There was an error in this gadget

Wednesday, July 15, 2009

Andaikata.....dia sudah TIADA!!!!



































































Kenapa aku create topik ni???
sbb aku terfikir..kalau di takdir kan ...satu hari nanti....tanpa di duga... (Nauzubillah mintak di jauhkan malaikat 44)
Tanpa pesanan, tanpa persediaan.... suami yg kita peluk..suami yg menemankan kita sepanjang perkahwinan kita...
teman serumah, teman sebantal... teman berkongsi kisah suka & duka....bapa kepada zuriat kita....
PERGI UTK SELAMA-LAMANYA...........
(meremang bulu roma aku bila taip ni...aduyaiiii...teruskan menaip yea Ayien)
ATAU...............
DIA JUGA DIMILIKI INSAN LAIN ...MAKNANYA ANDA BERKONGSI DGN SESEORG....
Dapat bayangkan tak?????
Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...............
Serius..isu ini amat aku takuti...sbbnya "Suami" aku merupakan insan ke-2 selain org tua n adik aku yg aku paling sayang dalam dunia ni... seterusnya of coz anak2 aku juga tergolong dlm golongan insan tersayang.............
korang semua aku sayang skit jek... mereka2 INFINITI key.......
So ...mlm tadi terdetik dlm hati aku... (masa tu laki aku tolong bagi susu kat anak kembar aku)
as usual...aku kan GUGU GAGA Ayien..segala keje ttg anak2, aku byk pass kat laki aku...
( aku mmg bini hampeh.... hihihik)
smpikan Jay sgtla attach dgn hubby aku... apa2 melekat mcm anak kanggaroo jek dgn laki aku tu
yg kembar pun ada potensi mengikut jejak langkah mcm tu gak...nama nk ikut Mummy dia mmg agak susahhhh
anak aku poo poo pun..laki aku yg basuhkan... ;p
So andaikatala.... Suami tersayang aku ni ... dah takde... atas sebab2 di ATAS..............
camne agaknya aku nk meneruskan hidup...
Sapala yg nk..........:
1.Tolong bubuh bedak n garu2 kan belakang Jay sebelum tido.......
2.Sapa la yg nk tolong checkkan pintu umah .. gate dah kunci ke belum????
3.Sapala nk tolong temankan aku kalau nk bawak anak2 g klinik or hospital????
4.Sapala yg nk check condition keta kami-tukun laut + kancil buruk gedek2...elok ke enjin dia utk teruskan perjalanan
5.Sapa plak yg nk jadi owang yg tolong picitkan jerawat, carik uban aku hik hik hik
6.Sapa yg nk jaga tanaman2 di kebun kami...( walaupun tanah sekangkang kera... durian, rambutan,mangga, pulasan, cili, tembikai kunyit, mata kucing , ciku, asparagus, cili mexico, serai, cekur, segala jenis tanaman ada key )
7.Tolong aku angkat brg dr keta bila balik dari shopping or vacation........
8.Tolong mak ayah aku time kenduri sbb aku kan anak tunggal .... adik aku still consider kecik so tk leh tolong hapa pun...apa2 tkleh harap pun
9.tolong panjat2, pasang lampu, ambik brg ...
10.Tolong dengar aku meluahkan perasaan sedih, kecewa, gembira, semua2laaaa
11.Tolong aku susun2 kasut...layan karenah customer bisness CROCS aku tu huhuhu
12Tolong temankan aku tido..........ZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzz merangkap teman bantal peluk...huhuhuk...tak dapat bayangkannnnnn huk huk huk.................
Aku mmg tk boleh bayangkan kehidupan aku tanpa dia...
Aku tk suka kalau2 sbb2 aku kehilangan dia sbb ke 2 ..mmg aku rasa aku boleh mengamuk hilang akal serang bom kebaboom insan yg jadi punca kami di kongsi tu...hehehehe
And paling utama..aku tk dapat bayangkan aku kena teruskan hidup aku tanpa SUAMI aku tu di sisi
(Nauzubillah.... sgt2 berdoa tak terjadi pada kami)
So sebabkan detik yg terdetik dlm hati aku tu....
aku rasa SAYANGGGGGGGGGGGGGGGGG sgt2 kat laki aku....
Walaupun dia sama je mcm org lain ..manusia yg ada kelemahan tersendiri..but still.........
He is the one yg aku sayang sgt2.... He is the best for me!!!!! and aku sayang dia seadanya......
Terima kasih sbb sudi jadikan hidup aku serba lengkap... sempurnakan hidup aku dgn zuriat yg sgt bijak dan comel
Terima Kasih jugak sebab selalu sabar layan karenah cerewet aku yg aku rasa kadang2 keterlaluan.........
Walaupun aku dah tk secantik dulu huhuhuk...muka besar dah macam pinggan... ( dia selalu cakap aku macam tu)
tapi ... dia tetap sayang aku seadanya sbb dia kata..."muka mcm pinggan, bdn gebu2 mcm ni taste dia"
(huh!!! sungguh tk logik ayat itu..aku tau ayat tu hanya utk sedapkan hati aku tapi aku tetap gembira sbb dia tk pernah komen aku dgn ayat yg menyakitkan hati aku)
Semoga hidup kami di limpahi rezeki yg berterusan..semoga rumahtangga kami aman bahagia selama-lamanya...
AMIN!!!!!
(EMOTIONAL TAK TOPIK INI??ngeh ngeh ngeh)

20 comments:

Miss Moon said...

waaaaaaaaaaa tersangat la emotional ....yer la kan since hubby la best fren kiter

bagus la topic nih ayien ...

