There was an error in this gadget

Sunday, March 29, 2009

Mainan Jay, Jaff & Jass stok setahun

Ni topik aku bukak khas utk Elyies...
hahahahahar....
aku dpt borong ehsan call dr yies yg bgtau aku rupanya pegi salah tempat
hik hik hik


citer dia begini
aku baca thread mattel sale pun last minute
rabu ptg aku terbaca dlm PCM
pastu aku takle plan nk pegi
setau aku last yr dia buat kat pj tu
so khamis subuh2 adam tu aku htr laki aku g klia (g medan uruskan maid baru aku huhuhuhuk)
dgn tk mandi pagi tu aku pun htrla kan.... pagi2 sejuk la..malas nk mandi
pi htr pki baju selekeh tk ingatla kan hik hik hik
pastu on da way balik dr klia baru aku decide ...
ok gak g mattel sale ni hik hik hik...zasssssssss
aku pandula keta pjg tk hengat tu tersenguk2 1 jam 1/2 stuck dlm jam on da way g pj tu
bayangkan kul 6.45 pagi dr klia...kul 8.50pagi baru smpi kat pj tu
tup2 aku tgk...clear jek jln...magic ke hapa ni
aku tanya pakcik jaga parking tu...tk de sale ke hari ni???
dia cakap esok...
aikk....mcm salah jek
aku call Elyies.... laaaa
rupa nya kat Atria Shopping Complex...dahla aku haram tk tau kat mana tpt tu
aku call opis mate aku si Ip tu
dia guidela.... smpi sana dlm 9.30 pagi
aku tgk dah mcm ada rusuhan jek kat depan shopping complex tu
ehhhhhmmmmm...adatlaa
mattel sale every yr camtu
padahal kul 10 baru bukak ...9 pagi dah berderet2 depan entrance


start jek bukak semua owang lari tk hengat masuk ...
aku pun join sekalilaaa
masuk jek aku pun sama2 jd piranha serbuuuuu
sekali tersalah serbu daaaa
aku g kat hotwheel nyer section (apa ke jadahnya g serbu ni)
aku tinjau2 rupanya Fisher Price kat sebelah lagi
aku lari g sana...dah stuck dah
aku aim Hop n Pop atau pun zebra tu
tapi malangnya
tak dapek dooo....dia tk mo jual.....
last2 ni jek la yg aku berjaya sambar....


1.Pro Doodle - rm50 = utk jay conteng2...so dia tk conteng dinding umah aku lagi
2.Elmo like to dress - RM45 = dia boleh cakap2, nyanyi2...Jay suka sgt2
3.Pooh yg boleh jln - RM40ke 50 aku tk hengat = dia boleh jln, boleh nyanyi...boleh menari...lari....terkedek2...ni pun Jay suka..siap rampas kalau adik2 dia main
4.Pooh yg ajar ttg deria-RM45 = bila tekan kat tgn, kaki, perut, hidung dia bgtau tu apa...siap nyanyi2....
5.cars collection- RM15= tarik belakang dia nyer kunci dia boleh jln lajuuuuuu aku sambar 3
2 utk jay, satu utk adik laki2 aku
6.car n workshop mini-RM20 = ni koleksi utk adik laki2 aku...dia giler keta
7.cars in bottle-RM15=koleksi mini utk jay main bila dia dah besar nnt
8.Dora collection-rm15= ada stroller twins, meja mkn twins, meja , kerusi, ngan katil...yg sengal nya..patung dia aku lupa beli... ni utk jass bila dia besar
9.Barbie- RM20= collection adidas ada handbag, ada patung ada baju ada apa lagi tk ingat
10.Handphone Elmo-RM25= boleh nyanyi2, boleh kelip2kan mata elmo.... takle jay sibuk main handphone aku


semua sekali RM300++ berbaloi kan????
pastu hari sabtu aku repeat g lagi
aku beli sit to stand yg giraffe tu...dr RM199++jd RM80 jek...
puas hati aku...tahun ni aku tk buat la birthday jay sbb aku dah beli dia byk hadiah...hik hik hik








13 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wahhhhhhhhhhhhhhh untung setahunnnn cam gini jimattt ayienn ;-)

eiseai said...

mmg lama dah prodoodle tu dlm wishlist tapi tak beli2 gak...

byk borong ayien, sronok anak2 ayien

ayien78 said...

hehehehe...kak sally..kebetulan ada...wish list nk benda lain...tapi sambar benda lain akhirnyaaa

Tinie said...

banyknyer duit ko ayien..

ai said...

mak aiiii..dah macam xmas lak aku rasa! aku lak yg sonok tengok menan ni yien.. ;P

eLYies said...

hahahahaha..tu dia..brg2 yg ko sanggup jd pirana tu yer..wakakakka..aku mmg tak dpt nak pi..kang budget nak buat besday aqila clear cam tu..mampos aku..kahhhhhhh

MUMMY ILA said...

hadiah izz befday tahun lepas byk x bukak..penuh aku susun dlm playpen.kahh...

Nur Syafawati said...

wooooiiii..borong menan!!!sonoknyer kau nengok weh!!!huh..aku pun mcm si yies..x leh gi..kalau gi..blum smp cukup bulan aku mkn biskut marie ari2!!adeh...berbaloi sgt ayien...rm300 ko dpt semua tu...huhuh...mesti anak2 kamo seronok kan..untung nyerrr mereka..hehehe

Bibu said...

wah..byknye toy ..untung derang nak main ..anak2 aku uhuk! tak heran langsung toy2 cenggini..maka tak perlu nak susah2 aku beli lagi ..ni pon tgh membasuh anak patung/teddy untuk di let go!!!hehehehe

el said...

aku x caya tu tuk stok setahun...AKU X PERCAYA...AKU X PERCAYA....leh caya ke...elehhhh ko tu mn leh x beli...mn2 ada sales sure serbo nye...pirahhhhhh ko...kahhhhhhhh

ayien78 said...

mak dia mmg over... sbbnya mmg every year g sale kat mattel sale ni

Elle..ko tk caya ekkk??aku mmg disiplin skit bab ni
aku jarang beli menan utk jay....
tu sbb bila sekali beli...hambik ko.... selambak aku angkut
tapi berbaloi sbb kalau beli sekali sekala...rm350 boleh dpt 3-4 brg jek kalau brand fisher price ni

ni tgkla...stok penuh bilik jay laaa

ppb_ppkp said...

murah2 kan..kat perlis rasanya xdak mcm tu..alahaiiii

gEe said...

wahhhhhh sronok tuuuuu!!!