There was an error in this gadget

Monday, June 1, 2009

Bizday n Akikah my kids

Tak tau nk mula dari mana....
hahahar sbbnya aku nyer majlis dah naik basi dah...
aku cuba upload gambar2 yg Ila bg tapi maybe size dia terlalu besar so tk done pun!!!!
So now only i can pre view all out ttg majlis aku yg sgt memenatkan ini
Alhamdullilah segalanya berjalan dgn lancar cuma tk larat seh....
segala serbi aku handle sndr ....hubby aku lagila smpi tk salin baju pun
The sad things yg aku regret sesgt...bila hubby aku sndr tk dpt nk join cukur jambul anak2 kembar dia...( same situation mcm masa aku nk delivery baby twins kat labour room aritu) byk sgt yg bg arahan...sekejap nk pki kelapa utk cukur jambul...kejap tak yah...
at last..laki aku g tesco beli kelapa.....majlis cukur jambul start withou him!!!!
as the occasion abisss jek...dia baru smpi umah dgn 2 bijik kelapa utk anak2 dia nyer dulang cukur jambul!!!!...muka dia toyaaa gilerrr!!! Can u imagine.... bapa sndr tkde masa majlis anak sndr...sedih kan??? wat to do...dah berlalu pun...
( tu yg susah bila adik beradik skit ni...mcm aku da on n only daughter...nk harap kan adik akusowang tu...baru 7 thn..apa yg dia boleh tolong.....huhuhuk)

emmm...everything happen so sudden..time fliesss...aku sedar tk sedar masa sesi cukur jambul tu.... tetiba jek aku rasa nk pitam...yeala... tido mlm sebelum tu berturut2 kul 2 pagi...
bgn awal giler pagi tu sbb nk settlekan a few things yg tk settle2....
aku gakla yg runner g tesco kejap2 g beli brg...beli ais...beli tu ...beli ini...
breakfast pun tak....the most important thing!!! aku tk sikat rambut pun.... basuh rambut pagi2 tu...tk sempat keringkan pki hairdryer...kering sendiri...

end up!!! boleh tgk sndr betapa kuyupnya rambut aku...betapa selekehnya aku di majlis itu!!!!
dah tu..masa sebelum majlis Jay...aku gak la yg tiup belon bersama assistant tk bergaji ...Pn Ila...
haiiiyoooo...sgt hectic key..... rasa tercungap2 nk bernapasssss
gantung belon...pinata...segala bagailaaaa
haduuuii aiiiii... semua aku la...laki aku lak tk kering tgn bakar kambing panggang dia....
ntahla..rasa serik pun iye gak sbbnya segala serbi kami yg buat..sgt penattt!!!!

atlast..nasib bizday Jay bjalan dgn lancar..
Sowila sayang..dis year no games..no arrangement for big event...( dis year turn ur twins siblings key...so ala kadar cukupla ekkkk) aku sempat buat pinata jek as additional session kot boring potong kek nyanyi ...pastu makan hahahar......

dah settle bab bizday Jay...aku gakla masa tu kena ahtr makcik aku balik
coz kesian lak...dia dah penat masak.... tk de transport nk balik..so aku htrla...
smpi guest yg dtg aku sapa2 ala2 cecah tgn jek..laga2 pipi...pastu cabutttttt
aduiiii..sgtla bz tahap dewa lapan...

so...geng2 mak ayam...mak2 Maybank..kengkawan tercinta pcm.... kengkawan sekolah ku...
jemputan vvip dato' dan datin..sowi sgt2.... sowi gak coz goodie bag tk cukup....
dah prepare 100 paxs tapi abissss ( aku tau sapa yg kebassss...hangin aku key... ambik sekali 8...ingat aku beli goodie bag utk keluarga dia sowang ke???? aku tk puas hati betul!!!)
pastu thanks to sponsorers...ie my beloved sis in law.... atas handkerchief yg sungguh cantikk....
( aku tk pasti napa photoq aku terlepas pndg utk snap gambar goodies aku...sungguh ralat)
n also to my beloved cousin sis Rina..aka Wife Shamsul Ghau ghau... atas cookies baju yg sgt unique.... aku sukaaaaaa bangat dgn gift tu cuma ralat gak coz tkde pics utk gambar2 itu....
takpela..paham...sure Photoq kesayangan aku terlua coz dia mmg bz on dat day.....

