There was an error in this gadget

Thursday, April 8, 2010

Mana nk carik maid ekkk????

Apa nk cerita??? nk hapdet apa??? ntahla... last few days, there's a lot of incident happen and i don't know where to start the story...
but i think its better to keep it for own sake memory and as a lesson for us... ( takmola citer sedih2...coz aku still sedih)


I'm now not in a mood nk berblogging... tak de hapa pun nk story morry lagi kat sini
just counting the day ... when is our next trip huh??? tak sabar dah nk bercoti....uhuk uhuk uhuk
( actually tak sabar nk get rid the nerves bringing all my kids for long journey trip.... uwwa... can imagine the real situation ..)
emm... another issue... pasal maid yg nk ganti Ema...adeih.. another 1 month ...still tk jumpa lagi pengganti dia
puas carik sana sini.... jumpa yg penipu besar...dah 3 kali dh...asyik terkena jek kitaorg ni huhuhuhu


citer psl maid ni... i realise lately...both of my 3 kids asyik merengek jek...org kata budak2 ni mcm tau jek
yeala...bibik kesayangan diaorg dh nk balik dah... so diaorg pun ada instinct yg ngeri gak...


camnela kehidupan kitaorg selepas bibik tiada????

uwwwaaa.... aku dah panik ok
kengkawan...tolong la aku...pening pala dh pikir masalah ni
penat dah carik sana sini.... mana la nk dapatkan maid ???
aku nk yg murah...kalau ambik kat agent mahal gilossss...matila aku nk carik duit kat mana
kalau dlm 1-2ribu....documents semua aku boleh process sendiri ...no hal


KALAU KORANG ADA KENAL MANA2 ORG INDON KEJE CLEANER KE..TAK DE KEJE KE KAT AREA KORANG...
SILA BAGITAU AKU EKKK... YG TKDE DOCUMENT LAGI PUN TAKPE..NNT AKU URUSKAN...
PLEASE.... HELP ME




10 comments:

A.I said...

ayoyo...lama ke ema blk? kompom rindu lepas ni. dia rindu anak2 kau, anak2 kau pon rindu dia..

masalahnya skang, aku pon x tau nk tlg kau. camno tu...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ayien > sian gaks ko yer .. aku dah try ty maid lama aku .. dia kata x der org lagi nak keje as maid .. dorg nak keje rest, kedai shopping complex coz nak bebas ...

iswatie "colours of life" said...

maid ko dah nak balik ker or balik bercuti....aku pun x tau nak tolong mcm mana coz aku pun berdoa maid aku nih mintak2 la kerja ngan aku at least cukup 2 tahun..lps tuh aku pk lain..maybe aku kena redah kampung2 kat sarawak cr org kampung yg susah mai kerja ngan aku.....

fazilzura said...

beb , bibik ko dh x nak keje dgn ko dh ke ?
kalau dia balik takat 2-3 mingu , x yah carik lain .. kalau x , terpaksa ler carikk ..

sian budk2 , dh lama dgn bibik tu kene tuko , sure diorg x selesa

Nur Syafawati said...

maid kesayangan ko balik terus ke yien..huhu.mesti anak2 ko rindu2 dendam ngan dia..sedih la plak..bukan senang nak cari maid yg betul2 iklas jaga anak kite kan..xpe yien..pelan2 cari yer..harap2 ko jpe gak maid utk ganti tempat ema..

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

huhu besar jugak masalah ko ni..

Bibu said...

huhuhu..maid aku kazen ramai tapi sume dah org amik..waitlist aku pon ramai nih ( erk..cam tukang supply maid lak aku nih)..sabo la harap2 ade lah tu

el said...

ayien..awat hang x antor anak2 hang kat nursery jerk..tu pun kalo ema balik sekejap..

-- LoVe.. LiFe -- said...

dunno what to say yien since aku pun x der maid... so far aku leh survive without maid... tapi hati kena kuat la ....

ayien78 said...

dia bakal balik selama2nya uwwwaaaa
tu psl wisau....
kalau balik kejap2 antar je nursery jap...takde hal..

adeihh...tkde ke sapa2 yg boleh tolonggg?????