There was an error in this gadget

Wednesday, December 2, 2009

Really make me piss off today

Reminder to me too!!!

What if this happen to u????
Everyday...someone call "wife to somebody" keep on sms'ing or call'ing ur hubby????
Every day both of them keep in touch in other different way...email, sms, call, facebook, etc???
Everyday they keep connecting to each other eventhough just because of " dealing wth something" ?????
What say u if this kind of situation happen to you???
Won't you feel "something is wrong somewhere" even though u can't confirm it's happened???
Eventhough u know very well with this person????
Eventhough initially, you think... "it just a normal relationship...hanya kawan"
Eventhough apparently nothing happens and for you.. 'apa salahnya'....
Eventhough the way they connected is just in a very normal way...
Commenting on the wall of your hubby's facebook, sms'ing about this n that which is just normal sms, calling about things to order and asking about this n that


But, for me...
There is a border between "her n him"
There is no such thing "hanya kawan" between normal hubby n normal wife
There is no way for me to allowed it become worst or 'worst'er ( ada ke perkataan tu????)
and the most important thing.......
I'm still here...why must u have been liaising wth my hubby which u can even tell the same things to me...????
Proper what??? men to men, women to women laaa...


To whom which is relate to this story.....
I don't hate u coz i know u very well
i hate the way you deal wth my hubby
Eventhough , you think its nothing...but for me... "its something"
If you think, you r whom i mentioned here........
Please stop what u 've been doing....
If u think we still can be a friend... please stop what u have been doing!!!

NOW!!!!!!!


9 comments:

el said...

ayoyoyoyoyo..
ni aku naik hangen ni
mmg kdg2 boleh berlaku
kita dok nk wat biss kot len lak jd...cam sial jerk kan...

facebook or etc mmg takut dah skrg ni...
hope dijauhkan menda x baik...

Ms. Cutie Pie said...

weh weh, naper weh?? sapa pompuan bengong itu?? kurang ajar betul.

Kepada pompuan itu, sila pandai jaga border okehhh!!

*emo* *emo*

p.s: sapa weh? aku knal ke?? *kecoh jek*

ai said...

Alamak wei...benda camni mmg PERLU DIBENTERAS!! harus DICANTAS!! bukan takat reminder si bini org tu..laki kau pon kau kene ingatkan jugak tau..ish..sangat aku x gemar!

ayien78 said...

Thats the thing...at first masa mula2 jadik...aku tk kisah pun...alah ..laki sndr buat apa nk pikir bukan2. after that....eh eh..makin galak plak...laki aku ...kejap gelak...kejap bergurau bagai, emm okla...lagi pun she is one of our amongst frens gak...no big deal...coz both of them married. Then after a few time happen.... What the hack???? is it anything that i tak discover???? After dah makin a few times.... wah!!!! I can see she has no respect towards me as Jinnis's wife. Even tho i know her, i know her hubby as well... we do have several activities yg semua join sekali...but when it comes to a few things... she only sms my hubby...only called my hubby...keep on commenting my hubby FB.... It makes me really " turn to red"... agak2 la....laki aku ni .And the most make me angry...sama naik jek dua2 owang!!!

Skrg ni , tk pasal2 aku dgn laki aku declare WAR ( macam aku plak yg salah)
and also skrg ni tk pasal2 aku dah mula pikir macam2 yg buruk pasal laki aku
And also tak pasal2 dapat dosa kering sbb sangka yg buruk2 psl laki aku
And emm...also tk tentu pasal... both of us keep on finger point to each other...he claimed i'm too jealousy, ridiculous, make things hair wyre bla bla bla
and the most tk pasal2... apsal laki aku rasa aku plak yg salah instead of realising " emmm aku gak yg salah..supposed aku tk patut buat bini aku camtu... patutla dia cemburu... sbb aku asyik2 dpt call dr pompuan ni... asyik2 reply sms dgn minah ni...asyik2 comment2 itu ini dlm FB minah ni...dgn bini aku tk de plak aku buat camtu sgt.... padanla dia merajuk"
...or else... sedar diri skit apa yg dia buat tu sikit tk byk..melukakan hati aku ...isteri dia...mummy kepada 3 org anak dia
so kan ke???byk sgt carik pasalnyer...

