There was an error in this gadget

Wednesday, January 13, 2010

Cheesecake yang ku buat online bersama sifu Sya

Nothing can describe how this cheesecake been made...LOL
Sungguh ekspress...walauuuupun hanya thru karpet merah terbang
mengikut instruction dr sifu...byk yg pki belasah...
tk sempat letak biskut oreo...dah kena kebas dgn Jay n Jass
Aduyaiiii...sgt haru biru ok

Atlast...taraaaaa
Jadikla kek yg rupa hodoh tapi opismate aku suka gilerrrrr
siap nk tempah...hahahhaar...boleh improve ni
So kengkawan Karpet2ku
sila view kek hasil menuntut dari Sya
wah...nk menuntut byk2 lagi............

Setelah di potong... serabai ok

Potong kecik2 sbb takut tak sedap!!!
sekali Jinnis puji...Thums up Mummy

Cubaan pertama menjadi....tk sia2 ada oven ....
sebelum ni bersawang jek huhuhuk....
akukan 'rajin' masakkk kekekekkeeh

Ni la cikgu yg tukang ajar aku mlm tadi


Nampak tak conversation aku dan sifu?????
sian Sya...tak pasal2 kena tendang dr karpet
Kelibut dapur aku...sepah merata...30 minit terus siap
masuk oven dah...hehehehheh excited tul
Sebelum.... masuk ke dlm oven
Initially nk buat sejuk nyer ...atlast bakar jekla...
not bad.... aku tambah air lemon skit utk masamkan skit
tk sangka sedap lak...hahahahahr...masuk lift tekan punat


10 comments:

A.I said...

w/pon kek kau tu nampak serabai, tp aku caye rasa dia musti sedap. ngeeeeeeee

ILA HAFIZ said...

hahaha...walaupun aku x suka makan ciskek tp bila tgk keadaan tekstur kek ko dah nampak ia sedap. kalau x sure sheena..jay..jinnis x berebut nak makan. hehehehe... thumb up!!!
improvekan lg skill tu.. leh wat bisnes ciskek maybank lepas ni.. hehehe....cayaaaaalaaa!

Nur Syafawati said...

pewitttttttttttt....aku lak rase x sabo nak rase kek ko ni ayien!!!adeh..adeh...walau pun rupa x bape nak menggah..tapi aku pun percaya..rase nyer x lari mcm aku nyer kek yg penah aku wat..hehehe..two tumb up for u ayien..siap dpt tempahan lagi..kelas noksss!!!kahhh..sila jgn malu2 utk bertanya lagi yer..kite kongsi ape yg telah di pelajari :)

p/s :- psstt..yien..kalau suami kite kate sedap tu...means..betul2 sedap tu yien...so,jgn malas2 baking yer..mane tau.ko leh setanding ngan kakak2 kite yg rajin baking tu..ahakss..Chef Ayien..ahaksss

ayien78 said...

hehehehehe... tula...belum apa2 jinnis dah mintak buat lagi sebab sikit sgtla... semlm dh makan 2 slice abisla plak....

mlm ni bake 1 lagi.. nk beli cheese cream tu dulu... pastu nk cuba buat cheese tart lak ...rasanya bahan2 sama jek kan????

thank you sifu...thank u ila sbb puji kek aku..Ai ..serabai2 semlm opismate berebut tau hahahahar

hatiberbunga said...

hahaha.. tabik spring!

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

eh eh
ko buat aku terliur la wei..
tetiba nak makan cheese cake kat SC
hhhuaaaaaaaaa

SyaNa said...

wahhh syabas!!!
dunia moden la ni, masak ngadap tenet jek kan
hehehee

el said...

woi nak rsepi woiiii
leleh la plak tgk ciskek hang ayien
nak resepi..sila tempek ye

Aleyn said...

Walaupun nampak tak menarik tapi still look cheesy....

Teringin la plak nak makan cheese cake

iswatie "colours of life" said...

resepi plzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz