There was an error in this gadget

Thursday, June 10, 2010

Sian 3 J's...terbiar di nursery








As u all aware..now I'm Maidless!! Huk huk huk
everything kena buat sndr...that was a very though time for me to handle..and very challenging moment for the whole of my life.... Only now realise, its not easy to handle 3 little kids at the same time..esspecially wthout a helper... Ema.. ema.. wonder gak camne dia handle anak2 aku dulu...salute her till now
1st week ema balik kampung..3 hari berturut2 aku menangis ...bukan meleh jek tau..siap meraung teresak2.. adeiihhh...sgt penat...sgt tk tahan....sgt tk boleh sabar...
menduga betul layan kerenah anak2 aku...plus diaorg attach sgt2 dgn bibik dia...so when she's not around... they really missed their bibik
boleh bayangkan pagi2 bgn jek terus menuju ke dapur jerit
"ma...ema... na Ma???"
"bibikkk...bibikk... My..ne Bibik???"
paling tk tahan ...tk semena2 meraung depan tangga jerit panggil bibik...
bila bibik tkde semua meragam...nangis non stop...
aku tk dpt pujuk pun boleh layan nangis smpi muntah2...
penah sekali tu aku pukul anak2 aku sbb dh tk tahan sabar
end up!!! rasa guilty yg teramat sgt.... aku call ema sambil menangis teresak2 sbb bersalah sgt buat anak2 aku camtu...
best part... ema merayu2 kat aku jgn pukul lagi anak2 aku tu
** dia lagi sedih dari aku sbb aku pukul anak aku...huhuhuhu...bad me!! so bad.. I'm so bad!
at last.. even smpi aku dah abis mc pun we still tk dpt maid baru lagi
so htrla ke nursery
emm...bad experience but we still have no choice...
both 3 Js mula2 jek suka g sana....genap seminggu...semua buat kerenah...
shows that there something wrong happen till i discover this week
1) smpi umah2 tiga2 nangis2 mintak minum susu. sekali minum 2 botol besar=12Ozz
mcm bukan anak2 aku plak ...sbb mcm kebulur sgt2
2)pampers byk lagi ...tk byk guna pun.. check "tot" masing2 semua melecet..wost part...sheena nyer smpi merah melepuh seluruh private part dia... sebak sgt2 tgk
3)all of my kids keep on refusing to go nursery... kalau htr siap meraung teruk2...
4)makan kat umah pun mcm org kebulur... padahal...sheena bukan jenis budak yg suka mkn sgt...ni sejak dok nursery... balik umah mmg kena bagi semua mkn mlm lagi...smpi satu tahap menangis2 sbb makanan dah abis... sedihnya aku tgk...dia org ni tk mkn ke kat sana???
5) aku baru discover...yg jaga budak2 kat situ hanya 2 org jek...+ 1 sowang lagi bibik indon yg hanya dtg belah petang... pagi mmg solely 2 org jek
budak2 yg dia jaga kecik2 baya sheena ada 7, baya jay ada 3, merangkak ada 2, transit tadika ngan sekolah ada 3. so 15 budak di jaga oleh 2 org sahaja...kdg2 penah sekali tu...sowang jek sbb sowang lagi anak dia...n dia still sekolah menengah.. what the hell????
aku sedih sgt... luckily Ema willing nk dtg sekejap sbb dia nk train maid baru aku ...
22hb ni aku bakal ada maid balik as usual...infact sekejap ada 2 maid heheheheh sbb ema jd chief maid
tak sabar dh nk stop htr g nursery tu...tk tahan tgk anak2 aku terbiar....nasib dah byr full utk 1 mth...kalau tk mmg aku tk mo htr g situ lagi...bluekkkkk!!!!!

16 comments:

saveme_zero said...

ADA YG ok..ada yg x jugak nursery ni. make sure berlesen la yen. klu br bape hari dah byk sgt negativenya...ko sabar je la smgu dua ni kan semtra nak tgu maid baru smpi.

eLYies said...

eeeeeee....tak jaga betul la tu..terlampau ramai budak..yg jaga 2 org je.....tak kasi makan ke??? adui..sedihnya......huhuhu..dah le pampers tak tukar..

ayuZack said...

kesiannya 3J's..

kesian jugak kat mummy dia.. sabo banyak2 ea dear..
kalo hantar nursery mmg centu ayien.. jgn harap la nak mimpi anak kita dpt jagaan sempurna...

tapi kalo berbelas budak 2 orang jek yang jaga.. ade baiknya cari la tempat lain kalo xde maid jugak yien..

hopefully, ema ajar maid baru tu betul2 la.. n hopefully sgt2 maid baru tu pon sayang kat 3J's mcm ema sayangkan diorg... kesian kat ayien.. sabo erk...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

alahai siannyer baca luahan hati ko ayien .. susah gak nursery jaga cam gitu . ishh .. aku pun geram ... mmg kalau htr budak2 kt nursery dorg cam tak ckp mkn ... ayien try ler beli cloth diaper @lampin modern ..mmg bleh jimat bykkkk cuma kena rajin basuh jer .. so ema tue htr balik ke or dia habis kontrak coz leh dtg2 umh train maid baru??

fazilzura said...

