There was an error in this gadget

Wednesday, April 22, 2009

Tag cilok "Masihkah ko ingat"

Ni masa kami bercuti g Sarawak
Zaman bercinta.... apa pun bestttt
g bercuti ngan kengkawan dia masa ni...
kalau tk silap masa ni kita org dah btunang

Hari ni aku sgt free...tk tau nk wat pe...
baca blog owang ...
pastu rasa tangan gatal nk buat tag
( aku mmg kalau kena tag takmo buat...tapi kalau tk di suwuh laju plak)
so utk mengisi masa lapang...sambil melompat setempat ...
aku yg sengal2 hari ni pun merajinkan diri update blog aku dgn tag yg di cilok dr blog Mummy Ila...hik hik hik

Nila saat2 aku baru kenal laki aku
aku pun tk paham ...apasalla laki aku masa ni mcm bapak2 jek....
sgtla selekeh... kurus kering... sgtla tk bergaya
skrg plak dia lebih pndi nk bergaya dr aku
aku plak dah jadi mcm mak cik2 plak
huhuhuhuhu
1) Tempat pertemuan anda dan suami utk pertama kalinya …
Aci ke kalau aku jawab... sebenarnya kat sekolah masa zaman asrama dulu
tapi masa tu aku tk sedar kewujudan laki aku ( sbb dia ulat buku, aku lak budak yg sungguh
benci pada buku... aku dulu kaki sukan...tu yg tk berapa kenal dia)
1st time terjatuh hati (selepas sedar kewujudan dia masa kat kenduri kawen schoolmate kitaorg)
masa tu keta aku keta kancil jek ( pinjam mak nyer)...
aku sesat darat..tk jumpa2 umah pengantin..last2 dia fetch aku..ajak aku naik satu keta dgn dia
2) Pandangan peribadi anda terhadap sikap atau ciri2 pada dirinya ketika mula2 berkenalan…
Masa mula2 kenal dia..( masa kat sekolah dulu tk berapa nk kenal sbb dia terkenal sgt kat aspura...aku anti lelaki masa tu....masa tu jek)
emmm dia ni mmg 'sweet talker', ada jek idea dia nk ambik hati aku, belum apa2 dah ajak aku dating padahal masa tu aku 1st time jumpa dia...( masa kenduri kawen kat atas tu laaa)
pastu...aku pun tak tau ciri2 apa yg dia ada smpi aku reject semua mamat2 yg kwn dgn aku masa tu...padahal masa time tu ..laki aku sgtla kurengggg cunnya as compare dgn mamat2 dlm simpanan( agak kurang ajar ayat aku ni ekkkk, skrg sndr mau ingatlaa...dia yg maintain cun dr aku...cessss)
3) Tempat ‘dating’ di mana dia meluahkan perasaan pada anda …
ntahnya ekkkkk ... dlm keta kot... ke dlm phone.... tak hengat dah sbb rasa nya baru sehari kenal ...balik umah dia calll dia dah luahkan perasaan suka kat aku...dlm hati aku risau gakkk
"apa mamat ni...desprate sgt apa nk kawen ngan aku???"... biasala... mula2 sebelum dpt couple ayat tersusun indah... lepas confirm couple...dr setiap setengah jam call...jd sehari sekali jek call aku...last2 kdg2 lupa..... siap cakap.." emmm i ni ada awek ke???"
4) Jika anda masih ingat, ayat yg dia gunakan ketika meluahkan perasaannya
emmm.... ingat.... "I rasa la kan... u ni mmg sesuai jadi bini i... " pastu dia tukar topik lain...
ulang2 selit dlm topik lain ....last2 aku tanya..."U sebenarnya nk apa???"
dia jawab... " Nak kat U"...Gulpppp...
end up...camni la aku jdnyaaaa hehehehe...selamat jd bini dahhhh
5) Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin?
Kejap sgt... sehari kenal dah hint2 start couple dah... 2 bulan kenal dia dtg merisik... 6 bulan kawan dah bertunang... genap setahun selamat jd suami isteri... tapi hubungan kami mmg mencabar..... aku byk berendam air mata selama bergelar tunang dia.... Laki aku masa sebelum kawen sgtla garang.... pastu selalu buat hal...sbbnya dia kata dia nk uji aku sebelum aku betul2 jd bini dia.... So far ..Alhamdullilah... dia jd suami dan Daddy yg sgt penyayang... hopefully selamanya....
6) Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang?
emmm rasanya dah 3 thn 4 bulan 23 hari.. di serikan dgn 3 org anak yg chicky, comel dan naughty.....
7) Kejutan yg pernah dia buat pada anda
Emmm... masaour 1st anniversary...dia siap beli kek , beli bunga... surprisekan aku tgh2 mlm....
(padahal aku tau sgt dia bukan mamat jiwang...dia penah cakap...buat apa bg2 bunga ..bunga bukan boleh mkn pun...) Nway dia kata dia tkmo lagi buat camtu
SERIKK..sbb aku pun bukan jenis appreaciate bunga...last2 aku letak kat rak kasut... terdampar kering jek... ( sbbnya aku pun tk suka sgt bunga2 ni.... dah kering buat semak umah jek)
8) Perancangan anda dan dia dlm rumahtangga
Mcm2 perancangan masa depan yg kami rancang..mengarut dan melalut pun ada....
hehehehhe... paling tk tahan...tak abis2 dgn impian fantasi dia nk buat kolam renang atas bumbung umah...mcm yg aku cakap la... angan2 jek...rancang2 belum tentu tercapai...so biarla dia sowang2 rancang kalau jadik..aku suka gak...hik hik hik....
9) Bagaimana dia melayani karenah anak2
Dia sgt penyabar, sgt penyayang...Jay sgt close dgn dia...In fact ...anak2 aku dia la yg lebih tau nk handle as compare dgn aku.... aku byk blurrrr ...kalau anak aku meraung..yg aku tau ..aku piat atau cubit dia bg diam... laki aku tak...pujuk..belai...peluk... eiiii ...tk kuasa aku
10) Hubungan suami anda dengan keluarga sebelah anda
emmm..so far keluarga hubby aku sgtla kecik... yg ada cuma MIL aku, SIL aku... adik ipar ... walaupun kecik...tapi ... okla...layan jeklaaa...skit2 kdg2 ada terkecik ati ke... tak suka ke...aku simpan jek sbb bagi aku tk semua org perfect!!! Aku jarang tunjuk expression aku cuma bila agak2 melampau ...aku ambik tindakkan luahkan pada bestfren aku jek...pastu aku dah lupa dah...
Nak list sape errkk???
mcm Ila..sesapa yg baca Blog aku....sila2 la buat kalau sudi
( ada ke owang baca blog aku????)
Ni masa kami baru jek bergelar somi isteri.... tgh honeymoon kat
Karambunai, Sabah.... emmm... Masihkah ko ingat????
( aku bet dia sure dah lupa.... dia ni mmg sgt pelupa.... aku yg
suka ingatkan dia sejarah2 kami sebelum2 ni)

