There was an error in this gadget

Wednesday, April 29, 2009

Tag 2 in 1.....

TUGASAN HARIAN...????
1) bila terakhir anda cuci toilet?
Soalan menyindir ke hapa ni ???hehehehe...

bila ekkkk...rasanya 2 bulan yg lepas...sbb kesian tgk maid sibuk jaga anak2 aku
selalu dia la yg buat keje2 tu...aku jarang dah.... ( menggunakan sepenuhnya...hingga aku menjadi sgtla malas........)

2)pencuci apa yg anda guna?
Pencuci aku tau.... aku guna pencuci toilet kaler botol coklat brand carrefour...

3) dalam 1 minggu berapa kali anda mop lantai?kenapa?
selang 2-3 hari...sbb maid aku yg buat..dulu hari2 ...since bz jaga 3 anak2 aku dia buat bila free jek... aku ??? hehehhee...ada ke aku masa nk mop umah????

4)apa tugasan terakhir anda sebelum menjelang malam?
hehehehe...sebelum menjelang mlm...aku tgk tv...pastu... aku pastikan laki aku mkn mlm...of coz akula yg sendukkan nasi, buatkan dia air..... bila dah mlm aku dah pengsan terbaring depan tv....wei..sampai umah pun dah nk mlm....berapa minit jek nk menjelang tu

5) apa menu hidangan makan malam anda yg paling simple?
Mee segera Sedap + Telur separuh masak+cili padi+sehiris perahan limau nipis...pergh!!!!!
(kata tadi nk simple kan...)

6)minuman selalu anda buat waktu pagi?
emmm.... dah siap dlm botol ...tinggal bukak .... aku jarang buat sbb nk g keje cepat2... kalau sabtu ahad jek aku buat ...itu pun upon request by laki aku...air yg selalu aku buat air nescafe kaw...atau milo kaw!!!!

7)sebelum tidur apa yg anda suka lakukan?
apa ekkk.... soklan apakah ini...takde kesinambungan tul..... sebelum tido... aku suka tgk tv sambil main2 dgn Jay... ada ketika main gak dgn Bapak Jay...tgk keadaan laaaa =P

BADAN ANDA....

1) berapakah berat anda sekarang dan juga ketinggian anda?
kena bagitau ke?? alahhhhhhh...malulaaaa
72kg dgn ketinggian yg tk berapa tinggi 1.63cm ( sgt obesiti key)

2) berat yg paling tinggi dalam sejarah anda?
86kg ...last trimester ngandungkan kembar...pastu tuwun kejap jek ari tu...68kg..pastu smpi sudah mcm yo-yo.....hanginnn jek aku
3) apakah makanan sampingan anda untuk memiliki tubuh badan lansing?
Hahahar...soklan lawak ke hapa ni???? aku penat dah telan ubat doktor bagi..mkn JDM5...lemak tepu ku tetap begitu...malas dah nk layan...lantaklaaa

4) berat yg paling rendah yg pernah anda dapat?usia anda ketika itu?
emmm... kalau aku cakap 3.2kg aci tak...masa tu aku baru di lahirkan hahahahar..... emmm aku rasa kalau nk kira aci... masa aku baru kahwin...kira2 3 tahn++ yg lalu... masa tu berat aku baru 55kg..saat2 belum mengandunglaaa

5) anda pernah sertai program pelansingan?
penah...gatalkan..dahla tu masa zaman aku kuwus kering... masa tu nk kawen tapi perasan gemuk...aku ambik sesi pelangsingan badan kat Mayfair utk 10 kali session...hahahahar...smpi sudah sekerat jln jek aku pegi..penipu!!! tk kasi mkn mmg la kuwus..tak yah g situ pun aku reti nk kurus kalau tk mkn....skrg nk gak pegi tapi laki aku cakap...."takyah sbb i suka bdn u gebu2 camni... i dah rasa masa u kuwus..skrg taste i suka bdn u gebu2..so takyah ngada2 nk kuwus"
(sebenarnya alasan jek ...sbb aku selalu sgt tk mo temankan dia mkn...so dia tkde geng...yg peliknya... dia mkn byk giler tapi tk gemuk2 pun..maintain jek)