n again... thanks coz sudi memeriahkan majlis saya
Wallllaaaaaaaaaaaaaaa

Si Jass yg chicky!!!
Jaff n IzzBizday boy-Jayniel Nahish


Acara pukul Pinata...sungguh meriah walauuupun
dlm dia tah hapa2 aku letak





Sya - Model Pinata aku
Sgt bengang ...pinata ni bermlm2 aku cuba siapkan
tetiba ada sowang makhluk Allah dtg umah aku mlm
sebelum tu...dgn bestnya dok atas Pinata aku.........
aaaaaaaaaarghhhh!! keronyok terus seh! aku rasa nk
nangis tgk.... mcm S#*l key.... rasa nk tampar jek laju2
tapi bukan salah dia.... ( walaupun salah dia gak,
pki duduk jek tk tgk...kalau aku letak durian...
tk ke berlubang bontot dia masa tu) eiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Abaikan gambar dagu berlapis itu!!!!!
Apsal la aku beriye2 sungguh ni
rambut tk sikat..kulup n berminyak......
iklan apa yg kowang rasa sesuai???
iklan register Wad hospital Giler!!!
Kengkonon happy family...gembirala di saat tu
padahal..penat nk m*#@s hik hik hik
Nyanyian koir beramai2...aku rasa masa ni aku dgn laki aku
jek yg beriye2 nyanyi...cedih tau...yg lain nganga jek tgk..
sgttttttttt maluuuuuuuuu!!!!!!!!!

Kek n cupcake kak Hilaliyah ku syg..sedappp!!!

Cantikkan???sowila...tkleh bg sowang satu...
belum apa2 dah kena kebas....bengang tul!!!!
tau2 dah tinggal tu jek dlm kotak



aku gak yg kena buat....thanks to Yus yg sudi jd tukang
panjat...bersungguh2 dia tolong aku.... lap u!!!!
ber sungguh2 aku tiup belon..iskkkkk
Ni plak sesi cukur jambul
wakakaka..sungguh sama rupa aku dgn mak aku
sgt tk kuasaaaaaaaaaa...tk suka tk suka tk suka..

Tu mak aku...tu aku...sama kan????






Ni ayah aku..merangkap leader marhaban tu...
tgk si Jass...nganga jek..sedap kot madu tu

Ni la photoq aku...Pn Ila ku syg

Ni aku dan hubby...sungguh serabai
laki bini rambut tk sikat!!!!



13 comments:

saveme_zero said...

lagi..lagi...
takpe la ayien..majlis dah pun berlangsung..serba meriah. pasni tgu twin pya lak.

MUMMY ILA said...

sorila ayein kalau ada kekurangan. kami bukan x amik gambo baju pink cookies tu sebab aku dah bagi kak tie. kahhh..aku kesian kak t x dpt.. aku pk xpela kasi orang lain. rupanya apis lom amik gambonye.. wakakakaka

Bibu said...

mmg la kalo jadi mak penganten lagi tak menang tgn hehehe...a'ah la muka mak ko mmg photostate ko..eh silap..ko muke photocopy mak ko..harhar jgn marah Ayien..awet mude ..peace!

Nur Syafawati said...

a ah..nak lagi gambo kami ramai2..hehehe..x pela ayien..ape2 pun..majlis dah selesai..masing2 happy kan..hehehe..next time ko wat beday tiga2 skali ayien.senang..hehehe

ai said...

haiahhh..aku tgk pon tau musti letih gaban punye...tp syulurla sbb sume dah selamat kan?

err..nape takde gmbr aku pon? :P

FaizAmYAirieL said...

ciannyee daddy twins x dapat cukur jambul...huhuh..mesti terkilan kan..sabo erk korang..ehehee...mane lagi pic lain ayien? batang idong aku x nampak pon..kaahhhhh

note: nak gambo baju pink cookies ker? aku ade snap..ade kat blog aku..ngee...