Zura Hasan said...

kak...sy doakan akak panjang jodoh dgn hubby akak yer...sy selama nih silent reader jer...syok ar nengok twin akak tu...

el said...

ape yg ko pk...sm ngan ape yg aku pk
aku pun syg laki aku..w/pun kdg2 aku naik keliwon huhuhu..alhamdulilah sejak ari itu aku dh mula berubah...hehehehe

ayat..muke cm pinggan x bleh blaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nk gelak guling2...adoyaiii lawak tul laki ko ni..hehehe

M@L@ said...

oit... spai kesitu leh fikir yer.. tp betul gak kan.. mcm mane kalo laki kiter x der... susah nak byg kan mesti meroyan tahap gaban...
sebab suami kiter baik sgt2..huhuhuu... mmg emotional biler ckp bende2 mcm ni... huhhhu..dah lah x mau ckp lah... citer yg happy jer...hehehhee

ayien78 said...

tu la sebabnya....masa terpikir tu sbb baca blog sapa tah...bila dia menunggu masa utk di ceraikan...n satu lagi bila dia tetiba kehilangan husband tersayang..meleleh2 baca......sedihh sgt2

masa tu baru appreciate sgt2 sbb di jodohkan dgn suami yg sgttttttt baik!!!!

SyaNa said...

member laki aku 2 org baru meninggal sbb accident..ko bygkan wife dorg camne??
ngan anak kecik.
yg 1 tu time laki dia meninggal, dia tgh peknen 3 bulan (anak ke2)
pastu anak 1st tu baru 1thn ++

member laki aku yg kedua tu koma accident time wife dia tgh sarat 1st baby. pastu koma lamaaaa..ngam2 anak dia 6 bulan meninggal kt sepital..dorg punya la tggu baby tu lama br dapat..sian aku tgk wife2 dorg tu..tabah sungguh..

Nazira said...

takotttt, selalu crossed my mind, tp takotttt sangat2 sangat2 sangat2 nak pikirkan benda ni, mintak simpang..

ai said...

KAU SAMA NGAN AKU!!!! aku x dpt nk bayangkan kalau dia takde..huhuhu :(
mmg dari segi $$ tu takde la..tp dia la yg rajin nk tlg aku memacam kat umah ni. Jaga anak, basuh kain, kemas umah, picit2 aku.. :(

iera_ayen said...

tak boleh nak bayangkan...tersgtlah takut n rasanya x cukup kuat menerima kehilangan mahupun kenyataan...

selalu ayat akk pada asben..."harap2 syg yg pegi dulu, abg leh jagakan anak2 yer.." sedih.... doa buat diri sendiri n kawan2 especially ayien... moga jodoh kita kekal hingga hujung nyawa...kehilangan akibat org ke3 tu lak yg AMATTTTTTTTTT takut

MUMMY ILA said...

adoi.. xle nak hadap topik camni.
semua perasaan ada..

terimala apa adanya

Cujie said...

ayien... tersebak cujie pepagi hari ni...
sangat touching...
ala ayien ckp je jay mcm kangaroo melekat kat daddy dia... ayien pon sama juga tu...

ibu_umairah said...

jgn laaa minta mcm tu...takuttttt!!!!!!

Nur Syafawati said...

ayien..entry ko kali ni wat aku nak patah balik umah cari laki aku peluk dia puas2 x moh lepas jer!!!!!rase saat bersama dgn suami tu..berharga sgt kan??? 1jam rase mcm 1minit..walaupun ari2 menghadap..tapi x puasssssssssss..rase nak jadi mcm belangkas aje..boleh gitu???ngeh2...sayangi la suami2 anda seadanya...Aminnn

AieZa said...

sedih gak topik ko nih ayien.. aku pun xleh nk bygkan cmne klu dia xde.. mau huru hara idup aku ni agaknye.. huhuhu..

cintaKusayangMu said...

..kak ayien ooii....rasa ku nk meraong smpi 7 benua dengor raungan ku...waawawawa....dh la laki ku ni juah di sana...saje je dok wat en3 sedei2h cmni tau.....huhuuuh

ShaZila said...

touching sungguh karya yien..insyallah yien, jodoh yien n hubby surely kekal..bkn senang tau nak crk hubby cam tu..hbby akak pun kdg2 patah kaki akak x ada...apa pun crocs akak dah sampai melaka dan dah pakai punn..tq yien

FaizAmYAirieL said...

wehh alaaa..jgn la pk negativ pk positive ok..huhuhh...walaupon laki ku suke kutuk aku gemok..laki aku mmg lain dr dr laki org skit..kahhh...tp yela die tetap suami n papa kpd anak2 kan..jadik jgnla ambik ati sgt..ngeee...ape ntah aku ckp...kahhh

NenekPenne said...

hai..
jangan minta yang bukan2..... semoga jodoh anda kekal ke akhir hayat....amin...

NenekPenne said...

opsss..i dah kehilangan suami sebab orang ketiga...

ena said...

apa la ko pikir ni ayien???

oleh kerana ku baca n3 nni ketika tgh gado ngan laki... so aku takdak rasa sedey. bley?? huhu

dush dush nak sepak kaki katil