There was an error in this gadget

Tuesday, March 16, 2010

Topik hangat kat HOt.FM

Meh citer pasal topik hangat pagi tadi kat Hot FM
hehehheeh...akak kalau masuk bab ni mmg emo...lagi2 kalau isu psl artis sememey tu lagila over emo.....
sbbnya, aku still tkleh tahan dgn perangai getiks n konon2 baik , lemah lembut, sopan santun , perempuan melayu terakhir dia tu...
aku dlm keter emo tk hengat.... jalan jammed2 pun sempat lagi call Hot.fm... sekali dapat beb... si Suraya yg angkat..


Aku: Hello, ni hot.fm ke??? ni isu psl kenapa mesti ada create dlm facebook "We hate si polan si polan " tu kan???

Suraya: Yea..yea..dgn sapa saya bercakap ni

Aku: ( takkan nk pakai nama betul yea tk??? aku nyer sore dahle glamer... kang semua cam plak kang...) emmm ni E- in ni...

Suraya: Yea E -in ..ada apa2 komen nk cakap pasal isu ni???

Aku: Haah ler... tapi sebelum tu nk tanya...siarkan ke komen i ni??? kang penat komen tk ado... letih tau

Suraya: emm... kita edit dulu... takpe.. apa komen E-in tu???

Aku: NI nk cakap ni... Memey ada situ kan... .Cuba tanya dia... agak2 kenapa smpi ada org create fan2 camtu " We Hate Memey Suhaiza"...kenapa tkde pun yg create "We hate Nora Danish, Fara Fauzana, Faizal Ismail"??? apa ingat dioarg tu tk glamer ke????

Suraya: yea yea... mcm Fasha Sandha pun ada "We hate Fasha Sandha" gak kan...

Aku: Hah tu laaa... ada kan ...mesti ada sebab kan... takde dia owang kat luar ni suka suki nk create takde sebab... cuba Memey musabah diri sendiri...pikir... apasalla orang benci aku...apasal sampai ada dlm facebook org create fans club lagi... tgk dalam2 apa ye salah kat situ...bukan suka2 bagi komen... " saya tk penah ambik pot nk baca komen2 tu... kang baca kang tambah sakit hati.... " Oh dear... apa la Memey nyer statement ni

Suraya: yea yea.. E -in... boleh tunggu kejap tak...lagi 5 minit saya call balik... jgn tak angkat ok....
Aku: ( dah agak dah...) ok... i angkat punyer


Agak lama aku tunggu. Dahla aku drive , so cocentration agak kurengggg... dlm hati pikir...sure Suraya buat2 lupa nk call aku...maklumla aku kan hentam Memey... sambil2 tunggu tu aku dengar gakla komen2 dari caller lain...semua tk setuju la... tak patutla buat mcm tu... siap ada yg volunteer nk bela artis tu dlm fans club tu..adeihhhh ..apakah mental org2 ini...terang2 salah apa si artis tu buat yg ko nk jadi peguam bela free2 tu apahal... tapi serius ..tk de sowang pun yg komen negetive kat Memey...agak lama gakler...dlm 15 minit gitu...ada incoming call

Trutt trutttt

Suraya: Hello, E in yea??? ok jap lagi boleh online dgn Fafau , Faizal n Memey yea..tunggu jap yea

Aku : Ok.. ( sambil memandu... biar betik... mcm tk caya Suraya tk lupa call aku balik)

Suraya: OK E in ...boleh cakap dgn Memey yea....

Aku : Ok.. Hello Memey... Assalamualaikum.. apa khabar??? Sihat???

Memey: ( dgn suara ala2 manja gemersik gitu menjawab) Waalaikum salam... Alhamdullilah.. sihat...

Aku : ( tkde corner2... aku bagi sebijik kat dia) OK Memey... ni jgn ambik hati ok.. ni pandangan tulus ikhlas dari saya sbg peminat2 kat luar sini....
Saya ni tkler membenci Memey...suka... Suka tgk Memey... Memey muda lagi..berbakat..cantik... MAsih panjang lagi perjalanan hidup Memey sbg artis dlm dunia seni ni...cuma.. tk berapa suka dgn perbuatan Memey kepada pihak yg satu lagi.. yg bagi saya sebagai seorg manusia agak keterlaluan perbuatan Memey tu. Saya cuba letakkan diri saya sebagai org "di pihak sana" dan dapat rasakan... saya pasti takkan dapat menerima perbuatan Memey itu.. sbbnya Tebuan jgn di kacau rumah nya... kalau di kacau... emmmm teruk akibatnya... Cuba Memey fikir...istiqamahkan diri sendiri... tanya kat diri... " Napa ekkk org beriye2 benci kat aku...aku rasa aku tk buat salah apa2 pun... ok wat.. takde benda...tkdehal pun yg aku buat ni"...tapi sebenarnya... kita takkan nampak salah kita sendiri.... org2 di luar...di sekeliling yg nampak...yg menentukan itu salah atau betul...so ambik iktibar dari situ... Satu lagi... benda yg salah tu dah lepas is lepas lah kan... tapi agak2 ler bila nk buat sesuatu... kalau la kita nk buat apa2...sila fikir hati "pihak sana" yg perlu di jaga... kes Memey belum settle lagi... tapi Memey dah di ayak ke sana ke mari oleh "org yang satu lagi", kata takde apa2 tapi mcm ada apa2... agak2 ler... walaupun skrg dah pun ada apa2... jgn la ketara sgt. Memey, kalau di takdirkan Memey bertemu jodoh dgn Abg Norman...saya mmg sentiasa doakan kebahgiaan u all berkekalan cuma..masa tu... kalau benda yg sama jadi pada Memey???? Sedih ke gembira???


