There was an error in this gadget

Tuesday, February 10, 2009

SAkit hati....bengang gilerrrrr!!!!

I know now I'm not dat slim...or slim mcm owang2 yg tegur aku....
But for me dat is the most important part dat I've sacrifice since I've delivered my 3 babies...
Damn hate dat people... for me dat issue is really sensitive
and for me...me myself never and ever dare to say anything yg boleh mengguris perasaan org lain....

Wat say you if somebody .... or ur not really close frens say dis to you???
" N....*#@... perut you tu buncit ke atau sbb you pregnant lagi???"
or like dis
" N..... baju N... tu kecik ke atau mmg ur stomach mcm tu???"

the worst part is
" eiiii...kalau kau ada ( pregnant ) satu lagi...mmg aku pun nk nangis sama laaa"
or
" eiiii...kalau N..... pregnant lagila....you kena berenti keje laaa.... takyah keje lagi.... dah tak terurus dah... mcm mana la nk jaga semua2 tu"

WAT DA HACK....!!!!! AM I DOING SOMETHING WRONG????
I'M MARRIED N SOME MORE.... KALAU DAH REZKI ...KENAPA????
EVEN I DON'T THINK I'M PREGNANT RITE NOW...BUT GILER SAKIT HATI DGR STATEMENT TU!!!!

paling aku tk tahan smpi aku terus call laki aku
bila aku rasa DOWN giler.... aku ni jahat mulut gak
tapi mulut aku tkdela puaka sgt sampai nk keluarkan statement mcm tu smpi nk bg semua satu floor kat opis ni dgr soklan2 mcm S#a* tu key....

My hubby bila dgr jek aduan aku ...terus cakap
" I'm ur hubby...I don't even make any complaint statement to...so don't worry...
abaikan la statement org yg perasan bagus sgt tu "
esspecially sowang minah yg selalu pk dia bagusss sgt.... taula ko dah tk nak beranak lagi dah...tapi takyahla bg statement menghina camtu
Anaka ada 2 ...kira mcm dia la paling bagus...anak dia la yg paling terurus...
siap cakap...
"N..... r u sure u nk beranak lagi???? nanti nk jaga lagi... nk htr tuisyen lagi...duit itu ini..."
SO WAT...ANAK TU HARTA YG TK TERNILAI BG AKU
FOR ME.... SETIAP ANAK ADA REZEKI MASING2...

aku benci gilerrrrrrrrrrrrr....
hari ni aku totally hilang mood terus!!!
sakit hati tk terkata....
rasa nk ............grrrrrrrrrrrr

21 comments:

Nur Syafawati said...

ayienn...sakitnyer ati aku bace entry ko ni!!mmg sial la sape yg ajukan ko soalan mcm tu..xde otak ke dorang tu?x pun dorang x penah beranak kot...
hmm..ape pun ayien..let it be..biar dorang nak ckp ape pun kat ko..yg penting ko laki bini anak banak bahagia!!persetan kan semua tu..masuk tinge kanan..kuar tinge kiri ayien!!!
aku doakan kebahagian dan kegembiraan korang sekeluarga ye ayien..

ps: pstt..tapi seriously..mase kat bbq ari tu..badan ko dah reduce tau dari sblm ni..good job.maintain sudah la ayien!!hehhee

ai said...

mmg bengang giler ngan org camni tau!! dowang ni mmg molot sial! takyah dilayan org2 spesis tu Ayien..

~aku pon penah kene gak masa memula aku mkn ubat aku. Kan aku kembang gilos? tp aku lawan balik ko! mmg kene ngan mulut puake cilake aku ni!!

kau sabar ye ayien..pedulikkan org giler camtu. toksah dilayan!!

