There was an error in this gadget

Tuesday, April 13, 2010

Better do something Ayien!!!!


I'm speechless...so speechless.

Now only i'm worried bout my Jaffriell...if this same thing happen to me

Ya Allah... I'm not sure I'm that strong to face it....

Mlm ni gak nk bawak g paeditrician... mlm ni gak nk tanya doctor...napa anak aku ni

Jaffriell mmg dah kena fever since last 2 weeks...on n off...

but ...coz it always happen... and we do kept alot of medicine's stock...

so, i thought there is no point to see paeditrician...dowh... kang the same prescription gak

and my ice box now is like pharmacy's fridge ok....


But when i bump into this link...

OMG.... i better do something....


My dear frens.... i bet you will cry till max!!!

Klik here


14 comments:

saveme_zero said...

aku dah baca dat stori yen..mmg sgt sedih...huhu. klu dah 2mgu tu,ko kena do smthing ayien..x leh biarkan wehh..huhu.

ayien78 said...

tula sue...aku ni dah macam org giler masa baca entry ni...aku kan kat opis...semua org tanya aku
"apa hal???"
malu seh... but till now aku tk reda lagi...perasaan bercampur baur... aku nk bawak anak aku g klinik and nk mintak reference letter
takut apa2 benda lain plak yg jadi
adeihhhhh

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

semoga anak mu demam biasa jer.

memang nangis baca blog orag tu
mmg nighmare
xmo baca lagi
sedih sedih giler...
tak sangka kan,

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

sedih la bac a.. x leh ambik ringan . adeh tak dpt bygkan if jd kt diri sendiri ;-(

el said...

aku blom abis bc pun dah mengalir air mata ...huhuhuhu
betul jugak tu kita ni x tau demam serius ke x...bila g klinik doktor kata dmm biasa..tp sape nak sangka kan..benda ni lah yg paling ibu2 takut...kalo anak dah kerap dmm sakit tu haruslah berjpe pakar takut jd pape...ni pun aku nak take noted jugak..riso lah kan...luo ok..takut dlm tu lah kan mn kita tau...

A.I said...

a'ah ayien, aku dah baca dari mgg lepas. trus demam aku wei :(

mmg kene berhati2 la kan? kita takleh anggap demam tu adalah BIASA. kau sama la cam aku. simpan banyak2 stok ubat demam kt peti ais. kononnya kalau jmp doc pon takde makna sbb ubat byk.

tp kalau lebih dari 3 hari demam, mmg aku bawak gi buat blood test kat klinik $1. tgk virus apa yg ada..

hope, anak kau takde apa2 la..isk

NenekPenne said...

sakit apa? sorry tak tahu....

shi3la said...

2 minggu dah lamer tuh,baik cepat2 bw doktor..harap anak you takder yg serius dan demam biasa ajer..jgn riso sgt nanti you plak yg sakit..

salam kenal yer..rase mcm pestime masuk sini..kiter xchange link yap..

ann @ hatiberbunga said...

dah baca.. and dah nangis. waaa..!!!

tp tu la.. bila anak dah biasa demam, peti ais cam dah jadik stor ubat. tambahan lg klau anak diantar kt taska, demam tu dah jadik perkara normal.

pegi la cek, yien.. wat test pape ke.. just to make sure, kan..

Nur Syafawati said...

budak kalau demam ni takut sgt...mmg x leh tunggu2..trus je la bwk ke klinik..takut weh..skrg mcm2 penyakit..aku doakan jaff cepat sembuh..

ShaZila said...

yin, better u bawak anak u ke pakar paed..cacha always demam pergi pantai kuar pantai ...lastly masuk genaralhospital buat 100% check and b4 tu i cerita history sakit anak....end then baru tahu anak i ada pheonomea ( x tahu nak eje mcm mana )..penyakitnya ada hubung kait dgn paru2...so bila anak i start batuk...i kena hati..if let saya ada h1n1 anak i mudah di jangkiti...apa pun yin..u banyak2kan berdoa dan tenang...setiap penyakit ada penawar..so kita sbg ibu/bapa harus berusaha..
ipray4 u..

ayien78 said...

to all my beloved fwens....
thanks to all suggestion...semua ayien dah take note....

updates baru:
Jaffriell dah warded pun sbb dia ada symptom macam dlm blog yg ayien linkkan tu...huhuhu sgt takut hokeh..demam-yes
Sukar bernafas-yes...

no-no to wait...2 kali g specialist puchong tak jalan pun..makin worst ...terus ayien bawak g spital...taknak nyesal tak sudah coz jaffriell dah lembik cam vegie dah

to all fwens..better take extra per cautious...sakit skrg ni mcm2

b.O.n.d.a said...

isyk..hOpe Jaf da Ok..
budak mana reti nak cakap sakit lelebih kan?


and YES...memang sedih giler blOg tu..

iera_ayen said...

ayien...moga semuanya selamat, apa yg kamoo buat tu betul...better kita kena caution sket...doa dari kejauhan moga jaf cepat sembuh