There was an error in this gadget

Monday, December 22, 2008

Family Day @ Glory Beach Resort Part 1

21-21st Dec 2008 -Glory Beach Resort

Pergh...cabaran pertama kali angkut empat2 anak2 aku g travel... merangkap dept aku nyer family day..... mmg mencabar...bab packing....bab angkut brg2...bab makanan....segala bagaila....

Pagi2 aku dh mandi siap2 semua brg... hubby g fetch anak dia kat subang
kul 10.30 dah start angkut brg susun dlm keta.....
Pergh!!!! tang ni mencabar....skit punya besar keta tk muat gak?????
lepas ni kompom kena beli lori.......
kul 11 pagi tepat baru selesai susun brg.... lama ke tak???teruk tullll

breakfast drive through jek kat Mc D...rezeki anak2 gak kot....semua dia bg double...
bubur 2, big breakfast 2, apple pie 2...sbb dia kata waktu breakfast nyer menu dah abis
kitaorg last customer...so balance2 tu sedekah kat kitaorg...... BOLEH?????

pastu mulala journey kami sekeluarga....ada aku, hubby aku, Jay, Ina ( kakak Jay) , maid aku, Jass n Jaff...boleh tolong kirakan berapa satu keta????huhuhuhu...besar nya family aku....
sampai PD actually awal...cuma sbb kitaorg sesat....ingat Glory Beach Resort kat PD rupanya kat LUKUT jek..cessss!!!!!! kul 2 camtu kitaorg smpi hotel

sampai2 bukan boleh masuk bilik pun....bilik still penuh coz owang belum check out
aku tersadaila kat lobi dgn anak2 aku ni...haru gak ekkkk

dlm nk kul 3 baru bleh masuk bilik
lapar..... dah letak brg2...park anak2 aku kat bilik sbb sejuk senang tido
aku pun mknla dgn laki aku.....
lepas makan mata cam layu jek...apalagi...titonnn laaaa
aku tk tido sgt....baring2 jek sambil baca novel
maid akula bz kemas brg2 baby...sian kat dia...
nila hasil gambar masa baru2 sampai dlm bilik hotel














7 comments:

LoVe.. LiFe said...

sure berpeluh kan 1st time dok bwk twin n others g jln???
same goes to me....
next destination will be Langkawi during this xmas.
tak tau la camner...
baut g sabah ari tu derang memang baik bangat..
bagi cooperation yg full
except malam dni nanges nak tdo..
while jalan2 no problem..
langsung x nanges...'
sengih jerrr
sayang nyer aku kat derang...

elly said...

tembam dah twins ko yien... sangat cumel... sorg ikut muka ko sorg ikut muka laki ko hehehe...

ayien78 said...

comel ekkk???biasa2 jek...ko tu lagila....ko yg comel...gerek seh...jeles aku

Aellynn Darlene said...

touching jer tgk Kak Ina tu jaga adik2 dia..

nasz said...

ayien, tu la namanye pengalaman...
tp suke la tgk si kembar tu, makin boooolat!!!

ai said...

dah stat merayap dah anak banak ni! ha..camtu le kalau aku nk g memana tau! mau meroyan aku susun barang. naik tukun je pulak tu!!! huhu..at least, kau ade org gaji. Aku???

aku penah gak dtg glory ni. tak ingat bulan bape. mmg kat lukut. dah tu kalau x nampak, mmg terlepas le lorong dia kan? hihihi

ayien78 said...

tula Ai...aku geram tull...imaginasi aku glory beach resort ni kat pd area...kat teluk kemang, etcla... rupanya kat lukut jek...actually dekatla sbb aku ikut jln dalam....tapi tula...ngok ngek nyer psl..sesat jauh smpi ke tanjung tuan...grrrrrr....

psl angkut brg....huwaa...mlm tu aku packing brg baby ngan Jay...atlast barang aku yg tinggal...baju tk cukup smpi kena recycle...hahahaha

Nas...bukan bulat je.... semangat...smpi kebasla tgn dukung...Jaff skrg dh cuba berlumba dgn Jass @ Sheena...