There was an error in this gadget

Tuesday, December 23, 2008

We are ready going back home....yeehaaaa

Pagi tu lepas games....abis jek aku n hubby rush naik atas...
hubby tk sabar2 nk tido..... aku plak abiskan masa layan si kembar ngan baca novel
Jay n Ina tido tepi Daddy dia
kul 12.30 tgh hari aku dh abis kemas2 aku kejutkan hubby...siap2 tuwun...
bab angkut brg...huwaaaaaa nak nangis pun ada...byk nyer nk angkut
Jay tido lagi so.... Hubby n maid aku g la turun bwh htr brg
aku lak tgh nyusukan Jass @ Sheena ( nama baru hubby aku bg hahahahar)
tetiba Jay tersedar dari tido dia...
panik sat....dia dah start melalak...jerit2 panggil "bibbbiiiikkkk"
aku pujuk2 gakla sbb tgn aku dah fully occupied... Jaff nasib baik kwn opis aku yg serumah dgn aku kat situ ada tolong pegang kan.... Ina pun dah tk tau nk buat apa
panik kot adik dia mengamuk...puas gakla Jay g dari satu bilik ke bilik yg lain tgk kot2 ada hubby aku or bibbik dia...
tgk2 takde gak....hik hik hik...lama2 diam gak dia dlm tangisan tersedu2....
sian anak aku yg sowang ni...anak manja la katakan

bila nampak je hubby aku ngan maid aku naik...
terus dia sambung tangisan berlagu tu...isk isk...haru tulll
aku mcmbiasa...cool jek buat tak tau...dah hafal sgt perangai si bujang sorang tu
kawan aku yg terkedu ...maybe 1st time tgk budak kecik ngamuk kot
dlm kul 1.30 baru kitaorg manage smpi dewan mkn....
masa tu semua dh ada kat situ..ada yg dah mkn ....boss siap dh balik...huhuhuhu
upacara bg hadiah n bergambar...tapi aku buat hal aku sekeluarga....makannnnnn
lapauuuu ok!!!!!

balik sementara tunggu hubby amik keta...sesi bergambar
hawau tul maid aku...gambar aku sian kat Jay./....nampak rambut jek ....
last2 aku mintak tolong bangla tepi tu tolong ambikkan gambar
nasib baik ok skit gambar2 dia......
silala tgk ekkkkkk
aku, kak siti ra, atiza wth my lil twin; Jass, kak nina, ina, Jay and my youngest son; Jaff

ni hasil gambar yg maid aku tangkap....ok skit

ni gambar yg paling aku hangin.... sian jay..mana muka dia...siap ada tgn dia lagi
Jaff yg lena tido
Ni plak rakaman gambar dlm keta aku...
haru biri kan???hahahahar....7 sitter yg fully occupied
satu seat pun tk de kosong.... 1 for Jay nyer car seat, 1 for Jass nyer baby seat, 1 for
jaff nyer baby seat, 1 for my maid and last seat for my stepdaughter.... which is free if she's not following our trips...hahahar.... depan aku n hubby....
so after dis..... we need to buy lorila...kalau nk tambah anak
hahahahar


my Hensem Boy


Me n Beloved Hubby!!!

10 comments:

MUMMY ILA said...

huh..padat mampat sendat & padat. tu je aku leh kata bila nengok rakyat jelata ko dlm carnival ko tu. tapi memang & amatla sesuai kete tu utk bilangan penghuni skrang. Kalau nak tambah lg.. ko kena beli bas sekolah. leh jd GANG BAS SEKOLAH...kahhh..

tp aku mmg suka nengok family.. sweet family.:)

elly said...

penuh 1 keta ye yien... x pe la, meriah wooo... best anak ramai nie...

ZiE said...

engsemnya jay.. dah berpunye ke

ayien78 said...

wei....salah nama keta aku tu....ko ni apa daaa... keta aku bukan carnival daaaa

ayien78 said...

zie...bukan tk mo.... Jay tu dulu dah jodoh2 kan dgn fara anak Ayu...kang mungkir janji la plak....
hehehehe.... Jaff ngan Jass@ Sheena tk mo????

eLYies said...

kete baru ke ayien..ye la..mmg patut tukar pun...makin ramai ahli keluarga kan...

bukan cernival ke nama kete ko..hahahaha..ila salah ke

saveme_zero said...

uihh..padatnya ayien..haha. big famili..happy famili.

Nur Syafawati said...

makk eh ayien...fullcar!!hehehe..tapi sonok la...ramai anggota keluarga ko...huhuh..tapi susah gak nak manage kan...uhuk2..mesti x tido malam ko laki bini ngan maid ko kan...tapi xpe..berbaloi ..tgk anak2 membesar depan mate..jay manje tul...huhuh..sweet je muke nyer..

Yani said...

Salam sis, how are u? wahhh bestnya kereta besar... ur eldest son hensemnya.. macam mana stroller..? ok tak? ok sis do take care happy weekends!

ayien78 said...

nak jawab mana dulu ekkkk
ok...Elyies dulu...

Yies..aku terpaksa tukau keta...bukan sbb apa...sbb mmg dah padat dan sendat...
aku bukan carnival laaa...aku pki Nazaria.... Ila ni ... dia dah nampak dah masa dtg umah aku...dia lupa la tu....

Sue...tula nikmat ada anak ramai..seronok ...penat...padat....apalagi....huhuhuhu

Sya.... mmg seronok dan tk tido mlm...balik bercuti pun penat...
Jay hensem???bila dia nangis ilang dah ensem dia

Yani...finally jenguk gak blog Ayien...cam Ayien hari2 g keje dok baca blog Yani ... ( sbb free sgt...tk de keje) ...stroller tu sgt ok....senang n ringan.... puas hati sgt2...thanx again Yani