Eda said...

auwww..i tak sker org begini..yg prasan mcm dier perfect... even dier perfect pun tak baik la kutuk2 org..everyone ade kelebihan n kelemahan masing2 ..ye tak?? percayalah..klau kot2 dier body slim river pun tak semestinya tang lain dier perfect ayien..lag satu..klau dier kurus skang..2-3 taun lag tak tentu kurus..mana tau lebih gedempol..masalahnya dier tak tau ke ko preggy twin sebelom ni??cakap tak pakai akal la deme nih..meh show off skit muker minah perasan bagus tuh..emo laks aku nih..~~dont worry ayien..org yg mcm ni..sebenarnya sumthing wrong sumwhere kat diri dier..maybe die jeles kat ko agaknya..;)

Tinie said...

sabar ayien yer..tarik nafassssssssss
lepas...
hehehehhe

kirana-ummikmal said...

haishhhhh bodosnye org itew....
biarkan dye ayien...
janji ko ngan alki bini bahagia anka banak..
happy...
aku rase dye jeles la ayien tgok ko...
sbb tu cakap mcm tuh...
jeles ngan ke happy an ko dan kesenangan ko..
selalumcm tulah..;
kaloa de org sakit ati ngan kita dye carik point lain...
huhhhhhhh

sabo k.....

nasz said...

eee, aku lak yg menyirap baca entry ko kali ni ayien ooiiii. geram aku!! apehal lak org tu nak sibuk2 hal badan ko? ko punye bdn, lntak la nak camane pon. yg pntg ko bahagia!! tu dah mmg harga that we have to pay utk dpt anak, kita redha. ckp tak gune otak la mcm tu.
ko sabor je ayien, aku sokong ko. pengorbanan kita as wife, org patut hormat. lantak kan je org lain nak kate ape ayien. yg pntg, laki ko tak kisah sume tu. aku sentiasa doakan ko sng jaga anak2 ko, bahagia dunia akhirat... aminnnnn

saveme_zero said...

sakit lak hati aku baca ayien. Mulut bau longkang OK. sengal btl org mcm ni,sepatotnya paham la kan org dah banak. Alaa..klu kembang ke..kuncup ker..peduli apa if somi sendiri tak make noise.

Bibu said...

org kalo dah ati busuk x leh wat pe Yien...dulik je!Cam aku ni haaa plak mcm2 gak org kate ..laki x bg mkn lah ape lah..dulik aku janji aku sihat!mwhahahaha

oYa said...

AYIEN...OYA PUN SELALU GAK KENA CAMTU..SKRG DAH LALI..LANTAKLAH MULUT ORG TAKLEH NAK TUTUP KALAU TEMPAYAN DAH LAMA AKO TUTUP..

JANJI HUBBY KIYA NO COMMENT...BIASALAH MANUSIA NI MCM2 RAGAM PERANGAI...

niza said...

eeee ape ke bodosss org2 yg mulut x reti nak berlapik2 nih...lantak kan dorg la kak...anggap jek dorg tu jenis xder perasaan...akak kena bangga!!!sbb akak dpt lahrikan kembar sepasang lak tuh...berbaloi la kan...perut buncit ke gemuk ke yg tu bknnyer xleh slimkan blk...kang bila akak kurus kang dorg dok ngata gak kan...so lantok la dorg tuh...

Mama Herda said...

ape aku leh ckp..go to H**L to dat poyo people..hahaha..xpe ayien peduli kata org..im dedicated this song to you!!! BEAUTIFUL (Christina Aguilera).."You're beautiful no matter what they say..WORD'S CANT BRING YOU DOWN!.." anyway ayien..bukan ko je nk ank ramai aku juga hahahaha..so for "dat" people yg konon cun actually jeles dgn ko yg rezeki murah..keep it up girl!! muaaaaahhhhhh!!!

MUMMY ILA said...

AYIEN!!!! KITA SENASIB!!!!

Aku punya tekanan lg HEBAT! dr FAMILY AKU sendiri tau..KOMEN BODY AKU NI YG CAM TONG. uwaaaaaaaaaaa!!! Whatever!!! aku skrang x pedulik apa orang kata pasal figure aku ni.. yg penting aku mantain comel. kahhhh!!!

Aku SIMPATI dgn ko.. aku FAHAM perasaan ko. tp APA PUN SELAGI HUBY KITA X KOMPLEN BAGAI...ITS OK!..ENJOY YRSELF cuma KITA STILL JAGALA KESIHATAN kan?..

1 more THING, x semestinya ORG YG KURUS ..SLIM SHADY bagai tu SIHAT & XKAN LARI DARI PENYAKIT!

org CHUBBY cam KITA ni lg BEST tau sbb HUBY SEDAP NAK GOMOL cam TEDDY BEAR youuuu!!! KAHHH....