10 comments:

MUMMY ILA said...

wakakaka..alyn...adoi..tergelak aku sorang2 kat depan pc ni baca tag ko.

wakakaka..apa pun semua terbaik utk kowang sekeluarga

kasihatie said...

tak sangka kan rupanya husband kak ayien nie penanh satu skolah ngan kak ayien....kalau dah jodoh takkan kemana..

Rafizah Nordin said...

wei sgtlah kurusnye kau mase sblm kawin ye...patutlah ko selalu rungut badan ko dah gemok bagai.tp xpela...gemuk2 pun udah nampak hasilnya.nuuuu budak bertiga tu-aset hingga hujung nyawa...

♥ Eda ♥ said...

ayien ko kawin bile...dekat2 je mcm ngan aku..aku dah 3 tahun 4 bulan 19 hari..beza bape hari je ngan ko..huhuhu..tapi ko anak dah 3..perghhhh

ayien78 said...

ila..aku ayien...bukan alyn...ngeeeng ngenggg... tk suka tau...salah sebut...hehehehe

ayien78 said...

eda...aku kawen 31.12.2005...nikah 30.12.2005...sama tk??? aku pun tak tau...tul ke aku kira... aku taram jek usia kawen aku hahahar....

hasilnya...baru 3 thn kawen dah 3 anak...pewwwwhhhh!!!!

kirana@eja@ummikmal&irfan said...

ko mmg aku yakin kalo bab2 gini mesti laju dan rajin ko nak buat tag kan..
hehehe
sbb sepanjang aku kenal dr lam m.com dulu..
ko la paling rajin citer kesah2 tragik,manis dan happening bagai antara ko nagn laki ko kan..
tapi aku suke baca kesah2 ko...
mcm2 rempah ade...
tu blom kuar kesah ko larik drive tgh2 mlm buta kan...gara2 x dapat...opppsss telebey sudah!!~

Nur Syafawati said...

lorrrrrrrrrr...laki ko satu skolah ngan ko ke weh??!??!x sangka nyer...heheh..dah abis skolah baru bercintan2 yerk...syok2..tapi ayien..seyes..skrg jinnis sgt la bergaya dari dulu kan..sape lagi la yg jadi penjaga imej dia kalau x ko kan ayien kan..kan???ngeh.ngeh..semoga berbahagia selamanyer bersama suami dan anak2 tercinta!!muahhh

ayien78 said...

hehehehe...kir... cerita psl aku lari tgh2 mlm sbb tk dpt tu ... mmg citer yg semua budak2 forum m.com ingat smpi bila2... hahahahar

bab tu aku mmg terlebih sudah... tapi skrg tidak lagi...
dah phm sgt dah perangai laki aku tu... bg aku ehem..ehem.. bukan la segalanya dlm rumah tangga hik hik hik

sya.. yup!! kami satu sekolah..masa kat sekolah aku tk kenal pun dia sgt... tau nama jek..padahal masa orientasi satu group tu... pastu dia ni penolong aspura... sgt patuh pada undang2...bebudak asrama sgtla takut dgn dia... as compared dgn aku... dah nama pun "no rules" kannnn..aku suka sgt langgar undang2...

zaman sekolah masing2 ada couple masing2... tu pasal tk sedar kewujudan masing2... tapi sayangkan...penat jek couple sana sini...last2 aku kawen dgn dia...cesss

iera_ayen said...

wahhhh....berchenta dr zmn sekolah ker ayien...anywhere tq sudi wat tag kak ira...x tersebut nama sbb x der link ayien pon so skang akk dah save link ayien...nnti senang2 silalah ke blog akk yer..

best baca kesah zmn berchenta ni... tumpang senyum akk... jas byk ikut muka kamooo, jaff ikut daddy dia kan...