There was an error in this gadget

Sunday, December 27, 2009

Dugaan 2009

Haisshhhh... nk citer pun malas sbb letih dah hehehehe
Masuk hari ni...dah 4 kali laki aku keluar masuk hospital
Pagi tadi atlast hubby aku dh tak tahan... dia surrender
agreed jek bila aku suggest suwuh refer hospital...
jaga owang tua sakit lain dgn jaga budak2 hehehee...
dia boleh tahan dok umah tahan sakit ...pegi klinik smpi 3 kali
tapi ajak g hospital tak mo.... aku yg menjaga nya yg letih seh
Last Friday masa owang sibuk jingle bell sana sini...
aku tgh2 mlm panik attack bawak laki aku g klinik....
mula2 siangnya aku merajuk sbb kena cancell piknik reunion kolej aku
atlast tk smpi hati tgk dia... aku mengalah gak g dekat2 kat dia
sekali ambik ko...bini byk buat dosa kan???hehehehe
aku pegang dahi laki aku.... ni dahi ke seterika????
mak aiii panas nyer....!! laki aku lak merajuk sbb tgk amku marah2 sbb tk dpt g piknik
dia konon2 tepis tgn aku.... " jgn kacau...i nk tido"
menitik air mata aku...alahai...baby besor ni...
sayang2...bucuk2... merajuk ekkkkkk
sian dia... panas betul ni....
so aku cepat2...lap2 dahi dia dgn air sejuk letak ice
aikk????? letak sekejap jek towel kecik tu dh kering...
tkleh jadik ni...aku paksa gak suwuh dia bgn...aku htr g klinik
doktor dh check...dh inject satu dass...
sampai umah... aikk???tk kebah 2gak???? tk lut ke ubat doktor ni

Emmmm... mlm tadi klimaks laki aku sakit...dia dh tk tahan sgt2
aku bwk pagi tadi...check2.... doktor cakap tekak dia dh kronik...merah menyala siap ada yg dah bernanah sbb dh infection...check telinga pun sama...dh teruk...
oh! bersambung ekkk telinga dgn tekak????
sian laki aku.... so tinggal dia skrg kat hospital...
So sowi sayang... i dh abis cuti...nk ponteng takut dh...kang kena marah tkd ekeje i nnt
petang nnt aku kena zasssssss g spital la ....
haishhhhh...baru jek last mth masuk wad gak sbb sakit belakang...dis month pun nk dok spital
dah jadi umah no 2 dah....
hopefully next year dia sihat tk byk sgt kena warded... sejarah dlm rekod keje aku
MC, Compensionate, annual leave abissss ...giler kan????
Tahun ni penuh dgn dugaan......... Sabar yea Ayien!!!



















































7 comments:

SyaNa said...

alahai sian nye laki ko
sure kelam kabut ko kan
takpe la sabar ek
take care

A.I said...

ayoyo...sian ngan tuan jinis!
kau pon bebanyak le bersabo. hope sume akan ok..

ayien78 said...

tula... susah biler daddy sakit..anak pulak huru hara kat umah...aku hanya boleh harapkan maid aku jekla...
makan ke...tido ke... mandi ke...mmg totally handover kat dia sbb dh terkejar jaga daddy kat spital lagi...
Ya Allah ...tabahkan hati aku ekkkk =)

ILA HAFIZ said...

lor sian jinnis ..dah ok ke?..
hope dia cepat sembuh.. kalau dekat mau gak aku lawat kowang..

eLYies said...

sian laki ko ayien..harap2 cepat sembuh..

kalo la hospital camtu kan..syoknyaa..ala2 hotel dah....

ayien78 said...

elyies... eventho hospital best ...tapi kalau dok ulang alik hari2...aduyai..penat...
mcm aku keje ...ari2 lepas keja lari jap g spital...singgah beli makanan... mandi jap kat spital... dah kul 10???dah nk balik umah lak...smpi umah tukau baju dh nk kena tido sbb esoknya keje...
mcm balik ni rutin yg sama...

cuba bayangkan kalau kat gh???aduyai...tkmo bayangkan!!!!

Aleyn said...

Hai...memang musim agaknyer yer...hubby ngan ank pun baru lepas kebah...

Canner hubby ayien sekarang? Ader better?...pandai ayien jaga hubby...mesti hubby tambah sayang...lepas ni bleh lah gi reunion yer...