There was an error in this gadget

Tuesday, March 23, 2010

Selamat Hari Jadi Ayah!!

Ni topik pasal bizday ayah aku plak....
last week bizday ayah aku... jatuh tgh bulan time tkde gaji lak tu
adeiiihh ..agak parah pikir... nk celebrate apa dgn ayah aku
so memndangkan masa suntuk...aku zig zag jek kad kaler platinum aku tuh...
pejamkan mata beli hadiah utk membeli hadiah ayah tercinta
kek plak aku beli kat Hotel Swiss Garden...promosi...beli kek..percuma satu kek...saveler duit
bayar rm35 jek utk sebijik kek....tapi seyes ...kek coklat dia terlalu manis n sgtttt ler tk sedap...caittt...rugi beli
kalau tau beli je kek kat bakers cottage...huhuhuhu sungguh membazir


Pastu smpi umah parent aku agak lambat.....
plan nk g tgh hari end up smpi ptg kul 6 ptg...eeeiiii...sila tanya laki aku
selalu plan mmg camtu.... penat mak ayah aku tunggu
adeihhhhh....kesian ayah....menunggu mana cucu2 dia tk balik2 lagi ni
Atlast aku ajak semua g mkn kat Chilli's jek kat KLCC
senang sebab kids dpt free meals...so tk yah pikir sgt
tinggal nk bayar utk dewasa jek...ok sgt ler kan????
Bawak seluruh keluarga keluar berjalan n makan kat luar mmg sgt mencabar......
esspecially kat tpt2 mcm ni...adeiiih... tk dapek nk story mory dah
malu seeeeh.... anak2 twins aku mmg tk behave.... aku terkesima tgk perangai anak2 aku sowang2 ni


si Jasseena... smpi2 jerit2 kat aku n hubby aku
"num...num....uwwaaaaaaaa....num..num"
tak reti2 sabar nk minum....
si Jaffriell hantuk2kan pala dia kat meja berebut gak nk minum....
lepa skit jek... aku tgk Jasseena dah stunt kat lampu yg terbuai2 di tgh2 meja....
ko rasa nk jerit ke nk balik?????
dahla kitaorg duduk asing2 meja.... mcm tk celebrate bizday ayah aku jek sbb meja kosong tkde... so duduk depan belakang
so.... anak2 aku seperti biasa akan menyusah bibik dia spjg masa....
abis semua makanan dlm pinggan aku..pinggan laki aku dia godek2..
mashed potato dlm pinggan semua org abis di kitai....
end up kami sekeluarga makan mcm nk berperang....hadeihhhhhhhhh
abg jayniell jek yg behave...tk buat byk hal... paling2 mintak air dari gelas salah seorg dari aku atau laki aku
mak ayah aku geleng2 kepala jek tgk cucu2 dia tepek2kan mashed potato kat tepi cermin mengadap meja sebelah....
adeeihh...ya ampun.... sowila mak ayah... cucu2 mak ayah ni mmg sgt notti
camnila keadaan kitaorg ... hihihihi.... abis bawah meja penuh makanan mcm roti kirai


hopefully ayah happy coz aku tk reti nk celebrate camne....
aku belikan ayah digital photo frame brand Samsung
aku siap2 bubuh gambar kami sekeluarga...
atleast kalau mak ayah rindu kat kitaorg...dapatla tatap gambar 2 tu pengganti diri huhuhuhu
ingat nk stay overnite umah mak ayah aku kat Ampang aritu tapi brg byk sgt tk bwk..susu , baju , pampers segala bagai...
kenala balik gak tgh2 mlm tu


Happy Birthday Ayah
Semoga di panjangkan umur dan di murahkan rezeki
Sayang ayah !!!! Muahhhs
Doa2kan Ain sentiasa menjadi anak yg baik hingga ke akhir hayat ....
Amin....
* sob sob sebak kejap sbb kenangkan aku kan anak tunggal sebelum ni...so aku sowang jekla penawar hati diaorg
since aku dh kawen ni...agak jarang2 gak aku tido umah mak ayah aku...nasib baik ada adik aku yg lelaki tu
kalau tak for sure diaorg sunyi..... guilty sgt2 sbb tk dpt stay dekat2 dgn diaorg
kalau tk dpt gak diaorg tgk2 kan anak2 aku gak...but what to do.... laki aku yg request
dia kata biarlah duk sndr..... berdikari.... tak yah susah2kan mak ayah kita
dulu dia dh penat jaga kita smpi skrg ni...so bagi diaorg berehat plak
Gulp!!!!! takleh nk argue ...kena ikut jekla perintah suami...kang kata derhaka plak
































6 comments:

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

semoga ayahmu panjang umur dan dirahmati selalu :)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

heppi bestday to ur dad .. ayien sabo yer .. time dorg aktif nieh mmg kena byk sabo .. x lama lg turn aidil membesar .. aku merasa ler jugak sekalik lagie ;-)

el said...

adoiiiii sure fenat kan layan bebudak tu ayien woiiii..x reti dok diam kan..sabo je ...hepi besday to ur dad...eh ko x tempek ke resepi ciskek ko tu ..aku nk

ayien78 said...

Tini
Thanks..
semoga doa ko smpi ...pjg umur ayah aku...aminnn

Diana
Sgt letih kalau bwk keluar... lepas ni turn ko la plak... eh, diana ok ke skrg??? maid lama tu tk mo keje lagi ke???

El
Resepi... nnt aku upload..aku cilok kat tenet...campur dgn resepi Syafawati skit2...
aku guna geletin skit utk kasi dia kenyal...
nanti aku carik..sbbnya dlm lappy aku laaa

ShaZila said...

semoga beliau panjang umur...
bout ur kids...ermmm sama je ngan anak i terlalu behave..apa pun bila kenang susahnya skrg..pasti dia akan senangkan kita akan datang..amin

shuhaina said...

ayien..shu boleh nmpk keadaan kami sekeluarga thn depan..hehehe..
skang ni pun dah berbulan tak mkn kat luar..tingin sangat..tapau je...hehehe