6)apakah diet yg anda ambil untuk memiliki berat anda yg paling rendah?
ehmm..JDM5...tapi baru 2 hari minum hari ke 3 dah give up sbb opis mat emkn makanan sedap2...tak tahan dugaan
7)apakah yg menyebabkan berat badan anda naik mendadak?
Pil hormon n PCOS... sbb2 aku kena sacrificekan kecunnan aku dulu semata2 utk bg zuriat kat laki kesayangan aku....hik hik hik... mmg pun...dlm masa 1 bulan jek aku mkn pil hormon tu...bdn aku naik 10 kg ...mcm di pam2 jek... mcm magik pun yea gak padahal aku tk mkn byk...tapi itula pengorbanan aku utk menjadi seorg ibu....wat to do????

8)apakah target anda untuk kurus selepas ini?
Lepas laki aku dah jemu dgn bininya yg gemuk ini...aku plan nk kuwus gak...tapi takes time kot.... ingat nk tekad diet betul2 tapi tgh pilih time yg sesuai...mungkin masa puasa ke..... of co ztarget sebelum raya......
9) miliki gambar anda dulu dan kini?
mmg byk dlm simpanan...ni antara da latestla....ramai kengkawan kome...
"cam tak caya dlm masa sesingkat ni ko boleh berubah jd sebesar ni???'
sedih tak???uhuk uhuk uhuk...tapi laki aku cover balik....
"tak pela...dah memang taste aku.... tandanya aku jaga bini aku baik2..."
sedih kan?????

10) sila upload...
BEFORE
Ni masa aku kat sarawak...masa baru kawen

Ni plak masa aku nyer honeymoon yg ke berapa tah...

kat Bukit Tinggi, Pahang... still maintain kuwus

Ni masa hari raya...kalau tk salah tahun 2006, skrg baru 2009

tapi tgkla apa dah jadi?????huhuhuhuk

AFTER
Ni masa g barbeque umah Ila.....
Ni masa g jenjalan kat Melaka...2009 gak
Ni paling latest...last week masa kat Cameroon Highland

11) harus menjawab tag yg tertera nama di bawah?
So now your turn guys....
1.Faiza Mama Airiel
2.Aida Mama to be...aka mama Ainura
3.Diana Mama Adam
4.Aziey mama naem @ Red rania
5.Norlie @bank negara
6.sesapa saja yg baca blog ni...hahahahar ( sapa suwuh kowang baca..kan dah kena tag)

4 comments:

FaizAmYAirieL said...

hamboi name aku atas skali..ni sure x tgk blog aku nih..aku dah wat la tag ni kak zura kasik..hwaa....dah 2 kali silap ni..nk kene nih..haip.....

tapi kuurusnyee ayien dulu kan? cun tuhh..eeehehe..xpela pengorbanan kan satu kemanisan..tgk dapat twins tu..berbaloi ape..sepasang lagik..ehehe

iera_ayen said...

ayien... ko kuwus ke berisi ker...tetap cun ayu gitu... x per selagi abe mu x komplen...no hal ler...

Nur Syafawati said...

hahha....xpe la ayien...gebu pun gebu la..janji laki sayang kan??hehhee..toksah la gi pelansingan2 tu...mcm2 kes dah ni..ko diet sendiri je.jgn x mkn langsung nasi...ko reduce je..try for 1-2 month..insyaallah..boleh turunnyer...yg penting SEMANGAT!!SEMANGAT!hehehe

ayien78 said...

hehehe..kowang nyer advise aku ikut la ni
sbb laki dah warning tak mo bini kuwus ..so ikut jekla dulu selera dia yg sewel tu....

faiz... ko lagi kuwus..slim tu dgn kebaya jawa....

hik hik hik..sapa lagi aku nak namakan selain dr ko..hahahaar...mcm aku ni ramai kwn