There was an error in this gadget

Tuesday, February 17, 2009

Jay Admit Hospital..... penat sehhhh

Lama tul aku tk update blog aku
penat giler...since peristiwa aku sakit ati hari tu... ( dah cool down dah skrg)
aku terus di kejutkan peristiwa JAY DEMAM PANAS lak!!!!!
mula2 isnin hari tu lagi aku dah discover ...awatla mamat ni asyik merengek jek
Maid aku dah highlight byk kali..
"kak...Nahish ni bdn dia kejap panas..kejap tak..."

aku malas nk layan sgt sebab kalau terlalu jaga nnt lemak plak
Rupanya aku sudah membuat dosa yg sgt besar...
just ignore the progress n the climaks start mlm Rabu lepas...
Hubby aku bgtau
" Yang...apsal Jay nyer bdn bahang sgt ni???? "
aku panik attack kejap.....
alahai.... sowila syg...bukan Mummy sengaja....
setahu aku aku mmg dah pesan kat maid aku suwuh bg Neurofen tu 3 times daily
kalau teruk sgt baru bgtau
Rupanya aku terlepas pndg.......
I'm so sowi Sayang......

Mlm Rabu aku cepat2 bg ubat demam kat Jay
Pagi tu bdn dia panasssss sgt2
bdn dia plak dah tumbuh bintik2 mcm rashes
aku panik2 suwuh maid aku siap2 semua anak2 aku get ready g opis aku
nasib baik dlm building opis aku ada panel klinik utk staff
so senang skit aku boleh angkut semua anak2 aku utk bwk g klinik
sbbnya kalau aku bwk Jay sowang takleh...
dia asyik nangis jek...aku tkleh nk concentrate nk drive... mau aku drive masuk longkang kang

so ...smpi jek kat opis...berpeluh2 aku di buatnya...
iyela...laki aku keje ari tu... aku ingat tk mo la susahkan dia
mula2 kena bukak stroller si kembar...pastu si Jay plak dah meraung dlm keta
agaknya lama sgt tunggu...
aku lari kejap tgkkan dia
pastu aku bukak upload brg2 beg susu +napkin+handbag aku
dah siap semua aku angkat Bobbok+Jaff dok stroller
nangis la plak....sbb tak mo isap puting...
pastu Jay plak meraung sbb tk sedap bdn kot
pastu matikan enjin keta...
pastu lock keta..bergegas sorong stroller twins naik eskelator g atas opis aku
kowang boleh bygkan situasi ketiak aku masa tu???
berlengas.... kepala aku smpi serabai sbb kelam kabut
( ni la padahnya sowang tanpa En Suami)

naik atas.... kat Guard lak aku kena sowong stroller kembar
pastu kelam kabut pujuk Jay yg meraung sbb tk selesa...naik lift tinggi sgt kot
smpi opis aku...masa aku dok sibuk isi borang g klinik...
opis aku pun ramaila dtg tgk anak2 kembar aku
( aku ni pemalas skit...ni la 1st time aku bwk anak2 aku memandangkan susahnya nk angkut semua2 tu...so selalu aku jalan bwk anak aku yg Jay tu jek...)

dah abis sesi perkenalkan anak2 kembar aku...cepat2 aku angkut diaorg g klinik kat tingkat 30
haru biru lagi...serentak dua2 nk minum susu masa tu
Jay plak tk abis ngan tangisan hiba sbb tak sedap bdn...
aku pegang dahi dia... confirm kalau letak telur...masak la telur tu jd telur goreng
PANASSSSS beb!!!!!
nasib baik aku ada kwn sebaik OJA
diala penyelamat aku
niat dia dtg nk tgk2 anak aku jek...
last2 jadik sesi menjadik bibik sementara aku lak
Sowi ekkk oja.... ko mmg la.... superb power
dpt baca sixth sense aku ketika aku benar2 memerlukan pertolongan ko
sementara aku angkut anak aku masuk jumpa doktor, Ojala yg tolong tgk2kan anak aku yg lagi satu...( masa tu dia babysit si Bobbok)
Doktor tu kata...dia tk berani nk biar anak aku camtu
better aku bwk g hospital sbb suhu bdn dia sgt2la panas
almost 40"C ( betul ke aku eja)
dia refer aku kat hospital..... pastu dia check Jaff...OMG...Jaff pun demam gak
tapi skit jek

aku dgn panik2 atack..kelam kabut sbb semua anak2 aku buat jeritan tarzan...
nangis sana nangis sini smpi aku pun tak tau nk attend yg mana satu
cepat2 call hubby aku...
Roger..aku kena g hospital hari tu gak
Jay plak lepas doktor dah kasi ubat masuk kot bontot tu..terus terkulai layu...penat nangis kot
aku pun zasss..... drive g Sunway Medical Centre( konon2 dekat ngan umah aku)
sekali smpi kat emergency tu...kena reject sbb full house
aku call husband aku...tukar plan....zasssssss aku drive g Gleaneagles la plak
Bapak jauh..... sampai sana....aku park kat emergency
dgn enjin terpasang...aku lari suwuh attendance tu usung anak aku
Jay mcm biasala....tk mo berenggang ngan aku sbb dia ni kan penakut skit dgn org yg dia tk kenal
aku jd blurrrr...camne ni.....si kembar dlm keta dgn maid aku...enjin terpasang...
Jay dlm emergency room ngan aku.... takkan aku nk biar jek keta aku hidup...
camne nk buat ni?????
dah kelam kabut..last2 aku angkut si kembar dok dlm stroller, maid aku sekali ...
dok dlm emergency room tunggu doktor on call.....
aku g alihkan keta g tpt parking
baru lega........

then ....... bab tunggu doktor jgn cakapla....lama gaklaaa
anak aku yg kembar meragam dah.....
maid aku kejap2 panggil aku...jay plak spt biasa...merengek2 tk sudah2
aku dah hangin dah..mana la laki aku ni
HP aku lak asyik2 mati sbb bateri low
tpaksa pki public phone call hubby aku

kul 1.30 baru smpi.... so aku handover jay kat dia
aku zassssssss bwk si kembar dgn maid aku balik umah
lepas tu packing baju2 Jay ngan baju laki aku...+ baju aku sekali
zasssssssssss drive balik g Gleaneagles.....
PENAT SEH!!!!!

