There was an error in this gadget

Tuesday, December 8, 2009

Hot Chat @ Hotz FM

Skandals...

OMG...this word really make me scared!!! not me only... aku rasa semua perempuan bergelar isteri, kekasih.. ibu...etc
Tapi words ni bukan tertumpu pada satu pihak je...kadang2...perempuan ada gak skandal hehehehe...tk fair tunding jari pada satu pihak
For me dlm dunia ni semua boleh jadik...thats why aku mmg takut...TAKUT sgt2 kalau jadik kat aku atau pasangan aku....
Nauzubillah...simpang malaikat 44...jauhkan dari hati kami masing2
Pagi tadi aku dgr Hot chat pagi di Hotz FM
emmm... sedihkan bila dgr....
kadang2 dgr mcm2 respon, cerita...ragam...
masing2 dgn cerita masing2...
paling aku tk tahan dgr 1 caller ni citer


" i dgn skandal i ni dh 6 thn berhubungan... saya dh kenal dia since umur saya 19 thn lagi....yeala..setelah semua saya korbankan ..yeala..future saya...zaman remaja saya... ikut cakap dia buat ni baik..buat tu elok... tapi smpi sekrg saya masih menunggu saat saya bila saya akan kahwin dgn dia"
Kiran: abis tu sebelum kawan tau tk dia tu suami org???
"tau... "
Kiran: pasangan skandal awak tu dh kahwin berapa lama??awak penah jumpa dgn wife dia???
" emmm rasanya 12 thn kot... penah...saya penah sergah dia"
Kiran & AG: sergah dia???awak yg sergah dia???
"yeala... sbb saya nk mintak izin kahwin dgn suami dia...tapi dlm phone jek...saya sms jek... but dia tetap tk layan sayan, tak nak jumpa dgn saya or what so ever"


What da F*%# , Ya Allah..pompuan ni giler ke hapa??? bila manusia dh buta...buta hati ..buta mata..buta segalanya2....
hak org pun sanggup nk gak... tak de rasa guilty plak tu
yg best seolah2 apa yg dia tu tk salah lgsg... paling sakit hati....
dia lak yg over sergah bini org tu.... pompuan apa ni????
Just reminder to kita semua.... berbaloi ke apa yg kita buat tu???
ingat lepas dh kahwin nnt bahagia????
aman rumahtangga ambik hak org??? bila hidup berkongsi sanggup bgilir????
emmm... i don't think so!!!! mesti masa tu permintaan menggunung tinggi..
bulan , bintang nk semua... laki tu dia sowang jek
yang teraniaya??? bini tua la huhuhuk....
* emo...emo....


2nd caller

" saya punya kisah ni dah mcm kisah 69... tonggang terbalik"
Kiran: kenapa awak kata camtu???
"mcm ni ..kan dlm p ramlee kisah dia bapak bcinta dgn anak...mak bcinta dgn anak..mcm saya lebih kuranglaaa
citer dia camni...kawan saya ni..saya enal sebelum ni melalui kwn gakla... saya tau dia ni mmg berskandal...dah kahwin dah..ada isteri
pastu... saya kenal gak dgn yg skandal dgn kawan saya ni...dia selalu citer dgn saya mcm2la... tak mungkin dia akan kahwin dgn kawan saya tula...
dah lama kenal dgn kawan saya tu tapi takde ura2 nk kahwin dgn diala...lama2 saya plak dah skandal dgn pompuan tu sbb selalu sgt dgr luahan dia"
Kiran & AG: so awak skrg plak dgn dia???awk dah kahwin ke belum???awak tk kisah ke terima dia jd teman awak nnt??? dah mcm pak sanggup plak dia ni
"tulah...mungkin pengaruh kawan kot...masalahnya tula...saya plak dah btunang...tapi saya suka dgn skandal saya tu jugak"
Kiran & AG: udah2.. awak kan dah ada tunang...kenapala plak nk skandal dgn pompuan sedangkan dari awal lagi awak tau pompuan tu ada skandal dgn kawan awak tu...awak plak nk ikut dia...sepatutnya yg baik boleh la jadi ikutan..bukan yg tak elok tu yg awak ikut..sudah2la..jaga tunang awak baik2 yea
"yea yea....terima kasih"


Isk...kalau kowang nk buat apa kat mamat ni????
kan ke takde penyakit carik penyakit
at the 1st place dia boleh avoid benda ni jadik..
sapa suwuh tadah telinga kengkonon hati mulia baik suci murni
jadi advisor pompuan tu???? kengkonon wira dunia nk tolong selesaikan masalah ....
that is the main reason I don't even believe in this world... istilah
"best friends" antara kawan berlainan jantina.... Don't get me wrong dgn statement ni
mmg tk salah kita berkana... lagi ramai kawan lagi bagus....
cuma yeala...utk elakkan benda2 mcm ni la jadik....
kebanyak kes2 mcm ni jadik sbb2 kejadian mcm ni...bermula dgn hanya berkawan... kawan baik
end up...eh???? jadik lain....so selagi boleh elakkan..sama2 la kita elakkan...