JGN STRESS YE AYIEN. AKU RASA BETTER KITA SLIMKAN BADAN SLOWLY DR TERUS MENDADAK TURUN SBB TULA PUNCA BADAN KITA ROSAK. BAYANGKAN BELON KEMBONG TETIBA KO PECAHKAN TETIBA...APA JADINYA??? :)

eLYies said...

sabar ayien..lantak la org nak ckp aper...bukan dia kasi ko makan pun....buat pekak je..rasa2 tak tahan ..ko SEPAK je dia..wakakakkaa

Mommy Prince said...

hi..im ur silent reader.. i pun benci soklan camtuh..ada org cakap i buncit jugak! tp org yg ckp tu pun tak sedar dia buncit! and so wat kan.. our life..as long as we are happy.. yg dorang nih sibuk nape ek... suke hati lar kan... NI lar name nyer pengorbanan ibu.ibu yg melahirkan anak.. btw persetankan sume org2 mcm nih~~

FaizAmYAirieL said...

Ayien..sabar la erk..biasela..lelagik dah peknen ni tang pewot mmg la amat susah nk diturunkan...aku pon penah jgk kene org tanye yg aku ni peknen lagik ke..mmg riso bile tgk pewot tu..tp ade jgk yg rabun tanye mane pewot ko? kaaaaahh...ala ayien biase la manusiakan..persetan kan la diorg tu ayien..yg penting ayien sekeluarge happy forever n ever...eehehee..die jeles kot ayien ade twins...cute lagik..sepasang lagikk..anggap je la diorg tu jeles dgn life ayien skrg ni..

p/s- yg mase kat bbq tu mmg btol tau ayien dah kurus...itu adalah statement jujur k...mmg nampak sgt perubahan dgn sblm ni...

LoVe.. LiFe said...

yien..
take it easy k...
kalu nak pk aper org ckp.. memang leh buat mati.. let it go, my fren..
yang penting kita tau kita mcmmana

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

ayien kita prnh kena cam gini .......mmg bengang giler ................ siutttt jer mulut2 dorg perasan bagus nieh ... ckp jer YES I;m fat so ada aku mintak duit KOOOOOOOOOO ... kita pun geram sbb prnh kena cam gini

fara said...

jgn marah2,,be a cool babe.heheh.biasala manusia sebenarnya mendengki dgn life org lain.slh satu caranya nk puaskan hati sendiri mcm tu lah mulut kepoh duk mgata org mcm2 kan?boo layan je ngn spesis manusia mcm ni ayien..yg pntg hubby syg..heheh

Aida Amir said...

salam....

Pekabo kawan? hope skrg dah reda dah sket prasaan tu...hehehe

Aku bru je discover blog ko nih...hehe sori yek..

Btw, just wanna say that sum ppl sumtimes can say the meanest things. Itu sbb nyer org cam tu xde self confidence, they have to talk down to others just so they can feel good about themselves.

Tapi dia x sedar sebenarnyer dia dah jadikan kawan sbg lawan...i pity that person sebenarnyer.

U got so many good friends yg support u morally...baguslah. Itu je yg penting.... :D

INT'S said...

Eh Ain. Aku pun baru discover blog ko dr blog Aida ni. Hehehe..

Ala biasa la org2 dengki ni..

Kalau kurus kata "Ko ni tak cukup makan ker??"

...bila berisi sikit "Hish, ko ni terlebih makan ker apa??"

Kalau pakai keta kecik orang kata "Kedekut betul pakai keta kecik jer mcm takde $$$."

...bila pakai keta besor lak "Nak berlagak la tu" / "Ada la org blikan tu."

So, biarkan jer la. Lagi best klau dapat balas dgn yg lagi pedas. Tapi sebenarnya apa jer kita buat mmg org2 dengki ni takkan puas ati. :P

ayien78 said...

ntahla...aku sedih gak masa tu tapi skrg dah ok dah....
nway ...lebih byk kita bercakap lebih byk hati yg kita sakiti...

moral of da story.....kalau nk komen...komen dlm hati jek...takyah cakap upfront...betul tak????

sedih tau...teresak2 aku nangis hari tu.... tapi nasib aku jenis bukan simpan & pendam....
bak kata Ila...
WATEVERRRRR!!!!