There was an error in this gadget

Monday, December 29, 2008

It's my 3rd Anniversary.....





















Hari ni ...30 hb Dec 2008... genapla 3 tahun aku dan husband aku bergelar suami isteri
cam tak caya pun ada.... seronok rupanya alam perkahwinan ni
kalau aku tau..... aku kahwin awal2...tapi tula...dulu aku terlalu naif dgn cinta butaku...
8 tahun bercintan cintun sampai tertonggeng2
at last tak ke mana pun cinta monyet aku tu...( sungguh buang masa)
kenal jek dgn hubby aku....bermula dgn "tak sukala..... dia tu duda anak sorang"
ambik ko.... mcm jilat ludah balik...tula laki2 yg aku sayang...yg aku peluk tiap2 mlm
yg buat hati aku bahagia...yg bagi zuriat yg comel2.... yg sediakan rumah, makan minum....kelengkapan hidup ...kemewahan berkeluarga.....

DIALAH LELAKI DAMBAAANKU.....
Selama 3tahun kahwin dgn suami aku ni.... so far....hem...
aku bahagiaaaaaa sgt2.... mula2 kahwin tu mmgla ada gak gaduh skit2
biasala kan...dari mula...27thn hidup single.... tidur sendiri...brg2 tk penah ada org kongsi
tiba2 dah kahwin semua kena kongsi ( dulu hangin gak...sikat aku dia pinjam....bantal peluk busuk aku dia kepit)...tapi sekrg...semua mmg seronok di kongsi.....
org cakap apa...itula nikmat hidup berkahwin....
Meningkat usia perkahwinan kami...makin aku memahami kesukaan dan kebencian suami aku yg sorang ni...
kalau dulu...aku mmg suka merajuk ..."sampai lari rumah"
hahahar...tapi sekarang tak lagi...
kalau aku merajuk....guna silent war lagi berkesan...hik hik hik
sbb kalau merajuk lari rumah....kadang2 dia bukan perasan pun...
"merajuk syok sendiri...!!!!! Boring betul"n so far .... since aku aku kahwin dgn dia..... dia semakin jadi penyabar...jarang marah aku
jarang sakitkan hati aku....jarang ikut kehendak hati sndr.....semua ikut priority aku jek...compare ngan before kahwin...dia mmg seorg yg sgttttttt garang...
suka buat aku nangis...suka buat aku sedih......
dulu aku hampir2 tak kahwin dgn dia...

Alhamdullilah...aku tk ikutkan kata hati.... kini diala yg terbaik buat aku....Terima kasih Ya Allah...kerana di antara ramai2 hambamu ...
kau berikan ku suami yg kurasakan terbaik ...
Ya Allah...panjangkanla jodoh kami...
kekalkanla bahagia seperti ini sehingga ke akhir hayat kami
Kurniakanla kami limpahan rezeki yg tk terhingga buat kami sekeluarga
peliharala Ijab & Kabul yg termetrai ini agar tidak di landa hasad & dengki
Izinkanla kami nikmati hidup berumahtangga yg aman damai ini hingga kami berdua
meninggalkan dunia ini....
peliharala zuriat2 kami ini dgn lindungan Mu Ya Allah dari segala Mungkar & kejahatan di bumi
AMINNNNNN

Moga Jayniell, Jasseena & Jaffriell menjadi penyambung zuriat kami yg baik kelak....doakan kami ekkkkkk!!!!!!

11 comments:

aTan and aYu said...

epi anniversary kak ayien... :-)
dulu2 nampak slim ekk...

elly said...

epi anibesery ayien...
aku doa kan korang bahagia selamanya insyaallah...
amin...

iswatie "colours of life" said...

Happy anniversary yien...3rd year yer..anak pun 3 org..bravo..

mmg laki ko penyabor..aku ingat lagik time besday jay....nasik goreng habis ko dah mcm marah2 n kalut2..but laki ko kata...cool la..buat malu kat org ja...aku ingat lagik..hahahahaha

amponnnnn!!!

eLYies said...

happy aniberseri kat ko ngan laki ko...seronok tu..anniversary 3 thn..dah ader 3 anak..untung sangat ko...

ayien..ni gambo kawin ko..ZAMAN KEKURUSAN KO...slim giler...hehehehhehe

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

amiinn ..hepi anibestseri buat ayien & hubby .... moga kekal bahagia loving selamanyer ;-)

Eda said...

happy 3rd anniversary ayien...
betul kata ko ko kawin 3 tahun anak dah 3..aku ni baru sorang..takpe yien aku muda lagi..bag chance kat korang yg senior..hehehe... ko ni ...bantal busuk hubby plok pun berkira ke??kelakar la ko ni..hahaha.. oh yer..semoga kekal abadi..n bahagia hingga ke hujung nyawa..aminnnnn

*lain muka ko masa nikah tu..cun seyhh

MUMMY ILA said...

happy aniberseri ain:D

ai said...

HAPPY ANNIVERSARY TO BOTH OF U!!

~SEMOGA AKAN KEKAL BAHGIA HINGGA KE HUJUNG NYAWA~

kirana-ummikmal said...

happy annivesary.....
wahhhhh kejap je ek...dah anak 3 dah..
amat jelesh aku....
moga bertambah2 bahagia k....kalo leh tambah le lagi..hehhee

slim giler mase baru akwen ekh...ingat lg gambar memula ko tempek kat m.com...hehehe

Nurhayati said...

hepi 3rd annivesary!!!

ayien78 said...

Makacih...maceh..... maluuuu
hik hik hik....

dulu zaman kegemilangan...skang zaman kedebaban....mencik!!!!
bila la nk kembali kuwus macam dolu2.....baru tk mkn sekali dah pening2 ...nk pitam

ingat nk upload gambar kawen lain...tapi malu la ekkkk.....beza giler dolu dan skang...huhuhuhu....
nway thanx again to atan and ayu, elly, watie.... ( pst...laki aku mmg cool...aku yg selalu kalut), yies, diana, eda, ila, ai, kir ( tk meletup lagi ko kir???), and yatie.....