Bermula hari aku & hubby aku berkampung kat hospital....
Si kembar dok ngan maid aku ...nasib ema boleh di harap
aku dokla kat sana ngan laki aku cam bodoh jek selama 5 H 4 M
bukan bercuti ok!!!!
Jay confirm kena demam virus.... mmg musim
cessss..... jahatla itu VIRUS

skrg pun kena g setiap hari smpi esok utk injection antibiotik
penat tk abis2
MORAL OF DA STORY....
monitorla anak2 anda....
aku yg monitor skit2 ni pun kena gak hadap benda camni
penat smpi rasa serik tapi sebabkan anak....layab jek laaaa

( sowila...tk sempat lgsg nk ambik gambar.......lupa daaa)

13 comments:

ai said...

Aku leh bayangkan betapa kau cak kelibut smp ketiak kau pon berlengas! :P

Syiannye Jay, lama gak duk kt spital tu. Betul la virus sbb tumbuh cam ruam tu. sbb panas sangat badan dia. Aku pon tgh risokan BB aku tu. demam on + off lama sgt dah smp dah kurang pendengaran dia.huhuhu

saveme_zero said...

adoi..aku pun leh bygkan kelam kabut ko tu ayien. tak menang tangan weii. adehh..sabar byk2 yer ayien. lama gak jay kat spital tu hahh. apesal tak bgtau?? leh dtg lawat.

eLYies said...

waduh....sian ko ayien..tu la penrgorbanan seorang ibu....tabah sungguh ko melaluinya...huhuhhu...

nasib baik jay dah ok...

Rafizah Nordin said...

tak yah gmbo pun aku dah dpt bayangnye betape kelam kelibutnya mummy twin ni...tp sempat tak ko calit tiak ko yg blengas tu? hahaha gurau jek...

klu anak sakit mmgla risau ya amat...sabo je la...

MUMMY ILA said...

ayien..aku baca cite ko cam aku mengalami situasi ko. cukup tragis & dramatik. huh...penat sey cam ko gak. aku merasainyeeee

alhamdulillah jay dah klua.. aku doakan jay sihat cepat & ceria spt selalu

Nur Syafawati said...

adoiiii..ayien...aku bace kisah ko ni...terbayang2 aku situasi ko mase tu..mmg la amat kelam kabut dan cuak nyer sbb everything was handle by u!!!huhuh..dgn 3 anak2 mu..adoiila..kalau aku,x tau la mcmaner ayien..ko sungguh kuat dan tabah!!aku respect!!!
cian jay..lame tul admited ye ayien..ape la yg doc tu wat gamaknyer..skrg jay dah ok ker??mmg musim demam la skrg kan..dina pun ari tu almost 40'c gak..cuak jap aku..huhuh..aku doakan jay cepat sembuh yer..

iswatie "colours of life" said...

dah ok kah anak2 ko? hopefully semua dah ok...ko tuh take care gak! kang ko sakit semua susah..


muahssssssssssss

KasiH said...

Kental sungguh kamoo..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

siannyer ayien .. alri cam dlm amazing race plk sudahnyer ... hope jay cpt sembuh .. akan di take notes pesan ayien ini .. TQ dear ;-)

ayien78 said...

Hehehe...tQ...TQ..thanks semua coz sokong moral yg tk sudah2.....

Aku tak pedulik dah ketiak aku tu Fiza.... lantakla...bukan laki aku nk cium pun lepas tuh...ahaks...

penat Sya, Ai, Ila, Sue, Yies,Watie, & Kasih.... Sampai rasa cam tercungap2 bila kena jd runner pegi sana sini...
Bila dpt tau si Bobbok lak demam pans...bayangkan ...kat hospital kena Zasssss balik umah lak....

Cam Hubby Ayien dia yg selalu stay kat spital sementara aku yg kena balik ambik brg...tgk2kan anak2 kembar aku tu... ...dia tk le sepenat aku...

Yg peliknya..skrg yg teruk demam panas....= Laki aku!!!!
skrg dah 2 hari MC dok kat umah....
teruk tak terukla penangan demam si Jay ni

gEe said...

aduhhh sunnguh haru biru dibuatnye ehh yien..sgt menduga!..
pengalaman yg bleh menjadikn ko superb moms arr..seb baik la maid ko leh hrp..kolo tk..ermmm sure ko pun barai gak..

so now jay dh recover ke lom?..jay get well soon ye dear!..

psst: pengajaran utk ko..dan jugak aku..hehehe..

Mama Herda said...

aku yg membaca ni pun jadi berlengas..dada berombak..penat aku nyahhhhh mebacanyee..aku lak yg penat..dapat kurasakan..xpe ayien..pengorbanan seorg ibu..tu laaa..klu xde mak ni..ank2 sure haru biru nyeee..same le ank2 aku pun haaa..adehhhh..klu demam aje..mak le org pling sibukkkkk..anyway take a good care of urself k..walllaaaa..

noreen-bulan said...

aduh dh mcm cite drama lak....
kompom kelam kabut giler nya...tambah hati risau lagi....
so kak ayien tabah yer..