There was an error in this gadget

Monday, March 23, 2009

Belon panas...ahaks....

sabtu lepas...aku berjaya memujuk laki kesayangan ku
kengkonon nk tgk belon panas kat Putrajaya
dr Jumaat lagi dah meleser2 kat laki aku
merengek2 nk pegi
so...as agreed sabtu tu dia bawak gakla...
tapi bawak tk ikhlas la laki aku tu

mana taknya...aku beriye2 jek dah ready
dia kul 5.30ptg baru nk berenti main game dia
kul 5.45 ptg baru nk bertolak dr umah
event tu abis kul 7 mlm...
smpi sana kul 6.30...kowang agak2 dpt ke aku tgk???
huhuhuk....
ni jekla yg kitaorg dpt snap
tk tuwun keta pun....tgk dr dlm keta tepi highway jek...
(nasib dpt gak tgk...kalau tk...mmg nk merajuklaaa)
selebihnya lebih lama terperangkap dlm jammed
dia ingat sampai sana...kami jek satu2 nya family yg dtg tgk...
dia tak tau umat yg g tgk berduyun2
cramped jlnraya kat Putrajaya tu.....

nila yg kitaorg dpt saksikan



Belon oren...cantik..mula2 ingat bulan kemik


ngeri tk???mendarat kat tgh2 tempat construction
aku yg tgk ni dah ngeri...
sbb masa tu dia nk landing betul atas air mcm sungai kecik
lemasla plak org ni kang
maybe sbb angin kuat.... apala nasib org dlm tu



cuba peratikan...yg kat bwh ni yg dah selamat mendarat
mendarat kat tgh2 bulatan yg turun dr flying over highway
aku tgk kejadian ni depan mata tu...
dahla bulatan tu tk rata...senget sebelah...kalau aku dah jerit2 dah
gayat tuuuuu

pandangan dr bwh tepi tingkap ketaa
ni dari jauh..saat2 cemas belon tu terbang....
aku takut langgar tiang wayar elektrik...
nasib baik sempat naik tinggi skit
Ni masa belon tu mendarat
betul2 sebelah keta kitaorg masa nk turun dr flying over....
ramai owang berenti tgk
nasib tk accident
Belon oren yg berjaya naik skit
dia tak jadik mendarat kat sini
konon2 nk carik port baik punyaaaa....

ni masa saat2 tghterbang tinggi lagi...
incident cemas belum terjadik

Jaff yg dah hensem2 nk g tgk belon
Daddy tgh main game lagi
Hensem tk???

Jay pun dah siap... Daddy masih leka main game tu
Daddy cepatla..kang belon dah balik ni
Jasseena yg tk pedulik pun
dia sibuk main play gym dia

Jayniell yg dah tak hensem dah!!!

9 comments:

fazilzura said...

wah kamo pun g tgk ke belon panas ni ... best yek ..

* dak jay muke dh berubah dh...
si twin kamoo pun dh makin tembam yek.. adehh windu nak cubit pipi bby

MUMMY ILA said...

aku nak pegi tp abg ipo ckp jalan jammed..x jd pegi

Tinie said...

hahaha..
best yer tgk belon depan mata..

Bibu said...

hehehe ade untung rugi sape pegi awal dan lewat..kiteurang pegi pagi kol 9 mmg clear jln..bile announce belon start kol 5.30..adeh malas le nak tunggu seharian..dpt belon bulat aje huhuhu..ape2 pon best kan Ayien?

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kita tak dpt tgk .. coz hubby keje weekend tue .. tumpang nengok2 dr gmbr2 ayien je nieh ..seram plk tgk aksi2 landing tue

kabussenja said...

salam... hye... just walking with working.. hehe.. saye pg gak putrajaya saturday tu,sampai pun dah kul 6 lebih... mmg jemmm... prgram mlm pun mghampakan... http://kabussenja.blogspot.com/2009/03/tengok-belon-panas.html

sygDsyg said...

aii, ayien... lor ruginya, klu tgok belon tu msa nk terbang mmg teruja gilos tau, belon terbang start 6pm klu pg lak 8am. i dpt gak tgok tpi g hari ahad, memula g pg smpi dh kol 9.30 maknanya da terlepas arr, so balik n dtg semula ptg n mmg berbaloi.. takpe next dia wat gik...

el said...

comel nak mmpose si jaseena aku tgk...giler kentang punya comelll geramnyeee...woi link la aku...igt aku x de blog ke...igt kamoo je ade..kahhhh

elly @ suely said...

comel2 nye lah anak ko ayien...