Faizal Ismail: So E in...adakah maksud E in... bila kita dah jadi artis ni... kita perlu jadi insan yg sempurna di mata masyarakat???

Aku : Tak.... bukan suruh jadi sempurna kerana dlm dunia ni mana nk jumpa manusia yg perfect?? Tapi, sekurang2nya..dah tau jadi artis..kan ke role model pada masyarakat..semua org perhatikan apa yg kita buat... kalau kita bukan artis...lantak lerr... nk buat apa pun ada kita kesah...masalah nya skrg ..isu skrg..dia artis..so kenala jaga....

FAra FAuzana: ok ..ok E in ..terima kasih sbb menelefon kami..
tuttttttttttt


Hahahhahar..aku tk tau masa aku cakap tu..Memey yg mendengar tgh meraung ke??? teresak2 ke... tersentap ke...sbb dia mcm terus tk berkata2..senyap jek lepas jawab salam aku... aku dah agak dah.... aku nyer statement kan agak pedas... takd eedit2 deiii...terus tak keluar kat radio...ahhahahar..
ambik ko... oh..nk yg komen puji melangit jek ekkkk...kena komen jek terus tk kuar radio.... aku tunggu punya tunggu... punya la tunggu smpi dah masuk opis tk kuar pun komen aku... so aku assume komen aku si Memey tk leh terima la tu...kata suwuh komen..komen ikhlas jujur camtu tk nk terima...sekali aku piang kang .........
Hahahahahar tu la isu hangat di pagi hari ini


Aku hangin bila org selalu pikit dia jek betul...betul selalu tak salah langsung!!!!!

10 comments:

Mommy Prince said...

aku pun salah sorang fans i hate memey.ekekekk..

aku tak sempat dengat sora ko pagi td.aku dah naik train..

eh mencik lah si memey..lumn kena takpe.dah kena lu pikirlah sendiri.ekekek

Miss Moon said...

wah pedas berdesing ...mak suka . apa nko ckp tew mmg betol

aku pun tak beberapa suka dia ...dah la kena tangkap . kata tak der apa tapi berkepit kesana ke sini ....

tak salah dia nak couple tapi jgn la denied kan at the first place

org laki kalau org menempek tak der nak tolak pnyer

Echa said...

hahahahhahha.. suka.. suka.. bravo kak ayien.. saya sokong 101%.. tk sempat plak dengar sore akak... ruginya.....

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wah dasat ko tembak memey tue ayien .. smp dorg tak siarkan komen ko .. kuang..kuangggg

~Eila @ Along~ said...

bagus yien....agaknya mulut die nganga tak terkata laa dgr ayat ko..hahaha...

tu baru online wehh..agak2 kalo f2f..ko rase die berani ke nak dgr org komen depan2..kekekek

ayien78 said...

tula nik... aku hangin jek biler dia mcm tk salah jek mula2 tu..siap cakap malas nk baca... seolah2 org create benda tu sbb jeles dgn dia... dia cantik...makin glemer... rezeki dtg mencurah2..so nk kata kita dengki kat dia..eiii plzz..ada aku kesah???

Moon,
betul,betul , betul... at da 1st place deny mcm dia malaikat ...mmg tak buat !!!! dah ambik hak org terang2 lagi..still nk kata no no no

Echa...
tk yah rasa rugi sbb mmg keluar pun sora ku ke udara...kena band terus hahahahar... pedas sgt kot ayat/statement aku tu

Diana
aku kalau psl si sememey tu mmg aku emo... aku rasa suara aku tk kasar ler... cuma statement aku agak pedas kot....

Ila
Aku tkleh bayangkan...mcm mana dia boleh jalan2 kat luar dgn menghadap org kat keliling yg mencemuh dia.... adeihhh... dgr citer kengkonon keluarga Norman suka lagi kat Memey sbb dia friendly, sweet talker... baik dgn anak2 Norman, peramah...manis... baik ada makna tu... cuba lepas kawen.... sama jek...

NenekPenne said...

ha ha ha...
ai sangat2lah suka ayien komen mcm tu..
betullah ingat kita ni suka2 ker tak suka orang tu? bukan eh.... kita tak suka sebab dia menghancurkan rumahtangga orang...
cakap tak ada apa2 kunun..tapi dah mengaku suka kat norman tu...cilakak...
si jantan tu pun sama.... insaf laa konon dulu, pastu buat balik...

ai bencilah orang mcm ni...

aahhhh ai emo...memang ai emo ...

buatnya dia kahwin dgn norman? buatnya sinorman tu gediks dgn orang lain plak, cemana? padan mukooooo....

malulah sikitt wey....

ayien78 said...

hahahahahar..nenet... dats why i'm so emo dis morning ..emo tk hengat... smpi laki i cakap... "awat nyer yang?? nabil u emo..memey u emo...tapi memey ni u emo lebih sbb smpi call radio???"

tk kira nk emo gak sbb ai tk suka kalau2 benda bodoh bangang ni jadi kat i suami isteri...sgt tk suka ok... jgn sesapa berani kacau sarang tebuan aku ni...kalau nk merasa bdn lunyai kena penangan aku....cubala hik hik hik
sgtttttt emo ini ayien hari ni????

SyaNa said...

hahahaa
rugi ko tak call depan 8TV
kalo tak bleh tgk muke sekor2 stress
hahaha

ayien78 said...

haahla...apsal aku tk terpikir hahahahar..tapi mana nk carikkan tv 8tv nyer Syana??nan ado ler... aku kan tgh drive g keje..sah2 dlm keter... hik hik hik...si Memey tu mmg tau... sgt hipokrit ok... konon lembut sopan bagai..adeih..apsal aku emo sgt ni???
kat surau tadi pun dok cakap benda ni..abis pahala sembahyang hari adeeiiiiihhh