There was an error in this gadget

Tuesday, November 17, 2009

Trip To Jakarta Bandung - Part 2

Ni part 2 lak hai... hehehehe

citer ttg journey part 2 ni mehla aku summary skit

Hari ke 2 - masa lepas balik dr Pasar Baru... petang aku dh balik....
Mak Aiiii... serius Malaysia better... sbbnya...bayangkan ekkk...
supir kitaorg park kat tingkat atas sekali kat Pasar Baru tu
kitaorg call kata nk siap2 balik sbb duit dah abis shopping....so balik la tk reti2??
masa tu baru kul 4.30ptg.. dgn the whole building tu blackout....bukan sekali ok bergelap
4 kali!!!! scarry sekali masa naik lift !!! OMG....terhenti lift sama jek terhenti degup jantung..masa tu pk mcm2
tapi sbb kitaorg ni mmg penakut...so tpaksa la tuwun dr tingkat 4 tu ikut tangga... dgn jayniell tido...


Laki aku dh sememangnya sakit belakang....makin sakit di buatnya
( tu sbb muncung dia aku rasa lagi panjang dr Burung Babgau dah....panjang gilerrrrr )


bab keluar dr bangunan satu hal...
tunggu supir tu keluar pusing balik fecth kitaorg kat depan banggunan Pasar Baru tu satu hal....
satu jam sehhhh!!! aku ngan mak ayah aku..ngan laki aku... dok bersidai kat depan Pasar Baru tu
macam hapa jek!!! nk sambung shopping duit dh licin lincau...
( pelik gak...hapa tah yg aku beli )


terpaksala tungguuuuuuuu smpila supir tu ambik kitaorg...
smpi hotel penat tk hengat...
hubby aku tk mandi terus baring....dia dah sah2 sakit belakang teramatla tu
ubat dh la terlupa nk angkut...sian diaaaa
masam jek sepanjang hari
mlm dlm kul 7 mlm baru kitaorg keluar...destinasi seterusnya Kartika Sari ..beli Brownies yg famous tu


hem...duit dah tinggal nyawa2 ikan...nk g makan lagi...nk g jalan kat jakarta lagi
so beli ala kadar jek....suwuh supir tu bwk g makan kat tpt yg sedap skit
ambik ko...dia bwk g kedai Sunda ..masakan dia sgtla tk sedap ...sgtttt manis

pluss damn mahal.....
( per jadah mkn tah hapa2 smpi IDR398 ribu rupiah!!!!)
paling tk thn tgk menu dia...ada tulis


"Kodok masam manis, Kodok masak asam, Kodok Pedas"
aku bleh tanya...


"Kodok ni apa ya???"
dia pun jawab...


"yg terbang2...lompat2 tu..."

Ya Allah..... mmg terkejut ...nk buat camne...terpampang kat sign luar tu
"Chinese Muslim Food" apala Indon ni...makan kodok halal ke???
mlm balik tekak dah kembang2 huhuhuhu....


Tu citer hari ke 2... hari ke 3 lak...bangun pagi2... terus btolak g jakarta
sampai2 jakarta tau2la...jam tk hengat..
(KL still ok lagi)


Mak aku lak sian kat dia...all the way to Jakarta dia pening kepala sgt2
Muntah2 non stop...paling teruk masa tgh jammed teruk kat Jakarta
smpi kat Jakarta... check in... sekali lagi boring.....
takleh nk g mana2 sbb mak aku tk sihat


Laki aku sukala...senyum smpi ke telinga....
peluang diala nk rehat...dia baring semahu2nya dlm bilik
petang tu...kul 4 baru keluar g Mangga 2
OMG...tempat apakah ini????
Macam Pertama Kompleks kat KL....
tambah muncungla hubby aku
aku pun tarik mukala sbb rasa buang masa pegi tempat2 macam tu
pastu...benda yg aku nk tkde pun
at last belila benda merapu2 kat situ
smpi duit dlm wallet dh tinggal berapa jek....


Malam balik hotel...masuk bilik mandi....
keluar bilik lepak dgn member aku nyer kawan
( agent tolong carikkan maid utk gantikan maid aku)
lepak2...gantuk...tkde hapa nk buat...
balik bilik tido
Esok aktiviti lepak hotel gak
Breakfast jap


Pastu lepak swimming pool ngan anak aku n adik aku
kul 11.30 dah kemas2 nk balik...call cab
on the way g airport....
dah balik Malaysia....tk best kan ??? bosan gilerrrrrrrr


TAMAt ahaks....




Ni nk citer skit.... masa ni Jay dah Ting Tong dlm Flight
Bayangkan..( sila bayangkan ..sila sila)........................
Dia poo poo masa dlm flight... pastu cuaca lak teruk
kapal terbang mcm keling mabukkk aku dah pening dah
tetiba...."uweeeekkk....uweeekkkkk"... cuba teka
Jayniell muntah terbelahak dlm flight...tgh tu
dahla masa tu flight attendance tgh jual segala makanan
kowang bygkan penumpang lain tgk kitaorg macamana???
Huwaaaaaaaaaa..... aku bersihkan...lap2 muka dunno jek
baut muka sardin cap ayam selagi boleh walaupun malu
pastu...g toilet lak settlekan bisness jayniell dlm toilet
dahla toilet sekangkang kera...haissshhhhhh dugaan tul...
Sila tgk gambar Jay???? Toya jek kan....

