There was an error in this gadget

Tuesday, November 17, 2009

Trip to Bandung Jakarta part 1

Boleh di kira berapa lama daaa aku tk update blog aku ni ngeh ngeh ngeh...asyik dok baca blog owang jek hik hik hik
Citer ni dah lama basi ...tapi nk gakla aku share gambar2 yg tkde bermakna sgt dgn geng2 bloggers yg lain... hahahahar...of coz kali ni nyer trip was without our beloved twins...
(boleh ekkk main tinggal2 camtu ahaks)

Kalau kowang tanya aku laaaa
"best ke tk jenjalan di Bandung?????"

DAMN BOWING N MEMBAZIR!!!!!

Why??? below are amongst the reason yg aku rasa aku nk share dgn kowang
1.trip 4 hari 3 mlm... arrive kat airport jakarta...smpi kul 11 pagi...dah terkocoh2 g Bandung...
sampai Bandung kul 4 ptg...pusing2 carik hotel.. check in bagai.... rest sat...janji dgn supir kul 5.30 ptg.... tup2...eh???dah gelap?????? Best???rugi dh 1 hari....
keluar jalan carik branded outlet sampai kat Jln Dagoh dlm kul 6.45 ptg gittew... jalan sana...jalan sini...baru 4 kedai aku jalan muka hubby aku dah panjang mcm muncung burung bangau....huhuhuk....tpaksa ajak mak ayah aku balik...g mkn mlm kat kedai tk best...pastu balik hotel tido...
BEST KE?????

2.2nd day bgn pagi2 jalan g Chempelas kengkonon.....damn tk best??? apa la yg diaorg kata Chempleas ni best sgt Oh NO!!! aku plak tarik muka masam...jalan sana...jalan sini...pegi Rumah Tas, G Rumah MODE ( yg ni jek best), g mkn tgh hari...eh??dh petang?? rush g Tanah Abg....
Smpi Tanah Abg...laki aku masam lagi...dia siap cakap tk best!!!! Tersepit beb!!!! Mak ngan Ayah aku nk jalan...laki aku nk balik hotel... aku????ntahla...nk kerat bdn jadik dua boleh??? Atlast...tk survey pun kedai kain...randomly pick satu kedai...beli 6-7 psg kain cotton...pilih ala kadar jek...pastu blahhhhh....Uwwaaaaa!!!! sungguh tk best....

3.Tpt2 kat Bandung hanya best kalau pegi dgn owang2 yg best...sbb aku pegi dgn Laki aku....dia tk suka shopping...semua tempat jadik tak best!!!!!!!! damn tk best!!!!

begitula summary dari trip tk best ku ini...kalau nk best...jom g pompuan2 jek...sure HEAVEN!!!

oKLA....MEH AKU SHARE GAMBAR2 KAT SANA EKKKK

















Ni kat Aston Bandung Jln Braga...okla hotel ni...not bad
Sbb dia studio 2 bilik so boleh aku dgn mak ayah aku dok sekali....
Breakfast kat sini mmg superb!!!
Tapi mcm biasala...mak aku complaint mcm2..
hotel ni tk bestlaaa, hotel ni kecikla...tk cantiklaaaaa
isk....sgt tensen asyik terima complaint jek ok!!!

















Dr pandangan sisi...Tpt kitaorg breakfast.....

















Ni pandangan waktu petang kat swimmingpool.... Adik ngan anak aku excited...tapi
No no no...kita nk shopping k...no swimming2!!!!











Aksi tah hapa2 nk snap gak sbb takde masa nk bergambar masa lain











Apsal adik aku Korek idung????eiiiiiii Sgt tk bagus tau!!!!














Cak lempong kot...sibuk nk interfrem masa diaorg tgh main alat muzik ni atlast gambar aku tk ready....( kureng asam tul lakiku)


















































Bersungguh2 mamat ni main.......


























































































Nila view dlm hotel Aston Bandung yg dah kami terjah....
mcm2 aksi...hahahhar....
Tu jek...gambar2 lain ketika bshopping???berjalan???
Mmg tkde sbb laki aku malu nk snap....almaklumla
kamera aku sgttttla daifffff ...plaster sana sini..
tak tahan siap kena ikat dgn getah tuuu ahaks.....
sapa yg penah tgk kamera aku sila jgn senyum ekkk jgn.....aaahhhh kan
dah basah lagi!!!!

8 comments:

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

tak best eh??
patutla muka ko moncong sajok..ekekekkeke

ikhwami said...

hehee..nak best? come...let me b ur tour guide...sure HEAVEN!!! haahaa...jom2..kiter g lagi...

el said...

twin ko mn
ko tgglkan ngan sape
huhuhu x best eh
ssh beno ha kalo bw org tua
semua x kena..cam haku kalo bw mentua aku..
adoiyaiiii sakit tinge..asyik dgo dia pya
cakap jerk...condom pi pulau perhentian x bw dia...bleh???

ayien78 said...

Mmg sgt tk best...prefer klu pergi sndr the whole family hahahahar

ayien78 said...

anak2 ku...super maid aku yg jaga di malaysia...hahahahr
sbbnya kalau bawak diaorg alamat aku dok dlm bilik hotel....

ai said...

lor....gitu plak ye? len kali kau try gi ngan org2 yg giler sopin plak. w/pon aku tak reti nk sopin2, kalau kau nk sponsor bawak aku pon bleh je. ahak!

FaizAmYAirieL said...

laaa ye ke x besh ayien? org sane sini citer mcm besh jer..ape yg ko sopingkan weh? tepekla skit..dgr barang kat sane besh2 belake...ke korg nye holiday ni terlalu rushing kot tu yg mcm x happy sgt ke camne??eh bilenye ko pegi ni?? uhuukk

Bibu said...

aku tgh mengumpul itinerary Bandung yg best hehehe..mujur gak ade sket ko nye experience ni..tapi kwn2 n sil2 aku mmg suggest first timer pegi ngan geng pompuan baru le berbaloi2..next year jom!!!