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

pada kita .. kita tetap respect ayien & hubby .. semua buat sendiri ... rspect la ..kita tgk meriah jer majlis dorg nie ... congrats ayien & hubby ;-)

ayuZack said...

ayien, apepon congrat la kat kamo berdua, sbb berjaya jugak wat birthday party cum akikah twins.. kalo daku jek ngan hubby nak buat function centu... ermmm x jalan kot....

pasal hubby hang x dapat nak cukur jambul twins tu aku pon rase terkilan, sbb aku tingat waktu farah cukur jambul pon daddy dia x dapat balik JB, sbb kene outstation... dia kate mmg rase x besh sgt2... sedeyyyy....

yang pasaiii muka hang sama ngan mak hang tu kan... haaaaaahhhhh la... sejibikkkk ayien... esok kalo kamooo dan bercucu gitu la upenyerrr... maintain cun whatttt.....

lastly... upload la pict kiteee ramai2 tu.. n thx called me aritu erkk.. x pe kite paham.... mak perantin sure la bz...

p/s : how's ur maid dapat ganti da ker??

M@L@ said...

npk meriah majlis.. saya tgk ok jer tak der lah kusut masai muker awak ayien...cun aper...mmg penat semua kena buat sendiri kann..

Nana said...

wow..meriahnye..

gEe said...

ayien..
jap jap ehh..kite flash back jap..
kolo korang nk tau ayien ni member aku sekelas waktu skola rendah dr darjah 4-6..waktu tu dia msh lg anak tunggal..dan bdk pandai beb..asik dia je dpt nombor 1..hehehe..but waktu tu dia fully speky that y aku langsung2 tkleh cam minah ni..aku waktu skola tkde la sepandai dak ayien ni..bwh sket dr dia..ahaksss..

ok back to her majlis yg gilang gemilang..for me i wanna congrats to u n ur hubby coz finally dpt melaksanakan mjlis yg trbaik utk anak2..eventho ada je yg tk kena..for me that one normal..sumerang pun gitu gk ayien..or for the nex event ko kene kuar lebih byk modal arange event mgmt so that u can join n enjoy ur majlis..itu yg aku blaja la..bila aku dh byk handle event kt ofc..jika sume benda kite nk provide utk tetamu but at the end of d day kite gak yg kene uruskan/buat sume..mmg mampus la gamaknye..sendri akan rs tk enjoy beb!

what eva it is..tabik spring la kt laki ko..wpun begitu dia tetap mampu trsenyum..kene laki aku..arghhh tk dapek den nk bygkn..sure muka hanginnn jeekkk..

u r great mum ayien..kuatkn semangat k..think positif..

cintaKusayangMu said...

mmg letih kak....
biasela..knduri kn...nx time kena catering je la kak...baru relax skit...
tp.ape2 pn meriah gak....

ayien78 said...

hehehehe..thanks to all...
mmg ..betul cakap u all... bila majlis camni mmg penatttt ..cam ayien prefer buat sndr sbb budget ciput..hehehehe... almaklumla... duit pun takat2 leher tapi kena buat gak sbbnya anak2 kembar ku tu besar...kang kalau buat masa umur dia setahun..mau dia melalak masa majlis marhaban cukur jambul tu.. siap tergolek la dulang segala bagai... hem.. nway its ok for me as long majlis tu dah buat dah..penat tu belakang kirala... kalau dok tangguh2 takut lama2 tk buat...guilty plak kat anak2...

Qis...niat dlm hati nk gak pki caterer tapi sbb jemputan ramai... pastu ingat masak sndr jimat..emmmm sama jek...cost dia "sama dgn jek" cuma makanan tu bykla extra sbb suka suki beli byk mana nk hehehhehe