There was an error in this gadget

Monday, January 5, 2009

My Family trip to Malacca

Meh kita start dgn sebelum mulakan journey....
aku g trip kali ni sekali together2 dgn kwn hubby aku ; Azizan Torman & Family
dia dok Putrajaya so sebelum bertolak janji jumpa kat Jambatan cantik kat Putrajaya
hubby aku ingat kat jambatan yg ni...
dia g tunggu kat jambatan lain la plak...hahahar...permulaan hari yg lawakkkk...
ni gambar masa dh jumpa jambatan yg kwn dia tunggu tu...boleh berenti hisap rokok la plak...ceesssss!!!!!!!!!!!



Ni plak keadaan dlm keta aku..... pagi2 kan panas...so kena pki langsir instant....
harus psg langsir hitam tukan....buruks sungguh pemandangan dlm keta ku ini

sampai jek kat hotel....anak2 aku yg kembar tidoooo jek...dlm keta sedap kot ada air cond
(maknanya apa???aku kena psg air cond lagi dlm umah aku tu???huhuhuhu)
tgkla si debab tu....sampai2 jek terus jaga....
semua owang kat hotel asyik kerumun jek anak2 aku ni....apa yg best tah.... =P
Sampai hotel dlm pukul 1.30pm ++ dah check in tapi kena tunggu dulu
kengkonon kena tunggu bilik ready la...nk check bilik dulula...standardla kan hotel
awal2 sampai pun buang karan..... last2 kena masuk kul 3 gak....penatla aku ngan family
kawan hubby aku tunggu kat lobi...Si jay puasla explore seluruh lobi tu......
Welcome drinks yg dia bg pun smpi kering licin kitaorg telan.....
penat , letih...berlengas..... dah tak sabar nk tido dlm bilik

Tgkla aksi2 Jayniell ni...seronok tul dia...posing sana...posing sini...


Tgkla aksi Jay....tak duk diam....jgn sekali2 larang...

meraung satu hotel gamaknyaaa



Ni plak aksi2 anak2 aku dgn Daddy dia...dah renyah dah tu
diapers dah basah kot...mestila tk selesa....
sementara tunggu bilik....kita POSSING DULU





Ni aksi gediks aku.....tak suka tak suka tak suka.....gumuks sungguh aku skrg ni
bila la nk kuwus ni....LOL


Jaffriell yg layu jek...ngantuk lagi kot
Jasseena yg tido je keje nyaaaa
Everly Hotel , Tanjung Kling Malacca

Aku dan JAff



Mlm plak aktiviti jalan2 cari makan...keluar punya la semangat
lepas sembahyang Maghrib aku dah siap2kan anak aku
kluar dr hotel dlm 8.15pm.... konon2 nk mkn ikan bakar + seafood kat area Umbai
pastu.... sesat darat.....atlast sampai kul 11 mlm kat kedai tu.....
semua dah takde...yg ada cuma sotong goreng tepung, ikan jenahak sweet sour + ikan pari masak asam........frust giler aku...jln jauh2...last tk dpt mkn.....
mmg tk best ..... bengang bab gaduh psl jln ngan hubby pun ada gak
Sebelum bertolak kluar hotel......sempat posing lagi
Bobbok kan si Jass tu....ramai org dlm hotel singgah jap ambik gambar diaorg
tah sapa2 tah...sure berenti tgk..... siap ada makcik tu nk tangkap gambar2 sama2 diaorg



Ni dah sampai hotel...Jayniell tido dr dlm keta lagi.....
sian kat dia...cuba tgk...dah kul berapa???
12.00am++....mkn dahla tk best...balik hotel lewat la plak
anak aku buat aksi sensored....nk tukau baju tido....
dia bantai korek2 dlm pampers seluar tu sambil kluarkan bebird dia
hepppp!!!!! Malulaaa Jay......

7 comments:

ai said...

twin kau dah mcm artis! glam gitu! keh keh..musti la org suka tengok anak kau. chumel. tambah lak kembo..ramai le yg kagum.. ;P

MUMMY ILA said...

ya allah ayiennnnn...montelnye jass. muke series gila.. kute jek muka jaff senyum. hehehehe jay mmg mantain macho..

ayien..jdm5 adaaaa...pasti ko kuwus lepas ni

ayien78 said...

aku dh mkn dh jdm5 tu...tapi tk berjaya sbb tk disiplin
hahahar

ila...kute tu apa ekkk???mcm mencarut la k bunyik dia...hik hik hik

kak ina kl said...

salam...baby girl tu nampak tembam sikit dari baby boy...jelous tau akak dengan kamu...bukan senang nak dapat anak kembar tau...

kalau gi melaka...tak sah tak makan ikan bakar kat umbai...akak pernah gi sekali aje..tu pun dah lama dah..hb malas nak gi sana...jauh katanya....

NUR ZIHAN NASZERI said...

alop ayien

meriah hidup ayien eh skang
aritu ber3 skang da ber5 terus

alhamdulillah betol

takpe pasal bdn tu..pelan2..nnti2 da penat ngn anak2 leh kurus neh
twin tu belom aktif cm jay..nnti aksi kejar mengejar siyes leh buang byk kalori

kite yg baru 2 ni pon tak bernapas dibuatnye neh..

super mommy ayien neh

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

salam
bestnyer, bertuah nyer idup dapat twin, akak ni setiap ari berangan nak anak twin, tapi tulah belum ader rezeki lagik

lin said...

comelnye ur twins...jgn risau pasal gemuk u..lin pun sama..tunggu dorang merangkak nanti..masa tu confirm kite kurus..haha