Here it is
I believe ...she will read this comment...and its confirm she will notice about what i write here....
and i believe she can learn a lesson here....
( aku kalau dh marah...abis lintang pukang aku speaking sbb kang aku cakap melayu...sgtla kasar smpi semua tukang sapu ..cleaner opis aku pun kecikkk ati baca komen aku)
Please do respect others belonging!!! and please...in this world, we do still have border n limit.

To my hubby...Itupun kalau dia baca....
"is it that difficult for u to say 'I 'm sorry for what i've done. i realised its all my fault and ok...I 'll make sure our conversation is only about bisness. and will make sure.... will not over the limit"
mmg susah sgt agaknya... eja SOWI pun agaknya dia dh lupa

FaizAmYAirieL said...

daku pon penah face up bende mcm ni jgk ayien..memule mmg x kisah..owh diorg hanya kawan..rakan sekerja..tp dah lame2 aku perasan sesuatu..tp diam jgk lagi..skali tu 1 sms depan mate..i miss u..plz jgn tinggalkan i..what the hell the fuck smue kluar time tu...uhuuukkk...tp itu citer 2 3 thn yg lepas..hope ianya x berulang lagi..xpe ayien..stay cool n be profesional k..kalau btol die salah hope die ditunjukkan ke jalan yg benar..

ai said...

Harap sume akan OK balik & laki kau ngan bini org tu akan reti eja SOWI semula! (^_^)

ayien78 said...

tulah Ai... aku mmg la harap2 semua akan kembali seperti biasa...
tapi utk ke sekian kali...aku dh malas nk beralah lagi and pretend there's nothing happen between us. It's really hurt me and the pain i can't explain how deep is the pain...Chewah cam lagula plak

Paeh, kadang2 internal tkde apa2...yg jadi masalah bila org luar main peranan.mmgla mula2 tkde ape per...tapi lama2 nanti siapa kita utk predict???the best thing jaga batas2 bila bkawan kan???agak2la... ni kan suami org... kalau bini tkde tkyahla htr dulu... lain kali pun boleh kan???

nway... maybe dalah sangka is the main point here...but still no harm to remind each other...
pikir dulu
"betul ke tindakan aku ni???ok ke kalau aku buat camni??? Bini dia marah tk rasa2nya???"

NenekPenne said...

i memang tak selalu komen kat sini but let me tell u about my story

my husband, i mean my ex..orang yang i tak sangka boleh bermain kayu 3, telah bermain kayu tiga... dgn anak dara.. dan yang i sakit hati sesangat, anak dara tu tau yang jantan ni ada bini, wat apa nak tergoda... i peliklah this kind of betina..sorry i cant call her perempuan sebab perempuan utnuk yang baik2 sahaja...

dalam kes ni, kalau tak ada yang menggoda dan tergoda atau yagn mintak dilayan dan melayan, menda2 mcm sial tu tak akan terjadi

kalau betul that perempuan tu jujur, she shuld also tell u lah instead of asyik ber apakejadah dgn somi u

tapi kan kalau ada apa3 berlaku, dikatanya isteri cemburu la itu lah.. kalau tak nak bagi isteri tu cemburu, be honest, jujur dan telus

sorry lah i teremo kat blog u sebab i dah kena yer...my marriage hancur sebab betina tu...

yang i pelik kan, perempuan juga yang sampai hati hancurkan hati perempuan kaum sejenis dia...

ayien78 said...

Let we stop about this topik here. Everything is settle but most of the things here is misunderstanding.

To you, sorry coz there is a few comments yg agak kasar... but I believe u r not that type of person. I understand, mungkin agak tk patut isu ini di paparkan di sini....

So kengkawan yg lain... hopefully ini ialah pengajaran utk kita semua...