Ya Allah ayien ,

tu yg aku pantang kalau anto nusery tu .. mmg aku pun ado pengalaman HITAM , smp akil masuk wad 2 kali .. now akil dh beso skit , leh le anto tu pun anto taska(diorg x dak jaga budk2 kecik)..

ko mmg HARUS STOP dr anto situ yien , sian anak2 ko .. cm kene dera..
budk2 kalau nangis x nak g tu sure ado sebab . budk2 mana reti menipu

iswatie "colours of life" said...

anak2 kita yg biasa dok rumah nila pi nursery mmg confirm aqkan meraung..mcm ichlas dulu x pernah kembong tetiba anto nursery...mmg susah hati la...mmg diaorg nih kena dok ngan helper gak..

baguih btul ema nak dtg balik train maid br...ema tuh x mo samb ka kontraks dia lagik..mintak2 la maid br pun mcm ema

NenekPenne said...

patutlah lama hilanggg...

alahai...my sister dulu pun sama tau, bila dia pukul anak dia, bibik yang lebih2 nanges...oooh terharu ok...

elly @ suely said...

sabo ye yien... emmm tu la masalahnye kalo rmai sgt budak dijaga... cian anak2 ko.... ape pon, hope bibik br nt smpi... legalah ko dah.... kan?....

A.I said...

alahai...siannye :(

MeL MikaiL said...

aduhai sebaknya! ni lah xbeshnya nursery sbb jaga ramai sgt sampai anak2 u terabai plak. but u have no choice kan. kesian 3J's kelaparan nak susu n makan :(

el said...

takutnye aku bila bc kisah 3J's ko tu kat nusery ..x mkn x tuko pampers giler hape deme ni jaga cam mn..adooi sian budak2 tu...huhuhu sedih aku rs nk ngis pun ada..kalo kena kat anak aku x tau laaaaaaa...

Mama Herda said...

sabor byk2 ye yien..lps ni jgn le risau ade maid baru..hrp2 dia akan buat yg terbaik gak..

ni blog baru aku

mamaherda.blogspot.com

ILA HAFIZ said...

erm..siannya kisah kowang anak banak. mmg sungguh syahdu aku membacanya. mmg x dinafikan ada nursery yg x bape alert ttg penjagaan anak2 dgn btol. alhamdulillah aku x penah alami keadaan tu sepanjang izz tinggal di nursery.i`m lucky..syukur sgt2.

mmg susah nak cari tempat yg ok tp tula kena cari tempat yg berlesen & x ramai sgt. ikut nasib la.

ayien78 said...

sue, tgh sabar ni...ingat nk sound topek tapi takut plak dia buat apa kat anak2 aku nnt
yies...sedih tau.. selama ni anak aku terjaga dgn baik di tgn ema..tup2 kat nursery...abisss jahanam anak2 aku jdnya
ayu..sbb maid baru dh nk smpi..aku tutp jek mata sebelah...ikutkan hati...terbakar dah ni
diana... cloth diaper??? adeiih...mau lagi parah kalau htr nursery... sapa mau cuci??ayien balik umah sudah mlm...esok subuh2 dh kena keje... nntla...dah dpt maid nnt ku pikirkan huhuhuhu

ayien78 said...

zura...tulah...ingat nk stop...tapi dh bayar duit sebulan RM520 ari tu..so kalau tk htr g sana...aku nk htr g mana???duit dahla sengkek.. adeihh.. aku tau sure anak2 aku terbiar kat sana...sgt kompom...
watie..
mmg kan?? sedih sgt2...mula2 htr sana.. anak2 aku tk nangis pun.. rileks jek... dah masuk minggu ke 2 baru nmpk belangnya esspecialy lepas dpt duit bulanan tu
nenek...nila yg aku hadap bila maid tkde...uwwaaa..penat seh
elly.. ni la nasib mother of 3... pening pala pikir

mel.. i wish i could be like u..dok umah jaga anak2...tapi i ni tkde kesabaran menjaga anak2 hehehhe...penat jek meraung..penat jek nangis..rela g keje dari dok umah huhuhuhu

el, anak2 aku nyer tet hanya cantik terjaga kalau weekend jek sbb mmg tukau pampers sentiasa... tk tunggu smpi berat baru tukau

ila... kalau la ada alternative lain...alangkah bestnyaaa

MUMMYAR said...

mmg pening kalau xde maid ni kan....maklum la dh biasa...kalau dari awal xde tu...xper...ye tak....moga cepat dpt maid ye

salam kenal.....