lagipun dlm dunia ni...belum abis lagi kawan2 sesama jantina yg kita boleh kongsi cerita kita...
macam aku...aku ada geng2 mak2 ayam yg sgt caring to each other...thanks my beloved frens
aku ada best frens kat opis kalau aku nk luahkan perasaan..kongsi masalah aku apa sajer...
and paling aku ada..aku ada kwn2 blogger aku yg kadang2 aku tk kenal lgsg....
aku tk carik masalah lain dgn menjadikkan sapa2 pun pendengar setia aku yg berlainan jantina
Sbbnya...sila refer topik di atas.... aku takut kalau bukan sekrg... in future hubungan aku tetiba timbul skandal


So...again...this topik is relate to this morning nyer topik kat hot FM!
Dont get me wrong... tkde lgsg nk menjatuhkan air muka sapa2 atau menjatuhkan maruah mana2 pihak


Caring is sharing... Its a lesson . A very good lesson kenapa aku sgt paranoia dgn insiden2 mcm ni
Bukan takut tak tentu pasal...tapi takut bersebab.....dlm dunia ni mcm2 boleh jadik kan??????
So selagi aku boleh elak...aku akan pastikan aku elakkan dari ianya benar2 berlaku!!!!


So kengkawan..topik panas..sila komen!!!


8 comments:

MUMMY ILA said...

aku pun dgr ayien.. hehe..susah nak kata la manusia ni. nak kata bodoh..pandai..nak kata buta..celik tp semua kerana perasaan yg dah dirasuk hasutan syaitan.. semua benda leh berlaku...

mica@tetty said...

ayien..mmg nk mintak dijauhkan tapi kalau allah nk duga kita..kita have to tempuhinya..walaupon perit...i dah jumpa person like that..dia mmg tak kisah janji dia nk ape yg dia nk...nk ambik hak org lain sebab dia tak bahagia..kita bahagia..itu je..kalau dah niat mcm tu..allah pasti mnolong umat yg lemah..i da tempuhi wlaupon perit..jadikan pgalaman paling bmakna dlm hidup ni..

SyaNa said...

yeahh sokong
takde istilah bestfren antara lelaki & girl
ngarut je sume tu..nk luah2 kan pn cari jek sejantina

ayien78 said...

thats the things... sebabnya so far both of us mmg sgt2 bahagia... my hubby sgt caring...sgt romantik, sgt2 segala2nya eventho ada part yg kurenggg skit but still mana ada manusia perfect kan...

takut sgt bila org tgk .. dia pun teringin nk tumpang sekaki.. OMG...dahla aku ni susah giler nk share apa2 dgn org..apalagi laki sndr... anak sndr manja lebih2 pun aku terasa...

tu sbb bila dgr hot FM pagi tadi..bengang giler...apa punya pompuan daaa... selamba jek nk hak owang...lempang laju2 kang

ai said...

Pagi tadi aku pon dengar wei! Giler meroyan! yg tak bleh blah tu ramai caller betina dari jantan yg mengaku bersundal eh! berskandal. huhuhuhu..ngeri!
tp mmg betol tau, kalau ada apa2 masalah..bior refer pada kawan sejantina. elakkan dari mengadu domba ngan kaum jantan. lelama sok lain plak halnya.

simpang malaikat maut!!

NenekPenne said...

citer i ok
i tak taulah berapa byk kali nak story kan... i pun ada blog i sendiri... (bukan nak promo yer)

kita tak boleh buat kawan lelaki sebagai bestfren..especially kalau kita dah kahwin...lama2 kawan laki tu akan kesian, lama2 dia akan jatuh cinta dgn kita dan juga mungkin kita juga akan jatuh cinta dgn dia... carilah kawan pompuan untuk meluahkan perasaan.. ini pendapat ai ok...orang lain punya pendapat i tak tau....

as for me, my ex citer pasal rumahtangga i pada pompuan lain, so this pomuan simpati dan lama2 rasa kesian, dari situ timbul suka kat dia then dia pun suka kat pompuan tu, sebab pompuan tu memahami pasal kemelut rumahtangga kami..walhal tak ada apa2 pun kemelut yang terjadi..setakat gaduh2 biasa tu adalah..at last i kena cerai...

sometimes kita tak tahu apa laki kita cakap kat pomuan tu ygn membuatkan pomuan tu suka kat dia...
tapi yelah kan, orang katakalau kita bina rumahtangga atas kehancuran rumahtangga orang, mungkin satu hari menda tu pusing balik kat kita..

so this girl yang merosakkan rumahtanga i, so i tak tahulah in future mcmana kehdiupan dia... rasanya tak aman kot sebab my exhubby still gak keluar atau sms i atau call i behind her back... dia pun sendri rasa tak secure....

dulu my ex call her or seeing her behind my back so sekarang dah bertukar pulak...

el said...

makin terok lah manusia skrg ni
auzubillah la mtk dijauhkan

ShaZila said...

i dgr gak ....fuhhh berasap je telinga bila tiba tang betina tu....simpang 44 malaikat........