupa plak ke? Wajib taat suami ..masa ko jd isteri... Tu ko lupa... Wajib x pisahkan anak dgn bapak...yg tu ko buat2 bangang x tau... .satu lagi wajib... Wajib hormat perasaan org lain... Yg tu sgt penting!!! Kalau hati tu busuk...dengki... Sampai kiamat..mcm ni la kau jadinya pompuan oiiii.... Jadi pompuan yg paling jahat dan hina aku pernah jumpa dlm dunia ni!!!!

7 comments:

sari idris said...
This comment has been removed by the author.
Bibu Wilda said...

puh..sod ba ro ayien..ini pompuan giler no 2 muncul lam hidup ko ye..hermm hope ko tabah ok!

ayien78 said...

Sbr dh ni ... Kita x usik org... Org sibuk dengki nk susahkan kita... Kot klu mmg kita ni kaya x perla...ni duit cukup mkn jek... Sedap rs jek order duit masuk acc dia... Ingat kita ada cop duit ke hapa

Toko Jati said...

Kami Toko Mebel Jati Jepara jual mebel harga murah asli Furniture Jepara yang tentunya dengan kualitas terbaik dan khas dengan ukiran mebel Tempat Tidur Jati katalog produk mebel kami banyak dan lebih dari ratusan hingga ribuan produk yang bisa anda cek disini Kamar Set Jati dengan harga yang relatif murah anda sudah bisa mendapatkan produk Kamar Set Jati Minimalis asli produk jati dari jepara, juga tersedia produk Gebyok Pintu Jati asli produk jati dari jepara, juga tersedia produk Kursi Tamu Jati adalah satu produk utama yang harus ada dalam satu hunia rumah kami sediakan dengan berbagai macam model Meja Makan Minimalis produk minimalis yang tentunya sangat elegant Kursi Tamu Jati Minimalis sampai dengan model yang mewah yang tentunya kemewahan dari produk kami beda dengan yang lain Kursi Tamu Jati Mewah produk modern berbahan baku jati yang tentunya sangat awet untuk anda peroleh untuk ditempatkan di rumah anda, semua itu anda bisa melihatnya di katalog produk Meja Makan Jati Minimalis asli karya toko jati Kamar Set Minimalis produk modern berbahan baku jati yang tentunya sangat awet untuk anda peroleh untuk ditempatkan di rumah anda, semua itu anda bisa melihatnya di katalog produk Mebel Jati untuk semua produk yang kami tawarkan semuanya kami tawarkan produk tersebut dengan harga Furniture Jepara

Set Tempat Tidur,
Jual Gazebo,
Gebyok Ukir,
Almari Pakaian,
Alamari Hias ruang Tamu,
Gebyok Jati,
Gazebo Jati,
Kursi Tamu Jati,
Kamar Set,
Kamar Set Anak,

aryh884 aryh884 said...

台中徵信社價格,出軌,工商徵信,外遇,財務公司
徵信協會 ,合法徵信社,免費法律諮詢,外遇徵兆
台中徵信社,免費諮詢律師,法律諮詢,徵信,徵信社,抓姦,徵信公司,徵信社工作
心理醫生,捉姦,新竹徵信社,徵信社收費,花蓮徵信社
高雄徵信社,基隆徵信社,捉猴,尋人徵信社,女人徵信社,合法徵信社,外遇徵兆,外遇蒐證
外遇搜證,徵信社推薦,尋人啟事,徵信社工作,台中徵信社,女人徵信社
蒐證,女人徵信,桃園徵信社,婚外情
徵信社工作,財產徵信,第三者,尋人查址
彰化徵信社,台中徵信,免費法律諮詢,雲林徵信社工作,出軌
合法徵信社,法律諮詢,免費法律諮詢,律師,婚姻挽回,徵信社價格
台中徵信公司,通姦,離婚,婚姻
外遇解析,女人徵信社,外遇抓姦,法律諮詢服務,

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Karimunjawa Kita said...

Open trip karimunjawa 2016 akan memberi biaya murah ke karimunjawa disaat touring dan traveling. Diantaranya Paket Wisata Karimunjawa Januari, Paket Wisata Karimunjawa Februari, Paket Wisata Karimunjawa Maret, Paket Wisata Karimunjawa April, Paket Wisata Karimunjawa Mei, Paket Wisata Karimunjawa Juni, Paket Wisata Karimunjawa Juli, Paket Wisata Karimunjawa Agustus, Paket Wisata Karimunjawa September, Paket Wisata Karimunjawa Oktober, Paket Wisata Karimunjawa November, Paket Wisata Karimunjawa Desember, Paket Wisata Karimunjawa Natal, dan Paket Wisata Karimunjawa Tahun Baru. Kenyamanan dan kepuasan selama tour adalah jaminan Karimunjawa Kita Tour Travel.