There was an error in this gadget

Tuesday, August 10, 2010

Hari pertama pose... baru tgh bulan... belanja rumah...Ya Allah!!!

Last tuesday aku g Giant...kena beli brg2 utk puasa ... susu anak plak abis
adeihhh.. pening gak pala bila saat2 nk sambut posa n raya ni
expenses naik mendadak2... harga brg pun naik gak..

aku smpi malas dh nk pikir...
g giant tgk susu Dugro 3-6 thn murah giler
dok kira2.... Jay dah 3 thn... kembar baru 2 thn...

camne ekkk nk beli asing2 ke sbb susu
1-3 thn tkde la promotion... nk beli bukan skit2...

koman2 nk beli 5-6 paket 1.5kg
brg2 dapur lagi... nak tk nak aku taram jek beli susu Dugro 3-6 thn bagi semua anak2 aku minum
hihihi.. takpe ke??? ke tak boleh?? aku rasa susu gak sama jek rasa...ke nutrien dia lain2
emmm...takpela yer sayang... next mth Mummy dapat duit lebih skit Mummy beli susu
ikut umur masing2 ok... bulan ni sila lah minum ajer susu yg ada ni
** giler kentang...sejak dapat maid sewel tu... 2 minggu aku beli susu 7 paket 1.5kg licin ....
dia bg anak aku minum ke ?? dia mandikan anak2 aku susu???
ke dia yg minum susu2 tu??? hahahhahahar.. kalau selamanya aku guna maid baru ni
mau bankrupt aku jadinya... segala brg2 rumah semua jadi double
sbbnya dia ni suka membazir... ... huhuhuhu.. have no choice pejam mata jekla Ayien


ni antara brg2 rumah yg aku beli awal bulan hari tu... ni brg2 basic yer kwn2... mmg keperluan
bukan brg2 makanan mewah yg tak perlu atau sajer2 beli... sbb aku mmg hari2 masak
selalu aku belanja awal bulan beli brg2 rumah RM4-5 rat jer... bulan ni aku nganga depan kaunter...
apa??? RM7 rat++. ni bukan sebulan... ni 2 minggu..susu jek aku beli lebih ingat boleh thn sebulan
takde makna... lupakan ajer...
kalau camnila gayanya... kena jimat cermat ganda2 kuasa dua kita ekkk...
ingat minyak jek naik.. sedar tak sedap... barang2 pun rege naik....
bilala mak nak kaya ni...lalalalallalalalalala...
DUIT 1 GUNI TAK CUKUP YER AYIEN... SILA BERSYUKUR...
yer..yer ...tgh bersyukur la ni... amin ..amin... syukur atas apa yg ada...
** takut nya.... sbb takmo Allah tarik rezeki yg ada ni
aku takmo nanti bila susah .. aku susahkan org lain plak nanti...
syukurla aku ada kejer tetap... aku ada keluarga di sisipenguat semangat utk teruskan hidup...











Macam tak percaya jek semua barang2 ni =RM7 rat++... =P
**coleman tu aku tak beli...tu mmg ada kat dapur..



9 comments:

NenekPenne said...

hah..i pun tak percaya barang2 tu semua berharga RM700.00.. kashier tu betul ker kira?

el said...

ayien aku percaya semua tu 700 hahah sbb mmg aku pernah kena pung...tp xdelah smpi 700 cam kau...alang2 aku banjer pun dlm 4-5 ratus brg dapur n anak2...
a'ah beli skit tpi bila bayor amek kau..cam x caya jek kan...benonya yg skit2 tu lah mahal pung kahkahkahhh

aku ni sib bek la susu abg ngan adik leh kongsi sekali..danish lak dah putus pampers...hohhh loga den...so next bb ni leh lah cover skit kannnnnnnnn :)

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

7rat? 2 minggu?
fengsan

aku sebulan 2 ratus jer. anak satu ma.. hehehe

susu? 1 tin jer sebab masih nenen. jimatttt

Mama Herda said...

gulp!!!!! Alhamdulillah...

atie said...

2 minggu 7 ratus?....mak aihh....kalau atie la...sure pengsan terus depan kaunter tue nak bayar...ngeh...ngeh...

ayien78 said...

Nenek..ni benar2 kejadian... tapi actually ada a few brg basah i.e. ikan, ayam , daging, udang n sotong dah bubuh dlm sinki siap2.. + lupa nk bubuh plastik yg ada 7 bungkus susu dugro anak2 aku...
sila percaya sebab tula belanja bulanan yg aku kena tanggung huhuhu
el,
aku anak 3 ..brg2 umah semua kena beli include brg basah utk masak hari2... brg yg skit2 mahal tu tkleh nk cakapla.. ada gakler termasuk seketul dua hihihi
Tinie
nenen ku kecut...air mmg kemarau since kembar umur sebulan... so minum susu formula lor...untung ko dpt jimat...=P
Her
bukan reka citer... tapi ni la kenyataan yg aku hadap =(

Mommy Prince said...

aku percaya sume tu ngan harga tu.td aku g giant ayam sekg 7.50 gilerrrrr

Lyana said...

hukhukhuk..banyak btol...takpe2..pasni pekerja banak dapat tunggakan..leh beli susu banyak2 wat stok...

ayien78 said...

Nik,
tu ler... kdg2 kita tk sedar... since minyak naik sebenarnya byk harga brg lain turur naik.. mcm aku sbb sekali beli in bulk setiap bulan...terasa betul kenaikan harganya... tu yg sangap bila nk bayar...
Lyana
tunggakan tu utk pekerja under NUBE. Akak keje under AMCO... tkde kena ngena dgn itu tunggakan n pelarasan... still tak dpt itu durian runtuh... kulit durian pun tkde tau