There was an error in this gadget

Monday, March 30, 2009

Sepetang hujan yg lebat @ Aquaria KL

Actually dah beli tiket ni masa g matta fair ari tu
reason dia sbb maid aku dah nk balik indon
so kira nk bwk dia jenjalan dulula sebelum dia balik
adala dia pengalaman berjln2 dgn majikan sengkek dia ni
hahahahar


beli setiket RM22...murah 6 hengget jek dr rege biasa
tapi tiket utk maid aku kira murahlaaa
kalau tk RM38 utk yg tkde my kad....
(cesss...sungguh tk berbaloi)

masa masuk...mula2 jay excited la..
"Fish...fish...fishhhhhhhhhhhh"
Waaahhh....big fish....
last2 dah boring...agaknya...dia pk
"apsalla semua fish jek... natang lain tkde???"

yg baby twin aku of coz le tk phm satu hapa pun
yg diaorg tau...menangis sbb rasa terkurung masa dlm terowong akurium tu
for me tk le berbaloi sgt...
maybe sbb kita org g sana dah lambat ...
so session bg ikan mkn terlepaslaaa
satu lagi...RM22 sorang...better g Zoo negara...
ada gak ikan...siap ada gajah, bear, lion, tenuk...
lengkapla.... cuma busuk skitlaaa hik hik hik..
yeala..sapa larat nk mandikan semua natang2 dlm zoo tu...
kalau aku pun tk mo....besar2 tuuuuuu

so inila antara gambar2 yg aku sempat snap..
gambar aku??
aku tk mesra kamera..adala terselit 2-3 keping
tu pun nyampah tgk sbb aku rasa ikan kerapu yg besar dlm akurium tu pun lagi kecik dr bdn aku ni ...huhuhuhu


Ni Jasseena..dia jek yg tk tido
adik semanjang tido...dia lemas kot tertutup jek dlm tu



Ni abg Jay
gedik kan...terlompat2..eiii geram...
excited dlm tu...siap lari2 sana sini
aku plak dah rimas coz owang bukan tgk ikan...
sibuk interview aku...
"kembar ke??? baby apa??ooooo
laki pompuan ...mana satu laki2??mana satu pompuan???"
lempang laju2 kang...dah sah2 anak dara aku pki gaun
takkan aku pkikan gaun kat anak teruna aku kot
isk..iskk...
typical malay camtula...
(mcm aku bukan owang melayu...hehehehe)

Ni aksi bengong aku dgn maid aku
laki aku mana nk layan aku sesi bergambar2 ni
so aku snap sndr la
senget benget jdnyaaa.

Aku yg mok mok...
Mencik!!!!
sekali tgk mcm body builder jek..
lengan aku ni mmg spestik tul!!!!penat hari2 letak losyen halia
makin berisi lagi adala
Jay mmg anak Daddy
berkepit 24hrs dgn Daddy
Wat if anything happen to him...I can't imagine!!!!







11 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

kita pegi hr tue best plk aquaria nie .. time adam besar dah reti mmg budak2 suka .. ayien cantik ler skirt baby girl tue .... maid nk blk kg gak ker .. tu la maid kita balik 4hb nie ..adehh pening htr adam nursery balikk ;-(

Bibu said...

lama tak pegi..mase mula2 pegi baru bukak..badak jakun org2 mesia ni bile shark lalu atas pala je bersorak..adoi!

ps: a'ah dah jelas soang pakei gaun soang pakei suar twin tuh..ape kes plak nak tanye yg mana boy or girl? hahahaha

datai said...

alahai...terujanya tgk anak dara akak ni....cantek...comel...-lyana-

FaizAmYAirieL said...

wah jalan2 kat aquaria erk..mmg x besh sgt kalau dah terlepas feeding time die..daku pegi ari tu pon telepas jgk..tp okla lepas kluar die kasi wat fish spa kat sebelah..ayien x dapat ker??

krim halia tu mmg kan? aku pon ari2 dok sapu kat pewot x kempis2 pewot aku mcm lagi ke depan ade la..kahhh

maid balik kampung abis sape jage dak 3 org tu? mesti letih xdek assistant nnt kan?huuhh..cian ayien..

fazilzura said...

mmg pun x berbaloi ayien .. aritu daku nak g Zoo pak ajil arr nak merasa masuk Aquaria, tp lelama boring jgk la... kalau zoo sume ada...ni IKANN jek.. tp Akil la sonok lari2 1 tmpt tu .. penat aku nk kejo

ayien78 said...

tula....satu pembaziran tul g sini
dahla 3 org RM66 ...mahal key!!!
(bagi aku la sbb compare ngan kalau g zoo)

takpela..atleast adala experience g situ
owang malaysia kalau tk g tpt sndr ...malulaa

hik hik hik...

diana...skirt tu beli murah jek masa wholesale kat sogo...kalau tk silap RM24.90 jek after 80% discount

Nur Syafawati said...

sgt2 bolat dan tembam bb2 ko ayien!!!x sabo aku nak comolot ngan kembo2 tu..termasuk anak teruna ko yg henchem tu!!!!tguuuuu....4hb..ngeh..ngeh

Tinie said...

mahal gak naka bayar RM22, baby pun same price ker? ank ko bobok tu comel gilerr

gEe said...

aku pun br gk pegi aquaria..time coti cny aritu..mmg abis duit aku kt situ..lgpun bwk org tua & adik skali kn..

c ayyaz pun tk reti dok diam kt sna..aku agak bruntung la pegi waktu tu dh nk dkt waktu feeding..so mmg dpt la tgk drg bg ikan mkn..yg ayyaz dok trjerit2 nk pegang ikan pari..gerammm je aku..skali paru sengattt..haaa sendri mo igt!..

weh..bj ur anak dara tu..brkenan sungguh aku tgk gaun dia..jeles okeh..kamu ada anak dara..

AlizMieAlya said...

>>hi kak ayien yg baik hati :) :)..salam kenalan..liz dapat link akak dari blog kak D..
>>liz tk penah sampai aquaria lg..tunggu bb alya beso sikit kot kak..btw..ur kids sgt2 comey..ade iras2 org puteh gitu..

AiYa said...

salam kenal,

comelnya anak2 akak; lawa la mata anak dara Sheena,
mesti best kan ada kembar