There was an error in this gadget

Sunday, August 8, 2010

Suka.... tapi tak reti.. Ai..Help Me!!!

Penah dgr lagu Fabolous Cat tak???
ala lagu yg lirik dia bunyik
Mata ke mata... hati ke hati....
lalalalalallala
bawaku terbang... bla bla..bla....
** aku taram jek ...bukan tau sgt lirik lagu tu hik hik hik

Back to da topik...
aku suka sgt tgk org make up...kalau belek blog dok ralit tgk make up muka org...
paling suka cara2 diaorg rias mata ...coz dari make up matalah seri seseorg tu naik
dulu berangan2 nk belajar jd mak andam...since dari belum kawen smpi dah anak 3
harammmmm... tk de makna berangan jek kan.... tinggal angan2 jekla kan?????
so ... sbb tk de basic...aku just surf2 kat internet... bukak youtube...carik referrence
camne nk make up tang kelopak mata tu
angan2... research semua tak jalan.... haram aku buat semua tak jadik...
latest masa bizday laki aku... end up mata aku mcm lebam kena tumbuk pun ada huhuhuhu
mcm kembar panda bear pun yer gak hihihihi

emmmm... nk wat camne... tgnku takde bakat terpendam mcm kawan aku Ai

Nway... lets share wat i have =)

Ni yerla mata kopet aku yg tanpa make up
ambik ko ...simpang siur parut tak ingat sana sini =p
teringin mau di kaler2 tapi selalunya aku malas
aku g jekla tadah muka di kaunter...abis citer
sbbnya takut nanti jadik make up persis org giler auuuwww
Ni plak make up masa aku nk ambik gambar photo studio
aku suka make up masa ni sbb "pink karer"
I loike... =)
Penah cuba tiru...tak jadik sgt sbb kaler tk berapa nk lekat...
cuba pki MAC..jadikla... tapi sbb skin oily... tkde makna
selepas 1 jam...kaler itu tah ke mana ...ahhahahaar

Ni kaler eye shadow yg penah aku kaler pada mata aku
masa ni jek aku rasa nampak ok ler.... huhuhuhu
**kena practice lagi...lagi ...lagiii dan...hampehhhh

Ni gambar aku bersama2 anak2 ikan yg aku ada
hahahahar.... Mother of 3... sajer selitkan
aku kan susah skit nk bergambar
asyik ambik gambar org jek
Dgn penuh gigih sampai berpeluh2 renek di dahi
semata2 nk nampak cantik masa celebrate bizday suami tercenta
walaupunnnnnn tau bdn ku yg gebu ini dah tk menarik
terpaksala di bega tang lain kasi menarik ...isk isk..sedih tulll
end up muka cam panda bear.... tang cantik pun!!!!
Ni sheena yer... budak notti ini mau nyelit
Muka masam sbb penat dah bega muka ...
ketiak berpeluh...dahi berpeluh...
last2 fake eye lashes ku campak dlm trash bin
abis gam selepat sana sini
isk... give up mak nokkk

Akhirnya..takde apa yg berubah pada mata aku melainkan contact lensnyerrr
huuuuuuuu =P

Ni plak contoh2 make up yg aku kagum....
aku baru jek dapat gambar2 ni dari email kawan aku bagi ari tu
cara2 nk make up mata kasi ummpphhh!!!!
seeys aku kagum... dah orgnyer cantik...
make up marvelles camni of coz lagila cantikkkkk
segera aku nk g carik kaler2 camni
free2 boleh try tiru .....
**walaupun aku tak cantik mcm minah arab ni wakakakaka
Sila...sila tgk... sila kagum hihihihi


Smokey Eyes...
smoek in the eyes auuuwww
aku suka yg ni

Purple Pink...my fevret kaler


Dare to do it???? huhuhuhu


Nasib orgnyer cantikkk
kalau aku dah mcm badut dah

So sweet and mmg berani sbb byk kaler dowhhh


Purple pink yg sgt berani n cantikkkkk
bila la aku dapat kaler2 mata aku camni ekkkk???

Another smokey eyes yg marvelles
Setelah menelek dgn penuh kagum... terus rasa muka sgt tak cantik .....
takpe...takpe... janji laki aku kata
"u tetap di hati i sayang"
hahahahahar... ayat sedapkan hati =P

4 comments:

atie said...

ok lah kak atie tgk mata akak...takder lebam sangat....nice gitu...heheheh

A.I said...

ala..kau nk blajar, meh la masok kelas mekap AJ. kalau kau nk tau, kau guna mekap $5 pon bleh je. yg penting kau tepek base dulu kat kelopak mata tu. (kalau takde eyeshadow base, tepekkan je ngan foundation lepas kau pakai bedak), kaler tu akan tahan lama + menyerlah.

mekap2 ni yg penting skali cara nk blend kaler tu la. tau buat tu, kompom cantek je. haha

tp kan yien, aku rasa kau xyah mekap heavy2 ni. kau search kat youtube 'simple makeup' / daily makeup. senang gitu..

(aku sendiri pon sebenarnya malas nk tepek mekap. suka tepek kt org len je..haha)

el said...

kalo pandai makeup..x yah makeup mahal2..bak kata mak andam AI...makeup RM5 pun bolehhh hahahaha

aku pun suka gak makeup mata gitu..tp x reti...just tempek2 gitu2 boleh lah naik seri skit..tu pun pki cam ada function2 ke..kalo biasa2 ni harammmmmmmmmmm

ayien78 said...

Atie... tak lebam ke... tak zoom tu..cuba zoon tul2
Ai.. mau..mmg mau tapi malu...actually aku byk dh g personal makeup class... company aku pun penah buat gak... nama course dia "corporate ethiquate bla bla.." ajar pakai make up la...pki baju laa tapi lepas balik dari kelas haram... semua yg di pelajari tah ke mana... maybe mmg tgn tkde skill kot...
El.. aku pki make up cap ayam ngan itik jek... yg jual longgok2 pun aku beli gak asalkannn cantik hik hik hik...tapi tula...tgn takde seni...tu yg tak menjadi