There was an error in this gadget

Tuesday, July 13, 2010

Cerita @ Bali yg dah masam dan basi =P...about our hotel 1st

Hai ...I'm back...kembali pun sekadar suam2 kuku sbb dah pening pala pikir psl keje ni
the same issu happen tak sampai setahun... berulang kembali
dis time around aku mmg betul2 tak tau aku akan berada dlm dept mana... haish...
keje2 aku plak totally dah di handover ke staff lain...** hatte akak nk buat keje apa???


okla , lupakan citer psl kejer
meh continue balik citer psl destinasi Bali aku yg dah lama giler aku peram...
aku dah upload gambar ni lama dh dlm blog cuma nk bubuh citer dia tak sempat2 gak
aku takde mood giler nk hapdet blog...bukak blog jek teringat masalah kejer...
**citer psl kejer lagi dak ayien ni...haipppp


Okla... ni nk citer psl Villa yg kami dok masa kat Bali
Nama dia Dewani Villa.. private villa...selesa n cantik sgt2
tapi agak jauh dari kutala... but still convinience
service kat situ superbs!!! staff dia very helpful
ada airport transit which is free so kowang dah save kat situ
bilik spaces giler... cuma tang toilet agak geli coz tersumbat jek setiap kali mandi
overall... its worth it !!!


so far masa aku dok survey kat dlm tripadvisor
emua komen bagus2 jek dlm tu
thats why aku pilih dok hotel ni
nway, next time nk dok kat hotel tepi pantai kuta plak la
** kalau pegi lagila...rasa mcm tkmo pegi lagi huhuhuhu Serik aku nok...


okla...jom layan view2 kat villa yg aku dok ni






Ni view depan bilik aku...
Best kan..siap ada kerusi rehat gittew...
situla tpt aku layan makan durian dgn laki aku mlm2
sempat capai durian Bali masa shopping kat Matahari
Masa nk keluar jalan...
ni kat lobi hotel.. semua diaorg tolong
angkatkan brg...htrkan brg... helpful sungguh

Di lobi hotel gak...dari sudut yg lain
masa kat sini...baru2 smpi...Jay keep on saying
"Mummy...takuttt...akuttt"
I think he saw somethg which is we cant see it physically
area lobi ni mmg creepy skit
maybe coz byk lukisan n patung2...
LoL


Bicycle ni mmg khas utk org yg dok villa ni
FOC and available 24/7
cuma kitaorg takler guna...sibuk berjalan tk dela masa
nk melenjan basikal ni.... rugi rugi
Ni tempat utk kitaorg breakfast hari2...
dia akan masakkan American Breakfast
mmg sgt tak variety...tapi okla sbb kalau makan
makanan lain takut gak dgn status halalnya
so far aku just mkn roti dgn telur..n jem
anak2 aku half cook nyer telur
layan jekla...lagipun kat negara org

di tepian kolam.... nk santai???




anak2 aku enjoy swimming pagi2 buta kat sini




Maid aku swimming dgn laki aku sekali???
Boleh??? abistu au dok sibuk ambik gambar
jgn tanya naper gambar aku takde...
sbbnya laki aku ni tak suka snap2 gambar...
Daddy yg suka layan karenah anak2 dia...
sgt peacefull sbb kitaorg jek yg mandi kat sini
privacy gilerrrr.... nk jerit2 pun tkde sapa nk larang

Gambar patung yg 18sx hokehh
=P




See Jaffriell happy siap baring2 dlm pelampung tu
Peace Mummy...




Tiga beradik yg dh kecut2 mandi...
suka la tu... smpi Malaysia demam ...apa daaa

Ni view masa bilik yg dah sepah2 selepas di duduki oleh kitaorg
segala benda yg di shopping sepah2 jek wakakakak
atas lantai sana sini buahla..kacangla...toys anak akulaa
See...sgt sepah kan....ni namanya bilik keluarga besar
tk kuasa aku nk kemas bagai...lantakla...dok hotel
sepah2 jek..nanti staff tu kemas laa hehehehe
**malas tahap hantu raya


nampak tak swimming suit anak2 aku yg bersepah2 itu???
petanda tu bilik kitaorg

MAk Aiiiiii!!!!

Jahanam bilik ni kitaorg kejerkan wakakaka
Buah yg di beri FOC
welcome gifts
Ketika belum di sepah2kan...



ni Toilet yg terletak sebelah jek dgn sinki basuh tgn
sgt tak sesuai sbb kalau maid aku nk basuh botol...
org lain takleh nk buat bisness... leceh tul

Sheena tgk bibik basuh botol
awat ketat jek muka maid aku masa ni



Ni bilik mandi dia
atas dia open air hokeh...
kalau fully naked..sila jaga2 coz org yg dok bilik atas can see thru
OMG..aku rasa aku mmg naked jek bila mandi... halal jekla kan???

Pintu nk keluar ke bilik air

View dari pintu ke toilet






Tu jekla aku nk share buat masa ni...kalau aku rajin aku sambung lagi
kalau malas lagi...next mth aku sambung plak part 3 nyer citer psl Bali ni ekkk
chow chin chau.... amogos adios...
nk sambng pening pk psl kejer balik

5 comments:

Aleyn said...

Bestnyer tempat penginapan u kat sana...sangat privacy gitu...berapa ek 1 malam?

M@L@ said...

seronoknyer tgk anak2 ko berendam..cantek view hotel ni...dlm bilik pon cantek..

ayien78 said...

aelyn, semlm dlm rm260 kot...tah...rasanya rege tu kot...booking thru expadia.com
privacy n yg penting spaces... sbb anak2 ku ramai tk hengat

Mala
vacation yg penting anak2 jek...mak ayah skit2...
nway, pengalaman yg buat ayien serik smpi skrg

Nur Syafawati said...

menarik nyer bilik hotel korang...huhuh..kalau dpt kat aku tu..x kuar bilik dah ayien..dok berkubang atas katil je..whakkakakka..sonok anak2 ko mandi kolam yer..xde org lain pun kat situ aku tgk..mmg privacy laa

ILA HAFIZ said...

cantik hotel ko ayien. aku aritu g budget hotel je sbb kitowang ni mana reti dok hotel lama2. dpt tido kejap jadila.. hehehehe