Ni ialah swimming class bersama Dugong Ayien n Tenuk Jinnis
hahahahar....session ni yg aku rasa kami enjoy instead of shopping
sbb session ni tk kluar duit.... shopping abis duit...
Mencik kena swimming dgn specs...aku lupa bwk goggle aku
ttinggal dlm keta Naza aku kat Msia...hisshhhhhh
kalau tk pki specs nanti aku langgar dinding swimming pool lak
sbb serius aku rabun tahap gaban....buruk lak pki specs dlm pool

Cantik kan view pool..tu jek yg rasa cam best....


Marvelous pool dia..atas atap beb!!! serius kagum
(walaupun hotel ni dlm dia mcm hotel ayam....)
aku baca review dlm internet..kadang2 kalau ada event
siap ada pelayan fully naked layan kat tepi kolam ni
hahahahar... so malam masa stay kat situ ...berdebar2
siap excited nk tgk pool dia kot2 ada event tu
sekali tgk kosong daaaaa...melepas En Jin nk tgk ayam togel
hahahahhaar...tapi serius hotel ni not bad...murah jek
semlm RM170

Tamat sesi tayang gambar di kolam renang....
jgn intai yg lain2 key... ( apsal laki aku suka sexy2???)
aku ni yg berenang muslimah sungguh...tutup semua
(sbbnya baju renang sexy aku dh muat wakakakaka)

Ni sesi bgambar mcm owang giler
semementara tunggu kwn Jinnis borak psl maid
Ntah ... aku bukan paham...depa cakap dlm bahasa indon
Mummy...pandang sinilaaaa

Model of the year...Jayniell...
Cakk...Mummy!... serius nampak cantik lak meja belakang tu
walaupun lobi dia ada ayam2 sexy di tepi ... serius daring
aku siap cubit2 laki aku suwuh jgn pandang sana
Muka bukan cikai2 k...mcm Rossa ada..Mcm Acha ada..
Mcm Pan Asian pun ada.... buat bedah botoks apa


Ok...sila zooooom di belakang Jay
Kat situla Ayam Sexy yg aku cakap tu.... dia tgh tunggu
kot2 ada tk sapa2 yg nk masuk club tu... FYI
hotel ni ada strip tease nyer show... WOW!!!
hehehehehe..sila jgn mgatal ekkk aku tkkan benarkan
sbbnya ... kalau laki aku masuk..abis??aku nk tgk jek dia masuk....
hahahar...padan muka ... (sbbnya aku yg beriye2 nk masuk...
sbb nk tgk apa , macamana, best tak show2 tu tapi laki aku kata bahaya...jgn laa)
so...bayangkan jekla walaupun kowang tk nmpk ayam2 sexy yg aku
citer tu ehhehee ...serius kabur gambar2 tu...... =P
Ni clear skit.... ceh...buat2 ambik gambar kwn Jinnis
Nila agent maid tu.. aku tak paham bijik butir dia citer apa...
yg aku tau...aku nk dia tolong carikkan...ASAP
sebelum Ema balik huhuhu...will gone miss her


Cantik gak Lobi hotel ni waktu malam ekkkk
aku bosan giler.... ingat best suasana mlm
rupanya yg best tu dlm club tu..kat luar biasa jek
( takkan aku nk hangkut Jay masuk sekali semata2
nk tgk dlm club tu...giler ke hapa???)
Ni member Jinnis baru smpi....
Agent...agent maid hahahahhahar

Ni bilik setelah kami dah sepah2kan...Giler sepah
okla...cuma sempit skittt ..nk gerak mcm payah skit
View bilik air dia...cantik gak...modern style
cuma pelik apsal letak langsir plastik ni???
tk de fungsi beb....air lecah gak.......

Gambar bilik bersama modelnyaaaa
Cantik gak hotel ni kan???????


Nila bilik dlm hotel ni
Nama hotel ni
Spark Hotel, kat Jalan Mangga besar
apatah...mcm dekat dgn Mangga dua
tapi jauh sebenarnya....tapi best sbb dekat main road
Air welcome drink...ni baru sampai la ni
nampak tk ada air tu??? okla service dia
cuma check in time lembab skit
Ni gambar mak aku dh pening muntah2
serius dia tk berapa sihat hari tu... sian dia
all the way vomit smpi satu plastik penuh
tk best kan jalan2 pastu pening......
Pening yg smpi rasa nk tumbuk muka owang lain
heheheheheh...nway nasib baik lepas dh tido dia ok balik
Ceh...laki aku berlakon kengkonon penatlaaaa
cessss... tk de makna....

okla...citer dah abisss...g sambung tgk blog lain lak....
Serius tak dapat bayangkan next trip kitaorg feb tahun depan....
kali ni aku angkut semua ...maid aku..kembar aku...
mak ayah aku, adik aku.... emmmmmm mmg kalut nnt
aku rasa smpi sana nnt aku kena sewa bas.. ada ke service sewa bas kat Langkawi??
hehehehe...sila bayangkan....
I wish our dreams become true!!!!! Starexxx..apsal ko mahal sgt!!!!

1 comment:

ikhwami said...

aih...makcik!!
mcm ner gambar aku pon leh interprem ni...hahahaa...
siap mentioned agent maid...aku guling2 baca blog nih...hahahahhaa....tp mmg agak bosan la u al nyer holiday ni...
tp takper...kiter plain baik punya...siap bawak askar2 u pon leh enjoy lagik.. :)