There was an error in this gadget

Monday, April 12, 2010

Apa la manusia ni...macam2 hal.....

Hari ni posting kita bertukar kepada topik santai ...borak2 kosong...
hehehehe sbbnya takde apa2 gambar pun yg dapat di kongsi bersama...
lately i'm not a camera friendly.... ada camera dlm bag just buat tukun jek.... malas dowh...
hari ni nk citer psl jenis2 manusia.... yeala maklumla bila kita berniaga ni mcm2 jenis manusia kita akan jumpa
ada macam ni...ada macam tu... bila kenal thru alam maya ni...selalu terpikir


"laaa..manusia macam ni pun ada ke??? adeeeihhhh...."


korang penah tak jumpa manusia yg POYO???? hik hik hik....
aku jumpa selalu sgt2... paling ketara lately ni...mcm2 kerenah... selalu gelak golek2 dgn hubby bila co incidence bump into this type of person
paling tkleh lupa...pernah terjumpa dgn satu manusia ni... yeala... aku perasan hubby dia suka giler dgn one of this brand yg aku ada gak jual kat blog aku
tak kisahla kalau tk nk beli... aku just promote kot2 kalau dia nk beli... lagipun adat berniaga...takkan pulak nk ugut2 suwuh beli gak hahahahar
tak nk ...tk berminat ?? aku tk kisah ..tapi jgnla keluar ayat menghina org ...betul tk???
bukan dia tk berniaga... sepatutnya dia lagi paham perasaan org berniaga...
kalau kowang la kena ayat mcm aku ni kowang nk buat apa???


" salam, i dah tgk dah blog u, tapi serius.. i tk berminat coz obviously brg2 yg u jual tu is not ori!!! I just beli kat butik or beli direct online from overseas.
Nway thanks for the info
"


Gilerrrrrr poyo!! tu satula... tak kisahla...
secondly. Aku bawak brg tk ori???
aku sakit hati betul bila org bg statement membuta tuli....
ko ada tgk ke dekat2???? penah rasa ke brg yg aku jual????
aku jual brg yg murah pun salah... ke nk tunjuk source dari mana aku dapat stock2 aku baru dia ternganga...
for me... aku focus jual brg berjenama pada harga murah supaya adala yg mampu gak nk pki brand tu tapi tk yah spend duit ratus2 abis kat butik
aku approach dia ... sbb dia list konon2 dia nyer hubby hardcore fans brand tu... abis semua jenama brand tu dia listkan....
tapi bila dpt statement camtu...aku terus cakap..." tkpelaaaa...bukan rezeki aku... aku bukan lapar sgt duit dia...adatla berniaga"
paling aku nk tergelak ..lately ni...aku perasan sgt2... byk tul statement poyo yg dia bubuh kat wall fb n blog dia
mula2 aku masih ingat lagi baca statement dlm blog dia.... kutuk kaw2 satu brand ni...kalau tak silap aku org2 yg beli handbag LV ke Coach
siap cakap ...dia takkan berabis duit byk2 utk something yg tak worth it... oklaaa... bila baca statement tu pikir baik jek...
"bagus gak minah ni...tak membazir"
tup tup.... keluar statement.. dia suka giler kat satu design bag tu... baca2..aiks??? itu bag Coach ok...exactly design yg dia kutuk sebelum ni
ok... itu statement sudah makan diri ... apa pasal??? dari benci sudah jatuh cinta....
right there and then..keluar statement sudah giler itu brand... sudah aim design tu design niiii .....
ayoyoyo... apa sudah jadik statement sebelum ni?????


baru2 ni...sgt terbaru ok.....
aku terbaca statement dia...psl satu handphone yg ala2 dlm iklan kat tv...boleh ukur menara kat paris... boleh ukur timbang air..
( kowang tekala brand apa...aku malas nk citer)
aikkk???? bukan itu handphone dia sudah kutuk ...punya kutuk....punya kutuk....
siap samakan handphone tu dengan batu ok.... giler kalau aku pakai handphone jenis tu..aku kecik ati giler seh
penat2 beli itu handphone.... dia samakan tarap dgn batu....
tup tup...sudah kutuk...compare itu handphone tara bagus...handphone dia lagi bagus....
aku baca latest ....aik???? sudah mau itu handphone yg dah di kutuk itu sbgi present bizday????
aoouuuchh!!!! sgt terkejut ok.... apa sudah jadi....dari benci bertukar cinta???


