There was an error in this gadget

Sunday, June 13, 2010

Aku mudah simpati...tapi kalau dah ambil kesempatan???haruskah aku bertukar menjadi HIJAUUUU????

Mula2 aku nk bubuh citer psl G bali... tapi aku rasa aku nk share citer ni dulu
Adeihh..sedih pun yea gak.. nk marah..salah sndr...
aku tak tau nk luahkan kat mana ..tapi pikir2 mmg salah aku sbb aku mudah kesian kat org..mudah simpati tak tentu hala..end up.. org senang2 jek take for granted atas sifat aku yg lemah ini...

Aku nk citer skit kat sini... aku ni keje makan gaji..mcm org lain gak
since dulu aku ada buat side income jual2 brg kat online... aku tkle sesak sgt
but sejak 2 menjak 3 menjak ni bisness dah tk jalan..aku pun dah tkde modal nk rolling
aku dah back to normal life...hidup sengkek seperti biasa...huhuhuhu
harapkan duit awal bulan dpt gaji...byr itu ini... tinggalla duit takat2 leher
nk bernafas2 ala2 tercungap2.. so kadang2 kad plastik le penyelamat kala kesusahan

So..kepada sesapa yg paham maksud aku ni...tolongla...
aku pinjam kan duit sbb ko janji nk bayar
janji sebulan ...ni dah masuk 3 bulan
aku pun susah gak...ala2 mkn dah tahap tercekik dah ni...
jgnla buat aku mcm ni...aku paling tk suka bila org mungkir janji...
pantang betul bila org main2kan aku mcm ni...

Hutang di bayar dgn hutang!!! Bukan sekadar dgn janji..
Tolonglaaaaa paham situasi aku ni
** tak pasal2 aku laki bini bertekak... sbb nk tolong org...akhirnya aku plak rumahtangga berantakan ... eiii benci betul aku dgn situasi mcm ni!!!!

5 comments:

saveme_zero said...

sian ko yen,niat nak tolong..jadi lain pulak. hope kwn ko tu responsible la

eLYies said...

huhuhuhu...aku tau sape....huhu......ramai gak yg riso pasal kutu pung....adei..byr la hutang2 tu...

NenekPenne said...

that is why i never bagi pinjam duit kat orang... masa nak pinjam mulut memang manis tapi masa nak bayar...perghhhh 200km sejam dia pecut larik...

ILA HAFIZ said...

sian kat ko ayien. aku pun agak terkejut bila dgr ko sudi memberi bantuan. aku aritu pun seriau nak kasi pinjam sbb amountnya agak banyak & aku takut dia x mampu nak bayar balik dgn keadaan dia camtu.

tp aku pun tgh rasa bengang gak sbb dgrnya dia pun x bayar duit kutu lg ni. aku lak last person utk kutu tu. hope dia sedar la utk bayar hutang2 kepada kawan2 yg selama ni care ttg masalah dia.

ayien78 said...

emm...thank you sgt2 sbb ada gak yg concern
aku sedih sgt2 sbb niat aku nk membantu..aku tau dia susah.. tapi kenapa berani berjanji kalau dah tau tkleh nk tunaikan...
kalau aku ni mmg jenis byk duit.. aku tk kisah sgt... tapi aku pun sengkek gak ... aku pikir masa tu aku tolong sbb dia mmg susah..kalau aku tk tolong siapa lagi nk tolong... n aku mmg pegang istilah "wat frens for" but still...jgnla ambik kesempatan plak

ni kali ke 2 aku terkena.. dulu aku penah pinjamkan duit smpi rm2k kat kwn aku ... sbb dia terdesak adik dia meninggal...dia nk pki duit...ok jek...smpi masa dia byr jek.. ni aku pinjamkan tkle smpi seribu...tapi mcm alasan aku terima bila aku mintak duit aku balik....sgt hangin bila jd camni