Heheheheheh... lu pikirla sendiri!
lain kali jgn sesekali suka keluar statement membuta tuli... n paling penting jgn sesekali lukakan hati dan perasaan org lain
serius ..dulu aku suka dia...mcm adore la kat dia... but when come tu the statement yg dia bagi kat aku tetiba tu
terus aku silang pangkah nama dia.... serius terkejut dgn perangai dia...
ku sangkakan baik...boleh jadi kawan...rupanya...cait!!! busuk punya org....
skrg aku nk jek sound topek.... dulu tak suka handphone tu...skrg suka plak??? apa sudah jadi???statement mkn diri???


hehehhhe dah g keje.... sajer jek luah perasaan sbb geli hati baca statement minah ni... kejap mcm tu kejap mcm ni
apa apa pun....bak kata Jayniell
'WHATEVERRRR"






17 comments:

saveme_zero said...
This comment has been removed by the author.
saveme_zero said...

silap entri lak td..hahaha

org mcm ni..x yah dilayan,pangkah je terus ayien. lg mau eksen lak..dah x suka x yah la nak kata2 yg buruk lak. sakit lak hati aku

A.I said...

ala, mmg ada org poyo camni. POYO je lebey! takyah layan la. baek kau layan aku je. kahhhhhh

fazilzura said...

kahhh its life beb .. mmg ado manusia jenis gitu .. manusia yg x tau malu pun melambak .. yg perasan lg ler melambak ... so jgn le ikut peel itu

~Eila @ Along~ said...

ayien..
org gini adalah org2 yg dengki dan sakit mental..
ujung2 hari sok ko tgkla..
die meroyan plak...
kalo aku..remove die dr list..dr aku sakit hati..takde kesan pun kalo tak jadi kawan...
lebih elok awal2 buang die dr idup..

ayien78 said...

tu la pasal... aku sgt geram... sbbnya minah ni sgt eksi hokeh... paling geram statement dia kutuk kaw kaw ..pastu tetiba eh eh...dia beli natang tu...tak ke ko hangin bila baca????

ai
berapi jek bila jumpa org jenis ni kan??? aku malaih nk layan sbb kang layan kang menjadi2 poyo dia

Zura
mmg awal2 lagi dah cakap...Nauzubillah la aku jadi mcm dia... eiii ..meluat!!!

ayien78 said...

hehehhe... eila... takde le smpi hati ini terus nk band dr list.. biarla dia... lantakla...
lagipun ..kdg2 best gak bila baca ayat2 poyo dia...

citer ni dah lama dh jadi..cuma hari ni klimaks nyampah sbb baca blog dia... aik dia kutuk handphone tu tetiba nk handphone tu jd present bizday??? apa cer???
( bodoh kan...nyampah2... baca gak blog dia adeihhh)

ann @ hatiberbunga said...

manusia pelupa & hati lalang mmg camtu.. biar lantak pi dia tu.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ayien > aku rasa aku tau orgnya saper .. dr dulu lg ramai online frens dah perasan .. aku tak kisah ayien brg branded ker cap ayam ker .. aku syukur dah dgn rezeki yg diberi ... org lain berbizz aku support .. x leh beli brg aku tolong doakan bizz maju ;-)

el said...

depa ni xde akai ke..x berfkir ke sblm berkata2..kahkahkhhhh kdg2 ngan peel depa ni rs nak tergelak kan hehehe

NenekPenne said...

abaikan jer... dengki laa tu kan...
dia tak nak beli tak perlah
tapi yang pi kutuk2 tu apsal?
i tau, sebab dia tak mampu kot?
eee batu api lak...
heeee....

sicomel said...

ayien>>aku rsa aku tau sapa..hihih...ade byk isu gak la bloger ni..mmg rmai org pasan kesifatan dia yg agak2 ala diva itu..hahaha..

Nana said...

aih kuwang ajal tol mimah tu la..saya pun pakai croc local je...xmampu nk bli mahai2 heheh
apsal yg dia nk bg statement gitu mmg menyakitkan ati la ish tampo sebijik baru tau

Nana said...

slah tiap bukan mimah kakakak
MINAH

Rahayu Abdul Rashid said...
This comment has been removed by the author.
NadiahKhair said...

ayieeeeeen,
ayat ko mmg powermowergedower la! aku pun dah lama pasan minah nih tp xtercerita dah. tp ko mmg direct! i loike. :D teruskan usaha murnimu utk membasuh die. :D

A lady with 2 Putra's In Life... said...

hahaha.. ayien.. salah entry lah.. heheh.. tertype kat entry yg kat atas tu... hahahaha